icon

Ako presvedčiť manžela na ďalšie dieťa?

Dnes o 18:03

Ahojte ako by ste presvedčili svojho muža na ďalšie dieťa ??? Povedzme že mate 2 / 3 deti ale manžel ďalšie dieťa nechce ? Ake argumenty by ste dávali? Ako presvedčiť. Vo mne sa teraz hádajú myšlienky , mať ďalšie dieťa . Mame doma 3 deti no ťahá ma to ešte to jedno. Mame 3 dcéry no ta myšlienka syn zo mňa nikdy nezmizla . Akože vie isto že by som syna chcela , keď niekto zadre dieťa alebo že čo ten syn kedy bude atď radšej poviem 3 je dosť. Ako sa hovori 40 rokov sa pomaličky blíži ale ta túžba tam je ešte. Pozerali sme stare videá našich určite ho to potešilo a ešte povedal keď to je malinke ake to je zlatíčko. Aj na ine cudzie videá na fb či Ig sa zlato pousmeje . Len ako ho namotivovať na vlastné ďalšie ( možno syna )

Strana
z2
anonym_8e46a8
Dnes o 18:07

A ak to bude dcera tak co?
A nie, manzela som na dalsie dieta nikdy proti jeho voli "nepresviedcala" a ani by som to nerobila. Clovek musi vediet a poznat svoje moznosti. Ak niekoho musis presviedcat proti tomu co on chce, tak to evidentne nechce, prepac...

marca12

@anonym_autor A ked bude stvrte dievca? Ja by som nanho netlacilo. 3 deti su dost na vychovu a starostlivost. Budes mat troch zatov a mozno sa dockas vnuka. Aj ten chlap si uz chce asi vydychnut a nie dookola riesit len deti a zarabat na rodinu.

sisa_s

3 deti su na dnesnu dobu viac nez dost, ak ma manzel zivit 5 osob, necudujem sa, ze uz mu aj staci... ak budete mat 4.dievca, tak co? Za mna odveci argument na presviedcanie, ze bude mozno syn...

anonym_ce22fa
Dnes o 18:09

@anonym_autor Nikdy by som na takýto dlhodobý záväzok muža nepresviedčala. Malo by to byť slobodné rozhodnutie,ktoré bude na základe toho,že potom túži tiež a cíti sa na to. Prehovárala by som muža možno na novú kuchyňu,či gauč.Nikdy nie na dieťa. Príde mi to dosť primitívne.

viestta
Dnes o 18:11

Dieta maju chciet obaja rodicia. Motivovat na dalsie dieta? jezkovi oci, preco by mal byt na to namotivovany?
Len tak mimochodom, mate na to aby ste dalsich 25 rokov zivili dalsi krk popri tych troch, ktore ste uz na svet priviedli? Viete mu dat vsetko co bude potrebovat? Dieta je predovsetkym zodpovednost, nie vec, ktoru chcem, chcem, chcem...

anonym_960a72
Dnes o 18:12

Nijak . Keď nechce a zoberieme do úvahy aj tvoj vek je asi lepšie výrobnú linku už zatvoriť. Počul som o jednom prípade kde žena tajne prestala užívať antikoncepciu aby otehotnela aj keď manžel bol proti. Úplne im to zničilo vzťah . Dúfala že sa po narodení zlomí a hnev ho prejde no nič také sa nestalo . Ignoroval to dieťa venoval sa len tým ostatným. Ani na ruky ho nezobral . A vlastne ignoroval aj svoju ženu mnohých veciach .

anonym_ce22fa
Dnes o 18:18

Ďalši kategória sú ženy, čo sú hnilé na robotu,tak rodia ako jablone a potom už dáko len bude. Rozkošné bábätká sú milé preväčšinu ĺudí,ale to neznamená,že sa preto budú dookola rozmnožovať.Máte taký veĺký dom?Chodia ti deti vždy na šk.výlety, chodíte na rodinné dovolenky,alebo aspoň predĺžené víkendy?Túžia dievčatá po ďalšom súrodencovi-pravdepodobne ďalšej sestre?Či to nie je dôležité,lebo ty chceš?

catherin4
Dnes o 18:21

Moja babka mala 3 dcery a dedko na nu tlacil, ze chce syna. Stvrty sa naozaj narodil syn a kratko na to dedko rodinu opustil. Zili extremne chudobne. V dnesnej dobe su 3 deti dost, do stvrteho by som urcite nesla. Pockajte si na vnucatka a pravdepodobne budete mat aj vnuka chlapca.

anonym_45408c
Dnes o 18:22

Preco chces muza tlacit do niecoho,co on nechce.My mame 5deti,a ano 4ta bola dcera,muz ani neveril,ze az ked uvidi.Ale muza som do nicoho netlacila,boli sme dohodnuty na 4deti,tak sme sa aj zariadili.Aj pri 5tom,sme sa hned pri 2ciarkach dohodli,ze po roku pojdem pekne do prace.
Nemala by si tlacit na muza,ked to nechce.

