Ako naznačiť partnerovi túžbu po sobáši počas tehotenstva?
Dobré ránko všetkým..idem si k vám po radu. Neviem ako partnerovi naznačiť,že je čas sa zosobášiť, nakoľko som tehotná. Sme spolu 3 roky, spoločné vychovávame moju dcérku. Pred nedávnom,sme zistili,že som tehotná vtedy aj povedal,že sa budem brať čo najskôr.
Prešiel mesiac a ani slovom sa nezmienil o sobáši.
Je pravda,že máme dosť rušné obdobie,hádky na dennom poriadku väčšinou z mojej strany,úplne všetko mi vadí ( hormóny) 😁
Ale aj tak si myslím,že by bolo na čase sa niekam pohnúť..ale on je ticho a ja neviem ako túto tému začať?
Nejaké rady ?😉
nic nenaznacuj a ani nie nenapadne. normalne otvorene treba povedat - ako teda ta svadba? zalezi ma na tom aby s nam dieta narodilo do manzelstva. a uvidis nacom si.
tym predstavam zien ako nic nemozu povedat rovno a vsetko treba len naznaky nechapem. uz si velka! a budes mama. ries veci rovno
@belllinka no myslim tym presne to, co pisem, ze na to mala mysliet. Mala mysliet na to, ze uz jedno dieta ma a pokojne si mohla premysliet co urobi a ako sa bude volat pripadne dalsie dieta. A nielen ona premysliet, ale vyriesit si to s novym partnerom este predtym ako pride dieta. To su podla mna take celkom prakticke veci, na ktore treba mysliet skor ako si niekto urobi deti s roznymi muzmi 🤷♀️
@modrahruska ale veď ona nepíše, že by mala nejaký spor s mužom ohľadom toho, aké priezvisko bude mať dieťa
@modrahruska ale veď ona nepíše, že by mala nejaký spor s mužom ohľadom toho, aké priezvisko bude mať dieťa
@belllinka ved ok, ja to tiez nikde nepisem, ty si sa zacala vypytovat po mojom prvom prispevku, tak len odpovedam 😉
Hádky na dennom poriadku a svadba? Ďakujem neprosím...najskôr si usporiadajú život s potom mies deti ;)
Hádky na dennom poriadku a svadba? Ďakujem neprosím...najskôr si usporiadajú život s potom mies deti ;)
@vilma7 😄 to niesu také hádky ako si tu všetky myslíte. Sú to len slovné výmeny, žiadne zvyšovanie hlasu a podobne. Mne teraz proste všetko vadí tak sú kôli tomu výmeny názorov to je všetko
a hádka je len keď sa zvyšuje hlas?
Princíp stále ostáva, ani sa mu nečudujem, keď ti furt niečo vadí.
Pointa je jednoducha. Naznacovat mozes do dochodku. Teraz mate obaja moznost si ujasnit, co chcete. Takze normalne partnera informovat, ze chces aby sa dieta narodilo do uplnej rodiny. A bud vas chce a ma moznost do mesiaca naplanovat termin (ktory bude pred porodom), alebo vas nechce. jedno dieta si zvladla, zvladnes aj druhe sama. Naznacovanim sa utrapis a on nebude chapat co sa deje.
Jano pocuj si povedal, ze sa cim skor zoberieme, tak podme na urad pozriet ake su terminy, lebo dovolenky, kopec svadieb…. Zase nech som neni ako slon na svadobných fotkach.
Čo tak takto: Poďme nájsť vhodný termín svadby.
Takže baby , porozprávali sme sa..Vyjadril sa,že áno vezmeme sa keď pride pravá chvíľa nakoľko teraz nato nemáme peniažky..ostala som v šoku.
Tak som mu povedala,že ak sa nevezmeme pred narodením dieťaťa, tak jednoducho bude mať malé moje meno a nebude si uplatňovať na dieťa žiadny daňový bonus z prace,nakoľko on pracuje v zahraničí a tam je to o doooosť viac ako tu u nás.
A viac sa sním na túto tému baviť nebudem
Peniaze na svadbu,veď to staci len poplatok na úrade
Toto je taká výhovorka ,ako od malého decka
Bozinku, preco ludia furt idu na vsetko z opacnej strany ? Sak snad sa najprv bavime o tom ci chceme byt navzdy spolu a budeme rodinou, potom to specatime manzelstvom a potom teda ideme pracovat na detoch. Chapem, ze to bolo zrejme nechcene a neplanovane tehotenstvo ale tak treba najprv rozmyslat skor ako sa "pritrafi" a potom ideme zrazu dumat co teraz. Ako vynucovat si sobas lebo som zrazu tehotna ....no nic moc. Presviedcat partnera nech si ma vezme 🙉 Keby ste to dieta necakali, tak by ste zrejme neriesili asi nic.
Peniaze na svadbu,veď to staci len poplatok na úrade
Toto je taká výhovorka ,ako od malého decka
@minenkaa ano? A šaty, oblek,hostina to je zadarmo??
A tvoje prvé dieťa sa vola po tebe?
A to načo ,veď staci aj úrad sa pár €
Autorka,oblek,šaty a hostina sú povinne?
Sobas ako taký, ten akt , nestojí veľa. Čo stojí peniaze je to divadlo okolo. Robí v zahraničí a nemá peniaze na svadbu? 🤔🥴 Ešteže na peniaze sa dá vždy vyhovorit
To je super ze si ta ked tak vezme aby mal danovy bonus. To bude laska az za hrob😂
To je super ze si ta ked tak vezme aby mal danovy bonus. To bude laska az za hrob😂
@really8 tak zas si neromantizujme to manželstvo ( som jeho zástankyňa ) . Ale má aj zabezpečovací charakter a to hlavne finančný , pre obidve strany. Pre tie čo tu budú argumentovať že ony sa uživia samé , tak treba im pripomenúť že životná situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň. Dedenie, vdovský , odpočítateľnú položku na manželku a trebárs aj tie bonusy v inej krajine.
Autorka,oblek,šaty a hostina sú povinne?
@minenkaa áno sú,keď už sa máme brať tak nech to tak aj vyzerá
@really8 tak zas si neromantizujme to manželstvo ( som jeho zástankyňa ) . Ale má aj zabezpečovací charakter a to hlavne finančný , pre obidve strany. Pre tie čo tu budú argumentovať že ony sa uživia samé , tak treba im pripomenúť že životná situácia sa môže zmeniť zo dňa na deň. Dedenie, vdovský , odpočítateľnú položku na manželku a trebárs aj tie bonusy v inej krajine.
@subartic vsak ok, ale tu je argument danovy bonus. Aby to este nebolo tak ze fesi si ju vezmr ale ona z danoveho neuvidi ani cent.
Však nemáte na takú svadbu,tak potom načo
Naco naznacovat? Normalne sa o tom porozpravajte. Bude svadba a hotovo. Ako chcete spolu vychovavat dieta,ked sa neviete porozpravat?
Tu bude podľa mňa skôr rozchod ako svadba
Mna by zaujímalo autorka čo budes robiť ,keď si ta nezoberie

@modrahruska Čo tým myslíš, že "na to malamyslieť" pred vzťahom?
@belllinka no myslim tym presne to, co pisem, ze na to mala mysliet. Mala mysliet na to, ze uz jedno dieta ma a pokojne si mohla premysliet co urobi a ako sa bude volat pripadne dalsie dieta. A nielen ona premysliet, ale vyriesit si to s novym partnerom este predtym ako pride dieta. To su podla mna take celkom prakticke veci, na ktore treba mysliet skor ako si niekto urobi deti s roznymi muzmi 🤷♀️