icon

Ako reagovať, keď sa oslava sviatku pokazí?

Dnes o 09:03

Dnes ma moj milovany sviatok - my spolu nezijeme, long story. Rano som vstala, ol siedmej som nabehla do potravin nakupit ranajky, plus som mala pripraveny darcek. Volala som mu o pol deviatej, popriala vsetko naj, ci k nemu mozem prist na 5 min, len mu dam darcek, ranajky a necham ho, nech sa v klude sam naje. Ani som nemusela ist dnu. On, ze nie, ze to je narychlo, ze este nie je prebraty, ze sa musi dat dokopy. Ja uz som o pol desiatej mala termin u kozmeticky Cize, nie, nie, neda sa, nemoze. Hovorim ved na 2 minuty ti to dam. Nie… tak som nahnevane zlozila mobil. Potom o 15 min mi napisal, tak prid ked chces. Na to som nereagovala. Isla som k nemu domov, zazvonila susedom a nechala mu darcek pred dverami. Zisla som do auta a napisala - pozri sa pred dvere. Odisla som … na nakup. O 3 min mi vola, ze tam nic nie je. Vo mne ti vrelo. Dokelu za 3 min to niekto zobral? Tak ma natahoval, aby mi nakoniec povedal, ze to tam je a nic z toho on nechce (vsetko co dostal su veci, ktore ma rad). Tak to uz som nahnevane povedala, nech to niekomu rozda, podaruje susedom, ze uz nevladzem a rozlucila som sa. Na co mi napisal, ze si mnou nenecha pokazit den. Isla som ku kozneticke, kde mi pisal a volal, nedvihala som. Nakoniec som mu napisala, ze este raz vsetko najlepsie a nech si v pokoji uzije den. Na co mi odpisal, ze uz som mu ho pokazila a zjavne si to uzivam.

Podotykam sme ludia medzi 40-45, nie deti.
Vysla som z toho ako debil, co kazi ludom dni :f
Nezainteresovany pohlad? Lebo si naozaj pridem tak nemozna dnes…

anonym_10c3a9
Dnes o 10:44

Súhlasím s tým, že aký išiel, takú našiel... reakcie oboch prehnané a detinské, ktoré iba prilievali olej do ohňa... tiež by som nechcela darček, ktorý mi niekto - k tomu partner - nechá pohodený pred dverami... najmä keď ustúpil a povedal, že nech teda prídeš... nie každý má rád prekvapenia a prepadovky, v tom by si ho snáď mohla poznať a darček nachystať a odovzdať niekedy, keď sa dohodnete, že to vyhovuje obom... ale tie jeho naťahovačky, že tam nič nie je a ako si mu pokazila deň je z jeho strany tiež dosť neprimerané

muchotrafka298
Dnes o 10:53

Pokial s niekym nezijes, tak bez ohlasenia sa NIKAM nechodi na navstevu. Ak jasne povie, ze mu to nevyhovuje, tak poviem OK, povedz kedy sa mozem zastavit. Volam/pisem den vopred, ak to chcem ako prekvapenie rano a nezduvam sa, ze o pol desiatej nema nikto na mna rano naladu. Vobec nevies, ze ci tam niekoho nemal a nesla si nevhod. Lebo aj to sa moze stat, nebolo by to nic zvlastne. Nezijete spolu, tym padom si kazdy moze robit co uzna za vhodne. Co si cakala, ked si sa mu tam rano napchala silou mocou? Lebo mu nesies ranajky, ktore on nechcel a necakal.

autor
Dnes o 10:54
@muchotrafka298

Pokial s niekym nezijes, tak bez ohlasenia sa NIKAM nechodi na navstevu. Ak jasne povie, ze mu to nevyhovuje, tak poviem OK, povedz kedy sa mozem zastavit. Volam/pisem den vopred, ak to chcem ako prekvapenie rano a nezduvam sa, ze o pol desiatej nema nikto na mna rano naladu. Vobec nevies, ze ci tam niekoho nemal a nesla si nevhod. Lebo aj to sa moze stat, nebolo by to nic zvlastne. Nezijete spolu, tym padom si kazdy moze robit co uzna za vhodne. Co si cakala, ked si sa mu tam rano napchala silou mocou? Lebo mu nesies ranajky, ktore on nechcel a necakal.

