Ako nereagovať na urážky od blízkych?
Dobrý deň. Je toho veľa ale napíšem v skratke. U mamy sa zrejme rozvinulo nejaké duševné ochorenie nevieme ake. K lekárovi ju nedostaneme. Robí zle. Vysmieva sa. Hresi.. Ma 69 r. A keď jej dačo povieme povie nám chod do pi.. Zo mňa ako dcéry sa vysmieva ze ma nikto nechcel až som sa vydala 30rocna. Ze smrdí mi pot lebo som zlá a zlo smrdí. Ze som nerodila klasický bo som ani dieťa nevedela vytlačiť. Ze len žeriem a seriem. Nespozanavam svoju mamu co jej ide z úst. Píše nám v priebehu dňa do prace nezmyselné sms kde sú mená priezviska rodiny adresy bývania. Alebo citáty typu pýcha peklom dýcha. Dlhe hodiny ma monológ sama so sebou. Ak niečo stále naráža ze my sme zlo a Pan Boh nás potrestá.. Ako nereagovať na jej urážky?
@lucmirka124 joj tieto nadavky,ked pocujem starsich ludi takto nadavat,mne je to az neprijemne,lebo sa im to vobec nehodi 😏 moj dedo tiez takto hocikoho pocastoval,kadernicke v jednu chvilu ",zlata moja" a o 5 minut jej nadal do prostitutok 🙈🥴 clovek sa casto citil trapne,len co ked on si to o chvilu vobec nepamatal 😏
Kto s ňou žije v jednej domácnosti? Otec, alebo aj ty? Nech ju otec dotlačí k lekárovi lebo časom to s ňou pod jednou strechou nebude zvládať.
Nahrajte je vystup na telefon. Ukazat obvodnej, ta vam povie ako dalej. K obvodnej chod sama, pripadne s jej muzom. Popisete co sa deje.
S mamou nebojuj. Rozvinulo sa psychyatricke ochorenie. Mama za to nemoze, ani ty.
Nesnaz sa diagnostikovat co jej je, lekar vam povie.
Toto je narcisticka porucha osobnosti
aj zmena osobnosti je prejav demencie. Zabúdať začne neskôr. Treba ist na neurologiu, nech jej určia dg. S liekmi sa ten proces vie o niečo spomalit.
Suhlasim so @simona92101
Nasa babka to iste: dedovi nadavala, ze ma frajerky (dedo mal vtedy 80 rokov🫣)
Stale spominala na casy ked este byvala ako mlada na dedine, atd...hovorila ako "z cesty" - z nicoho nic zacala rozpravat a pytat sa na veci stare 30 rokov...
Nadavala mojej mame, aj krstnej,...a to babka kym bola OK chodila stale do kostola, modlila sa...

načo to viac a viac rozpitvavas do detajlov?