icon

Ako prekonať blok v novom vzťahu?

barbina555
31. jan 2024

Ahojte, píšem sem asi prvý krát ale potrebujem poradiť. Stretávam sa s jedným mužom už cca 7 mesiacov a teda od začiatku je všetko fajn fakt som ho začala mať tak úprimne rada. Len problém je ten, že on sa v minulosti veľmi sklamal, mal pár nepodarených vzťahov kde teda obaja išli do toho veľmi rýchlo a tým pádom sa to vždy nejak pokazilo po čase a rozišli sa. A ja som zažila v podstate to isté. No a on teraz má akoby v sebe nejaký blok si niečo viac so mnou začať lebo sa bojí že sa znovu sklame čo akože chápem samozrejme. Aj sme sa o tom bavili a tak a povedal mi že on sa nechce do niečoho zas vrhnúť a zažívať tie hrozné veci ktoré zažil v minulosti a že teda on sám nevie čo presne chce, ale že určite sa do toho nechce vrhať rýchlo lebo proste baba v minulosti ho tak dost psychicky ničila.
A ja ho do ničoho netlačím, ja som mu aj sama povedala že ja mu dám čas a tak že teda je jasné že potrebuje určite viac času aj mi povedal že on je v štádiu kedy ma spoznáva a tak čo je fajn. Len ja som z toho proste taká celá nejaká nervózna neviem prečo proste mám strach.
Ja tiež nechcem tlačiť na pilu, som rada že sa spoznávame ale on proste akoby nevie čo má robiť a čo chce. A teda ja neviem že čo robiť tiež lebo ja som sa tiež veľa krát sklamala ale aj také situácie proste patria k životu. A fakt mne je s ním dobre aj si rozumieme a strašne by som mu aj chcela nejak dokázať že proste ja niesom nejaká potvora ktorá mu bude robiť nejak zle alebo čo a nedokázala by som také niečo urobiť ani. A teda otázka znie asi nejak takto.. mám počkať ako sa to vyvinie, mám tomu celému dať šancu? Myslíte že časom nejak naberie odvahu a prestane sa báť? Lebo ja mu naozaj chcem ukázať a aj mu ukazujem že mi na ňom úprimne záleží a že proste fakt sa nemusí báť a je vidno že aj jemu na mne záleží a je veľmi vždy milý a pozorný. Len naozaj by som mu chcela pomôcť aby sa toľko nebál lebo ma to trápi.

Strana
z2
modrykonik33
4. feb 2024

@barbina555 ako si na tom?

Strana
z2