@muchotrafka298 nemal tam nikoho, len on rano pokial nejde na velku, tak je takyto neznesitelny. Toto je kazde rano - kazdy den.

doriiis
Dnes o 10:55
@anonym_autor

@muchotrafka298 nemal tam nikoho, len on rano pokial nejde na velku, tak je takyto neznesitelny. Toto je kazde rano - kazdy den.

@anonym_autor ... Ty si riadne naivná. Ten chlap ťa má na háku.

autor
Dnes o 10:56
@doriiis

@anonym_autor ... Ty si riadne naivná. Ten chlap ťa má na háku.

@doriiis to ti vážne hovorím. Nikdy sa nevieme nikam vybrať, kým nejde na veľkú.... mňa už z toho porazí. On je schopný byť pol dňa doma, kým nepôjde na toaletu, až potom... a to mu hovorím, neboj sa, aj inde majú WC, ale on inde na veľkú nepôjde. To je celý jeho problém.

muchotrafka298
Dnes o 10:57
@anonym_autor

@anonym_autor to je jedno ci ma ci nema, nam tu nemusis jeho ranne hygienicke ritualy opisovat ani aku ma po nich naladu. Nas to nezaujima a je to dost hulvatske. Ma Ta na haku, vobec s tebou nechcel travit dnesny sviatok.

doriiis
Dnes o 10:58
@anonym_autor

@doriiis to ti vážne hovorím. Nikdy sa nevieme nikam vybrať, kým nejde na veľkú.... mňa už z toho porazí. On je schopný byť pol dňa doma, kým nepôjde na toaletu, až potom... a to mu hovorím, neboj sa, aj inde majú WC, ale on inde na veľkú nepôjde. To je celý jeho problém.

@anonym_autor .. keď len toto je podľa teba problém, tak si takého blba zaslúžiš. Vyzerá to tak, že ani ty nie si najchytrejsia

autor
Dnes o 10:58
@muchotrafka298

@anonym_autor to je jedno ci ma ci nema, nam tu nemusis jeho ranne hygienicke ritualy opisovat ani aku ma po nich naladu. Nas to nezaujima a je to dost hulvatske. Ma Ta na haku, vobec s tebou nechcel travit dnesny sviatok.

@muchotrafka298 aj ja si to myslim, preto som ho nechala sameho, aby som mu este viac tento den pokazila. Kedze mi napisal doslovne, ze si pokazit den neda, aj ked uz som to urobila tym, ze som mu nechala darcek pred dverami.

muchotrafka298
Dnes o 11:00
@anonym_autor

@muchotrafka298 aj ja si to myslim, preto som ho nechala sameho, aby som mu este viac tento den pokazila. Kedze mi napisal doslovne, ze si pokazit den neda, aj ked uz som to urobila tym, ze som mu nechala darcek pred dverami.

@anonym_autor ja sa Ta opytam priamo. Preco si to urobila? Den vopred si mu mala napisat, ze ho chces prekvapit hned rano, ked ma sviatok, ci bude doma a kedy by mu to vyhovovalo. Ze mas pre neho darcek a meninove ranajky. Keby ti vcera povedal aleb napisal, ze mu to nevyhovuje, vidite sa vtedy a vtedy, uz toto by mi kontrolka svietila. A nikam by som nesla. darcek by som dala dodatocne a ziadne ranajky a prekvapenie ako 15 rocna pubiska by som nechystala. Na co, ked ma ma na haku.

anonym_10c3a9
Dnes o 11:02
@anonym_autor

@anonym_autor a napriek tomu, že toto vieš, si to vymyslela tak, že si sa tam rozhodla nanominovať hneď ráno a dať mu to vedieť pár minút pred tým s darčekom, ktorý nevydrží bez toho, aby si ho prebral... a je jedno, že povieš, že to len na 2 minúty, ja som človek, ktorý takéto veci nechce riešiť za 2 minúty šup šup, len aby bolo... áno, jeho reakcia tiež nebola úplne primeraná a vhodná a mohol komunikovať inak, ale ono od začiatku sa to celé dalo riešiť inak... ale čo už, teraz obaja vychladnite a potom sa o tom porozprávajte a porozmýšľala by som nad tým, čo všetko tomuto z jednej aj druhej strany predchádzalo dlhodobo a ako s nami ďalej

