icon

Ako muži zvládajú chorobnosť detí doma?

11. aug 2024

Odídu od ženy a detí, alebo zostávajú doma na OČR a PN tak často ako treba pol na pol so ženou? Záleží mužom na ich deťoch natoľko, že si berú OČR a PN?

alchemilkazltozelena
11. aug 2024

Ostal deň-dva ak bolo treba, zvyšok ja.. má takú robotu že ho nema kto zastúpiť takže si buď vzal dovolenku alebo priepustku... Teraz sú už menej chori chvalabohu, dúfam že to najhoršie obdobie máme za sebou, jeden čas boli chorí vkuse.. pomáhali aj svokrovci

terezka1947
11. aug 2024

Ostal, vybavil voľno, kedykoľvek bolo vážne potrebné....a priznám,že niekedy to mal fakt ťažké,keďže v práci je na neho naviazaných viacero ľudí a nedá sa mu len tak ostať doma.

viestta
11. aug 2024

My sme sa na OCR striedali, na pandemickej, ked bola cez koronu zavreta skolka bol on

11bodka11
11. aug 2024

Ano jasne, aj muz byval s malym doma ked bol chory. Dokonca ja ked som nastupila do novej prace a syn do skolky, tak viac s nim bol na ocr muz. Kedze ja som sa len zaucala v novej praci.

juliet86
11. aug 2024

som na rodicovskej ak,som chora ja tak,zial musi aspon ciastocne pomoct.

kvadrinkaaa
11. aug 2024

Keď som pracovala, tak som si brala OČR len ja alebo som si vybavila, že prídem neskôr a potom nadrobím hodiny a striedali sme sa pri malom. Pokiaľ bolo nutné brať OČR, tak vždy ja, keďže obaja počas OČR prichádzame o peniaze, ale viac sa nám to oplatilo, keď on zostal pracovať. Plus v mojej práci viac akceptovali mamičky s malými deťmi a boli ochotní vyhovieť. 😊

medda_beda
11. aug 2024

To nie je o mužoch, to je na konkrétnom mužovi.Nie sú všetci otcovia idioti.

biba_18
11. aug 2024

môj muž s ním chodil po doktoroch, keď bolo treba ostať doma tak prvé dni som bola doma s ním ja a neskôr mama. ak by nechodila k malému mama, tak by asi aj muž ostával, ale prvé dni som bola doma ja, malý bol pokojnejší so mnou…

nikpa
11. aug 2024

Môj muž by sa najradšej odsťahoval keď sú chorí, čo ale nehrozí. No večne doma šaškuje, drží sa od detí, je to trápne podľa mňa 🙄 je celý v strese len aby to od nich nechytil. V prípade nutnosti, je s nimi doma ale režim majú ako v karatene vtedy 🙈

kate_cs
11. aug 2024

Môj muž sa vie o deti postarať a vždy sme sa pri deťoch striedali, aby som nechýbala v práci stále len ja. Ale nie je to také jednoduché.
Muž zarába podstatne viac ako ja a teda vždy musíme brať aj na to ohľad. Že nemôže ani on často v práci chýbať, aby si ju udržal a mal plnohodnotný príjem, keďže očr ho ovplyvní. Tak sa snažíme to vždy lepiť, aby ani jeden z nás na očr ani nemusel ísť.
Nie je to vždy o tom, že je muž idiot, alebo sa nevie postarať. Nesúďme hneď, svet nie je len čiernobiely.

biba_18
11. aug 2024

@nikpa máte určite ešte nejaké rúška doma od covidu - môže nosiť rúško keď ide pozrieť na deti, lebo deti potrebujú kontakt keď sú choré…

kiki68
11. aug 2024

Vacsinou muz berie OCR, on to ma lahsie v tomto smere v praci. Takze on berie o dost viac tohto a stara sa o celu domacnost viac ako ja

nikpa
11. aug 2024

@biba_18 áno, tiež som toho názoru, že keď sú deti choré, potrebujú kontakt viac ako inokedy. Preto som vtedy s nimi väčšinu času ja, aspoň na tom začiatku choroby keď je to najhoršie... Potom už keď im ,,odtrnie,, ako sa povie a začínaju sa dostávať do svojej kože, preberá štafetu muž. Ale veru bolo už aj také, že s rúškom doma behal 🙈🙂

30katrusa40
11. aug 2024

Manžel nezvláda choré deti. Keď bola dcéra mala Anka v práci musela som si vybaviť voľno. Teraz som doma so synom a dlhodobo ešte budem tak už neriešim. Ale aj keď treba so synom na vyšetrenia chodím s ním sama , manžel to nezvláda je mu to ľúto .

