icon

Ako pomôcť rodičom s nezodpovedným bratom?

terka776
Dnes o 08:07

Názor asi hovorí za všetko ale už mna to unavuje
Ja a moja sestra nežijeme už u rodičov dlhé roky mame svoje životy, prácu ale sem tam chodíme na návštevu ku rodičom a veľmi mna mrzí ako to majú rodičia… môj brat je len o pár rokov mladší ako ja .. od malička bol naučení a vychovávaní ako malinky chlapecek ktorý dostane všetko co chce … teraz má 23 rokov žije u rodičov berie trávu každý deň od matky pýta penize … naučili a vychovali ho zle dávajú mu stále peniaze … nemá záujem chodiť pravidelne do prace maximálny rekord co vydržal bol tizden .. včera do prace išiel dnes už nie … nič ho nezaujíma len frajerka a počítač… mama s tatou sa často kvôli nemu hádajú a keďže vypita za mesiac veľa peňazí oni sami potom nemajú nikam nechodia a pýtajú peniaze aj od nás a tým trpí cela rodina .. s domu ho asi nevyhodia nemajú na to gule ani srdce ale ako im pomôcť

minenkaa
Dnes o 09:08
@terka776

@minenkaa to si ty ale nie každý to musí mat nastavené ako ty mne je môj brat u prdele nech sa ide aj obesit len chcem pomôcť rodičom

@terka776 a prečo chces pomôcť rodičom keď oni nechcú
A ty si myslis,že ty niečo vyriešiš ?

crazy_cat_lady
Dnes o 09:11

Pozri, su dve riesenia.. pohovorit si s rodicmi, aby dali bratovi ultimatum ohladom prace/odstahovania. Ak nato nepristupia, ok, ak ho chce u seba mat a financovat, Vasa vec, ale peniaze odo mna uz nedostanete

anonym_bfa5fe
Dnes o 09:12
@terka776

@anonym_bfa5fe áno bolo by to presne takto máš pravdu a ešte by mna brat možno prizabil

@terka776 je mi ľúto, že si v takejto situácii. Bohužiaľ, stáva sa to. Poznám také rodiny min. dve a tam to nedopadlo dobre. Ak rodičia nechcú a majú ho za chudáčika budú ho dotovať do smrti. Nakoniec mu prepíšu byt aj majetok lebo veď vy máte. Rodičia sa utrápia a vy nebudete mať z dedičstva ani korunu. Jediné čo by som urobila je skrátka ich odstrihnúť, nedávať im nič a vídať sa s nimi bez brata. Ešte by ste mohli skúsiť obe sa stretnúť s bratom a rázne mu vyčistiť žalúdok. Ale to bude asi zbytočná snaha.

terka776
autor
Dnes o 09:15
@anonym_bfa5fe

@terka776 je mi ľúto, že si v takejto situácii. Bohužiaľ, stáva sa to. Poznám také rodiny min. dve a tam to nedopadlo dobre. Ak rodičia nechcú a majú ho za chudáčika budú ho dotovať do smrti. Nakoniec mu prepíšu byt aj majetok lebo veď vy máte. Rodičia sa utrápia a vy nebudete mať z dedičstva ani korunu. Jediné čo by som urobila je skrátka ich odstrihnúť, nedávať im nič a vídať sa s nimi bez brata. Ešte by ste mohli skúsiť obe sa stretnúť s bratom a rázne mu vyčistiť žalúdok. Ale to bude asi zbytočná snaha.

