icon

Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?

2. nov 2023

Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie

autor
5. nov 2023

@katkami123 ja som sa tam zaregistrovala ešte dávno, 10 rokov je tomu, s tým, že tam si určite niekoho nájdem a aspoň tam oni nebudú riešiť výzor človeka. Veľmi naivná som bola. Každý komu som poslala fotku mi buď už neodpísal, alebo odpísal a bol ku mne aspoň úprimný a napísal že som hnusná, škaredá, skata, ako noc a tak

loliki
5. nov 2023

Nemusíš žiadať preventívku, ale môžeš sa posťažovať, že sa necítiš dobre, či by ti nevyšetrila krv. A tak podobne.
Ja neviem, ako vyzeráš. Tvoja mama je krajšia?
Je taký vtip: Boh stvoril zvieratá a povedal: – Hmm, to je dobré. Potom stvoril muža a povedal: – Hmm, pekné. A nakoniec stvoril ženu a povedal: – Hmm, tá sa domaľuje. 😉
Tak namiesto psychológa choď ku kaderníčke a kozmetičke. 😍 Daruj a dopraj sebe ten pocit, že si krásna. 👏 Čo myslíš, ostatné ženy tam chodia prečo? 🙂

katkami123
5. nov 2023

Ja si nemyslím, ze si hnusná, škaredá, škrata ako sa vnímaš, každá žena dokáže byť krásna, ak sa vie upraviť, zvoliť správny strih vlasov, farbu vlasov, dá si upraviť obočie u dobrej kozmetičky, vie sa trochu políčit a zvoliť vhodné oblečenie na postavu. Nikde nepíšeš o otcovi, tvoja matka bola slobodna cely čas? Skôr si myslím, ze si sa prestala o seba starať a rozvíjať svoju ženskosť, upadla si do mizérie, že nikdy to nebude dobré, lebo tak ti to matka cely život hovorila. A ako sa hovorí 100x opakovaná lož sa stáva pravdou… toľko ti to omieľala, až si tomu uverila a rezignovala si na ženskosť, vedieť sa nalíčiť, upraviť…

Raz som čítala v jednej vynikajúcej knihe, kde jeden terapeut popisoval ako k nemu prišiel veľmi pekný mladý herec, ktorý sa potreboval vyliečiť z nízkeho sebavedomia a považoval sa za odborného. Ten terapeut nechápal prečo, lebo to bol naozaj veľmi pohľadný muž. Nakoniec na sedeniach prišli na to, že jeho otec na neho žiarlil od malého dieťaťa a zo všetkých jeho súrodencov si vybral práve jeho, ktorému sa vždy posmieval a zhadzoval ho. A jeho súrodenci sa vždy pridali k otcovi. Niekedy ho nechceli chytiť ani za ruku, akoby mal nejakú chorobu. No a on tomu ich chovaniu uveril, že je naozaj taký. Pritom to nebola pravda.

Aj ty, keď si od detstva niečo počúvala stále od matky, tak ti to vsugerovala a ty si sa podľa toho začala chovať. Skús nájsť v sebe stratenú ženskosť, ktorú v tebe matka potlačila.

katkami123
5. nov 2023

A čo tvoj otec s ním ako vychádzaš?

Skús presmerovať svoj záujem alebo skôr nádej, že tvoja matka raz získa empatiu a oľutuje ako sa k tebe chovala (toho sa žiaľ pri jej psychickej chorobe nikdy nedočkáš), presnerovať na iných členov z tvojej rodiny s ktorymi si si dobre rozumela.

tiika
5. nov 2023

A čo si ty myslíš, že by ti najviac pomohlo?
Myslíš si, že tvoj výzor je najväčší problém? Dokázala by si mat rada niekoho, ako si ty sama?

karolinakr
5. nov 2023

Keby si mala dobru povahu, neverim, že nikto by ta nemal rád
Vyzor je jedna vec a aký sme k druhym - druhá
Tam muselo byt niečo z tvojej strany, že prečo žiadny kamarati atď..
Kamaratstva sa neuzatvaraju na zaklade vyzoru

grof_monte_christo
6. nov 2023

Nie ja, ale ty si z tejto diskusie nič nepochopila. Ale nejdem už nič písať, nie som psychoterapeut, ktorý by ti to vedel podať tak, aby ti to pomohlo. Som len obyčajný človek a nechcem byť ďalšia v poradí, ktorá by ti akože ublížila.

lenagawel
6. nov 2023

ahoj zazila som nieco podobne ak chces napis mi mozme o tom viac pokecat ;)

autor
6. nov 2023

@katkami123 otec zomrel keď som mala 14. On bol alkoholik.
Myslím že ona to nikdy neoľutuje, ona si myslí že všetko bolo v poriadku ako sa ku mne správala, v poriadku bola aj šikana na škole, v poriadku bolo podla nej aj to, že má nezapísala na inú školu. Jedine vyhrážať sa mi vedela. Pravda je taká, že ja neudržiavam kontakt s nikým z rodiny. Ani z jednej strany.

autor
6. nov 2023

@tiika môj výzor je najväčší problém. Áno, ja som celú základnú školu bola stiahnutá, s nikým som sa nekamaratila, lebo všetci sa mi vysmievali.kvoli môjmu vyzoru

lenagawel
6. nov 2023

tak posli fotku ci to je az take strasne, mozno si to myslis len ty 🙂))

autor
6. nov 2023

@karolinakr ja som nikdy nikomu nič zle neurobila, ja som skôr bola taká že som ľuďom pomáhala. A áno, kvôli môjmu vyzoru sa so mnou nechceli kamarátiť, aj mi to dali patrične najavo.

karolinakr
6. nov 2023

No a ako toto cele chces riešiť?

katkami123
6. nov 2023

Od mamy zázraky nečakaj, je to psychicky chorá osoba bez empatie, takže by som sa od nej odosobnila aj od očakávaní na nejaké ospravedlnenie alebo ľútosť, nemá na to kapacitu.

