Ako reagovať, keď manžel ignoruje potreby rodiny?
Ahojte
Ako by ste reagovali na mojom mieste? Muž pracuje mimo SK chodi domov na víkendy a sem tam 1popoludnie cez týždeň...ma normálnu 8h prácu, co znamená, ze po práci ide do posilky (celorocne), v lete na bike, s kamošom na pivo...ked príde domov, "oddychuje" (je vraj unavený po práci, prip.po ceste)..to isté cez víkend.. jediná jeho úloha doma je vyniesť odpadky a venčiť psa..inak doma neurobí takmer nič (pokiaľ nieco nebuchne)..lebo domácnosť je starost ženy...ja teda nakupujem, varím, upratujem a riešim dieta celorocne, keďže on je málokedy doma..pocas leta si robi takmer kazdy vikend (podla pocasia) vylety s kamosmi na bike, pricom ide zvacsa o vylety oba vikendove dni, doobeda si oddychne, naje sa a vyraza...vracia sa okolo 21,00h....co sa týka financií, platí hypo a energie, ja platím stravu, ked malej niečo treba do skoly, oblecenie a vsetko co cez týždeň vyvstane ked nie je doma..príjem ma cca o 1/3 vyssi ako ja (možno aj viac)....strava a tieto výdavky vyjdu cca 1:1 k hypo vrátane energií...ak sa pokazí napr TV, plati ju on, ak treba nieco do bytu (textil, dekoracie, nabytok atd..kupujem len ja - lebo podla neho nic nepotrebujeme)....dovolenky ideme na polovicu...strasne som z toho v poslednej dobe na nervy, lebo vôbec nebýva doma, ak je, tak oddychuje a potom si urobí vlastný program..a tak mu to vyčítam, ze ja som vždy len doma alebo v robote, vlacim sa s nákupmi, on ked príde domov sadne za stol a čaká co naložím, vôbec mu nevadí, ze ja som predtým 5min dozadu tiez došla z prace a mam dosť...ešte aj po jedle vodu na pitie si vyžiada (nepostaví sa a nezoberie si)..no mňa sa nikdy neopyta ci som uz jedla, ci nieco nechcem/nepotrebujem...
Dcéru sem tam zoberie do obchodov a nakupi jej co si ona želá.. aby bol chrumkavy (jej to zatial úplne vyhovuje - ma 11)....ked som nasrata a vycitam mu toto fungovanie, tak ma bud vysmeje alebo úplne odignoruje a detto potom ide s kamošmi von atd..proste žiadne uznanie,.snaha nieco zmeniť ap..iba pocka kedy ma to prejde...zúfalá som z tohto celého nastavenia, života a z toho ze vlastne on si nikdy neuzná ze to nie je voči mne fer a ze sa nechova správne.. vraj počúvam od kolegyn aki geniálni chlapi existujú, prip. ze aj moje kamošky takto vycitaju chlapom, tak to robím aj ja...
Povedzte mi co robit, nebaví ma to ...odsťahovať sa nemôžem.. ale takto ďalej žiť uz nechcem
I
@anonym_autor to aby matka odišla v sobotu ráno na celý deň a nechala dieťa na otcovi tiež není dobré riešenie . Ak by odišla v sobotu ráno bez predošlej dohody, manžel by to mohol neskôr ( nikto nevie čo bude ) na súde otočiť vo svoj prospech s argumentom, že je „nezodpovedná matka“, ktorá len tak odišla a nechala dieťa doma. Neviem či by si aj autorka "oddýchla" ak by jej dieťa ostalo doma, a ešte by si tým mohla len zbytočne skomplikovať situáciu. Na začiatok by som prestala manželovi variť a obskakovať ho, prať a žehliť mu veci. Nech si stravu kúpi sám. Varte iba pre seba a svoju dcéru. Financie máte tiež rozdelené nerovnomerne keďže on zarába viac. Bývať takto je veľmi vyčerpávajúce. Autorka chodí do práce, všetok svoj voľný čas dáva do starostlivosti o dcérku plus domácnosť. Nedá sa to nejak poriešiť, osloviť mediátora alebo právne sa poradiť ? Matka prispieva do domácnosti aj svojim časom a starostlivosťou, ktoré hádam v prípade riešenia sporu súdnou cestou, súd tiež zohľadňuje. Či?! Hádam súd bude zaujimať aj to kto organizuje lekárov, školu a všetky veci spojené s výchovou. A tieto veci by mali byť vyvážené financiami. Čiže dotyčný pán by mal platiť už keď tak viac.
Takže vzťah ani partnera nemáš. Len chlapa ktorý ma u teba na sk základný tábor kde má oprate navarene a asi aj poriesene iné potreby. Chcela si asi dieťa tak ti ho urobil. Inak fungujes ako slobodna matka a on zije ako slobodny chlap. Vyzerá že on je takto spokojný. Prečo by svoj život menil? Poznáš jeho názor. Žena slúži v domácnosti na to aby muž mal svoje pohodlie. Toto je jeho základné nastavenie s ktorým treba počítať tento softvér nezmenis
@anonym_autor ty sa nespoliehaj na to, že on si nájde inu a pôjde sám preč. Ty ries seba. Svoj prístup.
On žije úplne ako slobodný muž. A čokoľvek chceš zmeniť, povie nie a ty cuvnes.
