Ako obnoviť rešpekt a úctu od manžela?
Ahojte, s manželom sme spolu 10 rokov, máme 5 ročné dieťa. Posledný rok cca cítim výrazne z jeho strany voči mne neúctu, nerešpekt. Pracujem rovnako ako on, dokonca mám dve práce, mám žiadane povolanie, a teda som v tomto smere aj zárobkovo na tom lepšie, ale aj on pracuje dlhodobo v jednej firme, tiež zarobí pomerne dobre. Okrem prác, doma všetko robím - upratujem, periem, varím, žehlím, no klasika všetko. On nerobí, čo sa domácnosti týka nič, ani mi nedokáže opraviť menšie veci, vymeniť žiarovku v stropnom svetle a podobne, nie že b nevedel, ale všetko počká. Jediné s čím mi pomôže je starostlivosť o syna, hrá sa s ním, keď upratujem, vie ho okúpať, dať mu jesť, starať sa o neho, keď treba. Čo sa týka nejakých financií a materiálneho máme sa dobre, ale cítim tú neúctu. V podstate sa so mnou vôbec nikdy nerzpráva, neopýta sa ma na nič, reálne za celý deň si niekedy nepovieme ani slovo. Ani ako sa mám, ako bolo v práci nič. Zvykol ma brávať sem tam na večeru, do kina, nejaký víkendový pobyt, tento rok nič, nezáujem. Keď aj máme tendenciu mať čas pre seba, ide na futbal, pivo najmä teraz v lete, čo nechodieval nikdy. Jednoducho, ľahostajný ku mne. Trápi ma to, som mladá, poviem aj pekná, starám sa o seba, snažím sa v podstate vo všetkých smeroch. Je mi to ľúto, že už ma má v podstate naháku, keď vidím, ako niektoré ženy okolo mňa nerobia desatinu a iba sa na muža nahnevajú za maličkosť a už sa ich muž snaží. Ja keď toto mužovi vytknem, tak to skončí tak, že som na vine ja, lebo ho sekírujem, nechápem za čo, keďže sa nebavíme vôbec a keď už začnem, tak sa vlastne môžeme rozprávať o tom, čo je jemu príjemné a vyhovuje mu to. Keď sa s ním začnem rozprávať o tom, že sa mi toto nepáči koniec diskusie z jeho strany. Žiadna snaha, vlastne keď sa s ním ja nebavím, je mu to jedno, žiadna ľútosť, snaha o nápravu, že by si to všimol, pokojne sa nemusíme rozprávať aj mesiac, on sa tvári úplne nad vecou, zapne si tv, smeje sa u programu, ako keby som vzduch. Neviem, či v podstate sa dá u takéhoto muža niečo napraviť, že by si uvedomil a začal niečo meniť, snažiť sa, čo pre to spraviť. Lebo keď sa s ním nebavím, že by si všimol, že mi to vadí, tak to s ním nepohne, keď chcem diskutovať, nebude diskutovať, keď robím všetko s úsmevom, tak mi povie, že či si ma má vážiť za to, že robím bežné veci. Neviem, čo ešte skúsiť.
Mam prist na vymenu manzeliek? Pri mne bude lizat podlahy a este sa podakuje zmetek jeden nevychovany 😉
@7miriam77 ale čo si rozvádzať sa preto je hovadina.
Zničí len rodinu.
Toto je vec, ktorá sa dá riešiť. A úplne jednoducho, stačí keď nebude robiť to, čo má robiť on a hneď sa to po pár mesiacoch začne meniť.
@lenkakravcova ako chces zmeniť toho druhého, keď on nema záujem?
Vieš, čo je hovadina?
Zostávať vo vzťahu, kde chyba rešpekt. Vo vzťahu, ktorý je plný nezáujmu a ignorácie.
Vieš, čo tým robíš deťom? Ukazujes im, že je to takto ok, nastavujes pre ne normu..
@lenkakravcova čo, ak je on v pohodlnom mode a nespraví nič?Jemu to stačí ako to je.....ak to jej nestačí nech si spraví sama.Ja to mám doma dosť podobne, ale už ma to ani netrápi.Muz povie, že ho chcem meniť a, keď nie som šťastná tak sa rozvedme, že môžem zavolať do realitnej kancelárie a predáme dom, takže to rozhodnutie necháva na mne.
