icon

Ako ďalej vo vzťahu? Diskutujeme o problémoch a riešeniach

21. nov 2024

Ja neviem to je ozaj 5 rok kriticky vo vzťahu? Bola som doma týždeň u našich. Prídem ani bu ani mu pýtam sa čo je ti že nič. Keď nadviažem konverzáciu tak ma ani nepočúva. A najväčší gól bol keď som sa ho opýtala či ho bavi takto žiť tak mi povedal ja sa nesťažujem mne je takto dobre. Stále len rieši robotu absolútne nič iné príde spí ide do prace spí. Vymazal si somnou fotky z IG. Ja chcem len vediet dôvod len neviem ako na neho aby sa somnou rozprával. Poraďte prosím lebo sa asi zbláznim…

Strana
z3
stanulienkat
22. nov 2024

@damian85 povedz mi úprimne- zdá sa ti päť rokov málo na to, aby si vedel, či do takéhoto manželstva vstúpiť, alebo nie??? Ja by som radšej zahodila týchto päť nudných rokov, ako by som s ním mala čakať ešte ďalších 40 ešte nudnejších. Toto nie je vzťah, to je prezivanie. Plytvanie najkrajsim vekom. Ja si ma práveže myslím, že treba zahodiť "len" tých päť rokov a prežiť ďalších 40 s niekým, s kým budeš komunikovať, s kým sa budeš milovať, smiať sa, baviť sa a s kým si budeš chcieť založiť rodinu. Vtedy to má zmysel. Zahodených nekvalitných päť rokov je úplne nepodstatných v živote človeka. Ja tiež nie som za to, aby sa ľudia rozchádzali za každú prkotinu. Tu je to úplne namieste, kým nemajú deti, nemajú manželstvo, hypotéku a záväzky. Práveže v takejto dobe by sa mali ľudia ešte rozhodovať či vobec postupovať ďalej do neperspektívneho vzťahu. Ja som s manželom 26 rokov a teda takýto nudný, nepríjemný, nekomunikatívny vzťah nemáme. Vzťah ktorý ťa neposúva, nenapĺňa, robí ťa nešťastným, smutným... treba ukončiť a nevyhovárať sa na to, že sme spolu päť rokov a hádám tých päť rokov nezahodíme...bla bla

misiak7777
22. nov 2024

@autorka tak čo vlastne riešiš?? Ty sa s ním nerozideš aby si bola za peknú, aj keď ti to jedno či to skončí. Bývaš u neho lebo si zvyknutá na nejaký štandard, vlastne ho využívaš. Nie si schopná si napr nájsť brigádu alebo prácu aby si sa osamostatnila, lebo však bývať u niekoho koho vlastne ani nemiluješ je výhodné...

lindous
22. nov 2024

Hmmm, takže ty by si sa aj rozišla, resp. ten vzťah ukončila, ale nechceš to spraviť ty, aby si nebola za tú zlú a zjavne to nechce spraviť ani on... tak to asi ešte nejakú tú chvíľu budete spolu žiť ako dvaja cudzí ľudia, kým ti nerupnú nervy tak, že potom to bude už naozaj škaredé... si v tom dobrovoľne a z časti si to trápenie robíš aj sama, on sa zrazu zázračne nezmení a teba k nemu nikto nepripútal... pozri, s ex sme mali podľa mňa vážne pekný rozchod, zhodli sme sa obaja, že to ďalej nefunguje, aj keď sa máme radi, ale jeden z nás tú tému proste načať musel, bola som to ja a teda neskôr som sa dozvedela, že to mňa spravil úplnú fúriu, lebo proste ego... ak si chce na teba zanadávať, dôvod si nájde, ak nechce, tak si ponechá detaily pre seba, ty s tým nič nespravíš, ty nemusíš dramaticky kričať a hádzať veci, ale otvoriť čo bude ďalej s vaším vzťahom, nepátaj sa ho na to čo sa mu stalo, ale na to čo s tým budete robiť... možnosti máš, môžeš ísť bývať napr. na zdieľaný byt, väčšinou nie je problém nájsť izbu, keď máte žiť ako spolubývajúci, to si rovno môžeš nájsť spolobývajúcu, je na tebe aby si si zvážila plusy a mínusy, či ti to stojí za tú pohodlnosť sa doma trápiť alebo radšej vykročíš do niečoho nového (nemyslím vzťah)... a možno na takýto rozhovor už zareaguje trochu inak, či skúšala si to už naznačiť?

ema22270
22. nov 2024

Rozid sa s nim...leno to nema myslim do buducna vyznam uz natahovat. To je jedno ze budes za zlu,, skus sa po niečom poobzerat aspon nejaku izbu si najdi

damian85
22. nov 2024

@stanulienkat ak by to bolo tak čierno - biele autorka by neprišla riesiť svoj vzťah na MK ale jednoducho by sa s ním rozišla......nedovolím si hodnotiť kvalitu ich vzťahu z 10 príspevkov na MK , mňa len zaráža fakt ako jej niektoré radia , ako keby boli ich susedy už 4 rok a cez stenu počúvali ako žiju.....partnerstvo nie je väzenie , ak sa ti nepáči môžeš z neho utiecť , ale každá minca má dve strany...však ? A nik nepozná tých dvoch natoľko aby robil jasný záver......

stanulienkat
22. nov 2024

@damian85 To máš pravdu, že nikto nevieme verziu z obidvoch strán a nežijeme s nimi. Avšak päťročny vzťah, ktory opísala, to je akoby manželský pár po 30 rokoch. Stereotyp, nuda, nezáujem, flegmatizmus.... Po piatich rokoch som ja s manželom bola ešte zaľúbená, skákali sme po sebe, chodili sme na výlety, užívali sme si život. Toto čo opisuje, to sú starí dôchodcovia. Neviem si predstaviť takto zvyšok života, respektíve ešte horšie. Naco?

damian85
22. nov 2024

@stanulienkat neviem načo , autorka asi vie , keďže sa s ním zatiaľ nerozišla a rieši to sem. Fakt ich nepoznám , ale predsa len asi bude mať niečo aj pozitívne , ona negatívne atď....ak je stále s ním.

Strana
z3