@anonym_bfa5fe to bude presne zbytočná snaha ja neviem on nemá svedomie jeho nič netrápi hľadí len na seba a jemu sa naozaj nemôže nič povedať keby som mu povedala do oči co si myslím ale co má v pláne robiť tak v momente skončím v nemocnici …sestra si s ním lepšie rozumie ibaže on jej povedal že vie aká je situácia a že áno bude chodiť do prace a vydržal to deň … nieje to jednoduchá situácia a mne a sestry je rodičov strašne ľúto a ničí nám to celu rodinu a iba rodičia sa hádajú a nemôžeme sa oprieť o vlastných rodičov keď potrebujeme

anonym_645cac
Dnes o 09:17

@terka776 takže otecko zaťažený na synáčika v rodine sa išiel z neho posrať a teraz to dopadlo tak, ako to dopadlo.
Ak by mama súhlasila, otcovi by som dávala jeho výplatu a na mieste vašej mamy by som od tých dvoch vajčiakov odišla, nech si chlapci spolu gazdujú. Ako matke by mi to nestálo za toľké nervy, mám deti vo veku vás, detí a ja by som toto nebola ochotná znášať. Na mieste teba a sestry by som mamu prichýlila alebo jej pomohla nájsť nejaké lacné zdieľané bývanie aby ho utiahla z výplaty.
Neboj, otec by si uvedomil časom, či mu je výhodné bývať s vlastnou ženou alebo s nevychovancom a neschopákom. Len treba niečo urobiť.

terka776
autor
Dnes o 09:21
@anonym_645cac

@terka776 takže otecko zaťažený na synáčika v rodine sa išiel z neho posrať a teraz to dopadlo tak, ako to dopadlo.
Ak by mama súhlasila, otcovi by som dávala jeho výplatu a na mieste vašej mamy by som od tých dvoch vajčiakov odišla, nech si chlapci spolu gazdujú. Ako matke by mi to nestálo za toľké nervy, mám deti vo veku vás, detí a ja by som toto nebola ochotná znášať. Na mieste teba a sestry by som mamu prichýlila alebo jej pomohla nájsť nejaké lacné zdieľané bývanie aby ho utiahla z výplaty.
Neboj, otec by si uvedomil časom, či mu je výhodné bývať s vlastnou ženou alebo s nevychovancom a neschopákom. Len treba niečo urobiť.

@anonym_645cac áno otec si ho takto naučil mama nemala slovo a keď niečo povedala urobila tak brat hneď urazení utekal za otcom a bolo … len teraz otec na staré kolena si stazuje ako už nemôže ako má všetkého plne zuby robi kamionaka v zahraničí ide domov raz za mesiac a stále pracuje preto haranta musia živit a potom sami nič nemajú nikam nechodia ale moze si za to sám ..mama povedala že už to nezvláda že pôjde k sestre bývať len ta býva v byte s manželom a neviem no kde by sa tam ubyvala do toho má veľmi rada zvierata v dome 5 psov xxx kociek , papagája nemá to jednoduché

minenkaa
Dnes o 09:22
@terka776

@anonym_645cac áno otec si ho takto naučil mama nemala slovo a keď niečo povedala urobila tak brat hneď urazení utekal za otcom a bolo … len teraz otec na staré kolena si stazuje ako už nemôže ako má všetkého plne zuby robi kamionaka v zahraničí ide domov raz za mesiac a stále pracuje preto haranta musia živit a potom sami nič nemajú nikam nechodia ale moze si za to sám ..mama povedala že už to nezvláda že pôjde k sestre bývať len ta býva v byte s manželom a neviem no kde by sa tam ubyvala do toho má veľmi rada zvierata v dome 5 psov xxx kociek , papagája nemá to jednoduché

@terka776 prečo sa mama nerozvedie a nepredajú dom

patrike
Dnes o 09:23

Ako vidis, tvoji rodicia aj ty svorne odmietate riesenia a idete dalej pokracovat v sucasnom rezime. Vela stastia, pomoct sa vam neda, ani poradit, kym nezacnete od seba.

januska12323
Dnes o 09:28
@anonym_041473

@januska12323 Ľahko sa píše niekomu, kto to osobne nezažil. Nedajte peniaze, ... vyhoďte ... a hotovo. Musela by si to zažiť na vlastnej koži. Riešenie nie je tak jednoduché, ako si myslí Hurvínek.

