icon

Ako citlivo povedať kolegyni, že je problém so zápachom?

20. jún 2024

Ahojte mame taky problem v praci. Sme zmiesany muzsko zensky kolektiv. Problem je ten ze sme cely den proste spolu na izbe , nosime nemocnicne uniformy. Problem je taky ze nasa Mlada kolegyna ma mozno 26 rokov, strasne smrdi. Smrdi uplne kazdy jeden den. Smrdi za potom a cibulou proste to je taky kysly neskutocny smrad ze dookola otvarame okna. Ja niekedy musim vystupit z miestnosti a ist sa rozdychat na oddeelenie sa poprechadzat a sa predychat az ma napne. Neskutocne smrdi a vzdy trpnem ku komu si sadne v ten den. Ked mala meniny narodeniny vzdy jej dievcata do darcekov nabalili vonave sprchove gely a spreje vonavky ale nic nepomohlo. Ako jej to nejak citlivo povedat? Lebo my to uz fakt nedavame, muzi sa cuduju ze oni su muzi a nesmrdia tak ako ona. Je to velmi zle. Ona dokonca meni pravidelne tie uniformy, skoro kazdy den ma inu, ale vkuse smrdi. Nie je to šead z potu ze sme vela sa namahali pocas dna a sa spotila tak smrdi, ona smradlava uz pride hned rano do prace. Proste smrdi hned od rana. Ako na to? Uz to nedavame a kazdy sa jej hanbi to povedat. Sef jej nechce nic povedat lebo to by mala povedat citlivo nejaka zena kolegyna… Bojim sa ze ju velmi urazime.

mojemenonikto
21. jún 2024

Ak niekedy ochoriem, tak chcem ísť k vám. Musí byť u vás sranda 😀

mircalla
21. jún 2024

Uplne tara, pretoze praveze zeny v zapadnej europe pouzivaju parfemy vo velkej miere a dokonca si ich kupuju ako collector's item. A nik netvrdi, ze parfem ma prebit smrad z cloveka, to vobec nie. Ale asi trafena hus zagagala si myslim

lakebabe
21. jún 2024

Hlavne ma nikdy nezaujímal názor na môj parfém ludi z krajiny akou je Nemecko.
A keď vidím väčšinu Nemiek , tak u nich je najmenší problém nepoužívanie parfumu.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
21. jún 2024

Stačí mi vizuál tychto ctenych dám, keď cestujem a stretávam po svete po hoteloch. Neucesane, nenamalovane, netušia co to je dresscode do reštaurácie, poväčšine rozkysnute. Myslím, že takito ľudia sa majú čo najmenej pozastavovat nad niekoho parfumom.

oliolijanka
21. jún 2024

@mircalla tak ja nemozem za to, ze mas problem vnimat suvislosti. Ak nie si oznacena, tak necitaj a nebudes mat problem s tym, ze nerozumies. Ja som odpovedala @jania023 na jej uvahu, ze ked nieco nie je naparfemovane, ci to smrdi.
Nie je to tak. Kazdy ma svoju vonu, ktora je casto prijemnejsia, ako vona parfemu.
Sestra v nemocnici by bola pacientom prijemnejsia nenaparfemovana. Iba by "voniala" za cistotou. Ale prestriekat sa parfemom, ked ide clovek za pacientom?

Moj zivotopis som sem nepriniesla ja. Kvoli ooacnemu nazoru som tu bola obvinena, ze dietatu nevarim obed, alebo ze neupratujem. Ze sa nikdy nevyrovnam nemcom. Ze som lacna pracovna sila. Ano su to vsetko bludy, ktore tu vobec nemali odzniet.
Ale ked ti teraz s pohrdanim napisem, ze tvoj zapadoeuropsky parner je nemecky turek(uvadzam ako priklad, ja nemam nic proti turkom) tak mi napises, ze je rodeny holandan(napriklad).
A potom ta obvinim, ze tu pises o sebe🙂

