icon

Ako citlivo povedať kolegyni, že je problém so zápachom?

20. jún 2024

Ahojte mame taky problem v praci. Sme zmiesany muzsko zensky kolektiv. Problem je ten ze sme cely den proste spolu na izbe , nosime nemocnicne uniformy. Problem je taky ze nasa Mlada kolegyna ma mozno 26 rokov, strasne smrdi. Smrdi uplne kazdy jeden den. Smrdi za potom a cibulou proste to je taky kysly neskutocny smrad ze dookola otvarame okna. Ja niekedy musim vystupit z miestnosti a ist sa rozdychat na oddeelenie sa poprechadzat a sa predychat az ma napne. Neskutocne smrdi a vzdy trpnem ku komu si sadne v ten den. Ked mala meniny narodeniny vzdy jej dievcata do darcekov nabalili vonave sprchove gely a spreje vonavky ale nic nepomohlo. Ako jej to nejak citlivo povedat? Lebo my to uz fakt nedavame, muzi sa cuduju ze oni su muzi a nesmrdia tak ako ona. Je to velmi zle. Ona dokonca meni pravidelne tie uniformy, skoro kazdy den ma inu, ale vkuse smrdi. Nie je to šead z potu ze sme vela sa namahali pocas dna a sa spotila tak smrdi, ona smradlava uz pride hned rano do prace. Proste smrdi hned od rana. Ako na to? Uz to nedavame a kazdy sa jej hanbi to povedat. Sef jej nechce nic povedat lebo to by mala povedat citlivo nejaka zena kolegyna… Bojim sa ze ju velmi urazime.

enmery
21. jún 2024

@oliolijanka Aj hlúpa som už. Ty si neskutočná 3.14. Pekne si sa tu ukázala a ohováranie je ÚMYSELNÉ ŠÍRENIE NEPRAVDY O NIEKOM. A nech Ťa aj rozpučí ty sedlaňa.🫡

oliolijanka
21. jún 2024

@lakebabe Tak si to ujasnime😁 Alebo som napisala, ze TU, kde zijem sa parfemy nepouzivaju, alebo som napisala, ze na celom svete a to by znamenalo, ze poznam cely svet a nemusim uz cestovat😀

Napisala som tu a nie na celom svete. A mimochodom precestovaneho mam urcite viacej ako ty😀
Jedina, ktora sa povysuje nad Slovakmi, si tu ty. Myslela si si, ze sa na niekom vyvrsis a iba si sa sama strapnila.

oliolijanka
21. jún 2024

@enmery Nie, musis pozriet aj synonyma, slova s rovnakym vyznamom.

enmery
21. jún 2024

@oliolijanka Predviedla si sa v plnej kráse, k takej 3.14 arogantnej sa už ja viac vyjadrovať nebudem. A mala som skvelú slovenčinárku a preto dobre význam tohto slova poznám. Ty chodiaca zloba.

oliolijanka
21. jún 2024

@enmery Alebo, co podla teba znamena slovo "hanit"?

betulinka1
21. jún 2024

Akoze to ja neviem nazov, to bolo pred 20 rokmi. Ale to ma taky špecificky pach, pre mna az taky štipľavý. Za zivot som to zacítila este pri jednej zene pri vyberani dietata v skolke a podla mna ta to tiez nemala z nedostatočnej hygieny. Tiez tak isto divne smrdela a vzdy tak isto, ci to bolo rano ci poobede, ked sme brali deti. Nevedela som byt pri nej ani minutu. Cakala som dieta pred šatňou.

jovka
21. jún 2024

@0silvia0 ako nechapem , ze to chlapovi nevadilo tiez , vyzlecie sa a a ta zlomi od smradu :D, mozno si ju potom vycepoval , ktovie , snad ..lebo maju aj dieta ,ze uz to nebude pokračovať

enmery
21. jún 2024

@oliolijanka Namiesto priznania si chyby, si len sprosto zaútočila. A jej kolegyňa neskutočne smrdí a cítia to všetci a je to na nevydržanie a to je holý fakt!A do Austrálie ani nechoď, tam sa voňavkujú aj muži. A Taliansko by bolo pre Teba pohromou s tým, ako si oni dávajú záležať na oblečení a vôniach. Ty sú fakt zosobnením výrazu, čo je to byť sedlaňa.🫡

janulik2008
21. jún 2024

My sme mali kolegynu. Super sikovna vsetko ale bolo ju citit ako ked niekto vari gulas. Raz jej kolegyna radila deodoranty ale povedala jej to pocas roboty. Zaslo to tak daleko ze az manazer jej to povedal ale medzi styrmi ocami v kancli a aj tak to nepomohlo.

mojemenonikto
21. jún 2024

@janulik2008 Guláš mám rád. Takú chcem 😀

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
jovka
21. jún 2024

Vzala , ale aj tak potom smrdela , a vravim ,bez chochmesu

oliolijanka
21. jún 2024

@enmery
"Predviedla si sa v plnej kráse, k takej 3.14 arogantnej sa už ja viac vyjadrovať nebudem. A mala som skvelú slovenčinárku a preto dobre význam tohto slova poznám. Ty chodiaca zloba."

