Ako prejavujú vaši muži lásku k deťom?
Túlia sa vaši muži k vašim deťom? Máme 6 mes bábätko a môj muž mu nikdy nedá pusinku, nepritúli si ho, nepomojká...
Teda musím uviesť, že samozrejme má ho rád, postará sa o všetko, venuje sa mu, kočíkuje, prebalí, nakŕmi, doktorovi s nami chodí, prehodí k nemu pár slov...mnoho žien ani len to nepozná, to mi je jasné. Občas mi je z toho smutno ale, dnes ráno mi to vlastne tak prišlo ľúto, malé ležalo medzi nami, ja som už bola hore a muž sa prebudil (išiel do práce), šmahoľ pohľadom vedľa seba či nepriľahol malé, čosi neutrálne povedal do stropu, otočil sa a šiel sa poumývať a pod. Alebo niekedy príde z práce, spýta sa na malé, dajme tomu, že to spí akurát, tak nejde za ním, nenakukne naňho a pod.
Ja viem, že muži bývajú taký neemocionálnejší, maminky sú tie čo pusinkujú a pod. Len teda si občas predstavujem, že si ho pritúli a pod. Viem, že si to muž z domu nesie, ani jeho otec taký nebol, stará škola. Môj muž je celkovo nie celkom moc fyzický, ani mňa zvyčajne nejako nechytá ako to majú iní, že dať pusu, pritúliť. Jeho jazykom lásky sú činy. Nie slová, nie fyzický kontakt. Mojím tiež činy, nie slová ale trocha aj fyzický kontakt.
Nehnevaj sa, ale toto je presne kategoria: Nemam problem? Vyrobim...
Nie je kontaktný typ a vieš to od doby, čo ste spolu začali a zrazu si precitla a serie ťa to? 🤷🏼♀️ Môj muž sa objíma s deťmi, keď boli bábätká, tak ich často pohladkal ale nikdy za nimi neliezol, keď došiel domov a spali, načo by to robil, zobudiť ho?
Môj muž vyzerá ako tvrdý chlap, je vysoky, veľký, svalnatý.. Ale to, čím sa stáva keď je s malým je niečo neopísateľné. Vyzerá ako the rock v tom filme zúbkova vila ci ako sa vola 🤣 proste srdiečka v očiach a z veľkého chlapa je úplný mäkkys ktoreho ma dieťa obmotaneho okolo všetkých prstov. Ale je kontaktný a jeho jazyk lásky sú dotyky, slová uistenia, vyznania lásky.
Môj otec napríklad bol aj je úplne nekontaktny, vetu - mam ta rad - som od neho nepočula asi nikdy. Ale aj tak je to ten najlepší otec na svete, a lásku mi prejavoval inak.
Zatiaľ mate dieťa malé, uvidíš čo bude neskôr.
Existuje zaujímavý výskum, ktorý ukazuje, že deti vylučujú oxytocín, keď sa matka s nimi mojká a keď sa otec s nimi hrá. A funguje to aj naopak—keď ho mojkáš, vylučuje sa oxytocín aj tebe, a otcovi sa bude vylučovať, keď sa s ním bude hrať (na čo je ešte príliš malé). Samozrejme, že to nie je čierno-biele a existujú aj prípady medzi tým a da sa to asi do istej miery nahradit. Tu sú podrobnosti:
Materská neha a oxytocín: Je dobre zdokumentované, že fyzický kontakt, ako je maznanie, objímanie a dojčenie matkou, vedie k uvoľňovaniu oxytocínu u detí (a aj u matiek). Tento mechanizmus je kľúčový pre budovanie silnej citovej väzby medzi matkou a dieťaťom.
Oteckova hra a oxytocín: Výskumy čoraz viac poukazujú na to, že aj hra s otcom, najmä tá fyzicky aktívnejšia a stimulujúca, môže u detí viesť k uvoľňovaniu oxytocínu. Tento typ interakcie podporuje iné aspekty vývoja dieťaťa, ako je regulácia emócií, sociálne zručnosti a odvaha.
@martina1985ba tak každý chlap je inny presne ako my ženy ...prejavuje lásku bábätku po svojom nerieš ...nepomôže ti ak tu budeme písať ako to máme my môj je opak tvojho oni sa vkusne mojkaju tulia pusinkuju a keď je doma tatik sa len na rukách nosí princezná a to je zas môj problém potom ja ju nosím celý deň 🤣a vždy vravím nech ju tak neučí ale on že musí si vynahradiť čas kedy s ňou nebol (8hodin v práci)🤣
Môj muž vyzerá ako tvrdý chlap, je vysoky, veľký, svalnatý.. Ale to, čím sa stáva keď je s malým je niečo neopísateľné. Vyzerá ako the rock v tom filme zúbkova vila ci ako sa vola 🤣 proste srdiečka v očiach a z veľkého chlapa je úplný mäkkys ktoreho ma dieťa obmotaneho okolo všetkých prstov. Ale je kontaktný a jeho jazyk lásky sú dotyky, slová uistenia, vyznania lásky.
Môj otec napríklad bol aj je úplne nekontaktny, vetu - mam ta rad - som od neho nepočula asi nikdy. Ale aj tak je to ten najlepší otec na svete, a lásku mi prejavoval inak.
Zatiaľ mate dieťa malé, uvidíš čo bude neskôr.
