Ako naznačiť hosťom, že je čas odísť?
Ahojte prosim, mam kamosku s jej rodinou sa pravidelne stretavame ale proste my sme ludia skorej introverti a staci nam ked sa socializujeme tak 2 max 3 hodky, s touto kamoskou sa stretavame pravidelne a rozumieme si super a mam ich rada ale ked sa stretneme v meste alebo u nich proste vieme si urcit my kedy odideme...uprimne viac ako 3 hod u niekoho mi pride aj neslusne...ale oni ked pridu k nam vzdy je to minimum 6-8 hod a to je na nas extrem ...aj ked naznacime ze by sme este chceli ist tam a tam a potrebujeme este nieco realne ppstihat nikdy im to nedopne...ako by ste to riesili? Okrem moznosti ze nepozyvat ich k nam ale takto to zatial riesit nechceme, dakujem
@anonym_autor tak im to povedz z mosta do prosta. vieš čo Zuzka dnes o 17:00 ideme este do.... (doplň si co potrebuješ do) alebp ideme robit este to a to tak návštevu budeme musieť ukončiť skôr
Toto budeš musieť riešiť asertívnejšie, hoci chápem, že ti to je nepríjemné. A bojíš sa, aby si ich nezranila. Aby sa nenahnevali. Ale musíš myslieť aj na svoje psychické zdravie.
ja mam taku svagrinu, pozveme ich na narodeninovy obed, pridu o 10:00, odchadzaju 18:30. Kedze ide o rodinu, strpijme to. Vysledkom je ale, ze je to max 2x do roka.
Sorry vazení,ale musíme to tu rozpustiť.S muzom máme ešte plány a musíme ísť.Dakujeme za návštevu a niekedy nabudúce zas.
Easy,peasy,hotovo.
Niektoré sa strašne piplete s ľuďmi
@anonym_autor Hehe, napríklad začnite spomínať na staré múdrosti, ako napríklad: Akokoľvek milý hosť – 2–3 hodinky úplne dost 🙂 a podobné skvosty 🙂 Ale najlepšie, ako ti napísala @doriiis. Ešte pridám jeden krásny pozdrav na rozlúčku: A príďte aj nabudúce, ani my k vám nechodíme 🙂
@anonym_autor normálne začnem spratavat zo stola a obliekať sa, že odchádzam. Na mňa je aj 3 hodinová návšteva veľa a 6 hodín, ved to je nenormálne 🙄 ja by som taketo stretávanie úplne zrušila, nestalo by mi to za nič.
Bože čo toľko hodín u vás robia? Za prvé nepozývam návštevu keď mi to nevyhovuje a viem aj začať spratávať zo stola keď im nedochádza.
Ze osem hodín 🤭 kriste..
No, jednoducho, žiadne naznacovanie. Neviem ako to u vás funguje, ale pri dohadovani návštevy určis čas - kľudne príďte ale okolo piatej musíme ísť do mesta.
Ak prídu k vám rovno povedať, že dnes to bude len do tej a tej hodiny skrz to a to.
@anonym_autor Mojej kamarátky nebohý otec bol veľmi taktny a zároveň vtipný človek,a tak keď už bola u nich návšteva pridlho, tak len tak mimochodom poznamenal: Nezmeškate vlak/autobus?
@anonym_autor Mojej kamarátky nebohý otec bol veľmi taktny a zároveň vtipný človek,a tak keď už bola u nich návšteva pridlho, tak len tak mimochodom poznamenal: Nezmeškate vlak/autobus?
@viera012345 minuly rok tu bola téma,že tiež ako sa zbaviť návštevy a tam im aj povedali,že za chvíľu vám odchádza posledný autobus a odpovedali,nevadí však môžme prespať
@anonym_autor rovno ich zavolaj s tým že prídite vtedy a vtedy, máme čas do xy hod. a potom máme ešte nejaké povinnosti, nech s tým rátajú. Potom ak sa nebudú zdvíhať tak im povedz že ich nechceš vyhadzovať ale už je toľko a toľko hodin a ty už potrebuješ ísť/robiť dačo.. vtedy sa už naozaj nemôžu uraziť lebo vedeli dopredu že nemôžeš byť dlhšie
ja si neviem predstavit, co robi niekto 6-8 hodin na navsteve 😀
nemyslim tym, ze pridu nablizsi. alebo taki, co ktori chodia raz za rok, cize to vlastne ani nie je taka standardna navsteva.
