icon

Ako dlho vydržíme fungovať zo zásoby?

1. mar 2024

Ak je stav núdze a musíte fungovať zo zásoby, myslím s energiou, do kedy sa to dá?
Ak nemáte možnosť na 'načerpanie novej energie', jednoducho idete neustále, ako dlho tak viete fungovať?

katkaseiner
•
1. mar 2024

No nedá sa prilis dlho. Kazde telo potrebuje regeneraciu, oddych, klud - teda ak ta spravne chapem

tundra
•
Autor odpoveď zmazal
•
veronicka88
•
1. mar 2024

Pri behu som sa naučila jednu vec. Je to len v hlave. A aj keď povieš že nemáš čas na oddych vždy VZDY sa d nájsť aspoň hodina či pol.hodina. Vidím to okolo seba,každý kto povie že na seba nemá čas len hľadá výhovorky nie spôsoby.

vevesh
•
1. mar 2024

Da sa navyknut na menej spanku ci menej energetickeho prijmu, pokial sa to deje dlhsie ci opakovane. Ale kazde telo ma svoje medze a taketo obmedzovanie ma dosledky - nemusia byt okamzite, ale mozu sa ukazat v horizonte niekolkych rokov (napr. Opotrebenie srdca a pod.)

babulkomale
•
1. mar 2024

Nedopúšťam taký stav. A zažila som kadečo.

viestta
•
1. mar 2024

Bez prisunu tekutin vydrzi telo par dni, bez prisunu potravy niekolko tyzdnov, bez spanku tiez

petra92
•
1. mar 2024

Kým ma nešvacne o zem 🙄už sa mi par x stalo, už to do takých extrémov nenechavam zájsť...

rorino
•
1. mar 2024

Veľmi dlho pokiaľ má telo stravu a pitie,ale časom sa to odzrkadli

deti95060810
•
1. mar 2024

@viestta bez spánku nevydržíš niekoľko týždňov..
bol robený výskum , že koľko resp. ako dlho vydrží človek bez spánku.
Dobrovolník zo zač. nemal až také problémy, aby nezaspal tak cvičil a pod. po niekoľkých dňoch museli lekári výskum zastaviť, pretože dobrovolníkovi už išlo o zdravie a život... tuším vydržal 11 dni....

deti95060810
•
1. mar 2024

čo myslíš pod pojmom zásoby? zásoby čoho - jedla, pitia, telesného tuku, mňa prvé napadlo zásoby v špajzi...
troška buď konkrétny

viestta
•
1. mar 2024

@deti95060810 niekolko je asi 2 tyzdne, nie dvadsat

domkakvet
•
1. mar 2024

Telo si nacerpa nejaku energiu napriklad zo spanku, tak ze by bolo lepsie to konkretizovat, ci myslis v kuse aj bez spanku, alebo ako.

ivangeline
•
2. mar 2024

Nvm co to znamena. Bez spanku? Jedla? Psychohygieny? Vitaminov? Coho konkretne?

thunderdome
•
Autor odpoveď zmazal
•
vevesh
•
15. dec 2024

@thunderdome toto velmi zalezi od metabolizmu a povodneho tuku na spalovanie. Dobrym prikladom su koncentracne-niekto "odpadol" uz po par dnoch (chudy so zlym metabolizmom a imunitou), niekto vydrzal roky (a aj s chorobami).

thunderdome
•
Autor odpoveď zmazal
•
tundra
•
Autor odpoveď zmazal
•
thunderdome
•
Autor odpoveď zmazal
•
vevesh
•
15. dec 2024

@thunderdome videla som v tv inspiracia- chlap sa zivil iba tym, co vybral z kosov a teda vylovil tam strukoviny po zaruke, neotvorene plechovky po zaruke a pod.- ludia to vyhadzuju, lebo po datume ale tym potravinam nic nie je, kedze strukoviny sa daju skladovat kludne aj par rokov, nielen par mesiacov vyznacenych na obale. A ten chlapik normalne dokazal takto "nazbierat" potraviny na plnohondotne jedla, teda mesacne neminal nic na stravu.