icon

Ako nereagovať na urážky od blízkych?

25. máj 2024

Dobrý deň. Je toho veľa ale napíšem v skratke. U mamy sa zrejme rozvinulo nejaké duševné ochorenie nevieme ake. K lekárovi ju nedostaneme. Robí zle. Vysmieva sa. Hresi.. Ma 69 r. A keď jej dačo povieme povie nám chod do pi.. Zo mňa ako dcéry sa vysmieva ze ma nikto nechcel až som sa vydala 30rocna. Ze smrdí mi pot lebo som zlá a zlo smrdí. Ze som nerodila klasický bo som ani dieťa nevedela vytlačiť. Ze len žeriem a seriem. Nespozanavam svoju mamu co jej ide z úst. Píše nám v priebehu dňa do prace nezmyselné sms kde sú mená priezviska rodiny adresy bývania. Alebo citáty typu pýcha peklom dýcha. Dlhe hodiny ma monológ sama so sebou. Ak niečo stále naráža ze my sme zlo a Pan Boh nás potrestá.. Ako nereagovať na jej urážky?

Strana
z2
minesasubu
25. máj 2024

Treba ist k doktorovi , podla mna to je začinajúca demencia alebo niečo podobné

pribinak
25. máj 2024

Fuu, veľmi ťažké. Asi by som zaplatila psychiatrovi aj keď sú to ťažké peniaze, aby prišiel k mame
Urob zopár nahrávok a videí

Toto môže byt demencia, ale aj hocičo iné

autor
25. máj 2024

@minesasubu demencia je ze zabúda? Pred ľuďmi sa dokonale pretvaruje aká je dobra žena.. Bola.. Kedysi.. Ale zmenila sa veľmi. Jej správanie veľmi boli

dorothee
25. máj 2024

Juj toto treba riesit ale vazne!Prvy postup zacina vacsinou u obvodacky,opis jej ako sa mama sprava,ona ta uz odporuci dalej k psychiatrovi,moze to byt zacinajuca starecka demencia,alzheimer,alebo aj nador na mozgu,naozaj to nepodcenujte!A vyborny napad si mamu natocit a to ukazat dr,mozno to je uz stav aj na liecenie..

dorothee
25. máj 2024

Pri demencii sa nielen zabuda,moja starka mala alzheimera a veru v tychto stavoch nadavala ako pohan a to pritom bola cely zivot slusna pobozna zena..

autor
25. máj 2024

@dorothee neviem kde sa v nej berie ta nenávisť. Ale hovorí o Bohu a cíti sa nabozna. Pritom roky nebola v kostole

januska12323
25. máj 2024

Zoberte ku k obvodnému aspoň.

olimuc
25. máj 2024

Alzheimer, demencia alebo aj nador, cysta v hlave mozu zmenit celu osobnost cloveka (aj mladeho). … to nie je na ignoraciu ale smer lekar.

autor
25. máj 2024

@januska12323 nepôjde. Ona si domka v izbičke len celé dni oddychuje. Nechce nikam chodiť. Maximálne vynesie svoje smeti a pôjde si do obchodu kúpiť niečo zdravé na jedenie jogurtikyna a tak

autor
25. máj 2024

@olimuc alzheimer? Veľa spomína na minulosť. Pamätá vela

simona92101
25. máj 2024

Alzheimer sa tak prejavuje,clovek si nepamata udalost spred 5 minut,ale pamata si podrobne udalosti 30 rokov dozadu.moj dedo mal alzheimera,bol agresivny behom sekundy,vycital babke veci co sa stali este v mladosti,hladal kabat ktory jej kupil po svadbe,cize 60 r dozadu 🙈 bolo to velmi zle a bez liekov sa to zial neobislo

martinkatinka
25. máj 2024

Skus zavolat jej obvodnej a poradit sa ako dalej.

autor
25. máj 2024

@simona92101 na môjho otca je tiež hnusná. Spomína co bolo na svadbe a také reci. Povie mu ze je starý a škaredý. Zamyká si izbu a potom mu povie ze bol v jej izbe a kutral jej tam. Pritom on kľúč nemá od jej izby. Minule mu vytkla ze jej pokazil zips na veste. Pritom on jej vestu nemal v rukách nie to ešte na sebe.

luccija
25. máj 2024

To už bude na lekára nečakajte

autor
25. máj 2024

@luccija sú dni keď je normálna ale sú dni keď je neznesiteľná. Hlavne slovné nás vie uraziť. Alebo povie bola som so susedom a povedala jej aká si zla dcera

simona92101
25. máj 2024

Ono to bude v takych vlnach,chvilu dobre a potom dlhsie zle..ozaj skus zajst za jej lekarkou,nasmeruje vas.ono to vacsinou byva,ze ten kto najviac pomaha bude v ociach choreho ten najhorsi..

autor
25. máj 2024

@simona92101 tak to ja už som za najhoršiu. Co spravím som nemožná v jej očiach.berie ma akoby za nepriatela

taynee
Odpoveď bola odstránená
janka_23
25. máj 2024

Takto sa správala moja starká a mala nádor na mozgu. Ona moju mamu dokonca bila, bolo to hrozne. Určite ju cim skôr zober k lekarovi

autor
25. máj 2024

@janka_23 nepôjde k lekárovi. Ta kde. Ona je zdravá tvrdi

monikkatt
25. máj 2024

Ked ma lepsie chvile tak sa s nou neda porozpravat? Pamata si co rozpravala? Treba to riesit, tam bude nejaky zdravotny problem urcite

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
25. máj 2024

@taynee roky nechodí k obvodacke.so mnou? Neznáša ma už akoby.

autor
25. máj 2024

@monikkatt keď ma lepšie chvíle dá sa.. Do 5 min. Sa jej zmení nálada a je zla

taynee
Odpoveď bola odstránená
autor
25. máj 2024

@taynee tak zatiaľ nevyvadzala žeby to bolo na sanitku. Je len ustipacna slovné. Vyvisuje sa nad nami

lucmirka124
25. máj 2024

Alzheimer, zazili sme,, dobrosrdecna starka nasa,, a mala chvile horsie ako posledny oplan.. viem ze uzivala dake lieky. Co kus zmiernovalo vsetky priznaky. Drzte sa,,neber si to tak,, aj mne museli rodicia vysvetlit ze starka uz dobre nerozmysla😊 bo bolelo ked som behom 10 minut bola aniel aj pi.a .. co som nevedela ze starka taku nadavku aj pozna🤣
Bola najuzasnejsi clovek na svete.. tolko ma naucila🥹

autor
25. máj 2024

@lucmirka124 hej nadávky ma aj na mňa krava sprostá. A také.

katka700
25. máj 2024

Autorka tvoja mama je na sto percent chorá. Tak ako radia tu, natočiť ako sa správa volať sanitku a vysvetliť doktorom čo sa deje. Ďalší krok zbaviť ju čím skôr svojpravnosti kým naberie pôžičky ktoré potom budete splácať.

basulaak
25. máj 2024

Moja mama ma nieco podobne. Rozpravala sialene veci, vyvolavala nam s bratom ze nam niekto unesie deti, ze niesme majitelmi svojich domov, ze ona uz nevlastni svoj byt, lebo niekto u nich bol a vzal list vlastnictva. Robila prapodivne zoznamy, listy na rozlucku…bola jej diagnostikovana organickan bludova porucha. Ked neni na liekoch sa to spusta odznova. Je to nieliecitelne v jej pripade. Musi takto dozit.

Strana
z2