Ako odmietnuť sesternici catering na svadbu?
Ahojte, o 10 mesiacov budem mat svadbu, a moja ssternica ktora vlastni cateringovu firmu ..rozbehla to pred dvoma rokmi automaticky rata s tym ze si jej firmu vyberiem ako dodavatela jedla na svadbe lenze ja to nechcem a neviem ako jej to povedat..totiz bola som teraz na dvoch svadbach kde dodavala jedlo jej firma a bolo strasne..jedna svadba bola mojej kamaratky kde som sla aj za svedka a druha nasej spolocnej sesternice...ako fakt to jedlo bolo o nicom na com sa zhodli aj ostatni hostia..takze nie som v tom sama..ja neviem ako to sesternici povedat lebo uz ked sa dozvedela ze mame termin svadby hned ze sa musime stretnut ohladom cateringu a jedla aby vedela ze aku mam predstavu..ja neviem ako jej to mam povedat alebo naznacit aby nenastalo peklo v rodine..ja so si vyhliadla uz inu firmu ktora nam dodavala jedlo na jeden firemny event a bolo genialne a robia aj svadby..len ja neviem co mam robit ako by ste to riesili vy?..povedali by ste jej to na plnu hubu?
Povedz ze ste sa so snúbencov rozhodli pre iného dodávateľa. Nič nevysvetlil. Nedaj sa zatiahnuť do vysvetľovania. A hlavne, nenechaj sa zahnať do kura. Veľa stastia🍸
Autorka ty nie si povinná so sesternicou riešiť nič. To že má mizerný catering neznamená pre celú rodinu psiu povinnosť objednávať len od nej. Keď bude peklo v rodine tak najväčšiemu kriklunovi povedz že si ideš otvoriť eshop s oblečením z Číny a teda automaticky čakáš že celá rodina bude kupovať oblečenie jedine od teba.
Povedz jej ,ze tvoj snubenec ma jedneho znameho ,co ma tiez catering a on uz dohodol s nim,ze to.malo byt prekvapenie😄
Mňa by teda zaujímalo, ako sa dopracuje k polovičným cenám. Aby bolo jedlo chutné, potrebuje kvalitné suroviny. Tudy cesta nevede. Čo, nevyplatí kuchára, obsluhu, či azda sa vzdá svojho zisku? Hmmm.
Súhlasím s tým, čo ti tu už radili. Zavolaj sesterke čím skôr, že ďakuješ za ponuku, no vybrali ste si iný catering. Hotovo. Ale rieš to férovo, čím skôr, nech nemá dôvod povedať, že ti zbytočne držala termín a nič z toho. Ak sa aj urazí, časom ju to prejde.
Je zvyknem hovorit pravdu priamo.. do oci. Prepac..uz som jedla a nechutilo mi.. chceme ine jedla. Nemam sice vela kamaratov ale stoja za to. .. a je to zaroven sluzba sesternici.. ak je chytra tak jej to pomoze v biznise a prehodnoti svoju ponuku.. a ak je talpa tak je to jedno.
@malicka1986 súhlasím .. že si o Tom nevedela. 😁😁😁
@rodinka20 no,a ze ked si mu spomenula ,ze tcoja sesternica ponuka tieto sluzby,musel sa priznat,ze on uz vybavil 😄
vezmi teraz telefon a napis je sms-sorry ,ale kateringovu firmu uz zabezpecili svokovci a kedze je zaplatena zaloha,uz to nebudeme menit-aspon mas o starost menej a mozes sa na svadbe zabavat a nie pracovat ... = vyriesene..
Povedz jej, ze firmu na papanicko uz vybral tvoj nastavajuci, ktory to ma z rodiny, a teda s nim sa nebudes hadat este pred svadbou, aby to preboha pochopila... 😅
A mozes ju ohurit a ona porovnat, ake blafy produkuje.
Ja som taky catering okusila nedavno a teda neviem, co sa da na tom pokazit, teda viem.
V nadobach ryza, varene zemiak, v dalsom hranolky, gulicky, chlieb, pecene kuriatko, rebierka, snicielky, gulas, kapustnica, ryby, omacky. A???
Ani kusok zeleneho, nikde k nicomu. Keby som vedela, ako to doyebu, nastruham kilo uhoriek, akebo surovy kapustovy salat s rajcinami. Bolo to dobre, ale yebem taku gastronomiu,ked sa ludom prasi z huby. Co stoji hlava kapusty, nech by to bol salat pre 30 ludi za 10€ a boli hnili dat nieco na oko🍒, naviac. Naondiet na taky catering.
Jednoducho jej povies ze ste sa rozhodli pre ineho dodavatela.Nemala si sancu jej to povedat,kedze bez konzultacie s vami hned vzala za hotove,ze to bude ona.Bez mrzi ma to,bez ospravedlnovania,bez dalsieho vysvetlovania.Ak by sa pytala preco,tak preto,ze viac vyjovuje vasim predstavam.A ano urazi sa urcite,ale to je jej problem.Je to hrozne trapne takto sa niekomu natiskat,ona by sa mala citit trapne ale hanby evidentne nema.
@syslik81 Sikovny napad.
A ak naozaj narobi peklo v rodine tak si ju zavolas a medzi 4 ocami jej povies,ze co si to dovoluje,ze ste ju neoslovili,ze cely problem si vytvorila sama lrbo mylne predpokladala ze bude robit nanco ju nikto nepozval a ak s tym ihned neprestane tak sa moze stat ze na svadbu,kvoli ktorej ta ohovara po rodine ani nemusi dostat pozvanie.
