icon

Ako naučiť partnera poriadku a zlepšiť vzťah?

18. dec 2025

Dievčence poraďte lebo ja som už na nervy. S partnerom sme spolu 3 roky. Spoločne sme začali bývať pred rokom a máme mať svadbu no ja uvažujem či vôbec si ho chcem zobrať. Ide totiž o to,že nemám jediný deň voľno bez toho aby som nemusela upratovať. Cestujem 2 hodiny autom vyflusnuta z práce a miesto toho aby som si doma dala dobrú sprchu vklude sa najedla vyložila nohy musím upratovať a doslova to isté dokola. Kuchyňa,obývačka spálňa, chodba. Som z toho už chorá. 300x sme sa s priateľom pohádali lebo on delí že môj a tvoj bordel pričom on má bordel všade. Ja som už na nervy z toho. Pripadám si ako slúžka nie ako partnerka. Jeho rodina sa raz stavia na jeho raz stavia na moju stranu a keď majú prísť tak sa spýtajú či som upratala. Mám prácu ktorú si donesiem domov ale nedostanem sa k nej lebo stále len upratujem. Už sa kvôli tomu hádame. Keď mu vytknem že je to aj jeho bordel nie zrazu tie vyťahané taniere nie sú jeho ale moje. Ja už fakt neviem ako na neho. Ak chcem na výlet musí byť upratané. Začínam odkladať svadbu že teraz nie lebo to a hento ale úprimne zavesiť si toto na krk a mať s ním dieťa to sa úprimne radšej obedom.
Ako ste vašich chlapov naučili že ak narobí bordel má si ho aj upratať lebo ja už neviem ako na neho ist

negymama
18. dec 2025
@belllinka

Zaujimave, ked je tema o financiach, tak muz ma byt MUZOM a vsetko platit, pozyvat do restiky, do domacnosti priniest viac penazi ako zena, proste chlap sa ma postarat o rodinu, ale ked ma byt zena ZENOU a robit doma “zenske” roboty. tak to uz nie, ale zrazu vsetko na polovicu 😂

@belllinka neviem ci si zaregistrovala, ale pise sa rok 2025, drviva vacsina zien uplne tak "nezensky" chodi do prace a zaraba peniaze, podobne ako aj muz, partner.
a zenou ju nerobia konkretne prace.

Partnersky vztah je vtedy zdravy, ked ani jeden nezneuziva a nenici toho druheho a je jedno v com, ci financne, ci jeho pracu, cas, telo, psychiku atd.
Spravodlivost nie je v polovici, ako sa mnohi domnievaju - ale v rovnovahe.

Ja som napr. presvedcena , ze moj podiel na pracach v domacnosti je vacsi nez 1/2, a muz ma ten podiel mensi. Ale v niecom je jeho podiel vacsi. /a nie teraz nehovorim o vyplate/,
lebo casto mnozstvo prace nemusi odpovedat podielu na vyplatu a este bohuzial stale v nasej spolocnosti nie je ta ista praca oboch pohlavi platena uplne rovnako

148terka148
18. dec 2025
@anonym_autor

@negymama pretože on hovorí že to je ženská robota. On má robotu okolo domu a on nemá čo upratovať alebo variť prip. si dať oprať veci. Ja odídem na dva dni napríklad a prídem domov a všade bordel a keď to odmietneme upratať nebaví sa so mnou aj tyzden

@anonym_autor zbalila by som sa odisla. Ja nie som sluzka upratovacka..bud si Ta bude vazit. A ked este pride babo tak co potom.? A neskorsie ked bude rast to bude este tazsie

belllinka
18. dec 2025
@sense

@belllinka áno, ak by nemusela chodiť do práce a cele financovanie domácnosti inkl jej zábezpeky na dôchodok a jej potrieb bolo na ňom, tak potom môže očakávať ze ona sa bude starať o komplet domácnosť. Pokiaľ ale žena chodí do práce a podieľa sa na financovaní, tak sa má muž podieľať na domácich pracach.