@anonym_041473 je to jednoduché, syn nieže neprispieva on ešte ani nepomáha doma a dokonca fajčí trávu. Iba zaslepený rodič to nevidí a sestry nie sú povinné živiť celú rodinu.

terka776
autor
Dnes o 09:31
@januska12323

@anonym_041473 je to jednoduché, syn nieže neprispieva on ešte ani nepomáha doma a dokonca fajčí trávu. Iba zaslepený rodič to nevidí a sestry nie sú povinné živiť celú rodinu.

@januska12323 tiež som toho názoru že keby iný rodičia poriadny majú doma toto dávno by bol na ulici doma mame nemocnej tiež s ničím nepomôže len robotu naopak pridáva a baví sa s ňou ako s najposlednejsou praje jej smrť nadava jej do ku*** skratka nemá žiadny rešpekt to iste aj k odcovi

terka776
autor
Dnes o 09:32
@patrike

Ako vidis, tvoji rodicia aj ty svorne odmietate riesenia a idete dalej pokracovat v sucasnom rezime. Vela stastia, pomoct sa vam neda, ani poradit, kym nezacnete od seba.

@patrike lahko sa to píše 🙂 mne sa tiež ľahko píše na problémy iných ktoré ja nemám

patrike
@terka776

@januska12323 tiež som toho názoru že keby iný rodičia poriadny majú doma toto dávno by bol na ulici doma mame nemocnej tiež s ničím nepomôže len robotu naopak pridáva a baví sa s ňou ako s najposlednejsou praje jej smrť nadava jej do ku*** skratka nemá žiadny rešpekt to iste aj k odcovi

@terka776 Ty si tu len prisla vypisovat, riesenia odmietas. Takto sa dalej nepohnes.

januska12323

Ešte čítam, že rozbíja dom a rodičia nič? Poslednýkrát si pohovorte s mamou, ponúknite jej pomoc s odchodom a ak bude chcieť ostať nechajte to na ňu. Bohužiaľ je svojprávna a ani policajti neurobia nič keď bude klamať.

anonym_950a60
Dnes o 09:34

@terka776 mame takého istého brata, s rozdielom, že ma už 32 rokov. Presne toto iste, darmožrac ktorého živia rodičia, fajčí trávu, sem tam pije, do roboty chodí tak 3 mesiace v roku. Doma nič neprispieva, ťahá peniaze od rodičov. Nepomôže nič, škaredo im nadáva, keď sa opije rozbíja im nábytok, hučí. Proste hnus. 10 rokov som s nim bojovala, riešila, dohovarala rodičom, prosila, nadávala, vyhrážala sa. Stalo ma to neskutočne veľa síl a nervov. Mám už svoju rodinu, deti, žijeme normálny život a ja som si jedného dňa povedala, že stačí. Nebudem plytvať energiu tam, kde je to absolútne zbytočne. Zabuchla som dvere, odvtedy som hluchá a slepá. K rodičom nechodím ja ani moje deti. Mame nedám ani euro a s ničím jej nepomôžem. Jedine co sa týka odviezť k lekárovi. Žiadne ťažké nákupy nosiť, nič. A môj podarený brat si bude doma ležkať... Nie. Povedala som rodičom, že ja už sa odmietam v tomto angažovať. Jediní kto ho môže vyhodiť a ukončiť to, sú oni, ale nikdy to neurobia. Už som to pochopila. Pomôcť a nechať sa vyciciavat su dve veci. Chápem, že vzdy to bude ich dieťa ale každá láska má hranice, a táto láska mojich rodičov ničí, no oni s tým proste odmietajú niečo robiť.

patrike
Dnes o 09:35
@terka776

@patrike lahko sa to píše 🙂 mne sa tiež ľahko píše na problémy iných ktoré ja nemám

@terka776 Trestne oznamenie na brata za tyranie rodicov mozes podat aj ty. Preco to neurobis ?

terka776
autor
@januska12323

Ešte čítam, že rozbíja dom a rodičia nič? Poslednýkrát si pohovorte s mamou, ponúknite jej pomoc s odchodom a ak bude chcieť ostať nechajte to na ňu. Bohužiaľ je svojprávna a ani policajti neurobia nič keď bude klamať.