Dokážeš roky fungovať bez neho, všetko riešiš sama, plus máš vedúcu pozíciu, takže si šikovná a zdatna absolútne nie si naňho odkázaná.
Mám kamarátku na vysokom poste a jej manžel ju za roky spolu tak osprostel, že si myslela, že bez neho nič nedokáže. Už je šťastne rozvedená, ale musela sa najmä mentálne prenastavit, že to zvládne a vyčistiť si myseľ a dušu od jeho vplyvu.
@letfenixa no to je základ fungovania parazita. Musi hostiteľsku rastlinu nejak presvedčiť že bez neho neprezije lebo čo by robil bez nej? Smutny paradox je že v týchto vzťahoch si schopná žena myslí že bez chlapa neschopného vzťahu je stratená pritom kedy by on riešil výlety pivko pohodu keby musel robiť to čo ona? Bez nej je v prdely alebo si nájde inú hostiteľsku rastlinu ona bez neho žije celý "vzťah" vôbec nikoho nema len dieta a vôbec to nevidi! Parazit je šikovný manipulátor
@anonym_autor Veď nemusíš hneď odchádzať. Aj tak si väčšinu času sama. Ja by som pri takom prístupe asi prestala naňho brať ohľad. Úplne, tak ako on na teba. Proste či je v zahraničí, či doma, ja si riešim čas po svojom. Žiadny servis, obskakovanie, prispôsobovanie sa. On sa v niečom prispôsobil? Musí proste pocítiť, že došlo k zmene a ako na to zareaguje, je na ňom. Lebo on si je tebou po tých rokoch úplne istý, keď sa takto baví. Je to hnusné, ale keď pokusy o rozumné riešenie ignoruje, zamerala by som sa čisto na seba a dcéru. Možno mu trkne a keď nie, aspoň vieš, že rozchod je len otázka času.
@anonym_fa1891 asi keď zavedie tento postup ktorý je podľa mňa dobrým nápadom buď sa muž spameta na čo by som sa nespoliehala alebo si nájde inú čo mu bude riešiť servis. Ja by som to nerobila s cieľom zmeniť prístup toho pana ale s cieľom zistiť s kým žijem a ako sa postarať o seba a ako si ja zariadim život a vyskúšať či je to len lenivý chlap alebo parazit ktorý nema záujem o vzťah iba o to aby mu niekto ulahcoval život. By ma zaujímala aj jeho reakcia ak žena prestane plniť svoju úlohu aku pre neho ženy majú ak by bol agresívny alebo mal iné nevhodne prejavy asi by som s ním riešila rozchod aj keď ak je zvyknutý si dieťa kupovať získavať tým že čo mama zakaze on dovolí a podobne aby to potom nevyužil aj na to sa treba pripraviť
@anonym_autor necitala som komenty,takze neviem kam to az dospelo....Ja si prechadzam niecim podobnym.Moj muz bol moja zivotna laska,po vela sklamaniach.Take moje svetielko.Bol aktivny,plny energie,velmi dobry clovek,empaticky voci ludom,zvieratkam.Sebestacny,on si opral,uvaril,ozehlil,proste chlap,ktory aj keby je sam,nestrati sa.Nebol to nejaky trulko,co potrebuje mamu,alebo zenu,aby mu varila,prala,upratovala.Zacali sme spolu zit,on este aj okna umyval,len tak,lebo sa mu chcelo.Vzali sme sa,prislo tehotenstvo,staral sa o mna,ako o kralovnu.Narodil sa nam syn,ja som nepoznala unavu.Striedali sme sa,akonahle vedel,ze som do rana nespala,vzal maleho a nechal ma spat cez den.Prebalil,prezliekol,proste normalne sme si zili.Neskor prislo druhe dieta,kupa domu,ktory on vybral,chcel ho budovat a zo zaciatku aj budoval.No postupom casu,nic.Podrazdeni,zurivy,vecne na mobile,na tv.Stale sa vyhovaral,aky je vycerpany.Pritom prvy siel spat,posledny vstaval.Ja som chodila spat o pol noci s babom a od 1 rano do 4 hore s nim.Pred 5 rano babo zaspalo,ja tiez a o 7 budik a musela som fungovat.Panko spal do 12.Tam uz som pocitovala,ze toto nie je ono.Ale stale som to nejako obranne brala,ze asi je toho na neho moc,Dom,nova praca,uplakane dietatko,ja nestastna,unavena,do toho starsie dieta....Uz presliel nejaky ten rok a je to o tom istom.Dom chatra,lebo on je stale unaveny.Dodnes nie su hotove izby,nie je vymalovane,nemame listy na parketach.jeho dni su o tom,ze vstane,da sprchu,zapali si s kavickov a ide do prace.Pride z prace (robi 8 hod baristu,keby ma tu chcel niekto dat dole,ze ma tazku pracu)neda ani len sprchu,len lahne pred tv a koniec.Ja denne riesim ranajky pre deti,vylozit/nalozit mycku,vyniest smeti,upratat,chystat obed,opat mycka,pracka,vyvesat,venovat sa detom,riesit platby,zahradu,dom.On len spi,alebo robi.Nic ine.Vela krat som sa snazila s nim komunikovat,ze nie som stastna,ze som otrok,ze takyto zivot ma mebavi.Ze ak ho nieco trapi,nech mi povie,ved som tu,som jeho zena.Nie,mna nic netrapi.Ak ma volno,chodi ako mrtvola,na deti zuri,slova nepovie,spravi si ranajky,naje sa a lahne si a do vecera lezi.Krici po detoch,od rana,ticho ticho,pszsst,lebo nepocuje tv.Normalne sa mi zhnusil.Bud je v praci,alebo kysne.Ked sme doma sami,bez neho,uplny relax.Dobra nalada.Navarime si,najeme sa,popracem,deti vesele.Ked je doma on,len stres.A ja som si uvedomila,ze som vpodstate slobodna mamka.Hoc vydata,ale ja riesim dom,zahradu,riady,jedlo,nakup,lieky,starostlivost,smeti,poriadok,skratka vsetko.On len lezi a brble,alebo nie je doma.A tu sa mi naskytla otazka,na co mi je?otec na prd,manzel na prd.Na co?aby mi tu niekto chodil domov lezat a smrdiet?to si rovno aj bezdaka mozem pozvat na gauc.