A nie že ženu po šichte v zamestnaní bude čakať sichta doma, lebo veď čo sa týka financií tak emancipácia, a platenie na polovicu, ale ako náhle sa jedná o domácnosť, tak to je ženská robota

@777januska777
@sense ved si otvorte hocijaku temu o financiach v manzelstve tu na koni, vzdy tam prevlada nazor, ako ma byt chlap chlapom a vsetko platit 🙂
To nie je moj nazor, ja som za financovanie domacnosti na polovicu, respektive, kto kolko zarobi a aj za domace prace na polovicu.

andrea2323
18. dec 2025

Ty rychlo utekaj 🤯

negymama
18. dec 2025
@belllinka

@777januska777
@sense ved si otvorte hocijaku temu o financiach v manzelstve tu na koni, vzdy tam prevlada nazor, ako ma byt chlap chlapom a vsetko platit 🙂
To nie je moj nazor, ja som za financovanie domacnosti na polovicu, respektive, kto kolko zarobi a aj za domace prace na polovicu.

@belllinka ale houby, pohladaj mi tu temu, kde zeny chcu aby chlap VSETKO platil .
a je rozdiel si priat, aby chlap pozva zenu na rande a nenechal ju platit polovicu .
a rozdiel ocakavat, ze zena nebude chodit do prace a on vsetko zaplati. Teraz nehovorim o dobe starostlivosti o deti. Tam zena tie pracuje aj ked to teda nie je velmi ohodnotene, a niekto s tym dietatom v rannom veku byt musi.

bu_bu_bubak
18. dec 2025

"pretože on hovorí že to je ženská robota. On má robotu okolo domu a on nemá čo upratovať alebo variť prip. si dať oprať veci. Ja odídem na dva dni napríklad a prídem domov a všade bordel a keď to odmietneme upratať nebaví sa so mnou aj tyzden"

Lol.....a keby zil sam tak ako by to u neho vyzeralo? Ako v chlieve? 🧐

Vam je hej, ja sa nemam barz na koho vyhovarat. Aj okolo domu treba, aj v dome....popratat, poumyvat, navarit, vyprat a popritom aj do prace.

Sorry, ale toto je aj vec respektu. Ved on ta ma uplne za rohozku.

Pockaj ked pridu deti, potom rovno zrusis nervy. Ze moj / tvoj bordel 😄 chalan je srandista.

negymama
18. dec 2025
@anonym_autor

@negymama pretože on hovorí že to je ženská robota. On má robotu okolo domu a on nemá čo upratovať alebo variť prip. si dať oprať veci. Ja odídem na dva dni napríklad a prídem domov a všade bordel a keď to odmietneme upratať nebaví sa so mnou aj tyzden

@anonym_autor este k tomu, ze pises "on hovori, ze...bla bla, to je zenska robota.
No a? coze hovori, co je on , boh na nebesiach?
vsak jasne, ze bude hovorit, to co mu vyhovuje, a vyhovuje mu - ta zneuzivat, aby si robila jednak v praci a jednak este na neho v domacnosti.
To je na tebe, ze si povies, toto znasat nebudem.

belllinka
18. dec 2025
@negymama

@belllinka ale houby, pohladaj mi tu temu, kde zeny chcu aby chlap VSETKO platil .
a je rozdiel si priat, aby chlap pozva zenu na rande a nenechal ju platit polovicu .
a rozdiel ocakavat, ze zena nebude chodit do prace a on vsetko zaplati. Teraz nehovorim o dobe starostlivosti o deti. Tam zena tie pracuje aj ked to teda nie je velmi ohodnotene, a niekto s tym dietatom v rannom veku byt musi.

@negymama tak nie vsetko, ale vacsinu veci, co sa tyka chodu domacnosti. Proste chlap musi zarabat podstatne viac ako zena, inak je to luzer neschopny sa postarat o rodinu.

negymama
18. dec 2025
@belllinka

@negymama tak nie vsetko, ale vacsinu veci, co sa tyka chodu domacnosti. Proste chlap musi zarabat podstatne viac ako zena, inak je to luzer neschopny sa postarat o rodinu.

@belllinka mozno niektore zeny tak uvazuju, ale doba sa meni, a teraz viac zien preferuje chlapa, co sa pekne sprava k nej a detom, nez hocijakeho typka, eln nech viac zarobi. Zarobit vie aj zena, kolko x viac ako muz, zalezi od profesie ci od sikovnaosti.

ale charakter sa zarobit neda.

enmery
18. dec 2025
@belllinka

@belllinka Ježiši, zober si ho domov. Miešaš tu hrušky s jablkami. Potom sa ozvi, keď na Teba príde ťažká choroba a ostaneš bez práce a choré dieťa a tento trtko Ťa bude ponizovať a chciet od Teba vsetko napoly z tvojej materskej a rodičovskej. Alebo z tej nuly, ktorú dostaneš ako onko pacientka napr a potom aký bude milujúci, keď ti po chemoske zadrie, že máš vyluxovat byt...presne takéto bytosti si zaslúžia takéto mužské nuly, aby sa minimálne do budúceho života spamätali.

