Ako naznačiť hosťom, že je čas odísť?
Ahojte prosim, mam kamosku s jej rodinou sa pravidelne stretavame ale proste my sme ludia skorej introverti a staci nam ked sa socializujeme tak 2 max 3 hodky, s touto kamoskou sa stretavame pravidelne a rozumieme si super a mam ich rada ale ked sa stretneme v meste alebo u nich proste vieme si urcit my kedy odideme...uprimne viac ako 3 hod u niekoho mi pride aj neslusne...ale oni ked pridu k nam vzdy je to minimum 6-8 hod a to je na nas extrem ...aj ked naznacime ze by sme este chceli ist tam a tam a potrebujeme este nieco realne ppstihat nikdy im to nedopne...ako by ste to riesili? Okrem moznosti ze nepozyvat ich k nam ale takto to zatial riesit nechceme, dakujem
ja mam taku svagrinu, pozveme ich na narodeninovy obed, pridu o 10:00, odchadzaju 18:30. Kedze ide o rodinu, strpijme to. Vysledkom je ale, ze je to max 2x do roka.
@anonym_263a61 toto by som netrpela ani dva krát do roka
@nyusika máme veľa priateľov, ale zásadne sa stretávame mimo domovy. Príroda, kaviarničky, terasy, nikto nemusí nič chystať, nič spratávať, tŕpnuť, kedy kto odíde. Maximálne nám to všetkým vyhovuje. Ak je nejaká oslava okrúhleho jubilea a chceme si pripraviť vlastné jedlo, prenajmeme si v jednej reštauácii altánok, kde je aj gril, dá sa variť guľáš, nikoho nerušíme, lebo susedia tam nie sú, hostia reštaurácie sú v inej časti, nepočujú nás a my ich. Dohodli sme sa tak už pred rokmi a to mám rodinný dom, altánok, aj gril, ale takto mi to vyhovuje viac. Ani náhodou by som u seba netrpela niekoho 8 hodín, Netvrdím, že nedobehne kamarátka, alebo teta na kávu a koláč, ale tie vedia, kedy odísť
viac, nez dve-tri hodiny by som u seba tiez nikoho nechcela mat.
Prečo naznačiť? Bože ved to je to dobra kamarátka, to jej nevieš povedať ?
Alebo ich nepozvi na 10.00 ale skor na 16.00 a.o 19.00 ideme večerať a spať.
Ja neviem, ale ku mne návštevy chodia tak navečer, okolo 17. 00, a nie doobeda. A keď viem ze ma prísť niekto, tak si už iné plány nerobím ze by som ešte po návšteve niekde mala ísť,a hnať ich preč ze ja ešte niečo mam.
Povedať narovinu. U nás sa tiež návštevy rady zdržia. No odkedy mame deti, narovinu hovoríme, odkedy dokedy sme schopní mať návštevu, keďže deti majú spanky, večerné rituály a pod. Proste návšteve povieme “áno, sme doma, ale vyhovuje nám to len od 15tej do 18tej”.
Normálne vytiahni vysavač a začni vysávat....tak poctivo, všetko, aj sedačku 😀.
“Stefka, jasne jasne, ten piatok plati ale dame to len na take 2-3 hodinky, dobre? Uz sa na vas tesime”
.
@mirokub ono to je všetko pekné...osobne si myslím, ze každý súdny clovek vie, ze uz je asi niekde pridlho.
Takému netreba naznačovať, sam sa zdvihne so slovami, no ideme uz, nech vas tu nezdrziavame a pod.
Ten co nechápe, tomu môžeš povedať akokoľvek. Urazí sa.
Mat niekoho u seba viac ako 8 hodin ( ak to nieje vopred dohodnuté) uz nieje návšteva, ale normálne pracovná sichta.
@anonym_autor mne keď sa stalo že návšteva nechcela odísť tak som skrátka odišla ja. Z vlastného bytu. Išla som ku sestre že som unavená a chcem spať. Ale oni sa u mňa bavili ďalej.. asi som fakt dobrá hostitelka.
@anonym_autor tak pozri úplne jednoducho, predtým keď sa dohodnete povedzte, že od 14hod max do 17 hod. , lebo máš toto a toto ....keď prídu zabav sa s nimi a potom, keď sa blíži dohodnutá hodina sa im pripomeň....ak sa to nebude dať, stretnite sa v meste...ani u nich ani u vás....
volá sa to asertivita...skús popozerať....priatelia a kamaráti, by sa uraziť nemali....