Aby som bola ja ta zlá, ktorá je nespokojná.On sa meniť nebude.Pritom o majetky nejde dom je iba môj ide o jeho tvrdohlavosť a neustupcivost..Sme spolu 16 r a posledný rok, dva je takýto.
@anonym_b8a488 a on sám je spokojný?
Ako skutočne spokojný. Alebo je apaticky, depresívny, nespokojný s tebou ako manželkou (má iné predstavy o tom, čo robíš dobre..)
Neviem čo ti poradiť. Ja sa riadim v poslednom čase takým že "keď je muž spokojný, tak je celá rodina" (existuje to aj v tom že keď je žena spokojná tak je celá rodina),, teda pointa toho je snažiť sa o spokojnosť toho druhého - takú že reálnu, čo vy tomu druhému bolo dobré,, no a ono to potom funguje. Lebo aj ten druhý sa o to začne po pár dňoch snažiť keď vidí snahu u toho prvého. Ale netreba preberať nikdy mužské práce (Nevziať mu to, čo ho robí chlapom navonok v rodine).
Aspoň teda mne to funguje.
Myslím že za pokus to stojí, ak už nemáš čo stratiť 🙂
@anonym_autor on keď nechce, ty sa mozes aj rozkrájat a nič sa nezmení. A rešpekt nie je nieco, čo si dokážeš vybojovať.. láska ani toľko.
Podľa mňa, vy už vzťah nemáte, on je s tebou, lebo je to pohodlné. Prip.nema gule sa k tomu postaviť ako chlap.
Fakt ti to za to stojí, udržiavať to? Také prežívanie?
@beronsche asi fakt prestať sa snažiť niečo menit, robit niečo pre zmenu, aj tak to nemá význam
@anonym_b8a488 a on sám je spokojný?
Ako skutočne spokojný. Alebo je apaticky, depresívny, nespokojný s tebou ako manželkou (má iné predstavy o tom, čo robíš dobre..)
Neviem čo ti poradiť. Ja sa riadim v poslednom čase takým že "keď je muž spokojný, tak je celá rodina" (existuje to aj v tom že keď je žena spokojná tak je celá rodina),, teda pointa toho je snažiť sa o spokojnosť toho druhého - takú že reálnu, čo vy tomu druhému bolo dobré,, no a ono to potom funguje. Lebo aj ten druhý sa o to začne po pár dňoch snažiť keď vidí snahu u toho prvého. Ale netreba preberať nikdy mužské práce (Nevziať mu to, čo ho robí chlapom navonok v rodine).
Aspoň teda mne to funguje.
Myslím že za pokus to stojí, ak už nemáš čo stratiť 🙂
@lenkakravcova mne dojde strasne negativne naladeny stale, aj voči mne proste je taky stale zle zle, nic neni dobre a ked niekam aj spolu ideme rodinne, má tendenciu ako keby kazit attmosféru .... lenze ja sa snazim, ale on na to nereflektuje, nereaguje, ked tak este ma vysmeje alebo povie, ze aj to ze sa snazim mu vadí
@lenkakravcova mne dojde strasne negativne naladeny stale, aj voči mne proste je taky stale zle zle, nic neni dobre a ked niekam aj spolu ideme rodinne, má tendenciu ako keby kazit attmosféru .... lenze ja sa snazim, ale on na to nereflektuje, nereaguje, ked tak este ma vysmeje alebo povie, ze aj to ze sa snazim mu vadí
@anonym_autor v tom prípade je tam niečo viac za tým. Sadnite si a porozprávajte sa. Nehovor ty ale nechaj jeho. Nech ti povie, čo mu na tebe vlastne vadí že robíš podľa neho zle.
Asi tam bude viac veci.
Potom to skús zmeniť. A uvidíš že keď to zmenis, tak sa zmení aj on a jeho postoj k tebe.
@beronsche asi fakt prestať sa snažiť niečo menit, robit niečo pre zmenu, aj tak to nemá význam
@anonym_autor verím, že je to pre teba ťažké..
Skús sa s ním porozprávať, vecne, bez vycitiek, že ty takto ďalej fungovať nechceš, že ake sú jeho predstavy.
Bud vsak pripravená aj na možnosť, že on už k tebe nič necíti..
Ja si však nemyslím, ze ty sa máš donekonečna snažiť..
Vzťah je obojsmerka, nie znášať tomu druhému modré z neba a späť nedostať absolútne nič, ani len štipku pozornosti..