autor
Dnes o 18:28

Za 1 ano ďalšieho člena rodiny užívame, ano deti chodia na uplne všetke výlety, a je mi jedno kolko ten výlet stoji , ak su choré a zvažuje cena od toho že by mal byť ten liek lepší tak zoberiem vždy drahší. Dom mame veľký každé dieťa má svoju izby , mame jednu izbu navyše ako hosťovsku . Dom mame svoj vyplatený, mame 3 auta v úvahe bolo už aj 7 miestne auto , ak by to bola 4 dcéra svet sa nezruti budeme ho ľúbiť, . Chlapa do ničoho netlačim ani ho tlačiť nebudem bolo by to len nadhodenie téma dieťa len som chcela vedieť tie čo si s tym prešli ako šli na svojich chlapov. Antikoncepciu neuživam fungujeme takto odkedy sme pracovali na prvom dieťati. Dava si pozor.

autor
Dnes o 18:31
@anonym_ce22fa

Ďalši kategória sú ženy, čo sú hnilé na robotu,tak rodia ako jablone a potom už dáko len bude. Rozkošné bábätká sú milé preväčšinu ĺudí,ale to neznamená,že sa preto budú dookola rozmnožovať.Máte taký veĺký dom?Chodia ti deti vždy na šk.výlety, chodíte na rodinné dovolenky,alebo aspoň predĺžené víkendy?Túžia dievčatá po ďalšom súrodencovi-pravdepodobne ďalšej sestre?Či to nie je dôležité,lebo ty chceš?

@anonym_ce22fa hmmm kto píše o tom že ja nepracujem . Neboj nepatrím k tym čo doma trčia do 6 rokov dieťaťa a potom porodila ďalšie len aby nešli do práce. Neboj výlety su kade ake aj dovolenka pri mori, tábory, všetke možné aktivity

anonym_ce22fa
Dnes o 18:33
@anonym_autor

Za 1 ano ďalšieho člena rodiny užívame, ano deti chodia na uplne všetke výlety, a je mi jedno kolko ten výlet stoji , ak su choré a zvažuje cena od toho že by mal byť ten liek lepší tak zoberiem vždy drahší. Dom mame veľký každé dieťa má svoju izby , mame jednu izbu navyše ako hosťovsku . Dom mame svoj vyplatený, mame 3 auta v úvahe bolo už aj 7 miestne auto , ak by to bola 4 dcéra svet sa nezruti budeme ho ľúbiť, . Chlapa do ničoho netlačim ani ho tlačiť nebudem bolo by to len nadhodenie téma dieťa len som chcela vedieť tie čo si s tym prešli ako šli na svojich chlapov. Antikoncepciu neuživam fungujeme takto odkedy sme pracovali na prvom dieťati. Dava si pozor.

@anonym_autor Skvelé, keďže nie ste soc.prípad, stačí úplne, keď mu povieš,ako túžiš po dieťati, ale záležì ti rovnako aj na tom,či si to tiež dokáže predstaviť aj on.Keď je to iba jednostranná túžba-tvoja, mohlo by to škaredo dopadnúť-pre teba.S chlapcom by som mu medové motúzy neťahala,aby nebol sklamaný.

anonym_45408c
Dnes o 18:34
@anonym_autor

@anonym_ce22fa hmmm kto píše o tom že ja nepracujem . Neboj nepatrím k tym čo doma trčia do 6 rokov dieťaťa a potom porodila ďalšie len aby nešli do práce. Neboj výlety su kade ake aj dovolenka pri mori, tábory, všetke možné aktivity

@anonym_autor len mu musis povedat o svojej tuzbe,ak s tym on nebude stotozneny nepohnes s nim a naozaj si len pokazite vztah.

lucia147852
Dnes o 18:35

Ved mu povedz o svojich túžbach a bud sa namotivuje, alebo nič. Poznám ale rodinku, kde chceli skúsiť 4. či bude syn. Mali tiež 3 dcéry. A narodili sa dvojičky - dievčatá. Tak rataj s tým, že osud sa môže vyhrať aj takto

jaskolka
Dnes o 18:39

Ja na takéto úvahy "čo keď by bol štvrte dieťa syn"zvyknem napísať jeden príbeh, reálna skúsenosť,keď som ešte bývala s rodičmi. Mali sme susedov,mali tri dcéry a rozhodli sa okolo 40 skúsiť ďalšie dieťa,že "hádam to bude syn".Narodili sa dvojičky -dcéry. 😄Potom už definitívne skúšať prestali

jaskolka
Dnes o 18:41
@lucia147852

Ved mu povedz o svojich túžbach a bud sa namotivuje, alebo nič. Poznám ale rodinku, kde chceli skúsiť 4. či bude syn. Mali tiež 3 dcéry. A narodili sa dvojičky - dievčatá. Tak rataj s tým, že osud sa môže vyhrať aj takto

