icon

Ako nájsť samú seba po strate vo vzťahu?

28. nov 2023

Som vydatá 10 rokov, pred svadbou sme s manželom chodili 6 rokov. Máme 2 deti a obrovský problém.
Už to bude skoro rok,čo sa môjmu manželi zapáčila jeho kolegyňa z práce. Pred rokom na firemnom večierku si padli do oka. Boli tam nejaké flirtíky,ale vraj nič viac. Začala to tá žena (podľa manželových slov),vraj nevedela,že má rodinu a pred pár týždňami sa mu narodila dcéra. Na jar mali ďalšiu akciu,kde môj manžel pobozkal danú osobu,ale bozk vraj nebol opätovaný a tým to tam skončilo. Dozvedela som sa to tak,že sa zmenilo jeho chovanie. Z chlapa,ktorý bol predtým pozorný sa stal chladný,cudzí chlap. Všetko mu vadilo...žiadne bozky,objatie,rozhovory,no proste nič. Telefón v ruke, úsmevy na displej a zrazu uzamknutý telefón.
Najprv zatĺkal,no po 3 dňoch sa priznal. Od tej doby sa všetko zmenilo. Boli nejaké pokusy o záchranu manželstva,dokonca aj v intímnom živote to bolo ovela lepšie,ale pamäť sa nedá zmazať a niečo mi tam stále nesedelo. Leto bolo divoké. Z mojej strany slzy, z jeho strany zábava s kolegami. Boli sme na spoločnej dovolenke,kde to vyzeralo tak,že sa všetko utriaslo a je to lepšie,ako pred tým. Ale na jeseň začal túto spomínanú ženu voziť s autom do práce. (Nechodí iba on a ona,ale ešte jeden kolega a kolegyňa,ktorý majú milenecký vzťah,hoci on je ženatý). Hovorila som mu,že ma to zraňuje,nech s tým prestane. Ale povedal,že to nič neznamená. Prešli 2 mes. a nezmenil to. Beriem to tak,že ju chce spoznať viac a chce ju mať pro sebe. Každý deň na to myslím a pozerám sa na to,ako nám krachuje manželstvo. Cítim bolesť,zradu a neskutočný hnev. Povedal mi,že ona je iná. Je usmievavá,s ňou sa neháda,cíti sa pri nej dobre a dokonca,že ju miluje.
Zmenilo nás to oboch. Ja som vraj žiarlivá fúria. Prepáčte,ale neviem sa usmievať,keď sa necítim dobre. Myslela som si,že je to len kríza,tak som do toho dala úplne všetko,len aby sme to spolu zvládli. Žiadala som ho,nech odíde,ale nechce. Že ma má rád a nechce byť so mnou za zle. A nie,namám kam ísť. Rodina o ničom nevie.
Chovala som sa úplne šialene. Cítila som,že som sa mu ,,vnucovala,,a ju som očierňovala. Vlastne som si to uvedomila,keď mi povedal,že keď ju miluje. Ona nerobí ,,nič" ,len sa usmieva a on ju miluje. Zatiaľ čo ja som kôpka nervov,smútku a zloby. Ale toto nie som ja. Ja som takáto nebývala. Verila som našej láske a zrejme si nechcem pripustiť,čo sa deje. Viete,najradšej by som sa niekde ďaleko odsťahovala a nikdy tohto chlapa viac nestretla,ale to pravdaže nie je reálne. Je tu,v tejto domácnosti a ja to mám znášať. Nejaké rady,aby som sa nezbláznila?

e ju ch

Strana
z3
h2
28. nov 2023

Ale veď sama vidíš, že to zaberá! Píšeš, že keď si sa prestala snažiť ty, začal sa on. Tak pre dobro vášho vzťahu, buď naňho tvrdá. Ináč sa nespamätá. Ale musíš to vydržať, ináč si zase povie, že trochu ťa uchlácholí sladkými rečičkami a zase bude dobre.

betulinka1
28. nov 2023

Autorka uvedom si, ze ak by si ta chlap váži, tak sa snazi tej zene vyhýbať a nie ju este voziť do prace. Ked mu to povies, tak to aj tak nezmeni. Nelutuj sa, postav sa tomu. No tak si ineho nemala a mozno je cas pracovat na sebe. Ako to tu uz bolo napisane, Ved by bol hlúpi aby odisiel ak ma doma plny servis a zenu, ktorou si je isty. Nemas nejaku trosku feministickú kamosku alebo koleginu, co by ta zobrala trosku do von a dodala ti nejake ine myslienky???

