Ako prekonať frustráciu a obnoviť vzťah s partnerom?
Ahojte, sme s manželom spolu 10 rokov. Vždy som bola ten typ v pohode baby, bola so mnou sranda, nepokazila som žiadnu zábavu, bola som ten typ usmievavý typ easy going ženy. Ale posledné tri roky som sa zmenila a nepáči sa mi to. Vadí mi všetko, špeciálne na manželovi. Reagujem podráždene už na všetko. A ja viem, že ho to trápi a vzďaľuje sa mi. A mňa to trápi ešte viac. Milujem ho, je muž môjho života, vždy tu budem pre neho. Len už mám pocit, že sme jeden na druhého alergickí a akcia vyvoláva reakciu. Myslím, že som frustrovaná. Chýbajú mi veci, ktoré predtým boli - objatie, bozk, pohladenie po tvári. Dnes už to nie je z jeho strany. Mne to chýba, povedala som mu to niekoľko krát. Chýbajú mi drobné prejavy lásky - kvietok napríklad. Čo i len malá ružička. Tento rok som 1x za celé tie roky dostala kvety, z Lidlu za 6 eur, ale tešila som sa ako malé dieťa. Chýba mi spoločné kino, večera, chýba mi čas len pre nás dvoch. Vravela som mu to viac krát, vie o tom. Nič sa nezmení. Stereotyp. Náš sex sa už zmenil na rutinu. A už na seba niekedy ani nemáme chuť. V tomto celom sa vlastne necítim šťastná a myslím, že ani on nie. Viem, že ma ľúbi. Ale niekedy láska nestačí, treba sa o vzťah starať a tu sa to nedeje. Nechválime sa vôbec. Jednoducho je to celé zle. A vplyvom toho som iba frustrovaná, podráždená žena, kde sa už aj bojí ozvať, lebo aj tak bude stále zle. A ja nechcem byť takáto. Nikdy som takto nebola nastavená. Snažím sa každý deň, že to bude inak, že dnes budem taká ako pred 10 rokmi a viac. Ale už na obed zlyhávam. Točím sa v kruhu ako škrečok. A neviem, či z neho vystúpiť. Vraví mi, že ja sa musím zmeniť. Snažím sa. Ale niekedy je naše správanie iba reakciou na inputy. Je niekto na tom podobne ako ja? Čo vám pomohlo prestaviť si hlavu? Ďakujem.
Napis mi sukromne

Chyba je, že to chceš neriesit a zabudnúť, ale to sa nedá. Musíš to zo seba dostať, musíš si dovoliť byť nahnevana. Iba časom je možné s tým niečo urobiť, ale až keď si prejdeš tým hnevom. Lebo toto je presne dôsledok toho, ze to máš v sebe ten hnev, hnev sa mení otáča na iné veci, ktoré ťa hnevať nemusia a potom nedokážeš s tým pracovať. Dovoľ si hnevať sa.