@viera012345 minuly rok tu bola téma,že tiež ako sa zbaviť návštevy a tam im aj povedali,že za chvíľu vám odchádza posledný autobus a odpovedali,nevadí však môžme prespať
@minenkaa ...no,pri úplne drzych navstevach nezaberie taktne naznačiť,ze je čas ísť domov, takým je potrebné povedať priamo,ze je čas ísť a ze nie sme prispôsobeni na prespavanie hostí
@minenkaa ...no,pri úplne drzych navstevach nezaberie taktne naznačiť,ze je čas ísť domov, takým je potrebné povedať priamo,ze je čas ísť a ze nie sme prispôsobeni na prespavanie hostí
@viera012345 ja sim mala bývalý kolegyňu a dlho nevedela kde bývam až raz bol jej muz pomôcť môjmu a samozrejme sa nasackovala k nám aj s par týždňovým deckom a,jej ako dobre aspoň viem kde bývate ,budem aspoň môcť chodiť ,keď sa budem nudiť ,ja som sa tak zasmiala a vravím jej ale ja ta hneď vyhodíme ,ja chcem mať doma kľud
My sa s kamoskami vzdy vopred dohodneme, ze jasne mozes prist ale o tej a tej mam nieco alebo mozem len do tej a tej. Ved je to normalne, ze kvoli navsteve kamosky si nevyhradim cely den od rana do vecera. Nikdy nic naznacovat som s tymto sposobom komunikacie nemusela.
@viera012345 ja sim mala bývalý kolegyňu a dlho nevedela kde bývam až raz bol jej muz pomôcť môjmu a samozrejme sa nasackovala k nám aj s par týždňovým deckom a,jej ako dobre aspoň viem kde bývate ,budem aspoň môcť chodiť ,keď sa budem nudiť ,ja som sa tak zasmiala a vravím jej ale ja ta hneď vyhodíme ,ja chcem mať doma kľud
@minenkaa A ked vbehla dnu tak ty si akurat hola lezala na gauci 🤭, a tvoj muz jej holy otvoril. Ci zle si myslim? 🤭
@anonym_autor Mám známu, nebudem menovať, ale pod pracovným názvom ju volám "Kanagon,,Ona je schopná prísť okolo 14.a ešte o 22.pokojne sedieť/rekord bol, keď sedela ešte o 23.a ja som už nemala na výber, len otvorene povedať,ze sa rozlúčime, keďže my /syn a ja/ráno zavčasu vstávame
@anonym_71c456 presne ,len ja som ich hola von čakala
@minenkaa A ked bol ten jej muz pomoct tvojmu muzovi, tak tvoj muz bol holy? Sorry, ale ja ked vidim tvoj nick tak hned si spomeniem, ako cele dni lezis hola na gauci (lebo sediet sa ti neda ako stale pises), a tvoj muz vedla teba holy stale sedi.
@minenkaa A ked bol ten jej muz pomoct tvojmu muzovi, tak tvoj muz bol holy? Sorry, ale ja ked vidim tvoj nick tak hned si spomeniem, ako cele dni lezis hola na gauci (lebo sediet sa ti neda ako stale pises), a tvoj muz vedla teba holy stale sedi.
@anonym_71c456 čo je na tom zvláštne že sme nahi doma
Fakt ma to zaujima
@anonym_71c456 čo je na tom zvláštne že sme nahi doma
Fakt ma to zaujima
@minenkaa Nic 🤭, ale si jedina co takto cele dni hola lezis na gauci. Tak pre mna take netradicne 🤭. A, ked vidim tvoj nick vzdy si na to spomeniem.
@anonym_71c456 určite niesom jediná ,veľa ľudí chodí doma nahi
@minenkaa Ved ale stale lezat uplne hola na gauci cele dni podla mna si jedina.
@anonym_71c456 Veď ja chodím aj von a čo mám robiť doma,vysiet dole hlavou ,jednoducho lezim
@minenkaa Aspon von sa oblec 🤭. Ved ok ja ti nenadavam. Len ze tvoj nick mi to vzdy pripomenie. Pekny den ti zelam, a drzim palce, aby ti jezisko aspon 2-3 kusy nohaviciek doniesol.
Ináč v tomto su skvelé deti.oni tak úprimne povedia.....raz som niekde čítala, ze dieťa prišlo a pred návštevou sa opytalo sa: mami, my sme si ich uz adoptovali, ked nejdu preč?