liusa82
28. nov 2023

tí chlapi sú strašne sprostí niektorí..oni si myslia že ako sa asi inde budú mať? rovnako. Počase príde stereotyp aj tam, zalúbenie opadne a budú mať to isté čo aj u predchádzajúcej ženy.To si každý myslí že u suseda je trávia zelenšia

autor
29. nov 2023

@betulinka1 mám. Máte všetky pravdu. Budem si hýčkať mamú seba. Nemôžem sa nechať zničiť človekom,ktorému sa dobre spí. Mám tu deti a oni si zaslúžia viac než len ustarostenú matku.
Ďakujem baby,ste super.

betulinka1
29. nov 2023

Jasne, ze budes mat tazke chvíle, jasne, ze sa bojis prist o stabilitu, ktoru mas, jasne ze sa hneváš, jasne, ze budes plakat. Ale vazne nemozes existovat pri muzovi, ktory ti hovori take hovadiny, uplne ti ničí sebavedomie a teba. To ta zničí a nic nestoji za to ako si dat zničiť sebavedomie, ktore uz aj tak mas zničené. Skus aj psychologicku ak mas peniaze ak nie mas milion videi zadarmo na youtobe. Kup si sluchadla a pocuvaj, v ťažkých chvíľach to pomoze. Ale teraz si dôležitá TY a TY. Ked budes mat tazke chvíle, podla mna je aj tu kopec zien, co ti vedia poradit, pomoct a vypočujú ta, mozno aj z tvojho okolia, ze viete aj osobne sa stretnut. Nedaj sa zničiť !!!!!!!

klaridka
29. nov 2023

Asi je to ľahko písať, ale ak sa to čo i len trošku dá, udrž si svoju ženskú hrdosť.... Nepros, netlač, staraj sa o seba, ver si, nenechaj si zničiť sebavedomie....keď sa pozrieš do zrkadla, nech sa páčiš sama sebe ❤ Posielam objatie ❤ ❤

autor
29. nov 2023

@klaridka ďakujem krásne ♥️. Mala som sem zrejme už skôr napísať,len som sa hanbila. Tak strašne som nechcela,aby sa to takto skončilo. Ale žerie ma to zvnútra a to sa musí zmeniť. Sebavedomie mám už niekde pod nulou. Vyraziť si s kamoškou je super nádap. Snáď by to už šlo. Doteraz sa mi nedalo kôli dcérke.

klaridka
29. nov 2023

Nemáš sa za čo hanbiť !! Nič nerob s tým, že mu chceš dať pocítiť, ako veľmi Ti ublížil... Práve to, ako bude na Tebe vidieť, že si silná , vyrovnaná a sebavedomá žena, ktorá je sama so sebou spokojná a patrične na seba pyšná, mu časom vytrie zrak ...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
viky173
29. nov 2023

To je uplne normalne, ze si nechcela, aby to skoncilo, to by predsa nechcel nikto, len si treba uvedomit, ze cim viac to budes chciet udrzat, tym to bude horsie. Viem, ze je to neskutocne tazke sa zatat a natolko sa premoct, ze sa aspon na oko budes tvarit, ze si uplne v pohode, ze mas sebavedomie, ze si spokojna sama so sebou a ze ten chlap Ti je ukradnuty. Ale toto je fakt na zaciatok asi jedina cesta. Kludne, ked Ta prepadnu cierne myslienky a mas pocit, ze Ta zlomi, kludne napis sem. Je nas tu dost, isto bude prave aspon jedna k dispozicii a povzbudi Ta. Drzim palce.

autor
29. nov 2023

@viky173 ♥️ ďakujem

petruska12
30. nov 2023

@autor zas mi nedje oznacit,sme tu stale,kedykolvek napis aj sukromnu spravu.

domkakvet
3. dec 2023

Ukaz mu ze ani ty nemas zaujem a ak sa da aspon na nejaky cas musis odist.

autor
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
4. dec 2023

On pravdepodobne neodide, aspon nie prvy a rodina sa o tom aj tak skor ci neskor dozvie.

katkazuz
5. dec 2023

@domkakvet
Je niečo nové prosím ťa?

domkakvet
5. dec 2023

@katkazuz ja necitam vsetky komentare.

stanielka17
5. dec 2023

To sa jej to dobre usmieva, ked s nim nemusi riesit kazdodenne problemy, vychovavat deti, platit ucty. Ach jaj, aki su ti chlapi naivni, jeden ako druhy. Ved ho posli zit s nou, padne na hubu, zisti, ze aj ona je z masa a kosti ako kazda ina, a bude ta prosit o navrat. Klasika ako z ucebnice.

