Ako prežiť rozchod po dlhoročnom vzťahu?
Ahojte ako sa vam podarilo dostat z rozchodu ? Aktualne po 10 rokoch sa snazim rozist vravim snazim pretoze je to velmi tazke aj ked nemame spolu deti a nikdy sme spolu nežili 10 rokov je uz naozaj dost a obidvom sa nam tazko odchadza… avsak citim ze sa proste potrebujem pohnut dalej.
@deti95060810 ano prave to je dovod rozchodu u mna pretoze ja nedokazem takto zit chcem si zalozit rodinu vydat sa mat deti a aj ked tvrdi ze on chce to iste tak proste nespravi ten krok aby so mnou siel byvat aj ked som ho uz xkrat volala uz nemam silu
ani nebývate spolu? len mu oznám že od neho odchádzaš... najlepšie aj s odsťahovaním do iného mesta - rýchlejšie zabudneš...
Koľko máš rokov? Že si mala trpezlivosť čakať desať rokov na veľké nič.
Ako? No ťažko, pravdu ti poviem. Spamätávala som sa 2 roky. Lepšie mi začalo byť, keď som s nim úplne prerušila kontakt. Čas síce nevyliečitel všetky rany, ale zíde z očí, zíde z mysle. Dosť pomohlo vedomie, že nechceme rovnaké veci, tak nám bude lepšie od seba.
@deti95060810 no ja som mu to uz viackrat povedala ze ked nepojde so mnou byvat ze pre mna je to proste bodka ved to nema zmysel stale sa tvari ze mame cas obaja mame 28 rokov ja som si predstavovala ze uz budem vydata v takomto veku neviem dokedy mam proste cakat uz teraz viem ze bude velmi tazke najst noveho partnera. Naposledy som sa s nim takto rozisla pred tyzdnom a on dalej vypisuje vola akoby sa nic nedialo … tiez som uz uvazovala odist niekam do zahranicia vypadnut ale to tiez trva najst novu pracu a hlavne byvanie pre jedneho najom je podla mna neunosny a mam tu rodinu tak tiez by mi bolo tazko odist aj od nich :(
@domini404 to prerusenie kontaktu si ani neviem predstavit ale asi to bude jedina cesta … no a toto prave je tazke si povedat ze chceme rozdielne veci lebo aj on chce rodinu len nie teraz a ja uz akoby nevidim zaruku ze raz to tak bude pretoze ked ma o 5 rokov on posle kadelahsie tak to uz by bola pre mna situacia ovela horsia.
Rozišla si sa s ním, tak mu neodpisuj. Zablokuj si ho všade, bude to jednoduchšie pre teba. Nového partnera nájdeš, si mladá. Len najskôr sa musíš od neho odpútať.
bola som na tom podobne.... S ex som bola od mojich 15-tich, rozišli sme sa keď som mala 31. Nikam sme sa nepohli, ani sme spolu nebývali, ani zasnúbení neboli, len sme randili. Keď som začala na neho tlačiť do spoločného bývania, povedal že on si so mnou nevie predstaviť budúcnosť.... 🙄 Ale už v tom čase to ťahal s inou, a nevedel ako z toho von. Bol vtedy január, rozišli sme sa. Prvé 2-3 mesiace som veľmi smútila, ale časom som zistila, že mi je vlastne bez neho lepšie. Začala som chodiť na aerobik, našla si nové kamaratky, odsťahovala sa odtiaľ. Koncom toho roka som stretla už teraz môjho manžela. Do 2 mesiacov sme spolu bývali, do roka zásnuby, ďalší rok svadba, ďalší rok dieťa. Rodila som v 35-tich. S manželom sme spolu 14 rokov a všetko je tak ako malo byť. 🙂
@lienockak tesim sa ze ti to vyslo a ze mala si to stastie v nestasti ako sa hovori 🙂 ale ja si aktualne ani neviem predstavit ze ist na rande s niekym inym, problem je ten ze mne on povie ze chce so mnou buducnost deti rodinu stale mi to povie ked sa o tom rozpravame ale ze este teraz sa na to neciti ze postupne a tym ma stale akoby drzi pri sebe stale ho lubim…
Za muža hovoria činy, nie reči. Keď po 10 rokoch ste sa nepohli ani k spoločnému bývaniu, tak lepšie to nebude. Dokedy chces čakať?
