icon

Ako nastaviť hranice so švagrinou?

28. máj 2025

Ahojte,
potrebujem radu ohľadom vzťahu so švagrinou. Moja švagriná sa snaží byť veľmi kamarátka, všetko chce manažovať, organizovať a byť stále v kontakte. Mne to však nevyhovuje – mám rada svoj pokoj, súkromie a nepotrebujem byť s cudzou rodinou až taká blízka.
Zatiaľ s ňou komunikujem len neutrálne, ako sa vraví, “o počasí”, no ona stále skúša nadviazať bližší vzťah.
Máte niekto podobnú skúsenosť? Ako jej slušne a jasne povedať, že mi to nevyhovuje a nechcem byť najlepšie kamarátky?
Budem vďačná za vaše rady, skúsenosti a tipy na komunikáciu v takejto situácii! Ako upratať švagrinu?

Strana
z2
xeonela
28. máj 2025

Povedala by som jej to slusne a uprimne nejako takto: Vies, ja som tak trochu introvertka a potrebujem svoj priestor. Mam ta rada, ale necitim sa dobre, ked mam byt stale v kontakte alebo riesit vela spolocnych aktivit. Nechcem, aby si si to brala osobne alebo aby si si myslela, ze ta nemam rada, len som proste nastavena inak. 🙂

a_alexandra_a
28. máj 2025

Tak keď švagrinú nazývaš cudzou rodinou a si ochotná s ňou komunikovať len o počasí, tak asi problém nebude tak úplne len v nej...

petulda333
28. máj 2025
@a_alexandra_a

Tak keď švagrinú nazývaš cudzou rodinou a si ochotná s ňou komunikovať len o počasí, tak asi problém nebude tak úplne len v nej...

@a_alexandra_a 👍👍

ketrint
28. máj 2025

Ja som mala toto v práci 🙈 S kolegyňou sme dve mali spoločnú agendu a presne ma volavala aj mimo práce, ísť si sadnúť do mesta, navštíviť sa cez víkend, ísť spolu niekam,… v práci tiež všetky obedy, kávy, meetingy sedela vedľa mňa, mňa to strašne dusilo… okrem toho mi veľa rozprávala, alebo nonstop písala cez firemný chat, neskôr nahrávky na WA niekoľkokrát do dňa (ešte popri tomto vsetkom), cez HO chcela stále volať spolu, len tak neformálne... No na zblaznenie úplne 🙈🙈

Vyskúšala som toho viac, aj jasne to odkomunikovať (že som proste iný typ. Síce tiež spoločenská, ale fakt ani s dcérou, ani s mužom, ani so sestrou, ani s kamoškami, ani fakt s nikým neudržiavam až taký intenzívny kontakt a že to nedávam proste.) Chvíľu to chápala a potom spať do starých koľaji… Mne pomohlo až keď prišla nová kolegyňa a utvorila dvojicu s ňou 🙏🏻🙈

Pritom ju mám naozaj rada, aj rada s ňou trávim čas, len teda nie celý život.
Drz sa ✊🏻✊🏻

krasneleto
28. máj 2025

v prvom rade ma zarazilo, ze svargirnu povazujes za cudziu rodinu.. v druhom rade rozumiem, ze nemas potrebu... ale vo finale ste rodina... to , ze ta jej pristup dusi sa da eliminovat aj slusne. napriklad otvorenym rozhovorom

mamamasama
28. máj 2025

Ako red flag mi prídeš ty, nie ona. Bud k nej úprimna. Lepsie pre nu. Aspon investuje energiu a čas človeku, ktory ju nebude ohovarat na MK. Kks. Upratať švagrinu len preto, ze sa k tebe sprava pekne. 🤦🏻‍♀️

ivik4
28. máj 2025

Fuu, nechcem byt zla ale problem budes asi ty 😃. Ani ju poriadne nepoznas ( kedze ziadne debaty o zivote ale pocasie) ale uz teraz si ju odpisala a pritom mohla byt uplne v pohode. Milujem 😃😃

lukbe
28. máj 2025

Dnes tu bolo o svagrinej, ktorá sa izoluje, teraz úplný opak. Niekto vymýšľa?

lenusiatko
28. máj 2025

Co by som dala za taku svagrinu. Ta moja so mnou dodnes neprehodila viac ako 2 vety a vlastne s nikym. Dala to najavo svojim pasivne agresivnym spravanim. Ked mas odvahu, tak jej povedz na rovinu, ze s nou nechces nic mat, aj ked to je skoda. Nevies, co zivot prinesie...

autor
28. máj 2025
@a_alexandra_a

@a_alexandra_a Mam tvoj nazor chapat tak, ze je povinnost kamaratit sa so svagrinou? Ak ano, tak preco si to myslis?

