icon

Ako diskrétne ponúknuť pomoc bez urážky?

17. dec 2024

Ahojte, synova spoluziacka pochadza z menej solventnej rodiny s jednym rodicom. Casto jej vraj v skole chybaju pomocky, nechodi na lyziarsky, plavecky, vylety. Ja som sice tiez na syna sama, ale aj ked nezijeme v prepychu, myslim, ze mame dostatok na normalny zivot. Chcela by som mame dievcatka ponuknut skolske pomocky, prispevok na skolsky vylet, zaplatit plavecky napr. Prosim poradte, ako to urobit, aby sa neurazila? Je to velmi hakliva tema, nechcem nic, nechcem, aby sa to niekto dozvedel, aby sa necitila zle, len aby dievcatko malo to iste, co spoluziaci. Ako jej to navrhnut? Dakujem.

Strana
z2
mmooly
17. dec 2024

@gribka1 asi takto by som to urobila... a uvidíš, či dievčatku zaplatila výlet, alebo čo treba skrátka uvidíš či sa zúčastní

guudy
17. dec 2024
misicka31
17. dec 2024

Ja by som si najprv o tej mamičke niečo zistila,či fakt nie sú peniaze alebo ,,nie sú" peniaze pre dieťa 🤔 lebo už je pomaly pol rok a žeby dieťa nemalo všetky pomôcky,stále si muselo požičiavať...mne to príde zvláštne

carrot_apple
17. dec 2024

my sme mali spolužiačku a spolužiaka čo mu rodičia počas autonehody zomreli a aj cigánku v triede, a všetci sme sa dohodli, že im prispejeme keď bude treba, mali sme na to FOND, takže sme mohli ísť ako celá trieda na výlet, kúpili sa im pomôcky, v tej dobe to bolo 15korún ale x 26=390korún=12e cca nebolo vôbec pre nikoho problémom, zapojila sa proste celá trieda, cigánka bola slušná a aj pekne žije doteraz...

gribka1
17. dec 2024

@h2 Aha, tak potom jej asi nebude dieťa prednejšie. Druhá možnosť, dopísať tam niečo pekné, že načo je to určené. Alebo keby školské pomôcky, tak trebárs poukážku.

h2
17. dec 2024

@gribka1 Dieťa jej môže byť najprednejšie na svete, to zase nehovorím, že si za to pôjde kúpiť pre seba chlast a cigy. Ale že by to možno použila na niečo iné pre to dieťa, než napríklad plavecký, ten môže sociálne slabšia rodina považovať za zbytočný luxus.

natalkasimonka
17. dec 2024

Aku velkost obkecenia potrebuješ?

gribka1
17. dec 2024

@h2 No veď môže aj tak, nevieme ako by sa zachovala. Tak možno inak vymyslieť.

karolinakr
17. dec 2024

no určite by som jej eura nedávala, ked je s peniazmi tak na tenko, môže to použiť na staré dlhy alebo aj na cigarety, čo ty vieš, ked platiť, tak jedine ist za triednou, že platíš za malú plavecký výcvik a dať jej do ruky peniaze
ak je socialny pripad a ozaj nevie fungova, tak nebude vedieť tie peniaze normalne použiť, možno jej hori niečo iné a plavecky a vylet pre malú nepovažuje za dôležitý a obetuje ju

karolinakr
17. dec 2024

pomôcky by som dala proste do tašky a matke do ruky, tam sa nema za čo uraziť, a ked jej chceš dať nejaky šaty, pozvi ju ku vam na obed a nech si mala vyberie , čo potrebuje a z navštevy odíde už s taškou, tiež si myslim, že ti to asi nevrátia naspäť..alebo ju naviguj, katolicka charita robi zbierky pravidelne a potom rozdava chudobnym pomôčky do školy, oblečenie, jedlo...

karolinakr
17. dec 2024
michelle567
17. dec 2024

Pomôcky kúpené by som im kľudne dala ale peniaze nie. Radšej cez učiteľku....peniaze ako tu niekto písal do schránky by som nehadzala. Vôbec by z toho nemusel byť zaplatený ani výlet ani plavecký...pomyslia si na čo, nemá plavky atď nepôjde...to skôr učiteľka môže povedať že cez sponzorsky príspevok môže ísť napr na plavecký aj ona...

