icon

Ako povedať kamarátke pravdu o jej snúbencovi?

2. júl 2024

Naj kamoška a kolegyňka ma chcela predstaviť snúbencovi, mali sme sa stretnúť na spoločnej večeri. Ja som tam prišla oni sedeli vonku na terase. Keď som uvidela toho chlapa bola som v šoku, je to môj ex švagor. Možno napíšete že sa do ich vzťahu nemám montovať, ale ten chlap zničil život mojej sestre. Kamarátka sa chce k nemu nasťahovať, už si hľadá prácu v jeho meste.
Pozvanie na večeru som na poslednú chvíľu telefonicky odmietla ale dlho v sebe pravdu dusiť nedokážem.

Strana
z2
katuskamala1
3. júl 2024

Samozrejme ze by som toto povedala. Pravdivo. Prisla som,otocila som sa na päte zo soku lebo ...
Zaujima ma, ze ako si sa rozhodla ty,ci jej to povies ci nie lebo tak ci tak sa to dozvie len aby sa prave preto potom nehnevala na teba ze si mlcala..

hope87
3. júl 2024

@autorka a pozna ta tvoja naj kamoska pribeh tvojej sestry? Lebo teda, ak ste naj kamosky, to by som aj cakala, ze toto bude vediet, ze si to s nou rozoberala...
Ak to vie, tak by som jej povedala pravdu, ze si bola v tej restike ale ked si zbadala, ze je to on, ostala si paralyzovaná a nedokazala si tam prist. Ze si si to musela vsetko vstrebat a premysliet, ako jej to povies. A ak nevie, co sa sestre stalo (co by bolo celkom divne, kedze je to tvoja naj kamoska), tak by som jej to vsetko povedala. Od A po Z. A je uz na nej, ako sa rozhodne, ci s nim chce ostat alebo nie. Ale poviem ti, ja keby som sa dozvedela, ze moj snubenec, opustil manzelku a novorodeniatko prave kvoli tomu, ze je vazne chore, tak by som nemohla byt s takym clovekom.

gab1sol
3. júl 2024

Išla by som dvoma cestami - iniciovala by som stretnutie aj s nim, na ktoré by som prišla a ak by ma kamarátka chcela predstaviť, tak by som ju stopla s tým, že nie je treba, lebo ste bývalá rodina. A možno by bola zaujímavá aj jeho reakcia.
Alebo druhá cesta, stretnutie len s kamarátkou, kde by si jej povedala, že zoznamovať sa nemusíte, lebo je to tvoj ex švagor. Neriešila by som viac ako je nutné, nech sa kamarátka pýta. A vyhla by som sa expresívnym slovám ako je grázel - nedávaj do toho svoje subjektívne pocity a emócie (aj keď sú na mieste), lebo to bude znieť ako ohováranie a klamstvo, aby si nebola za najhoršiu.

22tanulka
3. júl 2024

Ešte je tomu len rok a niečo čo sa stala takáto tragédia v rodine a on už sa stihol aj zasnúbiť? To sa koľko poznali? Koľko sa ty poznáš s tou kamarátkou? Povedať by som jej to povedala pravdivo, ako to bolo,že si ich tam videla a zbadala si že.to je ten človek čo sa takto špinavo zachoval v takej situácii a hlavne by som pozerala hlavne na pocity sestry ,z tejto traumy sa bude ešte dlho spamätávať. Úplne by mi bolo jedno pokiaľ sa kamarátka rozhodne ukončiť kamarátstvo s tebou. Veď to nie je kompletný človek čo spravil všetko od pôrodu až po pohreb!

22tanulka
3. júl 2024

@matullienka píšeš, že rozumieš že jej sestre sa stala tragédia a chlap to nezvládol, ale že to nerobí ešte z neho zlého človeka. Fakt? A ako si ty predstavuješ zlého človeka? Čítala si ako sa zachoval? Tragédia sa stala nie len jej sestre,ale obom sa stala tragédia ako manželom. Spolu splodil dieťa a keď počul že dieťa je nejak choré ani len do pôrodnice ju zobrať neprišiel! Ona mohla sama zvládať sa pozerať na choré dieťa 8 týždňov pokiaľ zomrelo? Chlap ho nevidel,ani na pohreb neprišiel ani peniaze na pohreb nedal. Je to zlý človek! A poriadny hajzel,možno to dieťa bolo choré práve kvôli nemu,možno on je ten ,čo geneticky zlý gen dieťa zdedilo. Zachoval sa ako hajzel.

22tanulka
3. júl 2024

Autorka takto narovinu-Sestra ti nikdy neodpustí, pokiaľ sa dozvie, že človek ,čo jej spravil takúto krutú zradu,je snúbenec tvojej najlepšej kamarátky. Neexistuje aby sa ona dokázala s tým psychicky vyrovnať že pokiaľ ona trpela a sama sa starala o dieťa čo umieralo ,si ten hajzel teraz spokojne užíva s tvojou najlepšou kamarátkou. Tvoja sestra sa bude liečiť a vyrovnávať sa so smrťou dieťaťa ešte veľmi dlho a keby zisti že ty ako jej sestra,rodina ktorá jej ma byt oporou v ťažkých časoch, sa veselo kamaráti so ženou s ktorou jej ex plánuje nový život,zatiaľ čo jej život sa takto zničil ,tento fakt bude brat ako zradu od teba. Este viacej bude psychicky trpieť. Pokiaľ kamarátke povieš pravdu a zostane s ním aj napriek tomu,pre psychické zdravie ,by som sa ja na tvojom mieste dobrovoľne vzdala kamarátstva a pokial ste kolegyne tak aj by som si hľadala novú prácu.

Strana
z2