ibatami
7. dec 2023

Čítam tu diskusie už dávno a strašne ma štve,keď sa človek trápi kôli inému človeku,ktorý má tak povediac na háku. Nedalo mi nereagovať a tak som sa zaregistrovala.
Milá autorka. Zobuď sa už! Prečo sa trápiš pre niekoho,kto sa Ti priznal,že ľúbi inú? Prečo sa ho držíš "zubami,nechtami"? Je taký neodolateľný,sexy,s tučným bankovým kontom, so zmyslom pre humor. Žena,čo na ňom vidíš? Uráža ťa,ponižuje,šlape ti po sebavedomí a ty chceš zachraňovať? Prečo je ten chlap pre teba dôležitejší ako ty sama?
Nie je to preto,že si nechceš priznať realitu? Možno si sa len zastavila v čase,keď bol pozorný,láskavý,dobrý... ale to už (ako píšeš) nie je. Nedúfaj,nečakaj,nepros. Nebuď zameraná len na neho,lebo potom neuvidíš toho lepšieho.
Nie každý chlap je rovnaký. Zrelý chlap vie o čom je manželstvo. Nie je to len prechádzka ružovou záhradou. Občas sú aj búrky,ktoré tí dvaja musia ustáť. Práve vtedy je najdvôležitejšie byť pri sebe,rozprávať sa,podporovať jeden druhého,vedieť povedať prepáč,spoločne hľadať riešenia. Nesťažovať sa inde,pretože len vy viete ako to bolo,ako to je a ďalšia osoba to môže veľmi ľahko využiť a už je navarené. Tým chcem povedať,že keď sa jemu dobre spí a netrápi ho,že sa trápiš ty,otoč list v knihe tvojho života a pohni sa ďalej. Staraj sa o seba,o deti. TEN pravý ešte len prìde. Maj oči otvorené a skús si latku posunúť trošku vyššie (neber hocikoho,kto ti bude pekne do uška šepkať). Chlapy toho natárajú. Vyber si toho,kto Ti bude vedieť vyčarovať úsmev na tváry,nie vrásky na čele. Toho,ktorý bude vedieť iným ženám povedať: ,,Prepáčte,som zadaný".
Verím,že je to ťažké a že na iného teraz zrejme nepomyslíš. Ale všetko sa pre niečo deje. Nebuď nahnevaná,keď sa zaľúbil inde,pusť ho. Negativita priťahuje negativitu. Prijmi to,že už to nie je o vás dvoch. Nepotrebuješ čítať,že on to olutuje... možno áno,možno nie. Dôležitá si iba TY a nie chlap,ktorý velebí druhú! Držím palce.

autor
7. dec 2023

@ibatami

shogun
7. dec 2023

nezasluzi si ta a musis v sebe prebrat svoju hrdost, posielam vela sily a nech to zvladnes najlepsie ako vies❤

gia87
7. dec 2023

Prešla som si niečím podobným...mne takáto "kolegyňa" rozbila 9 ročné manželstvo... takmer rok som sa to snažila zachrániť a šli sme aj do poradne, kde vyhlásil, že sa jej nevzdá, ale nechce ani odísť odomňa...vedel prečo...s holou riťou prišiel a s holou aj odišiel... a odstupom času si hovorím, že sa mi nič lepšie nemohlo stať ako to, že som ho vyhodila...len škoda tých premárnených 9 rokov, kedy som mala na krku príživníka. Pani bola nakoniec prekvapená, že jej nový drahý zrazu nič nemá (keďže sa chválil cudzím perím) a volala mi, aby som ho vzala späť, že nebude mať z čoho žiť...😂 Ďakujem, neprosím, stačilo. Nech si ho nechá 😁

autor
7. dec 2023

@gia87 asi nás je viac. A ako pokračuje tvoj príbeh?

gia87
7. dec 2023

Nový život, nový muž, ďalšie dieťa. Súčasný muž je opakom toho predošlého. Už si len občas spomeniem aká som bola hlúpa, že som s takým mužom vôbec bola a som rada, že mu do života vstúpila "kolegyňa" a mne sa otvorili oči. Preťala som akýkoľvek kontakt, takže neviem ako sa im darí a či sú vôbec spolu, ale ani ma to nezaujíma. Pre mňa to je minulosť, za ktorou sa je škoda otáčať.

elizita
7. dec 2023

@autorka už si si vyrazila s tými babami?

autor
7. dec 2023

@elizita ešte nie 😏

autor
7. dec 2023

@gia87 ten môj príživník nie je. Má prácu a je veľmi šikovný. Veľa vecí sám porobil okolo domu.
No,tak prišla v jeho očiach lepšia ako ja 🤷‍♀️ . Snáď aj ja raz stretnem.

ana82
7. dec 2023

a ako ste natom teraz, dala si na rady? vozí stále kolegyňu?

autor
7. dec 2023

@ana82 jasné,že vozí. Nič sa nezmenilo.

ana82
7. dec 2023

a ty si zmenila prístup k nemu, k samej sebe?

Strana
z3