karolinakr
17. dec 2024

učiteľke povedať, že zafinancuješ a zaplatíš ten plavecky, výlet a ona nech jej povie, že anonymný sponzor zaplatil jej dieťaťu vylet, a ked to odmietne, tak uvidíš, či to má alebo nemá zmysel
a čo sa klebiet týka, tak akurát ti spravia dobré meno🙂

margotka17
17. dec 2024

Ak sa deti stretávajú, teda tvoj synček a to dievčatko aj mimo školy, zabal do taštičky a nech synček povie jej mamke, že dostal od babky aj krstnej rovnaké pomocky a stačí mu od jednej tak ďalšie posúva jej, že mu to mamka dala, nech sa podeli, keďže nemá surodenca. A plaveckyyyyy🤔🤔🤔🤔, ešte niečo vymyslis 👍

autor
17. dec 2024

Syn sa v tomto veku s dievcatami nekamarati, s mamickou sa poznam len zo skoly, ona po praci uteka domov a s dcerou sa kazdy den uci. Naozaj sa jej venuje, nemam pocit, ze fajci a pije, ale to samozrejme nemozem vediet. Musim ju najprv stretnut a porozpravat sa s nou. Mne raz jedna mamicka v skolke ponukla oblecenie, vedela, ze som sama. Trochu sa ma to dotklo, ze ci ma maju ozaj za take uboziatko, preto chcem velmi opatrne. Ak to poviem ucitelke, bude to vediet cela skola, aj druzinarky,susedy, deti v triede. Takto to moze byt len medzi nami dvoma. Inak, dakujem za vsetky rady a tipy, uzasne ste.

karolinakr
17. dec 2024

my sme tu mali staru babku, ktoru ozaj, že 30 rokov nikto nenaštevoval, bola vdova, raz som sa opovažila na Vianoce jej kavu, bonbonieru a orechy priniesť, aky krik spustila, či si myslim, že je chudinka...tak po pravde, ked je niekto sam 30 rokov, tak som jej chcela ukazať, že niekto na ňu mysli
ale ak by to tú mamičku malo uraziť, tak potom musíš nejakou oklukou na to ísť

dory11
17. dec 2024

Skús sa skamarát z mamičkou toho dievčatka a normálne ponúknuť pomoc

terezkaarthuramax
18. dec 2024

Inak mi nejde do hlavy... Nejaly clovek obetuje cas a peniaze aby mi urobil radost a pomohol.mi a ja sa na to urazim? Nech sa na mna nikto nehneva ale toto je prejav pychy.
Nie sme chudobní, ani boháči, a aj tak sme parkrat na Vianoce dostali potravinovy balicek.. ze to nejaka doktorka zariadila..doteraz neviem ktora... aj mi kamarati viac krat dali oblecenie.. ja som.si to vsetko vazila a potesilo ma to...ja aj velmi rada dávam aj mama aj moj.brat.
a bola by som smutna kebyze ma niekto odbyje ze ci je nejaka chudera, ked davam.darcek a tuzim.pomoct a potesit. . 😔

karolinakr
18. dec 2024

@terezkaarthuramax 😆
ktovie, čo sa v tych hlavach odohráva..cítia sa zahanbení, ale na to sa môžem vykašlat..všelijake zbierky pred Vianocami, Modre z neba, seniorom sa krabičky s darčekmi nosia, Nota Bene, ja tu zas bezďakov občas dotujem, robila sa zbierka ponožiek pre nich - keby sa mali všetci uraziť na to, oni aj verejne prijmu pomocnu ruku.
maš pravdu, je tam nejaka hrdosť

akvi
18. dec 2024

U nás to sama učiteľka zmenežovala tak, že nám rodičom povedala, že aká je u jednej rodiny situácia a že deťom je fakt ľúto, keď spolužiačka nejde s nimi na výlet/plavecký atd. Kto chcel, proste prispel viac, aby to dieťa mohlo ísť. Vždy sa to takto vyriešilo, dokonca sa tých peňazí vždy vyzbieralo podstatne viac. V ďalšej škole sme mali dokonca fond pre takéto deti. Platilo sa z toho aj školné, keďže to bola súkromná škola, ktorá sa ale práve chcela vyhnúť tomu, aby v nej boli len "bohatí". Z fondu sa platili aj akcie pre tieto deti.

gnotek
18. dec 2024

Daj jej do poštovej schránky obálku s peniazmi.

diamont00
18. dec 2024

ked vies kde byvaju, tak zabalit nejake pomocky do peknej krabice, supnut pred dvere 🙈 s financiami neviem ako by som to riesila, ale mozno nejak anonymne sekom na jej meno... fakt neviem

karinly
18. dec 2024

My takto synovmu spolužiakovi platíme už 5 rok všetko. Vždy cez učiteľku, ako to ona podáva rodičom, neviem, jeho rodičia nemajú ani Edupage, nechodia na rodička, nič, takze nechávame na učiteľke a len zaplatíme čo treba.

karolinakr
18. dec 2024

@karinly inak to čumim, za mojich čias nebolo normalne, aby sused susedovi niečo platil

karinly
25. dec 2024

@karolinakr ani za mojich, respektíve možno bolo. My sme nemali ani na naše. Možno preto to teraz robim. Mame dostatok a tým deťom to urobí strašnú radost.

Strana
z2