Prihrieva si ta ako polievocku …nemate 15. Keby chcel tak spolu byvate. Vas vztah je prechodeny. Ked spozns tu pravu bude zenaty do roka… ber to ako sancu … okrem teba moc nezazil a bral by si ta viac menej lebo sa po tolko h rokoch patri… takze by mu mozno preskocilo neskor a mala by si parohy po plafon. Takto mas sancu na normalny vztah
Tiez som sa rozisla v tvojom veku po dlhsom vztahu,planovali sme svadbu,buducnost. U nas sice dovodom bola nevera a tazko som sa s tym vyrovnavala. Vsetci naokolo zakladali rodiny a ja som musela zacat odznova. Trvalo mi pol roka,kym som sa z toho dostala. Novy vztah prisiel sam od seba paradoxne asi mesiac potom ako som sa dostala rozchodu. Cim skor sa s nim rozides,tym lepsie. Keby mu na tebe zalezalo,tak by s tebou aspon byval. Nestracaj cas,nezasluzi si ta.
Smutne,ze veris jeho reciam. Ale za chlapa hovoria ciny a skutky a nie reci. Nechavas sa manipulovat. Nehnevaj sa,ale tvoj priatel je obycajny chrapun,ktory ti brani v stasti.
@marca12 ja viem tiez si to hovorim ze keby chcel uz by so mnou byval ale nie je to take jednoduche stale mam taky vnutorny boj ze ved inak sa o mna stara ma zaujem v podstate sa nic nezmenilo… no ale prave to mi uz vadi ze nic sa nemenilo ze sme sa neposunuli keby mi narovinu povie ze si to so mnou nevie predstavit alebo nieco, neviem ci som velmi naivna ze to vedia muzi povedat otvorene ked sa ich opytas, ale velmi by mi to pomohlo ze by som nemala stale taky pocit ze zahadzujem vztah dopekla sama som na seba nahnevana ze to uz trva takto dlho neviem ako sa mam odputat a povedat si dost a zablokovat ho…
áno, to aj mne ex hovoril... že určite počká, kým skončím VŠ, nech určite idem študovať, potom išiel na VŠ aj on, aj sme obaja doštudovali a stále nič. Aj že chce deti, rodinu som počúvala. Proste sme ten vzťah prechodili a názorovo sme sa časom rozchádzali čím ďalej tým viac. A pritom vôbec som si nevedela predstaviť byť s niekým iným aj keď som videla, že to asi nie je ono. Ale ver mi, ide to. 10 rokov je stále nič oproti dajme tomu 50 rokom. 🙂
Niečo podobné som zažil. Hlavné je po rozchode prerušiť VŠETKU komunikáciu, inak to bohužiaľ asi nejde a nikdy to neskončí. To, že budeš smutná, na to sa priprav. Na tvojom mieste by som mu jasne povedal, čo sa stane, ak váš vzťah nepostúpi ďalej a dal presný dátum - to len kvôli tomu, aby si nemala výčitky, že on sa zmení a zrazu bude chcieť váš vzťah posunúť ďalej. Potom bude oveľa ľahšie ho zablokovať a nebudeš stále premýšľať, čo ak... Hlavne si to dobre rozmysli. To, že spolu ešte nebývate, môže znamenať, že on je veľmi pohodlný, alebo ešte čaká, že stretne lepšiu ako ty. Tiež niekoho do niečoho tlačiť nie je správne, aj keď to nakoniec z donútenia spraví, obyčajne to potom nefunguje. A úprimne, ak po 10 rokoch spolu nebývate, tak niečo nie je v poriadku a on len hovorí, že ťa ľúbi. Však normálny zamilovaný chlap chce predsa bývať so svojou láskou a to čo najskôr. Prajem pekný večer
Rozmyslas a konas spravne, len tak neskorsie o par rokov. Mala si mu dat papa v 25.tke.No snad nie je pre teba neskoro. Budes potrebovat trocha toho stasticka. Rybnik, v ktorom bude lovit on je bohatsi, ten tvoj vyloveny. Good luck🍀
Len si uvedom,ze schopni chlapi sa minaju,zabijes s nim este rok,dva a uz ozaj nemas velmi z coho vyberat. Ty mas vas vztah zidealizovany,skaces ako on chce a nemyslis na seba. Ak by ta tak velmi chcel,tak hned po prvom rozchode by riesil byvanie a hned by ste byvali spolu. Tebe to nedochadza? 10 rokov si s niekym a nebyvas s nim? To je psycho
Len pre porovnanie, ja som s mojím mužom začala spolu bývať po 2 mesiacoch vzťahu! On predtým mal 7-rocny vzťah, kde sa to za tie roky nikam neposunulo, on aj chcel, ale ona nie. Dodnes je slobodná, bezdetná.
tým že aj on chce rodinu ti iba hovorí čo chceš počuť, nič viac… ako písal @bystrozraky - zamilovaný by chcel byť so svojou frajerkou kedykoľvek…
10 rokov len tak stretávať sa? Porazilo by ma. Ja by som čakala max 2 roky a stačí.
