Ako efektívne nastaviť vzťah s partnerom?
Ahojte
Mamicky prosim ako to mate doma nastavene s partnermi? ja uz takto nevladzem.
Moj chlap je super otec aj vie popratat, umyvacku urobi, da prat a aj povysava. V tomto smere sa nemozem stazovat lebo teda co pocuvam od kamosiek tak chlap sa sobotu zoberie pit a celu nedelu skapina a ona musi byt s malym alebo ma chlap nejaku zalubu a zena musi byt sama z demi lebo on odide aj na cely den. Ja zas toto nemam moj chlap vsetko chce robit len ako rodina. Ale uz to nedavam . Tiez si chcem v klude oddychnut alebo navarit a on kludne moze zobrat maleho von a pohrat sa s nim v snehu alebo prechadzka. Nie on proste nepojde s nim sam lebo on chce ist len ako rodina. Dnes sme sa chytili lebo varila som na zajtra a zjebal ma ze som mohla varit zajtra rano a dnes sme mohli ist na korcule ale ja korculovat neviem a mna to v tej zime nebavi tam stat za plexysklom a kukat na nich. Proste uz nesli ani oni a mali mo len behal za ritou ked som varila a len som mala nervy a on si lahol a do mobilu. Proste uz ma to vytaca a ked som mu dnes uz cosi povedala nato tak mi zacal vypravat ze jasne ja by som naradsej chcela striedavku nech mam tyzden pokoj a ze sa malemu nevenujem ako on lebo on chodi o 3h skor domov z roboty ako ja a sme spolu malo a ze uz poriadne ani ako rodina nefungujeme tak aspon cez cikendy chce. Ale co je zle natom ze by som si chcilu oddychla ja a potom on a pri malom by sme sa prestriedali. Moja svokra cele zle ta sa furt vyhovara spava do 13:00 a stale ma nejaku robotu a maleho nikdy sama nevypyta a moja mamina byva daleko ale vzdy ked pride malemu sa 100% venuje. Proste ja uz neviem nechcem sa hadat ale nebavi ma to takto uz . Ako fungujete vy? ako sa nastavit aby dobre bolo? ja uz som zufala a bojim sa ze miesto svadby pojdeme od seba😒
@nikol1288 toto su zbytocne dotahovacky, treba sa normalne dohodnut vopred. Cez vikend rano sa vzdy dohodnite ako stravite vikend. Nie ze ty vytiahnes hrnce a ides varit na nedelu, sorry, toto je aj mne divne, travit sobotne popoludnie varenim na nedelu a sobota v prdeli. V tomto chapem tvojho muza ze chce mat nejaku rodinnu aktivitu. Ved sa dohodnite, vikendy rodinne aktivity, ale cez tyzden pojde po praci so synom na hodinu na ihrisko sam.
moj bol takyto, dokonca rano som musela doslova kovli nemu vstat, obliect sa, sadnut do auta = vsetci traja, a odviezt dceru do skolky/skoly a potom domov = lebo sam nejde, lebo rodina... po cca roku a pol mi rupli nervy, vynadala som mu ze je totoalne neschopny ci co, odviezt alebo doviezt dieta sam, bez doprovodu do/zo skoly (zo skoly som ju vacsinou nosila sama ja, aj na kruzky atd, kym on doma lezkal na gauci)... ronvako neusale rumazgacky ako sa nesportuje, ako toot a hento ako rodina = vybavila som to, ze ide ON a vybavene, nevidim dovod aby som vsade bola a vsade chodila. Ano ked sa mi chce idem, ked sa ucila dcera korculovat isla som, ked sa ucila bezkovat, isla som, ked sa ide daleko lyzovat idem... ale aby som sa tuto v okoli krutila, tak to nie... ale poviem ti, aj po rokoch, stale kovli tomu sa dotahujeme. nepomoze, ked ja poviem, ze ok ako rodina ideme aj riadit.. :D a varit.. a zacnem rozdavat ulohy = 99% neurobi nic.