@anonym_e5d361 Bozemoj...uz len pri citani citim uzkost😲 ked tento nema psychiatricku diagnozu, tak nikto. A stale nevies, preco mu preplo? Utekaj pri najblizsej prilezitosti. Drzim palce.
@anonym_autor je to veru smutné čítanie...Ale!! Nebudem ti nakladať,ze si zato môžeš sama. Aj ked nechápem napr. oddelene účty v manželstve,ale to je jedno..Na tvojom mieste by som si začala odkladať svoje peniaze a pripravila sa na odchod, ktorý vo vašom prípade určite príde. Je len otázkou času,ci o rok,o dva ale príde určite .Ty si nespokojná,on úplne spokojný s touto situáciou. Žije si svoj slobodný život,bez nejakých vážnejších starosti,s full servisom doma.Ty začni tiez tak žiť!! Dcéru už máš veľkú,ona ti už môže byť parťáčka na spoločné výlety. V sobotu by som sa nachystala s dcérou na výlet,aj pánka by som zavolala, ideš? Neides? Tak ideme bez teba.Takto by som to urobila ešte párkrát, možno sa uvedomí. Aj ked si myslím,ze toto sa malo riešiť oveľa skôr,ale vyskúšaj.Mozno on čaká na to ze ty odídeš aj s dcérou,kedze jemu ide len o byt..nech ťa vyplatí a pôjdeš s dcérou inde..aj tak vy uz nie ste rodina,ani pár.
@anonym_autor necitala som komenty,takze neviem kam to az dospelo....Ja si prechadzam niecim podobnym.Moj muz bol moja zivotna laska,po vela sklamaniach.Take moje svetielko.Bol aktivny,plny energie,velmi dobry clovek,empaticky voci ludom,zvieratkam.Sebestacny,on si opral,uvaril,ozehlil,proste chlap,ktory aj keby je sam,nestrati sa.Nebol to nejaky trulko,co potrebuje mamu,alebo zenu,aby mu varila,prala,upratovala.Zacali sme spolu zit,on este aj okna umyval,len tak,lebo sa mu chcelo.Vzali sme sa,prislo tehotenstvo,staral sa o mna,ako o kralovnu.Narodil sa nam syn,ja som nepoznala unavu.Striedali sme sa,akonahle vedel,ze som do rana nespala,vzal maleho a nechal ma spat cez den.Prebalil,prezliekol,proste normalne sme si zili.Neskor prislo druhe dieta,kupa domu,ktory on vybral,chcel ho budovat a zo zaciatku aj budoval.No postupom casu,nic.Podrazdeni,zurivy,vecne na mobile,na tv.Stale sa vyhovaral,aky je vycerpany.Pritom prvy siel spat,posledny vstaval.Ja som chodila spat o pol noci s babom a od 1 rano do 4 hore s nim.Pred 5 rano babo zaspalo,ja tiez a o 7 budik a musela som fungovat.Panko spal do 12.Tam uz som pocitovala,ze toto nie je ono.Ale stale som to nejako obranne brala,ze asi je toho na neho moc,Dom,nova praca,uplakane dietatko,ja nestastna,unavena,do toho starsie dieta....Uz presliel nejaky ten rok a je to o tom istom.Dom chatra,lebo on je stale unaveny.Dodnes nie su hotove izby,nie je vymalovane,nemame listy na parketach.jeho dni su o tom,ze vstane,da sprchu,zapali si s kavickov a ide do prace.Pride z prace (robi 8 hod baristu,keby ma tu chcel niekto dat dole,ze ma tazku pracu)neda ani len sprchu,len lahne pred tv a koniec.Ja denne riesim ranajky pre deti,vylozit/nalozit mycku,vyniest smeti,upratat,chystat obed,opat mycka,pracka,vyvesat,venovat sa detom,riesit platby,zahradu,dom.On len spi,alebo robi.Nic ine.Vela krat som sa snazila s nim komunikovat,ze nie som stastna,ze som otrok,ze takyto zivot ma mebavi.Ze ak ho nieco trapi,nech mi povie,ved som tu,som jeho zena.Nie,mna nic netrapi.Ak ma volno,chodi ako mrtvola,na deti zuri,slova nepovie,spravi si ranajky,naje sa a lahne si a do vecera lezi.Krici po detoch,od rana,ticho ticho,pszsst,lebo nepocuje tv.Normalne sa mi zhnusil.Bud je v praci,alebo kysne.Ked sme doma sami,bez neho,uplny relax.Dobra nalada.Navarime si,najeme sa,popracem,deti vesele.Ked je doma on,len stres.A ja som si uvedomila,ze som vpodstate slobodna mamka.Hoc vydata,ale ja riesim dom,zahradu,riady,jedlo,nakup,lieky,starostlivost,smeti,poriadok,skratka vsetko.On len lezi a brble,alebo nie je doma.A tu sa mi naskytla otazka,na co mi je?otec na prd,manzel na prd.Na co?aby mi tu niekto chodil domov lezat a smrdiet?to si rovno aj bezdaka mozem pozvat na gauc.