Pred navstevou povedat, ze o stvrtej idete tam a tam, nech vedia, ze je ta navsteva casovo limitovana... ja som u kamosky tiez obcas fakt ze cely den, ale to aj naopak 😂 Decka sa hraju, pomozem jej nieco spratat ci v zahrade a kecame a dame obed medzi tym 😅
Najlepšie žiadne návštevy a keď už tak, max. hodinu a nie že 3 - 8 h 🤦
Vraj je nepisane pravidlo, ze ked ti domaci ponuknu druhu kavu, je to znak toho, ze sa treba pobrat... 😊 Avsak su ludia, ktorí si s radostou tu druhu kavu daju urobit 😅
U nás sa traduje hláška: "Pozdme spac, bo hosce bi už išli domu" 😂 väčšinou to povie hosť, keď si uvedomí, že už to asi prehnal s dĺžkou návštevy, ale občas aj hostiteľ (keď hosťovi dlho nedopína)
@anonym_autor začnem zívať 😀
Normalne, este predtym ako pridu, povedz ze bohuzial budes mat cas iba od...do...bodka, koniec vysvetlivaniu🙂 Lahsie je sa dohodnut pred ako potom niekoho vyhadzovat🙂
@anonym_autor to čo robia aj si pospia poobede?🙂mám rada návštevy, ale max sme niekde či u nás 3,4 hodiny grilovačka, pokec a preč.
K nám chodia vraj ľudia radi tiež niekedy už mám toho dosť, keď už je aj trápne ticho a oni ešte sedia začnem správať veci do umývačky atď .
V mojej rodine sa stále spomína príbeh, keď žena maminho brata na oslave pozbierala poháriky všetkým spred nosa 🤣🤣🤣....bolo to pred rokmi, bola som dieťa, no odvtedy sme tam už veľmi často nechodievali 🤣🤣🤣
No ja som priamy človek 😂 ak sa pije, nalejem a poviem, že to je kapurkový a naozaj spracem fľašku a poháriky alebo proste poviem fajne bolo, ale končíme 😂
No napr cez víkend boli kamoši u nás, bolo veľmi fajne, no ja som bola chorá a unavená, tak som proste povedala, že idem si pospať s deťmi, nech sa im venuje manžel 😂 bolo deväť večer. Odchádzali okolo druhej nadránom 😅
Ale záleží. Niektoré návštevy mám po hodine dosť a iné mi nevadia ani na celý deň/noc.
@nyusika ....každý kto neprijíma návštevy je sociopat?
Možno tak psychopat keď už.Vygoogli si rozdiel medzi týmito dvoma slovami,lebo si použila úplne od veci výraz.
A možno by si si mohla vypočuť, prečítať niečo od Karla Junga,kde je pekne vysvetlené,prečo niektorí ľudia jednoducho nemajú potrebu zdvorilostnych blabolov,unavených small talkov a potrebu byť stále obklopení inými ľuďmi.
Možno nepochopíš,lebo ty zjavne medzi týchto ľudí nepatris,ale za pokus a rozšírenie obzorov by to stálo.Ty zdvorilostny návyk
@nyusika ....každý kto neprijíma návštevy je sociopat?
Možno tak psychopat keď už.Vygoogli si rozdiel medzi týmito dvoma slovami,lebo si použila úplne od veci výraz.
A možno by si si mohla vypočuť, prečítať niečo od Karla Junga,kde je pekne vysvetlené,prečo niektorí ľudia jednoducho nemajú potrebu zdvorilostnych blabolov,unavených small talkov a potrebu byť stále obklopení inými ľuďmi.
Možno nepochopíš,lebo ty zjavne medzi týchto ľudí nepatris,ale za pokus a rozšírenie obzorov by to stálo.Ty zdvorilostny návyk
@doriiis kazdy nie, len ti, co pisu anonymne komentare kvoli tomu, ze maju potrebu sa hadat 😀 😀 😀
tak im robim radost

Nenaznacovať, povedať jasne dopredu, ked sa ohlasia na navstevu, ze dnes máte v pláne to a to, takze budú môcť byť u vás len do tej a tej hodiny. A hlavne to dodržať.