icon

Ako nájsť seriózny vzťah, keď som po štyridsiatke a mám 3 deti?

aellea
24. jún 2025

Ahojte, konajú sa nejaké workshopy alebo iné akcie pre rodičov s deťmi, kde sa seriózne zoznámiť napr. rozvedení 40+ už s väčšími deťmi, nemyslím mladé slobodné mamičky na ihriskách 🙂
V práci mám väčšinu kolegov o 15r mladších, HO, už to nie je ako keď som mala tiež 25. Do barov/kaviarní nechodím, začala som cvičiť doma a plánujem aj do fitka, chodím sa prebehnúť von...ale na uliciach nejaké ticho, a to som v BA 🙂
Online zoznamky - kedysi som sa zoznámila s ex, teraz už na to nejak nemám náladu, keď som zbežne pozrela a čo mi písali, všetko mám pocit že ONS.
Speed datingy - to mi tiež príde také nútené a čo aj má bratranec skúsenosť so singles parties, tak žiadna sláva.
Mám jedine profil na instagrame, kde dávam skôr také edukatívne lifestyle/biohack vizuály, nie svoje foto, ale inak nevyzerám na svoj vek a som happy a komplet aj takto single :D
Niekedy premýšľam, 3 deti žiaľ zatiaľ v striedavke, je mi bez nich smutno, mám dosť času, kamarátky sú viacmenej zadané/bývajúce inde.
Tak zatiaľ som to uzavrela tak, že asi 35-45r muži si budú hľadať mladšie a hlavne bezdetné partnerky a ja 43r možno ozaj len niekoho staršieho než ja tiež s deťmi? Len tak premýšľam, aké máte skúsenosti, jedna moja rozvedená kamoška to proste zabalila a chlapa že nepotrebuje (a to má len 1 dieťa)

aellea
autor
24. jún 2025
@ukulela

@aellea kolegyna vdova po 40 teraz klofla o 10 rokov mladsieho. ma uz pubertacku .... ona aj on VS, obaja zaujimave povolania .... otazne je co chces, resp co cakas. partnera na volne tyzdne - bez toho, aby zavadil o tvoje deti? alebo vztah so zaclenenim do rodiny? podla mna na oboje mas sancu. len asi treba ist von. fitko, vylety, aktivity ...

@ukulela realne po urcitej dobe i s vyhladom na zaclenenie do rodiny, ale mozno len oddelene byvanie, samozrejme mi je jasne, ze to je otaznik

konecneteplo
24. jún 2025
@martinmmartin

@aellea Nieje dolezite co nepotrebujes ale cim vies obohatit zivot osoby s ktorou chces mat vztah. Takze este raz - co dokazes pozitivne ty priniest do vztahu? Nieco co si druha strana nedokaze sama vybavit . Vztahy su vzajomny obchod kde musia byt obe strany v zisku

@martinmmartin 🙈 Fifty fifty? Chlape, vzťah nieje výmenný obchod. Plnohodnotny vzťah ma byť o bezpodmienečnej láske.

aellea
autor
24. jún 2025
@martinmmartin

@aellea Nieje dolezite co nepotrebujes ale cim vies obohatit zivot osoby s ktorou chces mat vztah. Takze este raz - co dokazes pozitivne ty priniest do vztahu? Nieco co si druha strana nedokaze sama vybavit . Vztahy su vzajomny obchod kde musia byt obe strany v zisku

@martinmmartin takyto saldokonto partnership mam za sebou

larinka552
24. jún 2025
@aellea

@larinka552 preto v uvode pisem, kde na nejakych zmysluplnych workshopoch sa pohybuju single rodicia, povrchne duck face budu zrejme v tych baroch 🙂

@konecneteplo ach asi to tak bude.... A preco musia byt macovia a nemozu byt vo vztahu rovnocenni partneri? 😃
@aellea to ti asi neviem uplne presne povedat 😅 ale treba chodit von medzi ludi, jednoznacne 😃

larinka552
24. jún 2025
@martinmmartin

@martinmmartin ano, tak funguje mnoho vztahov ako vymenny obchod, len to uz nie je laska a potom to v dnesnej dobe aj tak vyzera... 🙁

konecneteplo
24. jún 2025
@larinka552

@konecneteplo ach asi to tak bude.... A preco musia byt macovia a nemozu byt vo vztahu rovnocenni partneri? 😃
@aellea to ti asi neviem uplne presne povedat 😅 ale treba chodit von medzi ludi, jednoznacne 😃

@larinka552 Ale môžu, sú aj taki, len ho treba nájsť ;)

martinmmartin
24. jún 2025
@konecneteplo

@martinmmartin 🙈 Fifty fifty? Chlape, vzťah nieje výmenný obchod. Plnohodnotny vzťah ma byť o bezpodmienečnej láske.