777januska777
18. dec 2025
@belllinka

@777januska777

@belllinka ano otváram si temy a väčšinou je to, ked je zena na materskej. A ano baby komentujuce su drsné na tych chlapov, ale su vzdy rozne nazory, ide o to co vidis ake temy tu su a ake zeny ziju okolo teba.

negymama
18. dec 2025
@belllinka

@belllinka a nakoniec , tema je o inom.
autorka nepisala o muzovi, ktory je grand, zaraba vela penazi a ako protivahu chce od nej aby bola zienka domaca a starala sa o vsetko doma
autorka hovir, ze ma narocnu pracu, predpokladam ze pracuje min. tolko ako partner, tak kde su tu predstavy, ze niekto bazi po "chlapsom" nosicovi penazi a odmieta byt "zenskou" vykonavanim vsetkych domacich prac?

belllinka
18. dec 2025
@negymama

@belllinka mozno niektore zeny tak uvazuju, ale doba sa meni, a teraz viac zien preferuje chlapa, co sa pekne sprava k nej a detom, nez hocijakeho typka, eln nech viac zarobi. Zarobit vie aj zena, kolko x viac ako muz, zalezi od profesie ci od sikovnaosti.

ale charakter sa zarobit neda.

@negymama vies co, nedavno tu bola tema, co zena dobre zarabala, ale byvala dlho v robote, muz sa venoval detom, chodil pre ne do skolky, ulohy, varil atd. A i tak ho tu zeny zvozili pod ciernu zem, ze by si jej muz mal najst lepsiu robotu, viac penazi a ze je to proste neambiciozny tutko.

belllinka
18. dec 2025
@negymama

@belllinka a nakoniec , tema je o inom.
autorka nepisala o muzovi, ktory je grand, zaraba vela penazi a ako protivahu chce od nej aby bola zienka domaca a starala sa o vsetko doma
autorka hovir, ze ma narocnu pracu, predpokladam ze pracuje min. tolko ako partner, tak kde su tu predstavy, ze niekto bazi po "chlapsom" nosicovi penazi a odmieta byt "zenskou" vykonavanim vsetkych domacich prac?

@negymama nepise nic o tom, kto kolko financi nosi domov, to mozme iba hadat. To ze ma narocnu pracu, neznamena predsa, ze aj vela zarobi.

negymama
18. dec 2025
@belllinka

@negymama vies co, nedavno tu bola tema, co zena dobre zarabala, ale byvala dlho v robote, muz sa venoval detom, chodil pre ne do skolky, ulohy, varil atd. A i tak ho tu zeny zvozili pod ciernu zem, ze by si jej muz mal najst lepsiu robotu, viac penazi a ze je to proste neambiciozny tutko.

@belllinka tak hlavne aby to vyhovovalo tym dvom.
problem je, ze vela ludi si dopredu nevyjasni, aku ma predstavu - a z toho vznikaju tie temy.
Lebo su zeny co chcu byt doma a byt zienky domace, a su take co by to nezniesli a chcu sa realizovat. a su chlapi, co radsej v klude menej narocna praca a venovat sa detom, a ked to jeho zene vadi, tak su nezhody.

varianty sa daju rozoberat donekonecna.
v tejto teme, autorke vadi, ze v tom spoluziti sa citi zneuzivana na viac prace ako partner pri podobnom prac. vytazeni. Tajk bud si to vyjasnia alebo pojdu od seba a najdu ineho, ktory im vyhovuje.

belllinka
18. dec 2025
@negymama

@belllinka tak hlavne aby to vyhovovalo tym dvom.
problem je, ze vela ludi si dopredu nevyjasni, aku ma predstavu - a z toho vznikaju tie temy.
Lebo su zeny co chcu byt doma a byt zienky domace, a su take co by to nezniesli a chcu sa realizovat. a su chlapi, co radsej v klude menej narocna praca a venovat sa detom, a ked to jeho zene vadi, tak su nezhody.

varianty sa daju rozoberat donekonecna.
v tejto teme, autorke vadi, ze v tom spoluziti sa citi zneuzivana na viac prace ako partner pri podobnom prac. vytazeni. Tajk bud si to vyjasnia alebo pojdu od seba a najdu ineho, ktory im vyhovuje.