@lucia13022023 presne ! Môj otec ma objal alebo mi povedal, že ma má rád možno len na narodeniny a aj to z neho šlo ťažko. Ale viem, že by pre nás urobil prvé posledné a že nás ľúbi. Ale ja som taká istá ako môj otec (ak nerátam manžela a syna, k nim nie). Tiež rodine ťažko prejavím emócie.
Môj manžel, tiež vysoký, svalnatý, kus chlapa,... Ale keď je so synom, totálna bábovka 😂 len sa ňuňajú, túlia, šalia, pusinkujú, objímajú,... A celkovo je veľmi kontaktný.
A náš syn je kombináciou nás dvoch 😂 k nám (rodičom) je maximálne kontaktný, stále sa chce ňuňať, objímať, vraví, ako nás ľúbi. Ale keď to chce niekto iný, starí rodičia, krstní, moja sestra,... Nedovolí a bude odstrkovať (jedine, že by mali jedlo 😅 znova, ako ja)
@lucia13022023 presne ! Môj otec ma objal alebo mi povedal, že ma má rád možno len na narodeniny a aj to z neho šlo ťažko. Ale viem, že by pre nás urobil prvé posledné a že nás ľúbi. Ale ja som taká istá ako môj otec (ak nerátam manžela a syna, k nim nie). Tiež rodine ťažko prejavím emócie.
Môj manžel, tiež vysoký, svalnatý, kus chlapa,... Ale keď je so synom, totálna bábovka 😂 len sa ňuňajú, túlia, šalia, pusinkujú, objímajú,... A celkovo je veľmi kontaktný.
A náš syn je kombináciou nás dvoch 😂 k nám (rodičom) je maximálne kontaktný, stále sa chce ňuňať, objímať, vraví, ako nás ľúbi. Ale keď to chce niekto iný, starí rodičia, krstní, moja sestra,... Nedovolí a bude odstrkovať (jedine, že by mali jedlo 😅 znova, ako ja)
@vkatush och, tak by som toto chcela u nas aspon raz vidiet. ale tesi ma, ze je u vas doma tak laskava atmosfera
@vkatush hahah píšeš o nás? 🤣 Ja som tiež po otcovi, ale k mojim chlapcom nie, no k rodine už ťažko vyjadrujem city. A dieťa to isté, s nami sa tuli a rodina mu môže max ruku pobozkať 🤣🤣🤣
@martina1985ba Však nato má predsa mamu, otcovia prejavujú lásku inak. Nie každý chlap je ako plyšovš hračka. Muži prejavujú lásku činmi (teda väčšina).Aj môj. Ak nie je nato zvyknutý, čo vôbec riešiš. Ach mať tvoje problémy..ehmm
@martina1985ba povedala si mu to? Ak to nevie,skus ho to naucit?
@martina1985ba môj k malej tiež neprejavoval nejak extra city kým bola malinká. Až teraz keď ma 5 začalo to cca od troch rokov vidím ako sa obimaju, pusinkuju, že ju má naozaj rád. Muž podľa mňa potrebuje tu spätnú väzbu, že aj dieťa mu vráti náklonnosť. Dovtedy je to len maličké bábo čo potrebuje matku, najesť prebaliť a spat. Aj to chápem, keďže ich nevynosili nemôžu mať také prepojenie od začiatku ako my. Keď mu mala povie tatik ľúbim ťa, vidím aký je roztopený 😀
No môj našu malú , od kedy sa narodila v jednom kuse na rukách nosil . Pre neho je to jeho princezna a keby mohol , aj za ňu dýcha . Teraz sa dcéra veľmi vytiahla a úplne je nešťastný , že už ju pomaly ani nezdvihne 🫣 . Každý večer ju uloží a dá jej pusu na dobrú noc a to už bude mat v lete 11 rokov . Inak ako Stelculienka - Palculienka jej ani nepovie . Ale môj muž je všeobecne kontaktný , aj na mna sa vkuse lepí , mne to až niekedy lezie na nervy 🤣 .
Každý z nás je iný . Vôbec to nerieš . O malého sa stará , určite ho má veľmi rad , akurát to dáva najavo svojim spôsobom .
Tak niektori sa boja dieta vziat na ruky, to je dost o mentalite v rodine. Moj od zaciatku vlacil decko ako maciatko. On bol na to dieta tak precitliveny, az mu lekarka pekne povedala, ze nech sa tak neboji o neho. No sypel ako hus, proste jeho syn a tak mame dieta doteraz v posteli 😂 Lebo on ho nechcel nechat knukat niekde v postielke.
to, že muž nespĺňa tvoje naivné predstavy o tom, že láska sa prejavuje mojkaním neznamená, že nemá svoje dieťa rád
Už to, že spí s tebou a bábom v 1 posteli, je skvelé. Nemáš iba PMS? Lebo to, čo si vymenovala, že muž robí, nie je samozrejmosť.
Ach, ako ti je dobre, keď riešiš takéto somariny

A čo teraz riešiš ako? Však teraz malé má dotyky od teba a ked bude väčšie vzťah s otcom si vybuduje cez tie činy, že mu bude otec oporou, že mu bude plniť sny, pomáhať a tak. Jazykov lásky je veľa a treba rešpektovať že nie každý ma ako ty jazyk lásky dotyky.