@anonym_e5d361 presne tak, toto nevyzerá, že je taky ko.kot, ako manžel autorky. Mne to skôr príde, že je to psychiatricka diagnóza, vyhorenie, depresia, áno, vyzerá to na takú chronickú depresiu. Ja by som nad ním nelámala palicu, ale skôr teda, či nepotrebuje pomoc. Jedna návšteva psychiatra,možno dá antidepresíva, po mesiaci už mu bude lepšie, zase nabehne. On len cíti veľkú únavu a nechuť z tej depresie. A prácu má rád? Nechce zmeniť?
@anonym_e5d361 presne tak, toto nevyzerá, že je taky ko.kot, ako manžel autorky. Mne to skôr príde, že je to psychiatricka diagnóza, vyhorenie, depresia, áno, vyzerá to na takú chronickú depresiu. Ja by som nad ním nelámala palicu, ale skôr teda, či nepotrebuje pomoc. Jedna návšteva psychiatra,možno dá antidepresíva, po mesiaci už mu bude lepšie, zase nabehne. On len cíti veľkú únavu a nechuť z tej depresie. A prácu má rád? Nechce zmeniť?
@anonym_7e63b0 Ked bol predtym normalny, tak tam podla mna nieco je. Zda sa, ze kupa domu bol ten zlom. Ako poslednu snahu o zachranu manzelstva by mal ist urcite na psychiatricke vysetrenie. Lenze co ak odmietne? Proti jeho voli ho tam nikto nedotiahne. A poznas chlapov "mne nic nie je, nic sa nedeje, doktora 'na hlavu' nepotrebujem"...
Takže vzťah ani partnera nemáš. Len chlapa ktorý ma u teba na sk základný tábor kde má oprate navarene a asi aj poriesene iné potreby. Chcela si asi dieťa tak ti ho urobil. Inak fungujes ako slobodna matka a on zije ako slobodny chlap. Vyzerá že on je takto spokojný. Prečo by svoj život menil? Poznáš jeho názor. Žena slúži v domácnosti na to aby muž mal svoje pohodlie. Toto je jeho základné nastavenie s ktorým treba počítať tento softvér nezmenis
@anonym_d3dc43 nemám rada takéto nastavenie že chcela si dieťa. Každá normálna žena chce dieťa a väčšinou sa na tom stavia vzťah a manželstvo. Ak niekto nechce deti, tak sa nežení, nevydáva. Zhodiť potom na ženu že ty si chcela dieťa je úplné absurdum. Nsjhoršie, že tieto kydy idú z úst iných žien.
@anonym_autor toto je egoiatka ktorého ty a dieťa vo wc neuzaujimate...rieši si seba a plne mu to vyhovuje...veď ty sa staráš o všetko on je rád a jemu je dobré...čo na tebe záleží ako to t vnímaš keď jemu je dobré ? Aspoň vidíš za čo ťa má..prepáč ale je to tak
Proste mu na tebe dávno nezáleží...a záleží mu len na jeho blahobyte ...a na tom aby jemu bolo dobré.
@anonym_autor toto je egoiatka ktorého ty a dieťa vo wc neuzaujimate...rieši si seba a plne mu to vyhovuje...veď ty sa staráš o všetko on je rád a jemu je dobré...čo na tebe záleží ako to t vnímaš keď jemu je dobré ? Aspoň vidíš za čo ťa má..prepáč ale je to tak
Proste mu na tebe dávno nezáleží...a záleží mu len na jeho blahobyte ...a na tom aby jemu bolo dobré.
@domix147 "Dieta vo wc" 🤣🤣🤣
@anonym_d3dc43 nemám rada takéto nastavenie že chcela si dieťa. Každá normálna žena chce dieťa a väčšinou sa na tom stavia vzťah a manželstvo. Ak niekto nechce deti, tak sa nežení, nevydáva. Zhodiť potom na ženu že ty si chcela dieťa je úplné absurdum. Nsjhoršie, že tieto kydy idú z úst iných žien.