lucia147852
11. aug 2024

Zatiaľ som na rd, keď som chorá aj ja vezme dv na prvé dni. OČR budem neskôr brat ja, keďže je IT bude to z čisto finančných dôvodov.

andrea_82
11. aug 2024

Ked bol starsi syn maly a bol chory (co chvalabohu nebolo casto), striedala som sa ja s mojou mamou. Ale nie preto, ze muz by sa nepostaral, on bol vtedy zivnostnik a OCR mal biedne platenu. Ked pojde do skolky mladsi, uvidime, ako to bude, ale prioritne budem doma ja. Tak nam to vyhovuje a nemyslim si, ze je preto moj muz horsi a ze mu nezalezi na rodine.

janickacrazy
11. aug 2024

To nie je o tom, či záleží mužovi na deťoch. Napríklad môj robí ako živnostník, nepríde 2 týždne do práce, tak dostane polovičnú výplatu, čo by bol veľký problém. Ja zarobím oveľa menej, tým pádom musím ostať doma ja. Máme 2 deti ZTP, tak u lekárov sme boli veľmi často.

eva233
11. aug 2024

Podľa mňa záleží na tom akú má robotu žena/nuž a komu sa viac oplatí odstáť na OCR. Hádam nebudem podľa toho súdiť či mu záleží na deťoch. Samozrejme ak do hry nevstupuje ekonomická otázka, tak je jasné že by sa rodičia mali starať o deti rovnocenne. To je celé čo sa dá k tomu napísať.
Môj muž ide normalne k Dr/ OCR/ockovanie s dieťaťom keď treba a dohodneme sa tak.

autor
11. aug 2024

@janickacrazy ahojte ženy, doktorka mi dala OČR na syna, nebola som na OCR asi 20 rokov, už ani neviem, ako sa to vypisuje, ja mám vypísať to prvé okienko vyplní poistenec a potom len vzadu IBAN a podpísať? Syn má 13 rokov, ale je ZTP, to musím aj tú kopiu z úradu práce priložiť, nemá niekto skúsenosť? Lebo ani neviem, kde ju mám, dlho som to nepotrebovala. Ďakujem za pomoc.

Som troška zmätená. Tak chodila si na OČR či nie? Syn má 13r je ZŤP a tebe sa ako podarilo 20 rokov nebyť na OČR keď muž nebýval ako píšeš.

13uzivatelka11
11. aug 2024

@kate_cs no napríklad vid. Komentár nad tebou.. Kolegyňa tiez keď povedala manželovi, ze chce ísť konečne po rodičovskej do prace, aj keď finančné vôbec nemusela, tak muž jej hneď oznámil, že ale on s deťmi na ocr nebude.. A nie preto, že by im tie peniaze chýbali.. 🤷‍♀️ ľudia sú rôzni.

petamich
11. aug 2024

Ak je treba striedame sa ale u nas je jedno kto pracuje a kto je doma z financneho hladiska, nie vzdy je to o tom, ze muzovi nezalezi ale sa to skratka neoplati napr. a dava vacsi zmysel aby bola doma zena. U nas ostava doma ten, ktory prave moze.

janickacrazy
11. aug 2024

Bola som 10 rokov na rodičovskej, tým pádom som na OCR nechodila. Keď som išla do práce, brala som si dovolenku alebo náhradné voľno alebo ostal doma najstarší syn, ktorý chodil na VŠ. Teda áno, na OCR som nebola dlhé roky.

tykat
11. aug 2024

OCR a choroby som riesila na 99% ja, tak sme boli dohodnuti. Tak som si vybrala aj pracu. Ak bolo treba vstavat k dietatu tak muz ochotne pomahal, ja som ho ale poprosila len ak som nevladala lebo rano vstaval do prace alebo isiel na sluzobku.
Nam to tak vyhovovalo, on bol vzdy ten kto zarabal peniaze a v pohode uzivil rodinu, ja som mohla pracovat alebo aj nemusela. Podla okolnosti.

rorino
11. aug 2024

Tazkooo,najskor nervy v kybli😂,ale potom sa upokojil a nikdy nemal problém ostať s malym

marianarem
11. aug 2024

My sme s muzom kolegovia z prace, rovnaky sef, rovnaky plat, takze striedame to pol na pol. Moji rodicia sa tiez takto striedali, otec robil na zmeny, takze ani nemusel ist na ocr a vela toho vykryl aj on. Nie vzdy to ale takto ide a moze muzovi na dietati aj zalezat.