Ako prekonávať potrebu súťažiť s mužmi?
Ahojte idem si po radu. Neviem skadiaľ to v sebe mam asi je to druh sebaobrany ako sa vyhnúť sklamaniu zo strany mužov. Bolo to xkrat tak ze ma hodili do vody a rob čo vieš (obrazne povedané). Mala som problém - porad si sama. Bola som zneužitá - vyrovnaj sa s tým sama je to tvoja vina. Ex manžel ma opustil s dvoma deťmi - staraj sa sama... Naučila som sa fungovať sama. Poradiť si sama. Lenže to preteká cezo mňa. V práci ma muži vnímajú ako konkurenciu a ja sa nebránim. Súťažím kto dá viac kto urobí viac kto ma väčši výkon kto vydrží viac. Načo to je dobre? Ide iba čisto o satisfakciu. Vnútorný hlas - dala som to mam na to som viac alebo som aspoň taka dobra v tomto svete kde nie je ženám dopriate. Dnes som mala ku kolegovi blbú pripovidku. Prišiel mi pomôcť lebo dnes sa mi fakt nedarilo. Prišiel pomohol mi a vyriešil keďže sama som si rady nedala aj keď za bežných okolností to viem urobiť aj sama. Vybuchla som. Ani nie na neho ale na život. Keď niečo chce riešiť žena tak niektorí si z toho nerobia nič nespolupracuju dovoľujú si (v globále nie veľmi často ale stane sa). On to vyriešil do minúty. Vyletela som že keď príde chlap všetci sa zoseru a všetko je vyriešené ale keď ide žena robia obštrukcie. Nemusela som a aj mi došlo ľúto, zavolal si ma nabok a povedal ze ho mrzí ze som taka ťažká feministka prečo s nim Súťažím. Že sa nemusím cítiť hlúpo ze mi pomohol ze aj ja jemu som xkrat pomohla a on si to naopak veľmi váži. Ma pravdu ja viem. Život ma naučil nebyť zavisla od mužskej pomoci ze keď mi muž aj chce pomôcť cítim sa neschopná. Neviem s tym nič urobiť. Je fajn pocit zvládnuť to sama. Ale nechcem súťažiť s každým mužom v mojom okolí. Čo robiť?
@anonym_autor nájdi dôvod prečo nenávidiš mužov a odstran ho
@anonym_autor obzvlášť ak máš syna
@anonym_autor poznám, kamarát mi tiež povedal, že som feministka a suťažim s chlapmi a zle to znášajú, keď prehrajú so ženou. A aký chlap ma bude chcieť, keď mi nemá čo dať, lebo mám byť, auto a chlapa vlastne nepotrebujem. A som slobodná matka od kedy som bola tehotná a musela som sa spoliehať sama na seba.
@anonym_autor poznám, kamarát mi tiež povedal, že som feministka a suťažim s chlapmi a zle to znášajú, keď prehrajú so ženou. A aký chlap ma bude chcieť, keď mi nemá čo dať, lebo mám byť, auto a chlapa vlastne nepotrebujem. A som slobodná matka od kedy som bola tehotná a musela som sa spoliehať sama na seba.
@anonym_1608e2 ano, k tomuto vsetci spejeme. Absolutny individualizmus, vo vsetkom furt sutazenie, superenie (nielen zo strany zien, ale aj muzov). Mozno aj preto vymierame.
@anonym_1608e2 to co za kravinu? Chlap nie je na nic ine ako na auto a byt? Trapne👎
Ja som nepochopila,tak mala si nejaký problém, ktorý si nevedela vyriešiť,on ti pomohol a ty si sa naštvala?Lebo "prišiel chlap a hneď poriesene?"Veď si to nevedela TY poriešiť,tak o čo ti ide? A co s tým mali ostatní ľudia? Keby tam neboli,tak už by si to zvládla,alebo ako? Či ono ti nejako bránili v práci,a keď prišiel muž,tak už prestali brániť?
Lebo podľa mňa riešis neskutočne hlúposti
@anonym_1608e2 ano, k tomuto vsetci spejeme. Absolutny individualizmus, vo vsetkom furt sutazenie, superenie (nielen zo strany zien, ale aj muzov). Mozno aj preto vymierame.
@madeincssr máš pocit že dokedy vymrie planéta zem? 😂😂
@anonym_1608e2 to co za kravinu? Chlap nie je na nic ine ako na auto a byt? Trapne👎
@anonym_b1e2fb tak každý sa chce cítiť potrebný. Muž nedokáže vynosiť a odkojiť dieťa, a žena ak má deti nedokáže zabezpečiť byt a auto (ak nechce skončiť vyhoreta z toho, že robí všetko). Keď sa muž a žena dopĺňajú, väčšinou to funguje fajn.
@madeincssr máš pocit že dokedy vymrie planéta zem? 😂😂
@zmrzlinka2021 asi to myslela tak, že tí, čo neuznávajú prirodzene roly, tí vymierajú. A v tom má pravdu. Väčšinou majú totiž málo potomkov (menej než je zachovný index).
@anonym_b1e2fb tak každý sa chce cítiť potrebný. Muž nedokáže vynosiť a odkojiť dieťa, a žena ak má deti nedokáže zabezpečiť byt a auto (ak nechce skončiť vyhoreta z toho, že robí všetko). Keď sa muž a žena dopĺňajú, väčšinou to funguje fajn.
@lenkakravcova akoze zena nedokaze zabezpecit byt a auto? Ved tu na modrom koni kazda uspesne brigaduje od strednej skoly, ma uspory, byt, auto, chlapov prehadzuje cez vidly aby si vyselektovala idealny exemplar a v styridsiatke ma 2 investicne byty pre deti, ktore s prstom v nose vychovava🤔
@anonym_b1e2fb 🙂
Škoda už len tých tém, že ako slobodná žena dokáže vyžiť sama, že je stará na deti, že muž deti s ňou nechce alebo ich odkladá, že sa dohodli že má platiť všetko na polovicu veď sú rovnocenní čo všetkom a potom cez rodičák nemá ani na nájom..
Ja som brigádovala od strednej školy a oproti mužovi, čo brigádoval rovnako dlho, som našetrili za rovnaký čas polovicu. Iný odbor, nižší zárobok. Keby, že chcem rovnako veľa, musela by som byť dva krát dlhšie v práci (hej hej nájdu sa tu také, čo zarobia rovnako alebo aj viac, ale koľko ich to stálo? Majú deti? Zdravie? - aj to psychické a hlavne koľko % zo žien to je? Lebo nie každý môže robiť manažéra). No nešibe mi ešte tak veľmi, žeby som to dávala 😏
@lenkakravcova toto je pravda. Ja som ostala sama s dieťaťom a mám veľký problém to všetko riešiť sama mám pocit ze už z toho idem do depresií. Nehanbím sa ani priznať že ja na toto asi nie som. Viem že sú ženy čo to zvládajú všetko a sú v takej maskulinnej energií ale mne to akosi nejde prenastavit sa.

@anonym_autor nevymyslat si diskusie, tato je evidentny spisovatelsky pokus cislo 24😉