Tak budes sa vyjadrovat, alebo nebudes?
Lebo o 14:56 pises znova..
"Namiesto priznania si chyby, si len sprosto zaútočila. A jej kolegyňa neskutočne smrdí a cítia to všetci a je to na nevydržanie a to je holý fakt!A do Austrálie ani nechoď, tam sa voňavkujú aj muži. A Taliansko by bolo pre Teba pohromou s tým, ako si oni dávajú záležať na oblečení a vôniach. Ty sú fakt zosobnením výrazu, čo je to byť sedlaňa.🫡"

Chybu som nespravila, v jednom predchadzajucich prispevkoch som sa opravila, ze som sa nevyjadrila spravne.
Ci jej kolegyna smrdi nevieme. Autorka to tvrdi, ale neznamena to, ze je to holy fakt. Tvrdenie autorky som ale nespochybnovala. Vyjadrila som sa, ze mne a niektorym inym by smrdela aj autorka.
Australiu mam pochodenu komplet, nejaky cas som tam zila a v Taliansku som raz mesacne.

A pozrela som si pre istotu v slovniku aj vyraz "sedlana". Aby som ta nepochopila nespravne. Rozumiem, ze si ma chcela urazit a pred ostatnymi diskutujucimi ponizit, ale podla slovnika to slovo naozaj viac pasuje na teba, prepac😇

autor
Autor odpoveď zmazal
enmery
21. jún 2024

@oliolijanka Ty ma nazaujímaš, výraz slova haniť si predviedla v plnej kráse, keď si ma nazvala nevzdelanou a hlúpou a šíriacou lži, aj keď som napísala PRAVDU, co znamená slovo ohovárať. A sedlaňa si preto, vid tvoj komentár k vôňam, že takto sa voňavkuju už len "vychodoeurópanly" s pohŕdavym tónom. Ďalší príklad hanenia. Sedlaňa preto, že si išla niekam a už sa cítiš viac. Ja som svet nielen zbežne pochodila, ale aj žila na danom mieste dlhšiu dobu a toto som nezažila. Takže si sedlaňa, ktorá nepozná význam slova ohovárať a haníš tu východoeurópanky Michodom ohováranie je trestným činom práve preto, že sa ním šíria nepravdivé informácie. Ale pekne si do mňa skočila. To povedala úplne všetko o Tebe a to stačilo len napísať, čo je ohováranie. Zbohom🫡

enmery
21. jún 2024

Proste jej to musíte povedať. Nechápem, kde je problém. Dozviete sa, či má zdravotný problém a rieši ho alebo je to ta druhá možnosť.

oliolijanka
21. jún 2024

@enmery Nie, este raz. Vyznam slova "ohovarat" ta tvoja pani slovencinarka nenaucila spravne.

Ak moj chlap sedel v base a ty budes tuto informaciu roznasat po dedine, alebo v mojej praci, alebo o tom budes hanlivo pisat na mk, znamena to, ze ohovaras, aj ked vravis pravdu.

zuzi0911
21. jún 2024

Ja som mala tiež takú kolegyňu..normálne čistotna baba, ale jednocho mala nejakú poruchu ,hormony atď a proste hneď smrdela a iba sedela ..koľko krát sa za den bola aj oplachnutť, navonať ,ale to telo jednoducho produkuje ten smrad ....ona saa aj ospravedlňovala aj všetko...bolo to neprijemne pre všetkých. ...

estellas
21. jún 2024

@lakebabe Poznám takých ľudí, nie je dobré šetriť na takých veciach.
@oblecenie99 Možno z domu boli tak naučení.