autor
Dnes o 11:06
@anonym_10c3a9

@anonym_autor a napriek tomu, že toto vieš, si to vymyslela tak, že si sa tam rozhodla nanominovať hneď ráno a dať mu to vedieť pár minút pred tým s darčekom, ktorý nevydrží bez toho, aby si ho prebral... a je jedno, že povieš, že to len na 2 minúty, ja som človek, ktorý takéto veci nechce riešiť za 2 minúty šup šup, len aby bolo... áno, jeho reakcia tiež nebola úplne primeraná a vhodná a mohol komunikovať inak, ale ono od začiatku sa to celé dalo riešiť inak... ale čo už, teraz obaja vychladnite a potom sa o tom porozprávajte a porozmýšľala by som nad tým, čo všetko tomuto z jednej aj druhej strany predchádzalo dlhodobo a ako s nami ďalej

@anonym_10c3a9 on ma pozná, ja som ten spontánny typ, ktorý zazvoní, dá mu darček, pusu a odíde. Bežne to tak robím. A prinesiem mu kávu, alebo len nechám niečo u jeho mami. Som taký typ ženy, čo rieši veci a keď ma niekoho rada, tak mu mu chce ráno na minútu niečo dať a prekvapiť ho, nejdem do vnútra, nejdem rušiť jeho priestor. Aj som mu napísala, že mohli sme ísť na dve minúty na cigu dole kľudne, alebo aj nie, iba by som mu to dala a odišla. To, že by sme sa mohli naraňajkovať aspoń raz spolu a urobiť si pekný deň, keď je ráno doma sám, má ani nenapadlo. Jeho priestor mu nechávam a nenarúšam ho.

a0
Dnes o 11:11

😂 celý čas som rozmýšľala nad vekom, tipla som o 30 rokov menej, než máte v skutočnosti. 🤦‍♀️ Za mňa vám dobre drbe obom, vo vašom veku by som čakala, 2 rozumných emočne vyzretých ľudí.

anonym_10c3a9
Dnes o 11:12
@anonym_autor

@anonym_10c3a9 on ma pozná, ja som ten spontánny typ, ktorý zazvoní, dá mu darček, pusu a odíde. Bežne to tak robím. A prinesiem mu kávu, alebo len nechám niečo u jeho mami. Som taký typ ženy, čo rieši veci a keď ma niekoho rada, tak mu mu chce ráno na minútu niečo dať a prekvapiť ho, nejdem do vnútra, nejdem rušiť jeho priestor. Aj som mu napísala, že mohli sme ísť na dve minúty na cigu dole kľudne, alebo aj nie, iba by som mu to dala a odišla. To, že by sme sa mohli naraňajkovať aspoń raz spolu a urobiť si pekný deň, keď je ráno doma sám, má ani nenapadlo. Jeho priestor mu nechávam a nenarúšam ho.

@anonym_autor Ja som zase človek, pre ktorého je už to zazvonenie a odovzdanie čohokoľvek aj len medzi dverami nejakým narušením priestoru, pokiaľ teda poviem, že teraz naozaj nie a mám celkovo rada veci plánované... asi by som teda s človekom, ktorý vyjadruje lásku tvojim spôsobom tým pádom byť nemohla alebo by sme obaja museli robiť veľa kompromisov... a tým to nechcem nijak zhadzovať, veď jazyky lásky aj povahy sú rôzne, píšem len nejaký druhý pohľad na vec človeka, ktorý to nevidí tvojimi očami... ale o tom sa treba proste porozprávať...

autor
Dnes o 11:15
@anonym_10c3a9

@anonym_autor Ja som zase človek, pre ktorého je už to zazvonenie a odovzdanie čohokoľvek aj len medzi dverami nejakým narušením priestoru, pokiaľ teda poviem, že teraz naozaj nie a mám celkovo rada veci plánované... asi by som teda s človekom, ktorý vyjadruje lásku tvojim spôsobom tým pádom byť nemohla alebo by sme obaja museli robiť veľa kompromisov... a tým to nechcem nijak zhadzovať, veď jazyky lásky aj povahy sú rôzne, píšem len nejaký druhý pohľad na vec človeka, ktorý to nevidí tvojimi očami... ale o tom sa treba proste porozprávať...