@anonym_0bc67e nepochopila si to. Píšem to s pohľadu toho chlapa podľa toho ako on žije tak sa až tak v rodičovstve nevyziva. Veľa manipulátorov sa ženi vydáva a dieťa im sluzi na to aby mali toho druhého poisteného aby bol zamestnaný a nevymýšľal. Berú sa aj ľudia čo po dohode vedia že deti nechcú a mať nebudú. Toto je široká problematika. Horšie keď žena dieťa chce je úprimne presvedčená že partner tiež a on potom to berie štýlom chcela si deti staraj sa deti domácnosť sú ženská vec a on si žije ako mládenec a vzťah s dieťaťom ho nezaujíma. Len bohužiaľ povaha chlapa sa často naplno prejaví keď má byť zodpovedný a prídu deti. A keď si myslí že stačí zarobiť peniaze a všetko ostatné domácnost deti logistiku ma riešiť iba žena s tým sa veľa urobiť nedá.
@domix147 "Dieta vo wc" 🤣🤣🤣
@anonym_6df97c :D ani nie je ďaleko od pravdy. Manžel autorky má na svoju rodinu nastavený automatický splachovací systém. Mali by si ho nastaviť aj oni dve a už ho z tadiaľ nevyťahovať .
@lilinka76 striedavku by on nechcel..rozvadzal sa mu brat, ktorí bojoval o striedavku a viem, ze ho môj muz vtedy odhovaral, nech to nerobi ved len posle peniaze a ma svoj pokoj a ak bude chcieť nyt s detmi tak raz za čas si ich vezme🤮
@anonym_autor čiže charakter a hodnoty majú dobre štepené od mamičky. Myslela som si. Takí Ko..ti nerastú len tak na stromoch.
Priprav sa na poriadny boj, tento bude bojovat o svoje pohodlie. Zdokladuj peniaze od Tvojich rodicov na byt, idealne si vytlac nejake tie vypisy jeho prijmov a jeho uctov, ak k nim mas pristup,... A neboj sa, minimalne polka bytu bude Tvoja, dieta je uz velke, cas vykopnut stareho mladenca, nech si zije svoj zivot a Ty svoj. Aj tak to velky rozdiel nebude oproti tomu, ako zijete teraz.
mala som to podobne (aj ked aspon navaril ... teda, ked chcel jest a nechcel ist do restauracie, tak musel)... ale zenice, nase zivoty sa odvijaju v urcitych stadiach... najprv chceme dieta, ak najdeme vobec nejakeho, ktory s tym suhlasi, tak si namalujeme ruzovy zivot pred nami a ideme do toho... ked uz dieta je, venujeme sa samozrejme dietatu a ten clovek vedla nas... tomu sme aj vdacne... ale dieta vyrasta, pomaly nas prestava potrebovat a vtedy sa "zobudzame", spomenieme si, ze aj my mame potreby, emocionalne a pod... ja som dost dlho cusala a hovorila som si, je to otec, syn potrebuje otca... a zrazu mi doslo, ze kua... ale ten moj syn nas vidi... a on sa vlastne uci, ze tak to ma byt. Ze tato ked nechce, tak doma pomahat nebude, nebude prispievat na domacnost a zena s tym aj tak nevie nic urobit. Mozno sa bude stazovat, ale nepomoze jej to. Vtedy mi doslo, ze ten moj syn taku kravu sprostu nenajde a nikdy nebude mat rodinu... a ak by aj nasiel nejaku s ruzovymi okuliarmi, tak taka ho posle do prec ked jej to dopne a on sa nezmeni. Tak som poslala teda tata do prec (syn mal 13 rokov) a vyslovene som synovi povedala, ze to robim preto, lebo takto sa muz voci svojej partnerke nema chovat. A ze si ma (moj syn) dobre rozmysliet, ako sa ma chovat voci svojej zene, aby nakoniec neostal sam.
@anonym_autor nechapem tieto temy, Cely zivot som zena aj napriek tomu ze som sa narodila v muzskom tele. Ale taketo temy su mi nad hlavu.. Desat rokov sa vam tu uz pokusm radit a snazim cim najviac predat z mojich skusenosti a znalosti o vztahoch a vy stale dookola tie iste chyba. Beriete ma ako Uznavanu zenu a aj si myslim ze vnimat co vas ucim je rozumne. Dievcata.. hrozne nieco s vami...
No, ako si si naučila, tak máš.
Nehnevaj sa, ale za toto si môžeš sama.
@doriiis naučila? Akože chlap je decko, ktoré si žena učí? Vy , co máte skvelých chlapov, tak verte, že sú skvelí nie kvôli vám, ale kvôli rodine , z ktorej vyšiel .
@doriiis naučila? Akože chlap je decko, ktoré si žena učí? Vy , co máte skvelých chlapov, tak verte, že sú skvelí nie kvôli vám, ale kvôli rodine , z ktorej vyšiel .
@mooonika1975 ... Tak to ťažko. Môj muž pochádza z úplne ale úplne nefunkčnej rodiny, kde nefungovalo nic. A je to jeden skvelý chlap. Má dvoch bratov, ktorý vyrastali tam kde on, tak ako on a sú úplne na nič. Takze žiadne základy.
Tak, ako žena sa dokáže zmeniť, keď stretne toho pravého, to dokážu aj muži.
Takže áno, ak si žena naučí muža, že len sadne za stôl a ona ho bude obsluhovať tak potom nech sa nedivím, že to vyžaduje.