AK chcel ist na korcule, mohli ste sa dohodnut uz rano.. a nezacala by si varit. Ja inak tiez casto varim naraz v jeden den na dva, dnes uz mam nachystane vsetko co rano hodim na zajtra do hrnca.. lebo sa varilo dnesne jedlo + vonku aj tak kyda sneh.. tak co by nie :D
@nikol1288 kazdy mame inu potrebu byt spolu ako rodina resp. druh a druzka. Podla mna je lepsie sa vybodnut na vyvaranie (a niekedy aj vyupratovavanie) a zit/uzivat si spolu, chodit von, na vylety... Aj vonku sa da cosi zjest a nemusi to byt vzdy len drahe ci nezdrave (a navyse to moze byt tiez zazitok). Aj vonku mozes partnera s dietatom/detmi cimsi "chlapskym/detskym" zaujat a ty trosku oddychnut. Co by ine za to dali, keby partner/manzel chcel s nimi chodit kade-tade...
Len tak na okraj, preco by vám svokra mala zobrať len tak dieťa? Snáď je vaše, jej povinnosť to nie je.
Takze tvoje dieta ma vlastne takeho starsieho surodenca :D
Koľko má dieťa rokov? Po tom jeho výstupe si mu mala dať varechu do ruky a ísť niekam sama.
@januska12323 4 roky
@nikol1288 ahoj, pytas sa ako fungujeme my ? Takto : v piatok vecer sa pri stole dohodneme co chceme cez vikend robit a co treba stihnut... Do toho sa planuje alebo neplanuje varenie...uplne normalne si povieme svoje poziadavky a dohodneme sa....ak potrebujem cas pre seba vzdy oznamim, ak potrebuje muz tiez povie...
Skuste sa aj vy dohodnut dopredu, mozno ak mu skor oznamis, nebude to pre neho sok a nebude reagovat tak zanovito.
Aj moj manzel takto fungoval ale ked bol syn maly, tj babatko. On po dedine kocikovat nepojde ki povedal, on s malym na ihrisko nepojde lebo ho to nebavi. Do kutika tam mravcal ze ho to tam nebavi hodinu a pol kavu pit. No lebo mna to naramne bavi dpc 🤣 neznasam to. A na prechadzky kocikovat ked este maly spaval v kociku len do mesta cela rodina…a doma nic neurobene a pod. Ja som zavidela, ze muszi vezmu decko do kocika idu po dedine sa prejst a zena si zatial doma v klude porobi. U nas neexist. Az teraz casom je to fajn, ze uz je to skoro 4 rocak tak ho aj sameho vezme idu sami von a tak. Velakrat skoncia v mekaci ale je mi to sumafuk hlavne ze mam chvilu kludu.
celý tvoj príspevok je len "ja chcem, ja potrebujem, mňa nebaví..." muž je zlý, svokra je zlá, mama ďaleko, bla bla, len aby si si nemusela priznať, že dieťa a muž ti poväčšine idú na nervy a ty sama k rodinnej pohode ničím neprispievaš
@danica2711 ako vieš že ničím? len proste potrebuje mať chvíľu aj na seba…
Tak si urobte program všetci spolu a potom sa malý vyhrá aj chvíľku sám a variť sa dá aj raz za dva tri dni čiže času si nájdeš aj na seba aj môj muž nechodil sám s deťmi von ale chodili sme spolu alebo ja sama ale keď bolo treba postrážiť tak sme sa dohodli a postrážil všetko je len o diskusii a svokre kľudne daj malého povedz že niečo máš a postupne si ho bude brat aj na víkend a vtedy si s mužom oddýchnete
@nikol1288 Kazda domacnost to ma tak, ako si to vykomunikuje a nastavi 🤷. Moj manzel napr. nemal problem zobrat vtedy este iba dvojrocneho syna v lete na vikendovu stanovacku alebo ho zajtra berie na kupalisko, kedze mne sa nechcelo a oni by radi. Fungujeme ako rodina, ale aj ako jednotlivci. Vzdy sa dopredu dohodneme a zatial sme nemali ziadne konflikty.
