Ako prekonať lásku k bývalému partnerovi?
Prišla som sa vyrozprávať, počuť názor niekoho iného aby mi to pomohlo s tým čím si momentálne prechádzam. Rozišiel sa so mnou priateľ po 4 rokoch v októbri. Rozišiel sa po Tom čo nám to približne rok už neklapalo, hádali sme sa bili, on mi aj vulgárne nadával, rozišiel sa so mnou a na druhý deň bol nejakou kamarátkou už na káve, každému v rodine rozprával že je do nej zaľúbený ale ona ho nakoniec nechcela. Začal vypisovat mne správy o Tom ako jeho to mrzí lebo bol zaľúbený do mňa zo začiatku a že je mu ľúto že to nevyšlo. Vrátila som sa k nemu, celý január sme ešte spolu spavali ja som dúfala že sa vráti naspäť, on sa zbalil a odišiel preč, povedal že to musí spraviť, už niesme v kontakte tri mesiace. Neviem sa cez to preniesť už je to v podstate 8 mesiacov čo sme sa rozišli a ja sa neviem pohnúť. Bola som presvedčená že on je ten pravý, všetko klapalo bolo krásne kým sa to cca ten posledný rok nezačalo veľmi kaziť, on aj odmietal sex už pred tým rozchodom so mnou. Tiež som dúfala že sa raz vezmeme a budeme mať spolu dieťa, on mal postoj že svadba je zbytočná a že na dieťa nemáme dosť peňazí. Každý deň nad tým rozmýšľam že prečo som sa pri ňom cítila tak dobre prečo od prvej chvíle kedy som ho spoznala som bola zaľúbená prečo som mala a stále mám pocit že je ten pravý keď on zjavne ten pocit nemal. Idem sa z toho zblaznit čakám kedy má to prejde žiadny iný chlap ma nezaujíma. Mám pocit že môj život skončil. Ďakujem za každú radu.
Daj si pauzu, žena je hlbšie emočne založená, preto jej odpútanie od muža trvá dlhšie. Aspoň rok, by si mala byť sama. Trochu skús na sebe popracovať, toto nebol hodnotný vzťah, ani zrelý chlap.

To čo píšeš ako poslednú odpoved by sa dalo preložiť aj ako - som odhodlaná … idem na jatka.. ak sa nespamatas, nenaberieš odvahu, tak si nevážiš ani seba samú.. jedno je iste.. on ťa ľutovať nikdy nebude. Načo ti bude v psychiatrii spomienka na pekného muža ktorý si na teba ani nespomenie .. ? Už si medzi tým zbalí ďaľšiu a už na tom zjavne aj dávno pracuje. Nič v zlom, ale musím to posať priamo, aby si si niečo náhodou neidealizovala. Držím ti palce.. možno daka literatúra o narcistickej povahe a manipulácii by ti otvorila oči a myseľ.