@konecneteplo nie vymenny obchod , ale vo vztahu musis byt s niekym o ktorom si presvedceny ze je super ze s nim si , nie obchod ale taky ten pocit ze ako super ze sme spolu ... a preto by sa autorka mala zamysliet ze ci take neco dokaze do vztahu priniest - bude druha strana hrda na seba ze ma taky vztah?

konecneteplo
24. jún 2025
@martinmmartin

@konecneteplo nie vymenny obchod , ale vo vztahu musis byt s niekym o ktorom si presvedceny ze je super ze s nim si , nie obchod ale taky ten pocit ze ako super ze sme spolu ... a preto by sa autorka mala zamysliet ze ci take neco dokaze do vztahu priniest - bude druha strana hrda na seba ze ma taky vztah?

@martinmmartin No to ťažko zistíš kým tú ženu nestretneš osobne a ona teba, v prvom rade sú to vibrácie, príťažlivosť a chémia, potom charakter, povaha, čo spoznáš až po čase. Ale ked tam nieje príťažlivosť a chémia, tak nech by bola akákoľvek, nedokázal.by som fungovať s takou partnerkou a urcite ani so mnou.

larinka552
24. jún 2025
@konecneteplo

@larinka552 Ale môžu, sú aj taki, len ho treba nájsť ;)

@konecneteplo a o to ide, ze to nie je tak uplne lahke 😄 ale hovori sa, ze kto hlada najde...

konecneteplo
24. jún 2025
@larinka552

@konecneteplo a o to ide, ze to nie je tak uplne lahke 😄 ale hovori sa, ze kto hlada najde...

@larinka552 Zas je paradox, že ked veľmi hľadáš, tak vtedy nenájdeš a prave ked prestaneš hľadať, tak vtedy príde 😉

marianarem
24. jún 2025

@aellea Kamarat 40+ si nasiel priatelku 40+ s tromi detmi prave na zoznamke a je strasne spokojny. Dala by som tomu este sancu tam.

larinka552
24. jún 2025
@konecneteplo

@larinka552 Zas je paradox, že ked veľmi hľadáš, tak vtedy nenájdeš a prave ked prestaneš hľadať, tak vtedy príde 😉

@konecneteplo moze byt ale musi mat clovek stastie na to 😉

konecneteplo
24. jún 2025
@larinka552

@konecneteplo moze byt ale musi mat clovek stastie na to 😉

@larinka552 Nie šťastie. Šťastie jeno náhode. Takého človeka si treba do života pritiahnúť, nech to znie akokoľvek ezotericky. Myšlienku a nastavenie sú základ, nesmies o tom pochybovať ani na 1% a príde, nie okamžite, ale príde ;).

larinka552
24. jún 2025
@konecneteplo

@larinka552 Nie šťastie. Šťastie jeno náhode. Takého človeka si treba do života pritiahnúť, nech to znie akokoľvek ezotericky. Myšlienku a nastavenie sú základ, nesmies o tom pochybovať ani na 1% a príde, nie okamžite, ale príde ;).

@konecneteplo to je uz zlozite na mna 😅 najprv hladat, potom nehladat ale pritiahnut a nepochybovat ani na 1% 😄 Ja verim v Boha, ezoterickym veciam sa vyhybam.

konecneteplo
24. jún 2025
@larinka552

@konecneteplo to je uz zlozite na mna 😅 najprv hladat, potom nehladat ale pritiahnut a nepochybovat ani na 1% 😄 Ja verim v Boha, ezoterickym veciam sa vyhybam.

@larinka552 No tak sa potom modli k bohu, aby prisiel do tvojho života. Ja zas verím aj v boha aj vo vesmir a modlim sa k odbom, jeden uz mi len pošle tu správnu pre mňa 😊😉

vilma7
24. jún 2025
@aellea

@vilma7 ano, školaci

@aellea všetci 3ja ZŠ?

larinka552
24. jún 2025
@konecneteplo

@larinka552 No tak sa potom modli k bohu, aby prisiel do tvojho života. Ja zas verím aj v boha aj vo vesmir a modlim sa k odbom, jeden uz mi len pošle tu správnu pre mňa 😊😉

@konecneteplo ja niekoho mam, uz dlho, niekoho vzacneho kto prisiel do mojho zivota krasnym a zaujimavym sposobom. Len rokmi sa to pokazilo, cim dalej tym viac. A sice sme videli uz skor, ze asi nie sme pre seba stvoreni ale obidvaja sa potacame na tejto trnistej ceste, ktora nikam nevedie.

konecneteplo
24. jún 2025
@larinka552

@konecneteplo ja niekoho mam, uz dlho, niekoho vzacneho kto prisiel do mojho zivota krasnym a zaujimavym sposobom. Len rokmi sa to pokazilo, cim dalej tym viac. A sice sme videli uz skor, ze asi nie sme pre seba stvoreni ale obidvaja sa potacame na tejto trnistej ceste, ktora nikam nevedie.