@negymama ja si myslim, ze chlap sa nezmeni, ak k upratovaniu nebol vedeny odmalicka a ona bude chudera stale robit sluzku

negymama
18. dec 2025
@belllinka

@negymama nepise nic o tom, kto kolko financi nosi domov, to mozme iba hadat. To ze ma narocnu pracu, neznamena predsa, ze aj vela zarobi.

@belllinka ale v danej situacii je to jedno.
tu je nerovnovaha prace, nie problem financii.
To ze by on - hypoteticky- zarabal viac, ho neopravnuje z nej robit sluzku, ak obaja pracuju na plny uvazok v podobne narocnej praci.
Priklad, keby ona bola ucitelka s 32 detmi v triede a pride vyflusnuta a ohucana, alebo predavacka unavene nohy od statia a nosenia tovaru a niekto jej povie, vsak rob vsetko v domacnosti, lebo ja donesiem o 500 eur viac. A on moze byt priklad nejaky kancelarsky typ, co pol prac. doby presedi na poradacha a PC, nohy ho nebolia a nie je fyzicky unaveny.

negymama
18. dec 2025
@belllinka

@negymama ja si myslim, ze chlap sa nezmeni, ak k upratovaniu nebol vedeny odmalicka a ona bude chudera stale robit sluzku

@belllinka nemusi, staci najst ineho chlapa. bud takeho co je nauceny alebo je ochotny sa naucit.

belllinka
18. dec 2025
@negymama

@belllinka ale v danej situacii je to jedno.
tu je nerovnovaha prace, nie problem financii.
To ze by on - hypoteticky- zarabal viac, ho neopravnuje z nej robit sluzku, ak obaja pracuju na plny uvazok v podobne narocnej praci.
Priklad, keby ona bola ucitelka s 32 detmi v triede a pride vyflusnuta a ohucana, alebo predavacka unavene nohy od statia a nosenia tovaru a niekto jej povie, vsak rob vsetko v domacnosti, lebo ja donesiem o 500 eur viac. A on moze byt priklad nejaky kancelarsky typ, co pol prac. doby presedi na poradacha a PC, nohy ho nebolia a nie je fyzicky unaveny.

@negymama ok, nemusis mi vysvetlovat, ja som za delbu prace v domacnosti a nepovazujem chlapa, ktory zaraba menej ako zena, za nejakeho neschopneho idiota.

sense
18. dec 2025
@belllinka

@belllinka tak tu tému som asi prehliadla, mám kolegyňu ktorej muž prispôsobil prácu deťom a domácnosti, nakoľko ona zarobí viac. A je im úplne jedno kto si čo myslí , dôležité je že to vyhovuje im.

vler
18. dec 2025

@anonym_autor zufala uz po troch rokoch spolu a jednom roku spolocneho byvania bez deti? Neber si ho a nemaj s nim deti!!

oblecenie99
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No, čítala som.po tade. Ak ťa teraz ide j*bnút, s dieťaťom dostaneš seriózne hysterické záchvaty z neho. A nechci vedieť, čo z teba zostane po pár rokoch: jedna vyhasnutá žena. Doslova vyhasnutá. Kedy už nepomôže ani make Up, lebo to ti nerozziari oči, ani nový účes, lebo vlasy stratia lesk. Komplet prestaneš "lesknúť". Toto nie. Poslúchni tie, čo sa naučili aj na vlastnej chybe 🫤

andrea2323
18. dec 2025

Zeny ale toto nie je nejaky vrcholovy manazer, ktory nema cas na domacnost (a ani to by ho neospravedlnovalo). Je je nejaky pripad, co si mysli, ze vlastne cele upratovanie je zenska praca a tak ma varit, umyvat, prat.. a on raz za pol rok vymeni ziarovku lebo to je asi muzska praca. Ved ked ona nepoupratuje jeho neporiadok a on sa s nou nebavi? To co uz je?

katulienocka999
18. dec 2025

@anonym_autor to máš ale exemplár 😅 môjho som neucila nič, svokra ho vychovala tak,že nie je všetko robí iba žena doma...kebyže musí tak aj pozehli ale zas to ho fakt nenechávam robiť 🤣 ale upratuje, navarí a nie ze po sebe alebo pre seba ale nas keďže sme partnery, manželia ktorí žijeme v spoločnej domácnosti a nie jeho alebo mojej...by som sa vysrala na to upratovanie a kebyže majú prísť jeho rodicia tak dupľom,aby videli aké je prasa a akého si ho vychovali a rovno by ho poslala spat na prevychovu ak by chceli aby vôbec si niekedy našiel nejakú ženu ktorá by si ho chcela zobrať a mať rodinu.. a ináč rodinu? Vieš si predstaviť mať s nim deti v tejto situácii? 🙈 by to bolo o dosť horšie potom pokiaľ sa nespamata,že nie je ty a on ale my

simona20201309
18. dec 2025

@anonym_autor aký bordel do frasa urobia 2 dospelí za jeden deň????????