@oliolijanka ano, som už asi taka dodeptana celym tym, apaticka, nič ma nebaví, neviem už čo skor, čo robit nerobit, aby bolo dobre
@anonym_autor Nekonstatuj, nedavaj mi za pravdu🙂
Napis radsej, ze si si uz vymyslela nieco, co chces robit s radostou.
Nic ine nerob, len spominaj, co ta tesilo, kym si spoznala svojho chlapa.
Citala si rada dobrodruzne romany? Chod do knihkupectva, alebo este radsej do antikvariatu a kup si knihu.
Rada si hrala loptove hry? Pozri v okoli nejaku skupinu ludi, ktori sa stretavaju.
Rada si tancovala?
Rada si sa fintila?
Chodila v dazdi a hmle po horach?
Zacni malickostami. Kup si cokoladu (alebo nieco, co by si si normalne odopriala) a zjec si ju niekde v pokoji na peknom mieste.
Naozaj iba 10 minutiek venuj sebe. Uvidis, aka spokojna budes a tvoje telo a dusa si tu chvilku budu pytat castejsie a zacnes sa zobudzat a uz budes vediet.
Chlapa z hlavy plne vypusti, to sa spravi samo.
@anonym_autor verím, že je to pre teba ťažké..
Skús sa s ním porozprávať, vecne, bez vycitiek, že ty takto ďalej fungovať nechceš, že ake sú jeho predstavy.
Bud vsak pripravená aj na možnosť, že on už k tebe nič necíti..
Ja si však nemyslím, ze ty sa máš donekonečna snažiť..
Vzťah je obojsmerka, nie znášať tomu druhému modré z neba a späť nedostať absolútne nič, ani len štipku pozornosti..
@beronsche lenže on komunikovať odmieťa, vždy ma odbije tým, že nemá náladu počúvať moje blbosti alebo niečo také a tým je komunikácia donútená, keď mám monológ, že sa nedám a komunikujem, tak maignoruje a nič neodpovedá, ani sa na mna nepozerá, dáva najavo že ma nepočúva a hotovo
@anonym_autor Nekonstatuj, nedavaj mi za pravdu🙂
Napis radsej, ze si si uz vymyslela nieco, co chces robit s radostou.
Nic ine nerob, len spominaj, co ta tesilo, kym si spoznala svojho chlapa.
Citala si rada dobrodruzne romany? Chod do knihkupectva, alebo este radsej do antikvariatu a kup si knihu.
Rada si hrala loptove hry? Pozri v okoli nejaku skupinu ludi, ktori sa stretavaju.
Rada si tancovala?
Rada si sa fintila?
Chodila v dazdi a hmle po horach?
Zacni malickostami. Kup si cokoladu (alebo nieco, co by si si normalne odopriala) a zjec si ju niekde v pokoji na peknom mieste.
Naozaj iba 10 minutiek venuj sebe. Uvidis, aka spokojna budes a tvoje telo a dusa si tu chvilku budu pytat castejsie a zacnes sa zobudzat a uz budes vediet.
Chlapa z hlavy plne vypusti, to sa spravi samo.
@oliolijanka ďakujem :( vyskúúúšam, pokúsim sa, čo najviac a uvidím
@anonym_autor Nie "dakujem:(" ale "Dakujeeem!!!🙂🙂🙂"
Ty slnko a radost musis domov doniest a nie 3 litre mlieka a chleba☝️😁
@beronsche lenže on komunikovať odmieťa, vždy ma odbije tým, že nemá náladu počúvať moje blbosti alebo niečo také a tým je komunikácia donútená, keď mám monológ, že sa nedám a komunikujem, tak maignoruje a nič neodpovedá, ani sa na mna nepozerá, dáva najavo že ma nepočúva a hotovo
@anonym_autor tak si ho posad a povedz, ze bud sa idete porozprávať o vašom vzťahu a jeho smerovaní, že máš reálny záujem si vypočuť jeho pohľad alebo ak on záujem nemá, sa môže rovno zbalit a pred odchodom podpísať rozvodové papiere..
Komunikovať nechce, meniť nič nechce a čo ty? Vo vás vzťah?
@anonym_autor ako ste na tom s intimnostami? Spávate spolu?