Normalne: ďakujem, ale vybrali sme si inu firmu.
Normálne jej povedz, bez toho že ty by si sa mala báť alebo mať nejaké zlé svedomie že do organizovania vašej svadby nepotrebuješ s týmto pomôcť, pretože s budúcim manželom ste si už potrebné veci zariadili a snáď ti nebude kvôli tomu robiť teraz zlú atmosféru a kaziť radosť zo svadby! Nevyhovovala by som sa ako ti tu niektoré rádia že svokrovci už vybavili. Načo klamať, narovinu povedať ze chcete jedlo od inakial a nie si povinná vysvetľovať co, prečo a ísť do detailov. Ďakujem za návrh aj za to že jedlo by bolo lacnejšie ale nie úž máme zabezpečené . Nech sa nahnevá aj,tebe to môže byť jedno
Peklo bude, ale snáď jej neustúpis a budeš mať na svadbe jedlo, ktoré ti nechutí
A na rovinu nezahmlievaj ešte uvidíme, premyslime ...nie, ďakujem vybrali sme si xy
Povedz jej, dakujem za ponuku, je to od teba mile, ale mame uz zajednanu inu firmu
Ja by som povedala že plánujem iné jedlá. Resp. Budúci manžel má dohodnutý s kamarátom nejaké jedlo.
“Vies co netreba sa nam ohladne toho stretnut. Predstavu mam taku, ze chcem skusit nieco nove.”
Na otazku preco: “po skusenosti posledne dva razy si predstavujem nieco lepsie.”
V podobnej situacii som odmietla s tym, ze nechcem miesat rodinne a obchodne vztahy. Muzova teta ma kvetinarstvo a bola presvedcena o tom, ze bude robit vyzdobu. Ja som uz rok pred svadbou mala vyhliadnute nieco ine, co sa mi pacilo na inej svadbe. Ze chcem, aby sa pribuzni bavili a nie riesili vypomoc. Teda inu firmu. A tak som povedala, ze som uz vlastne prislubila/rezervovala niekde inde predtym, ako prisla jej ponuka. Nepriznala som, ze sa mi jej deko styl a la 90 roky 20.storocia a celkova komunikacia a klientkami nepaci. Trochu sa aj urazila, ale nelutujem. Bol to nas den, presadili sme si to, co vyhovovalo nam.
Vyhovor sa na to, ze uz davnejsie ste sa dohodli s kamaratom tvojho muza, alebo s inou kamoskou, co tiez robi katering a teda uz to mate pokryte, ze ju nechces nahnevat, a uz si platila aj zalohu. Ak nepomoze, tak pravdu, ze mas specificku predstavu o jedle a vyhovuje ti viac ina firma...
Este si jej nic neslubila. Rychlo si vyber inu firmu a povies, ze uz mas vybratu tuto, ze ta oslovili dobrymi recenziami alebo nejakymi vecami, co ona v ponuke nema... a sesternica nech je zduta
Ak by som nechcela povedať pravdu do očí, povedala by som jej, že kolegynina mama sestry otca pes, má tiež cateringovu firmu a dali mi 65% zľavu ako dar lebo sa poznáme z firemného večierka takže beriem od nich.. keby sa pýtala ktorá firma to je, povedala by som názov tej reálnej firmy.. vlastne by som ani tak moc neklamala 😅
Tak čo ako si dopadla so sesternicou ?
Odporúčam jej povedať, že chcete vyskúšať niečo iné keďže ste boli už na dvoch svadbách kde podávali jedlo z jej firmy.
A dokedy chces čakať? Rovno jej povedz že sa nemusíte stretnúť lebo ich jedlo nechceš a máš inú firmu...a nech sa hnevá koľko chce...je to tvoja svadba
Nenajdes dobru vyhovorku a to je dobre… kazda vyhovorka bude zniet ako vyhovorka a bude to posobit o dost trapnejsie. Tak si vyber, ci chces dobre jedlo a urazenu emocne nevyspelu osobu, alebo zle jedlo a spokojnu emocnu nevyspelu osobu, okolo ktorej budes cely zivot chodit po spickach, lebo sa dokaze straaasne urazit. Nechapem, ze sa takto nechate manipulovat baby, ved zite svoj zivot.
Ľudia naučme sa, že nie sme zodpovední za činy, pocity a myslenie druhých ľudí.
Normálne na rovinu povedať rozhodli sme sa pre inú firmu. Prečo? Pretože, na vyhovuje pomer cena, chuť, kvalita.... Áno zvážili sme aj tvoju ponuku, ďakujeme, ale nie. A viac neriešiť.... Áno urazí sa, áno odrazí sa.... A basta
Nenechaj si nikým pokaziť svoj deň ...mysli na seba...není to o nej ,je to o Vás ...mám vybraté niečo iné maj sa pekne a viac sa tým nezaoberaj....
Ja nerozumiem týmto vyhováračkám a klamstvám, ako malé deti 🤦♀️ Veď normálne čím skôr jej napíš/povedz, ďakujem za tvoju ponuku, rozhodla som sa pre inú firmu. Keď sa spýta prečo, ďakujem, 2x som tvoje služby videla a mám inú predstavu. Urazí sa, jej problém. Buď ju to posunie ďalej keď uvidí iné (lepšie) jedlo alebo bude všetko kritizovať (lenže tebe snáď záleží na tvojej spokojnosti, nie na jej).

ona je taky typ ze s nou to budem musiet nejak razne vyriesit len sa obavam ze bude potom peklo v rodine, ona sa vie strasne urazit