pribinak
28. máj 2025

To s tou cudziu rodinou si fakt zabila ….pouvazuj nad cvokarom 🙈🙈🙈

autor
28. máj 2025
@ketrint

Ja som mala toto v práci 🙈 S kolegyňou sme dve mali spoločnú agendu a presne ma volavala aj mimo práce, ísť si sadnúť do mesta, navštíviť sa cez víkend, ísť spolu niekam,… v práci tiež všetky obedy, kávy, meetingy sedela vedľa mňa, mňa to strašne dusilo… okrem toho mi veľa rozprávala, alebo nonstop písala cez firemný chat, neskôr nahrávky na WA niekoľkokrát do dňa (ešte popri tomto vsetkom), cez HO chcela stále volať spolu, len tak neformálne... No na zblaznenie úplne 🙈🙈

Vyskúšala som toho viac, aj jasne to odkomunikovať (že som proste iný typ. Síce tiež spoločenská, ale fakt ani s dcérou, ani s mužom, ani so sestrou, ani s kamoškami, ani fakt s nikým neudržiavam až taký intenzívny kontakt a že to nedávam proste.) Chvíľu to chápala a potom spať do starých koľaji… Mne pomohlo až keď prišla nová kolegyňa a utvorila dvojicu s ňou 🙏🏻🙈

Pritom ju mám naozaj rada, aj rada s ňou trávim čas, len teda nie celý život.
Drz sa ✊🏻✊🏻

@ketrint Dakujem za skusenost.

pribinak
28. máj 2025

Nie nemusíš sa kamarátiť so švagrinou, ona časom zisti, že to nepojde
Ale normálna by si byt mohla

miadi
28. máj 2025

Ja som cakala ze svagrina je k tebe hnusna a chces ju nejak upratat nech si nedovoluje . 😅 A je to naopak . Trosku hnusna chces byt ty . Ono cudzi je potom aj jej brat tvoj muz ked to takto beries. A ked budes mat deti stym cudzim chlapom a Ona s nejakym .. tak tomu sa hovori bratranec a sesternica …tie “ cudzie deti “ maju kusok DNA 🧬 ktore ich dava do suvisu a nie su uplne “cudzie.” Ale nasilu sa to neda. Jednoducho jej povedz ze nemas cas na stretko . Dnes zajtra nikdy .

autor
28. máj 2025
@mamamasama

Ako red flag mi prídeš ty, nie ona. Bud k nej úprimna. Lepsie pre nu. Aspon investuje energiu a čas človeku, ktory ju nebude ohovarat na MK. Kks. Upratať švagrinu len preto, ze sa k tebe sprava pekne. 🤦🏻‍♀️

@mamamasama Nepisem, ze sa sprava pekne. Chce nas managovat a to nie je ziaduce. Uz sa stali veci, kde prekrocila hranicu a ma ine nazory na zivot. Takeho cloveka by som si za kamaratku nevybrala a teda nevidim dovod sa s nou kamaratit len preto, ze ma status svagrina.

nyusika
28. máj 2025
@lukbe

Dnes tu bolo o svagrinej, ktorá sa izoluje, teraz úplný opak. Niekto vymýšľa?

@lukbe vymyslene temy, uz niekolka v poradi.
ja som ani nevedela, ze existuje nejaka sexualna uchylka "posadnutost svagrinou" 😀
inak si neviem predstavit, naco to tu furt zaklada - asi ju to vzrusuje

nyusika
28. máj 2025

koho nas ?
teba a tvojho brata ? 😀 😀

autor
28. máj 2025
@miadi

Ja som cakala ze svagrina je k tebe hnusna a chces ju nejak upratat nech si nedovoluje . 😅 A je to naopak . Trosku hnusna chces byt ty . Ono cudzi je potom aj jej brat tvoj muz ked to takto beries. A ked budes mat deti stym cudzim chlapom a Ona s nejakym .. tak tomu sa hovori bratranec a sesternica …tie “ cudzie deti “ maju kusok DNA 🧬 ktore ich dava do suvisu a nie su uplne “cudzie.” Ale nasilu sa to neda. Jednoducho jej povedz ze nemas cas na stretko . Dnes zajtra nikdy .