@anonym_autor veď práve preto, aby si ho vystrašila. On ju isto chcieť nebude, keď Ti vravel, že zober malú a choď. Tým ho dobre naserieš, povedz mu, že po 11 rokoch je najvyšší čas, aby ukázal otcovské zručnosti. (Ja by som to dieťaťu tiež neurobila, ale pánka treba vystrašiť)
@lilinka76 ja by som na úkor dieťaťa chlapa takto nestrasila s ním to nepohne pri takýchto je najlepšie keď sa o deti nezaujímajú ako keby mali cez ne ublizovat zene.
@cacianka toto som mu povedala, ze sa rozideme a v byte ostávam ja s malou..tak na to mi povedal, ze on mi byt určite nenecha a odtiaľ neodíde.. a ked sa mi nepáči mam zobrat malú a mozem ist
@anonym_autor aspoň vies aký má vzťah k tebe. Chce byt teba a dieta ma u prdele.
@mooonika1975 ... Tak to ťažko. Môj muž pochádza z úplne ale úplne nefunkčnej rodiny, kde nefungovalo nic. A je to jeden skvelý chlap. Má dvoch bratov, ktorý vyrastali tam kde on, tak ako on a sú úplne na nič. Takze žiadne základy.
Tak, ako žena sa dokáže zmeniť, keď stretne toho pravého, to dokážu aj muži.
Takže áno, ak si žena naučí muža, že len sadne za stôl a ona ho bude obsluhovať tak potom nech sa nedivím, že to vyžaduje.
@doriiis ja neviem, ak je chlap dospelý, tak vie, že ho nikto obsluhovať nebude. Ak by aj žena chcela, on ako normálny dospelý pochopí, že to je recipročne, teda , že nabudúce zase on obslúži ženu. Ale ak musíš učiť muža, tak to je hrôza .
@lilinka76 ja by som na úkor dieťaťa chlapa takto nestrasila s ním to nepohne pri takýchto je najlepšie keď sa o deti nezaujímajú ako keby mali cez ne ublizovat zene.
@anonym_d3dc43 to máš pravdu. Bez takého otca a muža Vám bude lepšie. Len nech platí výživné a dá Vám svätý pokoj.
@anonym_6df97c
@anonym_7e63b0 som si vedoma toho,nakolko ho poznam roky a nikdy predtym taky nebol,ze nie je fas.A ano,vsetko nasvedcuje tomu,ze ma depresiu.Ta nechut zit,komunikovat,lezat,neumyt sa a pod.lenze dievcata,co mam este spravit?miliardy krat som s nim komunikovala,v klude,vzdy som nasla vhodnu situaciu.Ked deti zaspali,mali sme cas pre seba,zapalili si,dali vinko popripade,bol uvolneny v pokoji.Nikdy som nezacinala tieto vazne temy zuriva,s horucou hlavou a pred detmi,ci v zlej situacii,kedy napriklad nie je priestor komunikovat.Vzdy som bola opatrna.Navrhla som mu aj predaj domu,ze mozno to ho stresuje.Normalne v klude,vies,dom je velky,ty si unaveny,dom chatra,bol to tvoj sen,no na co nam je,ked z 8 izieb je 5 nefunkcnych.Byvame v dvoch,je to zbytocna zataz.Predajme ho,kupme mensi,alebo byt.Nie nie,ja ho dorobim,tento dom si nenecham,je nas a pod.Robota?denne sa pytam,ako bolo,ci je spokojny.Ano super,ten a ten hento,ta a ta toto,aj sa zasmeje.Stale mu hovorim,trapi ta nieco?vzdy si bol zivy,vesely,teraz len prezivas.Nie,nic mi nie je.....Toto nie je stav par dni,tyzdnov.Toto trva uz dlho a ja sa dlho snazim roznymi sposobmi ako na neho.Lenze ja som tiez len clovek,nedavam to.To mate ako s alkoholikom,pije,vy ste nestastne,chcete mu pomoct,on nevidi dovod,ved o nic nejde.Takto to vidim aj v nasom pripade.On berie energiu mne,detom,ale pomoc nepotrebuje,ved jemu nic nie je....Tak co s nim?nicim len seba samu otazkami.Bol taky vzdy,len som to prehliadala?sa tvaril na zaciatku a teraz,ked ma vsetko,uz je to jeho prava tvar?alebo skutocne trpi depresiou,ci inou poruchou,ak ano,preco nechce pomoc?Mozno je toho na neho moc,novy dom,okolie,praca a po praci este riesit dom?mozno mozno mozno.Lenze on nekomunikuje,nechce,pre neho je vsetko ok.A co ja?kde ja v tomto pribehu mam priestor?aj ja byvam v novom,aj ja som odisla daleko od rodneho mesta,aj ja musim spoznavat novych ludi,do toho riesit deti a narocne babo,ktore vkuse place,plus domacnost,zahrada....Som unavena,vycerpana,smutna.Kolko krat som ho s placom objala,ze ja to nedavam,nevladzem a on?len ma poklepkal,ani ja.uplne chladne.Ja nie som stroj,som clovek.V momente,ked si zena uvedomi,ze jej je lepsie,ked je chlap v praci,ci skratka mimo domu,vtedy je to pre mna jasny signal,ze toto bude asi koniec.