@anonym_autor toľko skúšaš, snažíš sa, analyzuješ, jedna taktika, druhá taktika, hentak, inak. Ty sa môžeš aj na hlavu postaviť a nepohneš s ním. Má ťa na háku. Nezaujímaš ho, nezaujímajú ho tvoje reči, tvoja nálada, tvoje potreby. Si skrátka kus spotrebiča, popraceš doma, o decko sa postaraš a keď ma plné gule, tak aj s tým mu pomôžeš. Prepáč za úprimnosť. Konečne si to uvedom a prestaň sa mu podkladať, kašli na neho, ako kašle on na teba. Nevšímaj si ho. Nájdi si kamarátky, kamarátov, záujmy, milenca. Nájdi si iný zdroj potešenia, záujmu. Skrátka si nájdi niekoho iného, alebo sa nauč byť sama. Tam už nie je či budovať a opravovať.🥰
@anonym_autor tak si ho posad a povedz, ze bud sa idete porozprávať o vašom vzťahu a jeho smerovaní, že máš reálny záujem si vypočuť jeho pohľad alebo ak on záujem nemá, sa môže rovno zbalit a pred odchodom podpísať rozvodové papiere..
Komunikovať nechce, meniť nič nechce a čo ty? Vo vás vzťah?
@beronsche to je v podstate jedno ako tú komunikáciu podávam, on sa napríklad dvihne a odíde alebo sa mi zasmeje
@anonym_autor ako ste na tom s intimnostami? Spávate spolu?
@beronsche málo, ja veľmi tiež nechcem, nemám záujem spať s niekym, kto mi nepovie ani "Ahoj", keď príde domov
@anonym_autor toľko skúšaš, snažíš sa, analyzuješ, jedna taktika, druhá taktika, hentak, inak. Ty sa môžeš aj na hlavu postaviť a nepohneš s ním. Má ťa na háku. Nezaujímaš ho, nezaujímajú ho tvoje reči, tvoja nálada, tvoje potreby. Si skrátka kus spotrebiča, popraceš doma, o decko sa postaraš a keď ma plné gule, tak aj s tým mu pomôžeš. Prepáč za úprimnosť. Konečne si to uvedom a prestaň sa mu podkladať, kašli na neho, ako kašle on na teba. Nevšímaj si ho. Nájdi si kamarátky, kamarátov, záujmy, milenca. Nájdi si iný zdroj potešenia, záujmu. Skrátka si nájdi niekoho iného, alebo sa nauč byť sama. Tam už nie je či budovať a opravovať.🥰
@anonym_2cfdbe len keby som toto, vedela, aj si to hovorím, že nebudem riesit, budem aj ja lahostajna, ale mne to neda neskusat voci niekomu s km zijem, pre mna je paradox, ze on to tak dokáže mat uplne na haku niekoho, s kym zije, ma dieta
@lauruska_sumienka skusala som aj toto, ked som skusala tym agresivnejsim sposobom komunikaciu, tak som aj povedala, ze nie som stastna a vies co on na to? ze sa zameriavam na zle veci, stastie je pomyselne alebo nieco v takom zmysle ma odbil ... a ked som povedala, ze odidem, tak povedal, ze okej, ale to vie ze nespravim, nebudem odchadzat z mojho domu a so synom a jemu tam nechat pohodlie, takze to vedel, že neurobim
@anonym_autor tak to je hovado, hlavne aby mal svoje vyhody..oprate, upratane,navarene a uspokojeny. ja vzdy davam vela sanci tak by som sa drzala toho co pisala beronche aj lenkakravcova, este posledny krat si s nim sadnut a nech rozprava on co mu vadi, prekaza, co chce. a ked by to odbil, tak by som riesila rozvodove papiere a ked si pisala ze zarabas viac nez on, tak ako ho z domu vyplatit
@anonym_autor tak to je hovado, hlavne aby mal svoje vyhody..oprate, upratane,navarene a uspokojeny. ja vzdy davam vela sanci tak by som sa drzala toho co pisala beronche aj lenkakravcova, este posledny krat si s nim sadnut a nech rozprava on co mu vadi, prekaza, co chce. a ked by to odbil, tak by som riesila rozvodove papiere a ked si pisala ze zarabas viac nez on, tak ako ho z domu vyplatit
@lauruska_sumienka z domu ho nevyplatím, to by som musela mať na vyplatenie tak 100 000€ a to nemááám :-/ to on vie, že by sa to muselo predať ....
