Ako motivovať priateľku syna k aktivite?
Dobrý deň, nikdy som si nemyslela že budem potrebovať radu. Ale človek mieni, poznáte to 😄. Môj 24 ročný syn má rovnako starú priateľku už viac ako 2 roky a pol roka spolu bývajú. Dohodli si ako budú spolu fungovať, vyzeralo to sľubne len synova priateľka sa nejak nevie vžiť do úlohy partnerky a nejak ju domáce práce netešia. Obaja chodia do práce, syn odchádza skôr a vracia sa neskôr, ked chce aby niečo spravila, musí jej povedať. Varí syn a to aj cez víkend. Nemám nič proti nádejnej neveste, viem že sa majú radi a ani sa im nechcem miešať do vzťahu. Obaja synovia sú zvyknutí prísť si za mnou po radu a ja len poviem svoj názor a oni sa zariadia, nikdy som im nerozkazovala ani sa nehnevala ked si vybrali inú alternatívu. Chcela by som synovi nejako pomôcť, ako priateľku primäť k nejakej aktivite, aby si uvedomila že partnerstvo musia budovať obaja, že sa nemôže jeden len viezť. Chceli by sa vziať, mať rodinu, len sa bojím že ak bude priateľka pasívna, nakoniec sa rozídu.
Tak čo, poradíte mi ? Za rady ďakujem.
Nech to rieši ako veľká väčšina žien, veci, ktoré sa dohodli, že bude robiť ona nech on nerobí a keď nebudú urobene, tak ona sa bude musieť roboty chytiť, teraz sa nemusí keďže on to urobí.
@nina57 myslim, ze za dva roky vztahu uz asi nie je uplne zaslepeny laskou a vie si zhodnotit, ci chce takto fungovat aj v buducnosti. Nejaka delba prace by mala fungovat, neviem, co madam doma spravi.
Nuž keď spolu žijú, nech sa spolu starajú aj o domácnosť. Okrem toho a ak chodia obaja do práce, tých prác v domácnosti toľko mať nemôžu , nevraviac o Tom že dvaja budú mať rýchlejšie hotove
@viestta presne tento vtip sa mi vynoril 😆😆😆😆
Ja sa iba spýtam, v akom veľkom dome so zahradou mladí žijú, keď sa tu spomína druhá sichta. Však sú dvaja dospelí ľudia, čo potrebujú doma robiť každý deň aké domáce práce?
Časom toho poriadkumilovného prejde trpezlivosť a lenivý bordelár pôjde z domu.Poznám.

@nina57 no má 24, je mladá...a mladým sa robiť nechce, česť výnimkám. Ostáva len dúfať, že vekom sa to zmení. Hlavne sa do nich nestarať. Ak si ju syn naučí, že bude všetko robiť on, dievča sa chytať ani nebude. On s ňou musí hodiť reč, ako by si to predstavoval.