@anonym_autor nechapem tieto temy, Cely zivot som zena aj napriek tomu ze som sa narodila v muzskom tele. Ale taketo temy su mi nad hlavu.. Desat rokov sa vam tu uz pokusm radit a snazim cim najviac predat z mojich skusenosti a znalosti o vztahoch a vy stale dookola tie iste chyba. Beriete ma ako Uznavanu zenu a aj si myslim ze vnimat co vas ucim je rozumne. Dievcata.. hrozne nieco s vami...
@anonym_84fd79 skus to nakreslit 🤔absolutne nechapem,co chces povedat
@anonym_6df97c
@anonym_7e63b0 som si vedoma toho,nakolko ho poznam roky a nikdy predtym taky nebol,ze nie je fas.A ano,vsetko nasvedcuje tomu,ze ma depresiu.Ta nechut zit,komunikovat,lezat,neumyt sa a pod.lenze dievcata,co mam este spravit?miliardy krat som s nim komunikovala,v klude,vzdy som nasla vhodnu situaciu.Ked deti zaspali,mali sme cas pre seba,zapalili si,dali vinko popripade,bol uvolneny v pokoji.Nikdy som nezacinala tieto vazne temy zuriva,s horucou hlavou a pred detmi,ci v zlej situacii,kedy napriklad nie je priestor komunikovat.Vzdy som bola opatrna.Navrhla som mu aj predaj domu,ze mozno to ho stresuje.Normalne v klude,vies,dom je velky,ty si unaveny,dom chatra,bol to tvoj sen,no na co nam je,ked z 8 izieb je 5 nefunkcnych.Byvame v dvoch,je to zbytocna zataz.Predajme ho,kupme mensi,alebo byt.Nie nie,ja ho dorobim,tento dom si nenecham,je nas a pod.Robota?denne sa pytam,ako bolo,ci je spokojny.Ano super,ten a ten hento,ta a ta toto,aj sa zasmeje.Stale mu hovorim,trapi ta nieco?vzdy si bol zivy,vesely,teraz len prezivas.Nie,nic mi nie je.....Toto nie je stav par dni,tyzdnov.Toto trva uz dlho a ja sa dlho snazim roznymi sposobmi ako na neho.Lenze ja som tiez len clovek,nedavam to.To mate ako s alkoholikom,pije,vy ste nestastne,chcete mu pomoct,on nevidi dovod,ved o nic nejde.Takto to vidim aj v nasom pripade.On berie energiu mne,detom,ale pomoc nepotrebuje,ved jemu nic nie je....Tak co s nim?nicim len seba samu otazkami.Bol taky vzdy,len som to prehliadala?sa tvaril na zaciatku a teraz,ked ma vsetko,uz je to jeho prava tvar?alebo skutocne trpi depresiou,ci inou poruchou,ak ano,preco nechce pomoc?Mozno je toho na neho moc,novy dom,okolie,praca a po praci este riesit dom?mozno mozno mozno.Lenze on nekomunikuje,nechce,pre neho je vsetko ok.A co ja?kde ja v tomto pribehu mam priestor?aj ja byvam v novom,aj ja som odisla daleko od rodneho mesta,aj ja musim spoznavat novych ludi,do toho riesit deti a narocne babo,ktore vkuse place,plus domacnost,zahrada....Som unavena,vycerpana,smutna.Kolko krat som ho s placom objala,ze ja to nedavam,nevladzem a on?len ma poklepkal,ani ja.uplne chladne.Ja nie som stroj,som clovek.V momente,ked si zena uvedomi,ze jej je lepsie,ked je chlap v praci,ci skratka mimo domu,vtedy je to pre mna jasny signal,ze toto bude asi koniec.
@anonym_e5d361 Uplne strasidelne toto. Mozno už mal nalomenu psychiku predtym, a kupou toho domu sa to prejavilo. Mozno ani on sam nevie, co mu je. Ale ako to zistit, ked "ja som v pohode" a nikam ho nedostanes...hm. Zlozite. Chapem, ze uz mas rozhovorov, ktore nikam nevedu, plne zuby. Asi by som to este nejak potiahla do Vianoc, a potom mu dala ultimatum- bud budes so sebou nieco robit, alebo ideme od seba. Vsak takto sa fungovat neda, ze mas stiahnuty zaludok vzdy, ked je muz doma. O chvilu ta fo zozerie.
@anonym_e5d361 Uplne strasidelne toto. Mozno už mal nalomenu psychiku predtym, a kupou toho domu sa to prejavilo. Mozno ani on sam nevie, co mu je. Ale ako to zistit, ked "ja som v pohode" a nikam ho nedostanes...hm. Zlozite. Chapem, ze uz mas rozhovorov, ktore nikam nevedu, plne zuby. Asi by som to este nejak potiahla do Vianoc, a potom mu dala ultimatum- bud budes so sebou nieco robit, alebo ideme od seba. Vsak takto sa fungovat neda, ze mas stiahnuty zaludok vzdy, ked je muz doma. O chvilu ta fo zozerie.