@lauruska_sumienka z domu ho nevyplatím, to by som musela mať na vyplatenie tak 100 000€ a to nemááám :-/ to on vie, že by sa to muselo predať ....
@anonym_autor a skúšala si dá ho teda pýtať, čo mu na tebe vadí? Skúšala si to zmeniť?
Lebo od neho chceš zmenu, tak či si s tým prišla aj od seba. Alebo len od neho čakáš. Lebo keď len to druhé, tak to je jasné že sa nikdy nič nemení.
@anonym_autor nemuselo by sa to predať, ešte môže on vyplatiť teba.
@viestta ale on to neurobí, to už som skúšala, že mu tiež dám niečo, ale on to nespraví a hotovo, aj tak to počká na mňa, lebo však chcem doma žiť v poriadku
@anonym_autor tak to nespraví ani ty. Však na čo by sa snažil, keď nemusí? Ma ta za domáci spotrebič a podla toho sa k tebe správa. A ty zo sebe necháš robiť domáci spotrebič. Plánuješ byt domácim spotrebičov, opatrovateľku, upratovačku a údržbár aj ďalších 5, 10, 30 rokov? Ak nie tak treba začať veci meniť. Začni u seba a nebuď všeobecne vyuzitelnou pracovnou silou v domácnosti. Keď neuprace, tak nech zaplatí upratovačku. Keď nie je schopný vymaniť žiarovku, nech zaplatí elektrikára. Jednoduché.
@anonym_autor a skúšala si dá ho teda pýtať, čo mu na tebe vadí? Skúšala si to zmeniť?
Lebo od neho chceš zmenu, tak či si s tým prišla aj od seba. Alebo len od neho čakáš. Lebo keď len to druhé, tak to je jasné že sa nikdy nič nemení.
@lenkakravcova jasneee ze som prisla, on nekomunikuje jednododuche, jedná voči mne pri akejkolvek snahe o komunikáciu arogantne a nereaguje alebo sa zasmeje, odíde a podobne
@anonym_autor nemuselo by sa to predať, ešte môže on vyplatiť teba.
@lenkakravcova on ma nevyplatí už vôbec
@lenkakravcova jasneee ze som prisla, on nekomunikuje jednododuche, jedná voči mne pri akejkolvek snahe o komunikáciu arogantne a nereaguje alebo sa zasmeje, odíde a podobne
@anonym_autor ako,, ak normálny muž nevie povedať, čo mu vadí - hoc aj v hodinovom vytíkacom monológu, tak je to samo o sebe divné. To znie ako nejaká diagnóza. Že sa smeje a nepovie nič a potom je nahnevaný.
@anonym_autor ako,, ak normálny muž nevie povedať, čo mu vadí - hoc aj v hodinovom vytíkacom monológu, tak je to samo o sebe divné. To znie ako nejaká diagnóza. Že sa smeje a nepovie nič a potom je nahnevaný.
@lenkakravcova mne to skôr príde, ako keby mi to robí schválne, že ma chce vytočiť, že nebude komunikovať a hotovo a vidí, že ma to vytočí, keď ja za ním prídem pokojne so snahou o komunikáciu
Ja nechápem ako to ženy robíte ze v takomto nefunkcnom manželstve funguje sex...ja keď máme napätie tohto typu, tak neexistuje...nie ze cely deň sa nerozpravame a večer si zasexujeme?
@beronsche málo, ja veľmi tiež nechcem, nemám záujem spať s niekym, kto mi nepovie ani "Ahoj", keď príde domov
@anonym_autor ja to neberiem tak, že mu nie som dosť, že sa malo snažím, alebo niečo podobné.Vy ste spolu kratšie ja sa rozhodne rozvádzať nebudem načo sa mám rútiť do niečoho noveho.Uz nemám chuť na ďalší zlepenec.Len ma hnevá, že každú moju ponosu zmetie zo stola on je spokojný.Ked sa mi nepáči mám si nájsť toho vysnívaného🤪ale u nás to je trocha inak ako u vas

@anonym_autor on keď nechce, ty sa mozes aj rozkrájat a nič sa nezmení. A rešpekt nie je nieco, čo si dokážeš vybojovať.. láska ani toľko.
Podľa mňa, vy už vzťah nemáte, on je s tebou, lebo je to pohodlné. Prip.nema gule sa k tomu postaviť ako chlap.
Fakt ti to za to stojí, udržiavať to? Také prežívanie?