@miadi Stretka by boli vybavene. Na tie nechodim. Zostava skupinovy chat s vecnymi otazkami - Co robite? Co ste jedli? Co mate nove? V zmysle v sobotu sa stretneme na rodinnom stretnuti a uz hned v nedelu vypisuje.

autor
28. máj 2025
@nyusika

koho nas ?
teba a tvojho brata ? 😀 😀

@nyusika Teba si vsimam na fore uz dlhsie. Posobis velmi jedovato v kazdej teme. A navyse sa velmi mylis. Chces byt dovtipna, ako si odhalila sprisahanie na MK, no vies velke nic. Najdi si zaluby.

nyusika
28. máj 2025

hej, taka som. nemam zaluby, mna bavi odhalovat sprisahanie na MK

la_dolce_vita
28. máj 2025

Odpoj sa z četu a ostan v izolacii. Co ine ti poradit...

mandzula
28. máj 2025

Autorka, nič sa nedá vyčítať ani švagrinej, ani tebe. Ona má zrejme pocit, že by ste si mohli sadnúť, alebo je proste len z rodiny, kde sa musí každý s každým kamarátiť len preto, že sú rodina. Ty zas ten pocit a tú potrebu nemáš, je to o. k. To, že sa pre ňu rozhodol tvoj rodinný príslušník, neznamená, že sa pre ňu musíš rozhodnúť aj ty, keď ti proste nesadla. Myslím, že ak budeš reagovať stroho, jednoslovne, prípadne aj vôbec, pochopí.

janinah
28. máj 2025
@nyusika

hej, taka som. nemam zaluby, mna bavi odhalovat sprisahanie na MK

Ale @nyusika aspon pise sama za seba a neskryva sa tu ako anonym...
Lebo mozno by si autorku rada všimla aj ona a adekvatne jej odpisala...
Takto je to niečo ako podpasovka,ak to autorke vôbec došlo...

autor
28. máj 2025
@mandzula

Autorka, nič sa nedá vyčítať ani švagrinej, ani tebe. Ona má zrejme pocit, že by ste si mohli sadnúť, alebo je proste len z rodiny, kde sa musí každý s každým kamarátiť len preto, že sú rodina. Ty zas ten pocit a tú potrebu nemáš, je to o. k. To, že sa pre ňu rozhodol tvoj rodinný príslušník, neznamená, že sa pre ňu musíš rozhodnúť aj ty, keď ti proste nesadla. Myslím, že ak budeš reagovať stroho, jednoslovne, prípadne aj vôbec, pochopí.

@mandzula dakujem Ti

maryetta
28. máj 2025

Vsak jej dovol a toleruj len tolko co vyhovuje vam.
Mam dve svagrine. S jednou som v dennom kontakte. S druhou v ziadnom.

nyusika
28. máj 2025
@janinah

Ale @nyusika aspon pise sama za seba a neskryva sa tu ako anonym...
Lebo mozno by si autorku rada všimla aj ona a adekvatne jej odpisala...
Takto je to niečo ako podpasovka,ak to autorke vôbec došlo...

@janinah vdaka...ale tieto anonymne temy zakladaju bud admini kvoli mnozstvu komentarov - nech to tu ozije...alebo frustrovane osoby, co nemaju nic ine na robote.
takze mi je uplne jendo, co m napise. a bolo by mi to jerdno aj pripade, ze nie je anonym

lucia13022023
28. máj 2025

Opäť sa opakujem ako v predošlej téme o švagrine. Si dospelý človek. Máš volebné právo. Chodíš do roboty. Možno máš deti. Na 99% máš jazyk. Ako to, že nevieš povedať nie? Ako to, že nevieš povedať nie, nechcem sa s tebou baviť? Ako sa dospelí ľudia nevedia postaviť sami za seba a nevedia odstrihnúť ľudí, kvôli ktorým sa cítia zle(?)
To vám držia zbraň pri hlave?

miadi
28. máj 2025

Tak ten skupinovy chat mozes bloknut . Nemusis ho mat .

janinah
28. máj 2025
@nyusika

@janinah vdaka...ale tieto anonymne temy zakladaju bud admini kvoli mnozstvu komentarov - nech to tu ozije...alebo frustrovane osoby, co nemaju nic ine na robote.
takze mi je uplne jendo, co m napise. a bolo by mi to jerdno aj pripade, ze nie je anonym

@nyusika to mi je jasne....upadá to tu riadne
A admini by sa mali zamyslieť co s tým...
Tiez im uz dochadza fantazia,tie temy dookola o svokrach a švagrinach su uz trapne

kaca222
28. máj 2025

Autorka, švagriná nie je cudzia. S partnerom si berieš aj jeho rodinu a aspoň čiastočne sa predpokladá, že ju prijmeš, pokiaľ ti nejako neubližujú.
Slušné vysvetlenie toho, že sa chceš kontaktovať len obmedzene máš v prvom komentári, asi sa to nedá krajšie napísať.
V skupinovom chate predsa odpovedať nemusíš. Odpovedz po týždni, že až teraz si sa dostala k správam. Takisto stretká vieš obmedziť, nemusíš si vymýšľať výhovorky, na rovinu povedz, chcem si cez víkend oddýchnuť, byť sama.

Strana
z2