Ako pomôcť rodičom s nezodpovedným bratom?
Názor asi hovorí za všetko ale už mna to unavuje
Ja a moja sestra nežijeme už u rodičov dlhé roky mame svoje životy, prácu ale sem tam chodíme na návštevu ku rodičom a veľmi mna mrzí ako to majú rodičia… môj brat je len o pár rokov mladší ako ja .. od malička bol naučení a vychovávaní ako malinky chlapecek ktorý dostane všetko co chce … teraz má 23 rokov žije u rodičov berie trávu každý deň od matky pýta penize … naučili a vychovali ho zle dávajú mu stále peniaze … nemá záujem chodiť pravidelne do prace maximálny rekord co vydržal bol tizden .. včera do prace išiel dnes už nie … nič ho nezaujíma len frajerka a počítač… mama s tatou sa často kvôli nemu hádajú a keďže vypita za mesiac veľa peňazí oni sami potom nemajú nikam nechodia a pýtajú peniaze aj od nás a tým trpí cela rodina .. s domu ho asi nevyhodia nemajú na to gule ani srdce ale ako im pomôcť
Drogovo zavisly, tiez na pocitaci, kym sa nepojde sam dobrovolne liecit, neurobis nic. Ak mu rodicia davaju peniaze, to je opat ich rozhodnutie a s tym nic neurobis, Ty im nedavaj ziadne.
Týždeň, vypýtať
Teraz k veci: normálne rodičom vysvetlit, že pokial oni nezmenia prístup, tak synacik sa nezmení
Spočítať koľko peňazí mu dali a čo by sa dalo za to kúpiť, napr auto
Ale sama vieš, že mama asi svoj postoj tak ľahko nezmení a žiaľ feťák sa sám od seba tiež nezmení
@terka776 to je zbytočné dávať rady že vyhodiť, nedávať peniaze, poslať do roboty.
To vieme všetci, že takto by to malo fungovať, len pokiaľ rodičia budú chlapčeka tolerovať, tak si musia vyžrať následky svojej blbej výchovy. A gule na to nemajú ho kopnúť do zadku, asi musíte všetci počkať, kým chlapček začne kradnúť a pýtať viac.
Vy rodičom nepomáhajte finančne, lebo to zas dajú hentemu nenažratému. Ak nemajú čo jesť, pozvite ich k vám sa najesť, kým si uvedomia celú situáciu a kým kvôli hanbe nezmobilizujú svoje posledné sily.
@terka776 S tým neurobíš nič. Tiež som mal brata - rozviedol sa a vrátil sa späť k rodičom do domu. Nepracoval, pil, robil bordel. Z domu ho nevyhodia, veď je to ich syn. Príjem nemal, stravoval sa u rodičov, ešte aj alkohol mu kupovali. Na liečenie odmietal. A keď aj išiel, tak ho po týždni vyhodili, lebo na prvej vychádzke sa opil.
U nás to bohužial on vyriešil po svojom. Spáchal samovraždu.
@terka776 prestať im dávať peniaze a povedať aj prečo. Ty a sestra by ste mali mať rozum keď ho už nemajú rodičia. Minú peniaze na nevychovaného synáčika a potom nemajú čo jesť? A kto im za to môže?
Ta gramatika...moje oci😮😵💫
@terka776 "odrezat" (respektive najprv vysvetlit situaciu rodicom... co je samo o sebe zle, ze je potrebne) a nedavat ziadne peniaze... Bud sa spamataju, alebo sa v tom budu machat sami...
@anonym_862141 áno dohodla som sa tak dnes zo sestrou keďže tej dĺžka roky už 2000€ a ešte jej nedali ako korunu že koniec požičiavania ..
@terka776 prestať im dávať peniaze a povedať aj prečo. Ty a sestra by ste mali mať rozum keď ho už nemajú rodičia. Minú peniaze na nevychovaného synáčika a potom nemajú čo jesť? A kto im za to môže?
@januska12323 Ľahko sa píše niekomu, kto to osobne nezažil. Nedajte peniaze, ... vyhoďte ... a hotovo. Musela by si to zažiť na vlastnej koži. Riešenie nie je tak jednoduché, ako si myslí Hurvínek.
@anonym_862141 áno dohodla som sa tak dnes zo sestrou keďže tej dĺžka roky už 2000€ a ešte jej nedali ako korunu že koniec požičiavania ..
@terka776 To nikdy nebolo poziciavanie, to bol vzdy dar ...