@januska12323 nie že nič keď sa naposledy naštval a pohádal s mamou a porozbíjal veci doma tak sa mama s ním ešte viac pohádala povedala mu svoje a ignorovala ho a nebavila sa s ním že u nej skončil na další deň robil zo seba chudacka rozplakal sa a mama už zasa prehodila inako.. moja mama nepojde s domu tu býva je tu doma ju len serie táto finančná situácia jedine co by chcela aby brat chodil do prace a mal vlastne peniaze

anonym_c3714e
@patrike

@terka776 Trestne oznamenie na brata za tyranie rodicov mozes podat aj ty. Preco to neurobis ?

@patrike Lebo sa tu prisla len vyzalovat.

terka776
autor
Dnes o 09:37
@patrike

@patrike pretože ju raz udrel a keď som chcela volať políciu mama povedala nech sa do toho nestarám keby som ich aj zavolala mama by mohla policajtom povedať že sa nič nestalo a mna by brat prizabil 🙂 za ďalšie je to brat za to že mamu raz udrel by s tým neurobili nič

terka776
autor
Dnes o 09:38
@anonym_c3714e

@patrike Lebo sa tu prisla len vyzalovat.

@anonym_c3714e samozrejme 🙂

crazy_cat_lady
Dnes o 09:40

Pises na otca, ze bratovi drzi stranu, ale to iste robi mama. Uz pri tom udreti mala volat policiu a vydrbat ho z domu..

terka776
autor
Dnes o 09:40
@patrike

@terka776 Ty si tu len prisla vypisovat, riesenia odmietas. Takto sa dalej nepohnes.

@patrike tak na to nereaguj 🙂

terka776
autor
Dnes o 09:42
@crazy_cat_lady

Pises na otca, ze bratovi drzi stranu, ale to iste robi mama. Uz pri tom udreti mala volat policiu a vydrbat ho z domu..

@crazy_cat_lady áno mala v ten deň sme zrovna došli na návštevu porozprávali sme sa snou ja aj môj snúbenec povedala áno áno takto to bude velice ho vyhodia s domu a zavolá naňho policajtov keby sa to stalo ešte raz ja som sa dohodla zo sestrou že peniaze už im nedáme ale napadlo mna či sa nedá ešte nejako pomôcť no co tu čítam skúsenosti asi už inako nie

crazy_cat_lady
Dnes o 09:45
@terka776

@crazy_cat_lady áno mala v ten deň sme zrovna došli na návštevu porozprávali sme sa snou ja aj môj snúbenec povedala áno áno takto to bude velice ho vyhodia s domu a zavolá naňho policajtov keby sa to stalo ešte raz ja som sa dohodla zo sestrou že peniaze už im nedáme ale napadlo mna či sa nedá ešte nejako pomôcť no co tu čítam skúsenosti asi už inako nie

@terka776 nic ine nepomoze, len dve veci - bud ho sa s nim pobavia a vyhodia ho z domu, ak bude agresivny - volat policiu..., ak to neurobia, financovanie z Vasej strany je stopnute. A treba to proste vydrzat, lebo inak sa rodicia nespamataju.... A presne, ako to tu niekto vyssie spomenul, xy pripadov podobnych tomuto, ako rodicia dotovali svoje dieta, ktore nepracovalo atd, trprla tym cela rodina, este jemu/jej aj prepisali byt, lebo vsak chudak, nema a nakoniec skoncili s holou ritou na ukici/u svojich zvysnych deti.. snad nechcete tak dopadnut...