A čo si urobila, aby si aspoň z časti svoj výzor zmenila? Chodíš ku kaderníčke, kozmetičke, vieš sa upraviť? Ja osobne si nemyslím, že nie si až take strašidlo do maku ako sa opisuješ, veľa robí psychika.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
loliki
6. nov 2023

Pýtala som sa, či je Tvoja mama pekná, alebo krajšia ako Ty. A vlastne na koho sa podobáš, na otca, či na mamu? Je podľa Teba možné, že Ťa mama nemá rada kvôli výzoru? Písala si, že možno chcela chlapca, že má radšej bratranca. A čo si myslí o Tvojom výzore, Tvoj partner? Asi nie si až taká škaredá.

autor
6. nov 2023

@karolinakr hocijako, okrem odborníkov

autor
6. nov 2023

@katkami123 moja mama furt opakovala dookola jak obohrata platňa že mám zle vlasy a mám si s nimi niečo spraviť, zmeniť účes hlavne. Liezla mi s tým na nervy, lebo ja som s mojimi vlasmi odjakživa spokojná. Ja som nespokojná s výzorom a ten neviem či by šiel zmeniť plastikou. Ja som sa nikdy nemalovala. Nevedela som sa maľovať, lebo ani moja mama sa nemalovala a nemala som ani jednu kamarátku ktorá by ma to naučila, ukázala. A skúšať pokusy na sebe som nechcela

autor
6. nov 2023

@katkami123 som uvažovala že skúsim chodiť ku kozmeticke, ale hanbila som sa

autor
6. nov 2023

@loliki vyzorovo som sa podala na mamu

autor
6. nov 2023

@loliki ja som mamu s tou otázkou či ma ma vôbec rada už neraz konfrontovala. Zakaždým mi dala rovnakú odpoveď že ktorý rodič nemá rád vlastne dieťa. Ona si myslí že ja vyzerám normálne, a reči spolužiakov nemám počúvať. No ale to sa nedalo keď každý deň sa mi vysmievali kvôli výzoru. Podľa nej bol jediný problém moje vlasy.

autor
6. nov 2023

@grof_monte_christo ďakujem ti za rady ktoré boli myslené v dobrom

loliki
6. nov 2023

Takže podobáš sa na mamu a ona je presvedčená, že samozrejme ťa má rada. Ona so sebou je spokojná aj zovňajškom aj so správaním. ?? A teraz tvoje sebaprijatie. Čo je problém prijať? Výška, váha, vlasy, oči, uši, nos, brada, zuby, prsia, brucho, boky, ruky, nohy...? Rázštep, hrb, krivá chrbtica, krivé zuby, odstávajúce uši, škúľavé oko, ploché nohy...?

tiika
6. nov 2023

S cim konkrétne si na svojom výzore nespokojná, keď to nie sú vlasy? Dalo by sa s tým niečo urobit? Ci si o tvojom vzhľade mysli partner alebo ta tvoja kamoska?

tiika
6. nov 2023

Kvôli comu konkrétnemu na tom ako vyzeráš, sa ti vysmievali?

autor
7. nov 2023

@loliki
@tiika
Ja sa normálne hanbím napísať s čím som nespokojná a kvôli ktorej sa mi vysmievali. Nie je to nič z toho čo si vymenovala. Hovorili že sa podobám na jedno zviera.

autor
7. nov 2023

@tiika keď som sa opýtala priateľa čo si o mojom výzore myslí tak sa o tom nechcel rozprávať

tiika
7. nov 2023

@anonym chápem, aj ma to napadlo, že to musí byt asi ťažké, i napriek tomu, že tu píšeš ako anonym. Ďakujem, že si i tak odpovedala-reagovala.
Aspoň napíšeš, či je to tvar alebo postava? Myslíš, že by to šlo nejako vylepšiť, niečo s tým urobit....?

autor
7. nov 2023

@tiika nie som spokojná s tvárou a toto sa asi nedá zmeniť

katkami123
7. nov 2023

Na YouTube máš kopu tutoriálov ohľadom líčenie, každá z nás sa učila sama na sebe, baby tam ešte aj vysvetľujú jednotlive produkty, ako nanášať, kde čo ako koľko, aký odtieň, takze stačí sa nalíčiť podľa ich videí na milión spôsobov. V podstate si nespokojná s výzorom ale pre zmenu si neurobila nič - ku kozmetičke sa hanbíš ísť, nalíčiť sa nechceš, ani to skúsiť. Pomoc odborníka odmietaš… tak to potom s tebou naozaj ťažko. Si zacyklená roky, skôr desiatky rokov na jednom bode a nedokážeš sa z neho pohnúť.