@lucia147852 nepozname náhodou tých istých?😄😄

anonym_3573f7
Dnes o 18:45

Ak financie nie sú problém tak nerieš ako presvedčiť muža na druhé dieťa, to je úplne detinské. Ste dvaja dospelí ľudia, tak mu povedz, že sa chceš vážne porozprávať, chcete zvážiť všetky možnosti a spoločne dospieť k záveru, či pôjdete do ďalšieho dieťaťa alebo nie. Rozhodnúť sa musíte obaja. Neexistuje žiadna príručka ako chlapa presvedčiť na dieťa.

jogy1984
Dnes o 18:46
@anonym_autor

@anonym_autor zdá sa že máš pekný život. Čo nie je samozrejmosť. Musíš mať všetko?

anonym_9fb670
Dnes o 18:48
@anonym_autor

@anonym_autor vies co, my cakame piate dieta. Prve dve sme nechali do nasho zivota prist, tretie sme zvazovali, prisiel covid a nejak sme si nedali moc pozor. Ale to bolo tak, ze to nebolo z prerusovaneho sexu, ale klasickeho, sledovala som bazalnu teplotu, hlien a podcenila som, ze hlien bol plodny a to o dost skor ako obvykle. A z tohto je tretie dieta. Stvrte bola uz nahoda uplna, ale tiez klasika sex, len ovulacia vplyvom mojho prekonaneho covidu sa poposuvala uplne inak a bola bez priznakov. Aj piate babo je takto. Takze u nas, ked si muz dava pozor, tak sa ozaj nic nestane, ale ja tak poviem, my sme veriaci a otvoreni zivotu, takze sex mame s vedomim, ze ked sa stane, je to vola Bozia a to dieta prijmeme. Mne sa paci tato nasa velka rodina a to ani z daleka nemam taky dom, ze by mali svoju vlastnu izbu a ani hostovsku nemame. Za chvilku budem mat 43 rokov. My sme sa obaja nasli, ocividne sme plodni aj za nasich surodencov 🫣 😅...takze my sme chceli tie 2-3 deti, nakoniec budeme mat 5, mame 2 dievcata a 2 chlapcov, uvidime, co bude toto posledne. Len to, ze moj muz je taky, ze keby som ho mala presviedcat, tak nepochodim. On ked povie nie, je to nie a bodka. Takze v tomto Ti neporadim.

anonym_497bf1
Dnes o 18:51

@anonym_autor nemotivovat, netlacit na pilu
Ze ty chces je jedna vec ale nutit do toho partnera nie je spravne !
V okoli mam 3 rodiny co sa tak rozpadli, lebo manzelka len decko decko dalsie decko a tak hucali do tych muzov, ze sa vztah pokazil a skoncilo to rozvodom
Prestan to robit a zmier sa s tym ako to mate
Uz asi nevies co od rozkose, mas vek uvedom si

martinka13
Dnes o 18:52

Tak jedine sa dohodnúť. Aj muž má čo hovoriť do počtu detí.

anonym_25b30f
Dnes o 18:53

V prvom rade je dôležité čo sú jeho argumenty proti tomu mať ďalšie dieťa... či ide o obavy z finančného zabezpečenia, priestoru, necíti sa na to vekom alebo má obavy o zdravie (dieťaťa aj tvoje, keďže riziko rastie) napríklad a toto rozobrať... prečo áno, je vždy skôr o pocite a nie o argumentoch, to racionálne neobhájiš, že prečo áno a aké to má výhody (to že je to zlaté, keď to je malé, naozaj nie je dôvod) a treba pracovať s tým, prečo sa toho obáva...

anonym_238ae7
Dnes o 18:56

A co ked sa ti narodi autista a chlap ti utecie lebo si takto zivot nepredstavoval? Spametaj sa