@larinka552 Tak to je zbytočné takto nasilu udrživat len preto "aby bolo", nemyslí

aellea
autor
24. jún 2025
@konecneteplo

@konecneteplo zrejme myslis manifestaciu, tym, ze nas mozog je neuroplasticky, vieme si vedome vizualizovat, co chceme dosiahnut, otvorime vnutorny priestor - i akeho partnera pritiahnut do svojho sveta. Ziadna ezoterika, ale neuroveda + psychologia 🙂

konecneteplo
24. jún 2025
@aellea

@konecneteplo zrejme myslis manifestaciu, tym, ze nas mozog je neuroplasticky, vieme si vedome vizualizovat, co chceme dosiahnut, otvorime vnutorny priestor - i akeho partnera pritiahnut do svojho sveta. Ziadna ezoterika, ale neuroveda + psychologia 🙂

@aellea Tak tak, manifestáciu som myslel, nazval som to ezotericky, lebo nie každý pozná slovo "manifestácia" a už vôbec nevie o plasticite mozgu 😊. Vidno, že máš prehľad aj z danej oblasti, aj to je skvelý prínos do vzťahu, kednuz tu niekto pisal o tom, že čo vieš dat do vzťahu. No okrem vedomostí, aj správne nastavenie. Klobúk dole pred tebou 😊

aellea
autor
24. jún 2025
@konecneteplo

@konecneteplo toto je tiez vysvetlitelne, ked niekto viacmenej zufalo hlada, v mode fight & flight, tak ten deficit je nielen emocionalny, ale i fyziologicky, nase feromony su rusivejsie atd

konecneteplo
24. jún 2025
@aellea

@konecneteplo toto je tiez vysvetlitelne, ked niekto viacmenej zufalo hlada, v mode fight & flight, tak ten deficit je nielen emocionalny, ale i fyziologicky, nase feromony su rusivejsie atd

@aellea Tak veru, telo neoklameš. Krásne sny želám

juliet86
24. jún 2025
@aellea

@aellea trendovalo take video na tiktoku o takej typkyni co si nasla typka v hornbachu. podla mna sa chod casto prechadzat do obi hornbachu zeleziarstva takych tych muzskych zalezitosti. takisto mozes vazit zacat chodit napr na box ci krav magu. good luck

larinka552
24. jún 2025
@konecneteplo

@larinka552 Tak to je zbytočné takto nasilu udrživat len preto "aby bolo", nemyslí

@konecneteplo suhlasim, ale sme spolu roky, uz je to aj zvyk, clovek tazko nabera odvahu to zmenit..

sevrin
24. jún 2025
@aellea

@sevrin to nebudem pisat hocikomu, ma tu spoznaju

@aellea aha, no však v pohode, len ma to zaujalo.

aellea
autor
24. jún 2025
@konecneteplo

@aellea Tak veru, telo neoklameš. Krásne sny želám

@konecneteplo dakujem, podobne, nejaku pozitivnu afirmaciu to chce k tym peknym snom 🙂

aellea
autor
24. jún 2025
@juliet86

@aellea trendovalo take video na tiktoku o takej typkyni co si nasla typka v hornbachu. podla mna sa chod casto prechadzat do obi hornbachu zeleziarstva takych tych muzskych zalezitosti. takisto mozes vazit zacat chodit napr na box ci krav magu. good luck

@juliet86 dik za tip, na tiktoky nechodim, ale zaujimave.. no ja som do hobby marketov chodila castejsie nez do obchodov s oblecenim :D

eeffka
24. jún 2025
@aellea

@juliet86 dik za tip, na tiktoky nechodim, ale zaujimave.. no ja som do hobby marketov chodila castejsie nez do obchodov s oblecenim :D

@aellea ak sa vyjadrujes v beznom zivote qko tu tak kazdy normalny chlap pobezi kade lahsie

zuzanka.zuzu
24. jún 2025
@aellea

@eeffka nie! práveže pecka 💪
@aellea ja by som ťa brala na rande už len kvôli tomu slovníku čo tu dávaš 😜 vidno že máš aj IQ, aj veľa načítané... a som rada že máš 3 deti lebo, úprimne, býva to zväčša naopak, že tebe podobné majú jedno a tri majú také jednoduchšie 🤷 neuvažovala si nad mensou? akože ani tam nie sú samé diamanty 🙈 ale skôr ide o to že mensa robí dosť často rôzne akcie a myslím si že práve toto je to miesto na zoznámenie, ktoré hľadáš

vetthy
24. jún 2025
@larinka552

@zelenina1 budem trochu neprijemne uprimna (brat s rezervou 😃)
ja mam niekedy opacny pocit, ze kazda primitivna špata, povacsine bez penazi (spolocenska az moc) si rychlo najde chlapa, co jej urobi aspon 3 deti. A zena na urovni, inteligentna a pekna priemer az nadpriemer, schopna a samostatna, primerane zabezpecena moze hladat aj roky.

@larinka552 súhlas, ale otázkou je, kto aké má nároky a predstavy. normálna žena sa neuspokojí s hocjakým chlapom, síce som zástancom, že tá ospevovaná láska nestojí za nič, len oslepuje. treba mat rovnaké názory, záluby, ideály, ťahat za jeden povraz a vzťah bude pevný.