icon

Ako prekonať pochybnosti vo vzťahu?

27. máj 2024

Ahojte,

Rada by som sa s vami podelila o niečo, čo ma trápi ohľadom môjho vzťahu. Už dlhší čas mám pochybnosti a nie som si ním úplne istá. Viem, že to nie je voči môjmu partnerovi fér, ale napriek tomu nedokážem odísť. Zároveň viem, že on to necíti rovnako, on je spokojný - aspoň sa tak tvári.., mám pocit, že by som mu tým ublížila (ale týmto mu ubližujem rovnako, toho som si vedomá). Mám pocit, že niečo v našom vzťahu nefunguje tak, ako by malo.

Neviem, čo presne očakávam od tejto diskusie, možno len potrebujem počuť názory ostatných. Možno ma zaujíma, či niekto prežíval podobnú situáciu a ako ju riešil. Mali ste niekedy podobné pocity vo vzťahu? Ako ste sa s nimi vysporiadali? Myslíte si, že je možné prekonať pochybnosti alebo je lepšie vzťah ukončiť? Aké signály by som mala brať vážne, keď premýšľam o budúcnosti nášho vzťahu?

Vopred ďakujem za vaše rady a skúsenosti.

astronaut321
•
27. máj 2024

Musíš konkrétnejšie, lebo vzťah sa dá ukončiť milión spôsobmi, pre milión dôvodov. A potom to celé aj ináč pôsobí na obe strany.

olinka1502
•
27. máj 2024

podla toho ohladom coho a ake mas pochybnosti? na zaklade coho

lindous
•
27. máj 2024

Či sa dajú pochybnosti prekonať veľmi záleží na tom o čo ide a čo ich vyvolalo... ale v mojich vzťahoch platilo, že kým fungovala komunikácia a snažili sa obe strany, vždy sa ten konkrétny problém dal riešiť... ak nefunguje komunikácia nie je o čom, v takom vzťahu sa fungovať nedá a ale keď aj funguje, no treba neustálne niečo riešiť, ustupovať, robiť priveľké kompromisy, človeka to vyčerpáva a vzťah mu v konečnom dôsledku dlhodobo viac dáva ako berie, prevažujú negatívne emócie, vtedy je podľa mňa tiež čas to radšej ukončiť... ale no, toto je také veľmi všeobecné

andreatytler
•
27. máj 2024

To je velmi malo na rozchod "mat pocit ze nieco v nasom vztahu nefunguje".
Ak mu to takto podas, tak jasne ze bude zranney, lebo mu nedas moznost s tym problemom nieco urobit,. kedze ani ty sama nevies co je problem.
Najskor si ujasni co ti vadi, Potom si s priatelom sadni a otvorene mu o tom povedz a mozno to vyrierite. Ak nie, potom je rozchod na mieste.