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
lakebabe
21. jún 2024

Práve som sa z jednej takej dovolenky vrátila
5 hv . Hotel , na večeru dresscode a velavazeni Nemci tam došli tak ako sa dokupali, žabky, tielka, kratasy ako na túru, mokré vlasy no konečná. Skôr mam pocit ze Nemky, keď vidia nejakú peknú Rusku alebo Vychodoeuropanku tak akurát závidía. Arogantný nadradený narod

mojemenonikto
21. jún 2024

Milé dievčatá, ja nevychádzam z údivu, kam sa dostala táto diskusia 😀😀😀

lakebabe
21. jún 2024

@mojemenonikto my len tak v piatok večer diskutujeme👌

autor
Autor odpoveď zmazal
mojemenonikto
21. jún 2024

@lakebabe Ale bavím sa, pokračujte 😝

autor
Autor odpoveď zmazal
mojemenonikto
21. jún 2024

Ach jaj, nastal najhorší scenár. Teraz si budete robiť naprieky a napokon to ten starnúci primár bude musieť tak či tak riešiť.... Inak už neexistuje niečo také ako hlavná sestra?

autor
Autor odpoveď zmazal
mojemenonikto
21. jún 2024

To je fakt ako Hlava 22. Tak nič, asi si budete musieť urobiť team building, kde to vašej kolegyni všetky vysvetlíte. Keď bude vidieť, že s tým máte problém naozaj všetky, tak môžu nastať len dve možnosti. Buď odíde, alebo sa trochu zchochmesí...

enmery
21. jún 2024

@oliolijanka Ty 3,14, už pochop, že ona tu nikoho NEOHOVÁRALA!Hovorí fakt, a to je smrad, ktorý cítia všetci. To nie je ohováranie!!!Som Ti už dnes napísala, aký význam má slovo ohovárať. Ak takto chápeš aj nemecké slovíčka, tak zbohom.🥵

oliolijanka
21. jún 2024

Dievcata, vy tu nemky urazate, tretiu risu spominate, dedov, ktori boli v SS... a ja som nikde nenapisala, ze zijem v nemecku😁

To uz len ako sranda na dobru noc, aby ste sa uvedomili a mozno zajtrajsok zacali ako trochu lepsi ludia.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
enmery
21. jún 2024

Netreba si ju všímať, Olinka ma sana so sebou problém, priznať si chybu nevie, zastáva sa humusáka, zloba v nej len tak drieme. Na vašom mieste by som tak či tak išla ešte za primárnom a HR, nech vedia, ako musíte fungovať a že ste jej to povedali, ak nedôjde k náprave. A možno by som pozerala na Tvojom mieste preloženie na iné oddelenie.

autor
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
21. jún 2024

Pošli mi jej číslo do súkromnej správy. Zajtra jej zavolám, ja sa hanbiť nebudem. 😉 😂

oblecenie99
21. jún 2024

Ešte som si spomenula v How i met your mother bola taká časť, kedy si priatelia medzi sebou robili tzv. intervencie:

https://www.youtube.com/watch?v=VX0QS3QF1N8

Skúste 😀

kalifka
21. jún 2024

Toto som raz riešila v mojej bývalej práci, chodili mi sťažnosti na jednu ženu, čo u nás robila. Bohužiaľ potom sa pridali jej kolegyne a nakoniec došlo so bodu, že radšej sa šľahli na PN-ku ako by mali s ňou robiť. Hold zavolala som si ju a musela ísť k veci. Ale krvi by si sa mi nedorezala. Povedala, že má problémy so štítnou žľazou a lieky nepomáhajú asi. Tak som jej dala platené voľno a nech ide po lekároch.Nasadili nové lieky a bum iná žena. Vtedy mi jej bolo ľúto,a sama mi povedala, prečo jej nikto nič nepovedal. Takže pekne sa s ňou porozprávať 😉

autor
Autor odpoveď zmazal
niki78281
22. jún 2024

Na strednej na internáte sme mali jedno dievča ktoré neskutočne páchlo. Nemalo to nič s hygienou. Pri nástupe do prváku nám hneď vychoška povedala aby sme to s ňou radšej neriešili, že má nejaké zdravotné problémy a že preto tak zapácha. Keď som mala službu a dávala som ráno budíček tak vstúpiť do jej izby bolo jak za trest. No ale čo chúďa za to nemohla. Na internáte bol aj jej brat a ten nám povedal že to má od narodenia 🤷‍♀️ ale teda viem že sa vydala a má aj deti. No ale ten puch to bola teda sila.

lakebabe
22. jún 2024

@evaachesa 😂😂😂 nápad za sto bodov