gaja78
21. jún 2024

To že nie je upravená (v čistom) ju má upozorniť jej nadriadený/á. A teda nie upozorniť, ale nariadiť, aby sa prezliekla do čistého. A čo sa týka toho smradu, tak by jej to mal povedať ten, komu smrdí. Bez ohladu na to , či si myslíš že sa urazí. Jej to evidentne nedochádza, tak normálne, medzi 4 očami jej povedať, že ju už niekoľko dní veľmi cítiť, či s tým vie niečo urobiť, keďže zdielate spoločné priestory. Napr. môj muž pracuje v mužskom kolektíve a raz k nim do kancelárie vošla kolegňa z iného oddelenia a nahlas povedala: Fuj, vyvetrajte si tu, máte tu strašne silný pažuchový smrad. A doma nešetrite mydlom! Neurazil sa nikto, ale či to pomohlo, už neviem

lakebabe
21. jún 2024

@oliolijanka ja sa nad kým povyšujem prosím ta? Taky sedlak a zadubenec ako si ty mi nestoji ani za moj čas ani energiu.
Ostan na tom svojom západe do smrti, urobíš tým láskavosť veľa ľuďom tu u nás vo Východnej Európe, že nebudu musieť mať blízko seba takého mentálneho atleta ako ty.

simca06022011
21. jún 2024

@gaja78 tiez bezne taketo hlasky pouzivame, mate tu smrad ako v psinci a tak :D alebo staic ze nabehnem zacnem sa tvarit ze smrad a uz sa okna otvaraju a riesi.. nechapem, ze tam okolo nej chodia a nic nikto nepovie...

jania023
21. jún 2024

Mate 2 moznosti. Bud jej to citlivo poviete alebo to trpte dalej ale nestazujte sa. Nic medzi tym
To ze sa rozplace to nevadi, kazdy riesime stres po svojom.
Si v zdrabotnictve tak vies ze ked niekto extremne smrdi nebude to pre nic za nic.
Urcite existuju slova ktore neurazia i ked sa jej to dotkne ale s tym nic nenarobite.
Mala som kolegyni ktora takto smrdela. Vedela o tom ale nemohla zato
Sj ta vasa to vie ved musi citit ze smrdi.
Bude to asi stravou lebo moj manzel ked cvicil a pouzival isty druh proteinu tak to bol brutal ako smrdel mocovinou no hnus. Zmenil protein s vsetko zmizlo
Bez rozhovoru s nou to ale nepojde. Vsak vela ryb konzumuje tak je jasne ze smrdi rybinou🤓

enmery
21. jún 2024

@lakebabe Ja žijem asi vo východoerópskom Švajčiarsku, lebo tu ľudia, a dokonca ženy, používajú vône🤔🤔🤔Ale jej to nevystvetlíš. Ja napíšem, že ohováranie je šírenie nepravdivej informácie. Ona na mňa vyskočí, že som hlúpa a šírim rim lži, lebo aj dieťa vie, čo je ohováranie. A po dôkazoch si ide ďalej svoje, že ona neurobila chybu. Ja napíšem definíciu ohovárania a ona to názve šírením lži. Už chápem, prečo na Skovensku vládne Fico a zem je plochá. Škoda, že nám práve takáto osoba robí hanbu a "reklamu" v zahraničí.

lakebabe
21. jún 2024

@enmery typický príklad Slováka, co sa dostane robit kdesi do Hainburgu a tvári sa ako rodený Rakusak.
Nad takýmito individuami je škoda času sa aj vyjadrovať. Mala by som vysvetliť všetkým našim zahraničným kamošom, že su vychodoeuropania keď si streknu Gucciho😂

culienka
21. jún 2024

ja som mala jednu kolegyňu a tá to bez okolkov povedala tej druhej, že smrdí a že ona to neznáša keď niekto smrdí, zistila že prečo smrdí (že nepoužíva deodorant) tak jej nakázala že ho má používať. Tá aby bol pokoj tak ho začala používať a bol pokoj. A ďalšej zase zakázala používať parfém, že ju z toho bolí hlava a ju nebude kvôli jej parfému celý deň bolieť hlava. Tak tá už radšej ten parfém nepoužívala. Treba na ňu takúto dáku fúriu a budete mať tam pokoj 😀

oliolijanka
21. jún 2024

@enmery Ale ohovaranie nie je iba sirenie nepravdivej informacie. Takze autorka tu svoju kolegynu ohovara, hoci o nej (mozno) hovori pravdu.

V uvodnom prispevku a mozno aj na prvej strane by to bolo ok. Ale uz tu dostala rady, ako jej to povedat a dostala aj vysvetlenia, ze kolegyna mozno smrdi kvoli zdravotnym dovodom.
Takze nema dovod ju tu dalej hanit. Jedine, ze by jej namiesto rozhovoru medzi styrmi ocami chcela byt podstrcena tato diskusia.

personality
21. jún 2024

Poslať jej mailom link na túto diskusiu? 🤣

autor
Autor odpoveď zmazal