Ako sa sa dá dostať z rozchodu? To záleží. Niekto sa vie rozísť v dobrom a žijú si ďalej v pohode svoje zivoty ale to bude asi prípad kedy obidvaja boli stotožnení s tým že spolu nechcú ďalej pokračovať lebo k sebe nic necítia a s rozumom sa rozišli. V tvojom prípade by som povedala že bude lepšie úplne prerušiť kontakt , aj keby ste to ukončili nejak v dobrom a rozumne, lebo ty k nemu stále niečo cítiš. Mne takto skončil v minulosti 7 ročný vzťah. Presne z rovnakého dôvodu, že sme sa nikde neposuvali, ze najprv nech skončím VŠ, potom nejaké iné výhovorky a slovné uisťovanie až nakoniec keď som trošku naňho pritlačila sa konečne priznal že on si nie je istý či somnou chce byť. Takže pozor na to keď ti hovorí ze chce rodinu a podobné veci lebo mohlo by sa aj ukázať že si tým len získaval čas a pritom to nemusí myslieť vážne. My sme sa nerozišli úplne že zle , ale skôr tak v dobrom a rozumne po nejakých rozhovoroch. Ja som proste nejak prijala ten fakt že nie som preňho ta pravá a radšej som akceptovala že somnou nechce byť než aby som sa mu vnucovala. Po rozchode, keďže sme sa nerozišli v zlom, to bol on kto ma viac krát v krátkej dobe kontaktoval, ja jeho nie, až som ho jedného dňa poprosila aby na už nekontaktoval lebo som už nevedela ako mám zabudnúť a dostať sa z toho keď sa mi sám tak stále pripomínal. Pomohlo to. Čím dlhšie som s ním nemala žiaden kontakt, tým lepšie mi bolo. Teraz už ani neviem poriadne že existuje. Takže najlepšie bude pre teba ak nebudete vôbec v kontakte a ja viem aké to je ťažké ale naozaj ťa to po čase prejde len musíš byť trpezlivá a jednoducho si tým procesom uzdravenia prejsť. Ja som mala 23 vtedy ale ty keď máš už 28 tak ja by som na tvojom mieste fakt dlhšie nečakala. Ako písala nejaká kočka vyššie, dobrý muži sa míňajú, tak sa neoberaj o príležitosť.
Treba sa zatnúť na začiatku, postupne to bude lepšie. Keby chcete rovnaké veci, už by ste ich mali, nemyslíš? 🙂 neber si k srdcu vety typu "vydržala si s nim 10 rokov, máš neskutočnú trpezlivosť". Toto sú typy vzťahov, ktoré začnú na strednej a ťahajú sa cez celé dvadsate roky. Veľa ľudí sa rozchádza okolo 30. Hlavne si nenechávaj uchádzať život. Keď on teraz nechce, určite nájdeš takého, ktorý teraz chcieť bude.
10r?
Draha moja nenechaj si ujst vlak , za 10 rokov sa nemal k nicomu, musis to urobit razantne tu nemas o com uz
Dobre vie kde su problemy a co sa deje
Stretni sa s nim niekde ( nebud svina radsej osobne ako keby si to mala napisat do sms) povedz, ze dakujem za straveny cas chces nieco viac , otoc sa na opatku a dovidenia, veci ak nejake ma u teba mu posles packetou alebo postou, zablokuj vsade kde sa da a odid na tyzden na dovolenku
Možno pôjdem proti prúdu, ale bola som v tvojej koži. Spoznali sme sa v 20, ale ja som nechcela ísť bývať spolu, lebo som bola názoru že keď dám chlapovi všetok luxus bez manželstva, tak už nebude mať potrebu na požiadať o ruku nikdy. V 25 sme sa rozprávali o svadbe, že ju obaja chceme, že chceme aj deti, ale on ešte študoval PhD. V 27 skončil školu a začal zarábať, tak som mu svadbu pripomenula a čakala. V 29 ma požiadal o ruku, o rok sme sa vzali a začali spolu bývať. Zajtra oslavujeme 15 výročie a máme aj dieťa. Je najlepší manžel, kamarat, milenec a otec a lepšieho si predstaviť neviem. Takže mne sa oplatilo počkať.
@barju dakujem za tento pohlad 🙂 ja tak nejak dufam ze to dopadne presne takto 🙂
...áno je to ťažké niekoho po toľkých rokoch len tak odstrihnúť zo života. Ale pokiaľ sú ľudia normálny a skrátka sa len vyvíjajú obaja rozdielnym smerom, ten vzťah fungovať dobre nebude. Ale to že nebude fungovat partnerský vzťah neznamená že nebude fungovať aj kamarátsky. Veď zostaňte priatelia.

za 10 r. ste sa už mali pohnúť troška ďálej..