icon

Ako povedať kamarátke, že bitie detí nie je správne?

7. máj 2025

Ahojte, vrátili sme sa od kamarátky ktorá ma 2 ročnú dcérku rovnako ako ja, no vždy keď sme tam jej minimálne raz dá po zadku, aj predo mnou, aj vonku na verejnosti, v meste, hocikde…pre nu to je normálna výchova, ja zase malú nebijem, možno 3 krat sa mi stalo keď mi trhala vlasy čo som ju uz naozaj nemohla nechať. Ma toho veľa, manžel jej vôbec nepomáha, vlastne nikto, je s ňou stále sama ale aj tak si myslím že to nie je správne, mám jej to nejak povedať alebo sa radšej nestarať do jej výchovy?

Strana
z2
terezkaarthuramax
8. máj 2025
@mantilka

@terezkaarthuramax áno, ale nie remienkom 😵‍💫...ani za dverami.

@mantilka jasne s tym suhlasim. To som pisala svoju skusenost ze synovca takto aj predomnou bili. Ja som mala 14 rokov vtedy .. myslela som len karhanie. Pripadne po zadku rukou. Remeň to je podľa mna az tyranie

henna_
10. máj 2025

Ak deti miluješ môžeš im dať" po zadku", zakázané je to len ak ich nemiluješ,vtedy nemáš právo na ne siahať bodka

maya_hi
13. máj 2025

Je na hlavu udierať dieťa. Keď by ma ťahalo za vlasy, pevne ho chytím za ruku a rázne mu poviem že to nesmie robiť, zvýšim hlas. Otĺkať dieťa povedie len k tomu, že to začne robiť aj ono

kaca222
29. máj 2025

Ja v takýchto situáciách hovorím synovi, že sa nebijeme, že to nie je správne. A poviem to na plnú hubu aj pred tou osobou, ktorá niekoho práce udrela. Ak sa o tom chce dotyčný porozprávať, tak môže, ak si ide stále svoje (ako tu niektoré komentujúce obraňujúce toto chovanie), tak naďalej komunikujem so synom a opakujem mu, že bitka nie je správna. A s takou kamarátkou by som obmedzila stretávanie.

Strana
z2