@anonym_6df97c najhorsie na tom celom je,ze sme obaja na tom istom,ja este plus horsie,lebo musim fungovat pre deti a nikoho tu nemam.On ma aspon ake take priatelstva z prace.Citim sa totalne opustena,znicena uz teraz.Ja uz ani neviem,ci ho lubim,naozaj uprimne,neviem.Vzdy som nechapala,ked sa to niekto pytal,ze ako to vyzera,ked prestaneme lubit,alebo otazky,lubim este,alebo uz nie?vzdy som sa smiala,ze ako to fakt sa toto niekto pyta?ved to musis citit.No ja uprimne som v stave,ze neviem.Na jednej strane racionalne rozmyslam a viem pochopit,ze su aj taketo zmeny zivota a nie vzdy je clovek takym,akym bol kedysi a treba to akceptovat a snazit sa pomoct,od toho je vztah/manzelstvo,rodina.Na strane druhej si hovorim,pre toto som sa ja narodila?toto mam ja trpiet?toto je ten zivot,ktory mam zit?a hlavne tie deti,ved z nich vyrastie presne toto.Lebo to vidia,maju to za priklad,ze muz odrobi a lahne a ze zena je ta,co robi vsetko ostatne.Mam dceru,neviem si predstavit,ze sa raz vyda a bude sa takto trapit.Mam syna,neviem si predstavit,ze bude len lehnit.Ja uz som tak rezignovala,ze zijem len pre dni,kedy je prec a tie dni,ked je doma,len nejak prezivam s myslienkov,ved zajtra pojde zas do prace.....Myslienka na rozvod bola milion krat,no nechcem to brat ako vydieranie,ultimatum.Aj ked,ano,mas pravdu,bud,alebo.No ten rozvod musi byt 100% ,ze naozaj sa nezmenil,idem do toho a neostane to len pri tom,zmen sa,alebo sa rozvediem a on sa nezmeni a ja trubka aj tak zostanem.
@anonym_6df97c najhorsie na tom celom je,ze sme obaja na tom istom,ja este plus horsie,lebo musim fungovat pre deti a nikoho tu nemam.On ma aspon ake take priatelstva z prace.Citim sa totalne opustena,znicena uz teraz.Ja uz ani neviem,ci ho lubim,naozaj uprimne,neviem.Vzdy som nechapala,ked sa to niekto pytal,ze ako to vyzera,ked prestaneme lubit,alebo otazky,lubim este,alebo uz nie?vzdy som sa smiala,ze ako to fakt sa toto niekto pyta?ved to musis citit.No ja uprimne som v stave,ze neviem.Na jednej strane racionalne rozmyslam a viem pochopit,ze su aj taketo zmeny zivota a nie vzdy je clovek takym,akym bol kedysi a treba to akceptovat a snazit sa pomoct,od toho je vztah/manzelstvo,rodina.Na strane druhej si hovorim,pre toto som sa ja narodila?toto mam ja trpiet?toto je ten zivot,ktory mam zit?a hlavne tie deti,ved z nich vyrastie presne toto.Lebo to vidia,maju to za priklad,ze muz odrobi a lahne a ze zena je ta,co robi vsetko ostatne.Mam dceru,neviem si predstavit,ze sa raz vyda a bude sa takto trapit.Mam syna,neviem si predstavit,ze bude len lehnit.Ja uz som tak rezignovala,ze zijem len pre dni,kedy je prec a tie dni,ked je doma,len nejak prezivam s myslienkov,ved zajtra pojde zas do prace.....Myslienka na rozvod bola milion krat,no nechcem to brat ako vydieranie,ultimatum.Aj ked,ano,mas pravdu,bud,alebo.No ten rozvod musi byt 100% ,ze naozaj sa nezmenil,idem do toho a neostane to len pri tom,zmen sa,alebo sa rozvediem a on sa nezmeni a ja trubka aj tak zostanem.
@anonym_e5d361 mas este rodicov? vedeli by ti pomoct? nemohla by si sa vratit tam odkial ste prisli?
poviem ti uprimne toto ta znici a deti nebudu mat ani jedneho funkcneho rodica. toto je moc aj na kona a nevydrzis to dlhodobo. podpise sa ti to vazne na zdravi ked nieco nezmenis. on ma rodicov? aky maju/mate vztah?

@lenusiatko čo sa týka inej ženy..v tomto nemám pochybnosti, že by nejakú mal..jednak, ktorá by ho chcela..na druhej strane, kedykoľvek mu zavolám na kameru, vždy zdvihne (je buď na byte, na biku, v tej posilke a tak)...na druhú stranu, ak by ho nejaká chcela..jednoduchšie by sa to všetko vyriešilo, nech si ho bere...ešte ho pobalím a držím jej palce...ale nemyslím si teda, že by niekoho mal..ani doma keď je (s nikým nepíše, nevolá...on je skôr inak prepnutý, že rieši kamošov, bicykle a tak).
@anonym_autor ty sa nespoliehaj na to, že on si nájde inu a pôjde sám preč. Ty ries seba. Svoj prístup.
On žije úplne ako slobodný muž. A čokoľvek chceš zmeniť, povie nie a ty cuvnes.
Dokážeš roky fungovať bez neho, všetko riešiš sama, plus máš vedúcu pozíciu, takže si šikovná a zdatna absolútne nie si naňho odkázaná.
Mám kamarátku na vysokom poste a jej manžel ju za roky spolu tak osprostel, že si myslela, že bez neho nič nedokáže. Už je šťastne rozvedená, ale musela sa najmä mentálne prenastavit, že to zvládne a vyčistiť si myseľ a dušu od jeho vplyvu.