terka776
autor
Dnes o 09:54
@crazy_cat_lady

@terka776 nic ine nepomoze, len dve veci - bud ho sa s nim pobavia a vyhodia ho z domu, ak bude agresivny - volat policiu..., ak to neurobia, financovanie z Vasej strany je stopnute. A treba to proste vydrzat, lebo inak sa rodicia nespamataju.... A presne, ako to tu niekto vyssie spomenul, xy pripadov podobnych tomuto, ako rodicia dotovali svoje dieta, ktore nepracovalo atd, trprla tym cela rodina, este jemu/jej aj prepisali byt, lebo vsak chudak, nema a nakoniec skoncili s holou ritou na ukici/u svojich zvysnych deti.. snad nechcete tak dopadnut...

@crazy_cat_lady dom rodičov je už notársky vysporiadany medzi všetkých nás troch pokial by tu on chcel žiť musí nás vyplatiť ale aj s tým bude nakoniec problém lebo on žiadne peniaze mat nebude takze

anonym_844908
Dnes o 09:55

Za mňa komu niet rady tomu niet pomoci. Ak sú presvedčený že mu chcú pomáhať tak budú. Zbytočne sa len ty trápiš. Nebude to iné nikdy. Možno raz to pochopia keď ich zbije tak že nebudú vedieť o sebe ale aj to možno sa ho budú zastavať. Na vašom mieste by som sa odstrihla a žiadne peniaze. Oni si za to môžu tak nech to riešia nie že vy budete dotovať rodičov za to že oni dajú vašemu podarenými bratovi peniaze. Vy dve akurát skodite svojej rodine ktorú ste si vytvorili.

terka776
autor
Dnes o 09:56
@anonym_844908

Za mňa komu niet rady tomu niet pomoci. Ak sú presvedčený že mu chcú pomáhať tak budú. Zbytočne sa len ty trápiš. Nebude to iné nikdy. Možno raz to pochopia keď ich zbije tak že nebudú vedieť o sebe ale aj to možno sa ho budú zastavať. Na vašom mieste by som sa odstrihla a žiadne peniaze. Oni si za to môžu tak nech to riešia nie že vy budete dotovať rodičov za to že oni dajú vašemu podarenými bratovi peniaze. Vy dve akurát skodite svojej rodine ktorú ste si vytvorili.

@anonym_844908 áno o tomto sme sa dnes rozprávali zo sestrou a dohodli sa že s našej strany peniaze už nebudú pretože mi sa trápime premýšľame nad nimi a nemá to riešenie

minenkaa
Dnes o 09:57
@terka776

@crazy_cat_lady dom rodičov je už notársky vysporiadany medzi všetkých nás troch pokial by tu on chcel žiť musí nás vyplatiť ale aj s tým bude nakoniec problém lebo on žiadne peniaze mat nebude takze

@terka776 tak pekne pýtajte so sestrou od neho nájom ,keď jednom aj váš

minenkaa
Dnes o 09:58

Ak bol dom darovaný ,môže mama za tejto situácie žiadať dar spat

anonym_41278f
Dnes o 10:02

@terka776 to iste je u nas az nato ze brat ma 35...v praci najdlhsie tyzden..fajci marisku...zivia ho nasi...a ked povieme mame vyhod ho sa zbada ...noo vies on by si nieco spravil...takze ti poviem neurobis s tym nic

terka776
autor
Dnes o 10:04
@minenkaa

@terka776 tak pekne pýtajte so sestrou od neho nájom ,keď jednom aj váš

@minenkaa áno každý bude mat spolu polovicu ale už vidím ako sa budeme trápiť mi s ním na staršie kolena pretože on pokial sa nezobudí nebude chodiť do prace musí sa platiť hypotéka aby to neskončilo tak že to budeme platiť mi aby sme neprisli o dom a on si bude veselo bývať no neviem co bude za x rokov ale dúfam že to dopadne lepšie