bjnr

To, čo popisujete, nie je len „chcem ešte jedno dieťa“. Je to hlbší vnútorný konflikt medzi túžbou a realitou partnerstva. Na jednej strane je vo vás nenaplnený obraz (možno aj symbolický, syn ako určitý pocit uzavretia kapitoly), na druhej strane stojí muž, ktorý to vníma inak. A vy sa to snažíte vyriešiť cez „argumenty“, namiesto toho, aby ste pomenovali skutočnú emóciu pod tým. To je ten vzorec, keď niečo veľmi chceme, začneme hľadať spôsob, ako druhého presvedčiť, namiesto toho, aby sme si priznali: toto nie je spoločné rozhodnutie, toto je moja silná vnútorná potreba. Presviedčanie v takto citlivej veci nefunguje. Môže priniesť súhlas, ale nie skutočný súlad. A dieťa si nezaslúži byť výsledkom kompromisu alebo tlaku. Skúste otočiť prístup, namiesto „ako ho motivovať“ choďte do rozhovoru typu: „toto vo mne stále žije, nechcem ťa presviedčať, chcem, aby si pochopil, čo to pre mňa znamená“. A zároveň buďte pripravená prijať aj možnosť, že jeho „nie“ zostane „nie“. Skúste sa namiesto presviedčania zamerať na to, čo sa deje vo vás. Dospelý vzťah nie je o tom, že jeden zvíťazí, ale že obaja unesú realitu, aj keď bolí. Tento syn pre vás nie je len ďalším dieťaťom, ale symbolom, ktorý má „uzavrieť“ nejakú vašu vnútornú kapitolu alebo potvrdiť vašu hodnotu. On reaguje na videá úsmevom, pretože cíti nostalgiu a nehu k tomu, čo už pozná, ale to neznamená, že má kapacitu na nový, reálny záväzok, ktorý trvá ďalších dvadsať rokov. V otázke ďalšieho dieťaťa neexistuje logický argument, ktorý by prebil strach z vyčerpania alebo stratu osobnej slobody. Ak manžela „ukecáte“, riskujete, že pri každej ťažkej noci alebo finančnom strese pocíti voči vám tichú zášť, pretože to nebolo jeho slobodné rozhodnutie, ale výsledok vášho nátlaku. Vaše dcéry nie sú „menej“ preto, že nie sú synmi, a štvrté dieťa nie je zárukou, že ten syn naozaj príde. Ak je vaším motorom snaha „dodať“ manželovi syna alebo uzavrieť diskusiu okolia, staviate základy ďalšieho života na vonkajšom očakávaní, nie na vnútornej hojnosti. Dovoľte si prežiť smútok z toho, že možno syna nikdy nebudete mať. Je to legitímna strata predstavy. Ak by ste mali stopercentnú istotu, že štvrté dieťa bude opäť dcéra, bola by vaša túžba po ďalšom bábätku rovnako silná, alebo by ste v tom momente pocítili únavu z predstavy, že to celé musíte absolvovať znova? Až keď túto stratu spracujete, budete môcť vidieť realitu svojho súčasného života bez filtra „ešte jedno a budem spokojná“.

autor

Takto aby bolo napísané správne alebo teda moja myšlienka nechcem doslova tlačiť , hádzať neviem ake argumenty že ak nie tak nemáme byť prečo spolu a bla bla . Len by som chcela použiť nejaké správne slová bez presviedčani aby teda to dieťa sam chcel . Jeho rodicia su uz okolo 70/75 manžel má 37 takze si viete vypočítať v akom veku ho mali a este ma mladšieho brata a sestru . Ja mam mamu bude mať 61 a mam sestru 23 ročnú a minule povedal že zachviľu budeme mať toľko ako moja mama keď čakala sestru.

autor
Dnes o 18:57
@anonym_238ae7

A co ked sa ti narodi autista a chlap ti utecie lebo si takto zivot nepredstavoval? Spametaj sa

@anonym_238ae7 super a čo keby si si zbalila ty rovno kufor a odišla

anonym_497bf1
Dnes o 18:57
@anonym_238ae7

@anonym_238ae7 tak, presne
U nas je jedna rodina, 3 deti, silou mocou chcela zena 4 dieta, nedarilo sa dlhsie, otehotnela nakoniec ako 40 rocna a maju dieta s downovym syndromom..trapi sa cela rodina

anonym_497bf1
Dnes o 18:58
@anonym_autor

Takto aby bolo napísané správne alebo teda moja myšlienka nechcem doslova tlačiť , hádzať neviem ake argumenty že ak nie tak nemáme byť prečo spolu a bla bla . Len by som chcela použiť nejaké správne slová bez presviedčani aby teda to dieťa sam chcel . Jeho rodicia su uz okolo 70/75 manžel má 37 takze si viete vypočítať v akom veku ho mali a este ma mladšieho brata a sestru . Ja mam mamu bude mať 61 a mam sestru 23 ročnú a minule povedal že zachviľu budeme mať toľko ako moja mama keď čakala sestru.

@anonym_autor mas to v hlave mimo.. mne je toho muza luto
Ked raz nechce tak nechce nebud vtierka

luba28
Dnes o 18:59

@anonym_autor nijako,,ako by teba malo nieco presvedcit ci motivovat ak to nechces??

anonym_25b30f
Dnes o 18:59
@anonym_autor

@anonym_autor a čo ho teda odrádza? prečo hovorí nie? môže to byť aj vlastná skúsenosť s tým mať starších rodičov, mňa mala mama relatívne neskoro a pre mňa to bola veľká motivácia mať dieťa skoro...

Strana
z2