Ak sa stale citis ako charita, tak ponukni rodicom spravovanie ich financii, vsetok ich prijem pojde tvoj ucet, ty budes z neho platit energie v ich dome, nakupis im potraviny .. zaklad je, aby nemali ziadnu moznost dat bratovi peniaze, ani ich pod natlakom vybrat z uctu. Takto sa veci urychlia, brat im zacne kradnut veci a potom sup na policiu.
nedávala by som im nič, rodičia nerodičia, ak si dobrovoľne živia takého darmožráča, nech je to len ich problém. Ja pracujem aby sa moja rodina mala dobre, nebudem im odtŕhať od huby aby si za to brat kúpil trávu. Je to jednoduché. Len si treba vybrať seba, nie druhých. Mali sme to v rodine, dospelý chlap u rodičov, nevedel sa postarať absolútne o nič, všetko prepil. Nevídame sa.
@terka776 To nikdy nebolo poziciavanie, to bol vzdy dar ...
Ak sa stale citis ako charita, tak ponukni rodicom spravovanie ich financii, vsetok ich prijem pojde tvoj ucet, ty budes z neho platit energie v ich dome, nakupis im potraviny .. zaklad je, aby nemali ziadnu moznost dat bratovi peniaze, ani ich pod natlakom vybrat z uctu. Takto sa veci urychlia, brat im zacne kradnut veci a potom sup na policiu.
@patrike penize má na starosti moja mama otec a mama majú jeden účet a otec posiela peniaze na účet mamky a ta sa o to stará keď mu aj povie že mu peniaze nedá tak sa brat stazuje tatovi a ten potom vola mame aby mu dala peniaze pretože jediný syn vždy naňho umieral a vždy ho presvedčil..moja mama už nad ním zlomila hul má svoje problémy hlavne zdravotné raz sa mama s bratom pohádala a on keď má nervy prepína mu je schopný porozbíjat cely barák a minule ešte mamu uderil … čiže moja mama to už nerieši …rodičia by nám nikdy peniaze na spravovanie nedali
@terka776 môžem sa len opýtať, v akej oblasti pracuješ a tvoj vek? Stredná škola, či učňovka?
@januska12323 Ľahko sa píše niekomu, kto to osobne nezažil. Nedajte peniaze, ... vyhoďte ... a hotovo. Musela by si to zažiť na vlastnej koži. Riešenie nie je tak jednoduché, ako si myslí Hurvínek.
@anonym_041473 ale je to ľahké a neskutočne
nemá rodič povinnosť sa o dieťa starať do 26 r? tuším to ešte Mečiar vymyslel.
nemá rodič povinnosť sa o dieťa starať do 26 r? tuším to ešte Mečiar vymyslel.
@anonym_4fa848 záleží ako to je myslene pretože to že má navarené má co jesť a kde spat by malo staviť ale tahat s rodičov mesačne aj 500-600€ na trávu,naftu,cigarety nemá nič spoločne s povinnosťou
@patrike penize má na starosti moja mama otec a mama majú jeden účet a otec posiela peniaze na účet mamky a ta sa o to stará keď mu aj povie že mu peniaze nedá tak sa brat stazuje tatovi a ten potom vola mame aby mu dala peniaze pretože jediný syn vždy naňho umieral a vždy ho presvedčil..moja mama už nad ním zlomila hul má svoje problémy hlavne zdravotné raz sa mama s bratom pohádala a on keď má nervy prepína mu je schopný porozbíjat cely barák a minule ešte mamu uderil … čiže moja mama to už nerieši …rodičia by nám nikdy peniaze na spravovanie nedali
@terka776 Presne tam, ked sa brat zacal vyhrazat a dokonca udrel, volat policiu, podat trestne oznamenia za tyranie blizkej osoby. Inak to skonci tak, ze ich porube sekerou.
@terka776 Presne tam, ked sa brat zacal vyhrazat a dokonca udrel, volat policiu, podat trestne oznamenia za tyranie blizkej osoby. Inak to skonci tak, ze ich porube sekerou.
@patrike v tej dobe keď porozbíjal dom a mamu udrel som mala chuť zavolať políciu ale mama nechcela mne by to bolo jedno keby ho niekam zobrali a nikdy by som ho nevidela ale keď mama nechcela
@patrike to nemusí fungovať, prídu policajti, rodičia povedia nič sa nestalo a ešte ona bude za zlú pred nimi že žaluje a klame. V tomto stave rodičia proti nemu nepôjdu.
Takova normalni rodinka😏🤷♀️
@terka776 V prvom rade odstrihnut sa od rodicov, uplne, uz ani euro. Oni musia odstrihnut brata, je to na nich. Nemozete predsa retazovo trpiet vsetci kvoli jednemu prizivnikovi. Oni to nestopnu kym nestopnete peniaze vy smerom k nim.
@tykat áno to iste som dnes hovorila sestre uvidíme dúfam že sestra už nebude posielať peniaze

@terka776 "odrezat" (respektive najprv vysvetlit situaciu rodicom... co je samo o sebe zle, ze je potrebne) a nedavat ziadne peniaze... Bud sa spamataju, alebo sa v tom budu machat sami...