januska12323
18. dec 2025

Neviem či preháňaš alebo naozaj robí taký bordel ale robíš chybu keď to po ňom všetko upratuješ. Vráť ho mamičke a hlavne si ho neber.

renesance80
18. dec 2025
@sense

@belllinka áno, ak by nemusela chodiť do práce a cele financovanie domácnosti inkl jej zábezpeky na dôchodok a jej potrieb bolo na ňom, tak potom môže očakávať ze ona sa bude starať o komplet domácnosť. Pokiaľ ale žena chodí do práce a podieľa sa na financovaní, tak sa má muž podieľať na domácich pracach.

A nie že ženu po šichte v zamestnaní bude čakať sichta doma, lebo veď čo sa týka financií tak emancipácia, a platenie na polovicu, ale ako náhle sa jedná o domácnosť, tak to je ženská robota

@sense a este i tak to nie je vyrovnane , lebo zena si nici telo tehotenstvom , porodom a vacsina statostlivosti o dieta je na nej

negymama
18. dec 2025
@simona20201309

@anonym_autor aký bordel do frasa urobia 2 dospelí za jeden deň????????

@simona20201309 no by si sa cudovala, staci dosledne, ozaj ze dosledne na vsetko kaslat a neporiadok sa narobi geometrickou radou.
rano priklad typek vstane, ide na wc, vypadne mu rolka z drziaka a rozkotula sa - necha tak. V kupelni zhodi mokry uterak z vesiaka - necha tak. Zubna pasta a tecie do umyvadla -necha tak. Robi si v kuchyni prazenicu, buchne vajce o stol , kvapne z vajicka, necha tak, panvica sa mu prichyti, necha tak. Robi si kavu, rozsype po linke necha tak. Gvazdne mu z chleba na stol, necha tak, nevezme si tanierik, takze su z masla mastne flaky po stole - necha tak. Objedna si na obed jedlo, zohreje si v mikrovlnke, necha ju otvorenu, mastne obaly z jedla necha na stole, tiez tanier a vidlicku spinave. Este do toho hodi par servitok co si utrie usta aj ruky. Cely den si smrka nos, bo je prechladeny..vsade trusi servitky, vytahuje zakazdym nove - neha tak. Nevynesie kos, zbehne dole po balik v papuciach, nanosi domov blato - necha tak. Rozkopane topanky na chodbe - neulozi. Atd. atd. a pride zena domov a vsade spust.

negymama
18. dec 2025

a napr. specialita mojich synov je, ze zakazdym co sa idu po stostrnasty raz napit vody -- vytiahnu zakazdym novy cisty pohar a cela linka zapratana poharmi.

biba_18
19. dec 2025
@negymama

@simona20201309 no by si sa cudovala, staci dosledne, ozaj ze dosledne na vsetko kaslat a neporiadok sa narobi geometrickou radou.
rano priklad typek vstane, ide na wc, vypadne mu rolka z drziaka a rozkotula sa - necha tak. V kupelni zhodi mokry uterak z vesiaka - necha tak. Zubna pasta a tecie do umyvadla -necha tak. Robi si v kuchyni prazenicu, buchne vajce o stol , kvapne z vajicka, necha tak, panvica sa mu prichyti, necha tak. Robi si kavu, rozsype po linke necha tak. Gvazdne mu z chleba na stol, necha tak, nevezme si tanierik, takze su z masla mastne flaky po stole - necha tak. Objedna si na obed jedlo, zohreje si v mikrovlnke, necha ju otvorenu, mastne obaly z jedla necha na stole, tiez tanier a vidlicku spinave. Este do toho hodi par servitok co si utrie usta aj ruky. Cely den si smrka nos, bo je prechladeny..vsade trusi servitky, vytahuje zakazdym nove - neha tak. Nevynesie kos, zbehne dole po balik v papuciach, nanosi domov blato - necha tak. Rozkopane topanky na chodbe - neulozi. Atd. atd. a pride zena domov a vsade spust.

@negymama to neverím že taký človek existuje 😲