@nikol1288 tak to s ním asi len nechce byť sám, rovno sa ho opýtaj čo mu vadí.
@andrejka1974 s tou druhou castou tvojho prispevku vobec nesuhlasim. "Svokre daj maleho a povedz ze nieco mas" autorka uz uviedla ze si svokra dieta nepyta; to by bolo nehorazne len tak skúsiť jej dieta strcit do ruk
Fungujeme asi tak, že dcera je na mne nonstop nalepená. Ona nechce tráviť čas s nikym iným ako so mnou. Je to brutálne obmedzujúce, chodí so mnou všade. Ak ostane s niekým iným, má záchvaty plaču. A starí rodičia. Moja mama je babka, akú by som dopriala každému. Venuje sa vnučke, chce s ňou byť, stará sa, zaujíma sa, chodí ju strážiť.. Svokrovci - ti majú len kopec reči, ale ak niečo treba, málokedy majú čas a chuť. Nevyčítam im to, nie je ich povinnosť starať sa mi o dieťa. Ale potom nemôžu vyplakávať, že k ním nemá vzťah..
Nechapem, ved ked v domacnosti ta zastane, získaš cas na to aby ste si mohli spravit spolocny program. Ved hadam viete komunikovat? Napr. v piatok dohodnut program na vikend, vopred zariadit čo treba a mozete ist. Je to len o dohode a spravnej komunikacii. Nenicte si vztah kvôli tvrdohlavosi, tak to dlho fungovat nebude a koniec vas moze prekvapit.
Takze sa vlastne stazujes ze partner chce s vami fungovat spolu ako rodina a mat zazitky spolu. Poupratuje, porobi, malemu sa venuje ale vasi ti ak chce cez vikend ist von ako rodina. Chapem dobre??
A BTW: ani svokra ani mama nema povinnost sa vam starat o dieta. Ked sa ho chces zbavit, co mi tak pride, nemala si ho mat.
@nikol1288 generácia rozmaznanych rodičov bohužiaľ. Teraz v mojom okolí ich je riadne veľa, strašne chceli deti, ale zistili, že to není pre nich a keby sa dalo tak to vrátia späť ako bežnú vec, ale neide to bohužiaľ. Máš doma chlapa o ktorom píšeš, že všetko porobi a chce cez víkend tráviť čas s rodinou a tebe sa to nepáči? 😀😀😀 Ale ty by si radšej vyložila nohy a mala kľud, tak to si mala rozmýšľať pred 5 rokmi a dnes si mohla mať vyložené nohy v kuse 😀ale mam pre teba dobrú správu, choď od neho a máš týždeň voľno a týždeň budeš mať dieťa a parádny život!!! 💪💪💪👍
Na rovinu sa porozprávať o veciach ktoré vám prekážajú a co by ste chceli. Nie len keď sú emócie horúce keď si poviete aj co by ste nechceli
Všetko máš perfektne, ale aj tak sa Ti to nepáči 🤔. Ja málo kedy zjem niečo čo je navarené deň vopred. Vždy je lepšie čerstvé jesť, nie ohrievane. A určite je lepšie tráviť čas ako rodina spolu, ako sa vyhovárať na varenie. Na mieste Tvojho manžela, tiež mám nervy.
Var v tlakovom hrnci, tým podstatne skrátiš čas varenie. Ešte lepšie keď máš dva tlakové hrnce jeden na polievku a druhý na mäso. Za hodinu všetko navarené, uprataná kuchyňa.

u nas to mame tak kadejako, niekedy berie maleho sam von ked vidi, ze mam nieco na robote, niekedy zas beriem aj ja maleho na vylet na pol dna ked vidim ze on je unaveny, a chodime aj spolocne. Dnes som bola sama s malym sankovat lanovkou poldnovy vylet manzel bol dnes v praci...Nemame to fixne dane. Ale poznam aj take pary ako vy ze chodia len ako rodina spolu, ale nemaju harmonicke manzelstva... ale tam skor zeny driluju muzov , ze musia chodit vzdy spolu.