@anonym_10c3a9 ale on bol tiež taký, voľakedy, spontánny, akčný, robil mi prekvapenia, a naozaj také, čo nechceš...

muchotrafka298
Dnes o 11:16
@anonym_autor

@anonym_autor nie kazdemu cloveku spontannost vyhovuje. Ja napisem za seba, tiez som bola spontanna a zistila som, ze som tym velmi vela ludom liezla na nervy. Lebo nie kazdy bol na to nastaveny, ze v kuse som nieco vymyslala, lebo mne to prislo super. Druhej strane nie vzdy. Ja veci planujem, som planovac, vsetko mam premyslene. A preto by ma nikdy v zivote nenapadlo ist k niekomu bez ohlasenia, ani k blizkym ludom, kamaratke, nehovoriac frajerovi co by nezil so mnou.
Niektory ludi si myslia, ze spontannost su rozne pubertalne vystrelky a pod. Nie, to nie je spontannost, to je nedostatok zdraveho rozumu. Ked dospely chlap robi rozne akcne blbosti, si mysli, ze aky je vtipny no a bohuzial nie je.

gribka1
Dnes o 11:18

Aspoň stihol vyprevadiť návštevu 😂. Že ťa to s ním baví.

autor
Dnes o 11:21
@muchotrafka298

@anonym_autor nie kazdemu cloveku spontannost vyhovuje. Ja napisem za seba, tiez som bola spontanna a zistila som, ze som tym velmi vela ludom liezla na nervy. Lebo nie kazdy bol na to nastaveny, ze v kuse som nieco vymyslala, lebo mne to prislo super. Druhej strane nie vzdy. Ja veci planujem, som planovac, vsetko mam premyslene. A preto by ma nikdy v zivote nenapadlo ist k niekomu bez ohlasenia, ani k blizkym ludom, kamaratke, nehovoriac frajerovi co by nezil so mnou.
Niektory ludi si myslia, ze spontannost su rozne pubertalne vystrelky a pod. Nie, to nie je spontannost, to je nedostatok zdraveho rozumu. Ked dospely chlap robi rozne akcne blbosti, si mysli, ze aky je vtipny no a bohuzial nie je.

@muchotrafka298 a to robí presne aj on, doslovne. Ale ja nič od neho nechcem... ani ho nejdem obťažovať, ani sa s ním najesť, iba som mu chcela dať niečo, čo nech si dá do chladničky, lebo kým ja prídem po práci domov, tak to v aute skysne a zbytočne som kupovala. A môže si to dať dnes s mamou kľudne.

anonym_10c3a9
Dnes o 11:22
@anonym_autor

@anonym_10c3a9 ale on bol tiež taký, voľakedy, spontánny, akčný, robil mi prekvapenia, a naozaj také, čo nechceš...

@anonym_autor voľakedy je tu asi kľúčové... meníme sa, muži veľmi často obzvlášť v tom veku aký si uviedla, že máte... a tak isto sa menia vzťahy a prechádzajú rôznymi fázami... je na vás ako s tým naložíte a nelipni na minulosti, všímaj si ako sa ku tebe správa dnes, lebo to bolo teda tiež riadne neokrôchané

cina1
@maca1984

Obaja ste ako malé deti.

@maca1984 ja som tiez myslela ze dvaja adolescenti...

anonym_84d571

Ja sa zamyslam ci vy dvaja ste kompletni. Jeden je za osemnast, druhy bez dvoch za dvadsat ale mentalne asi dost pribrzdeni. Takze v konecnom dosledku k sebe dobre pasujete.
A ja ti napisem este za seba: Ak by ma nejaky iniciativny blbec budil kvoli ranajkam, ked si konecne mozem pospat, tak by som ho poslala riadne daleko.

autor
Dnes o 11:23
@anonym_10c3a9

@anonym_autor voľakedy je tu asi kľúčové... meníme sa, muži veľmi často obzvlášť v tom veku aký si uviedla, že máte... a tak isto sa menia vzťahy a prechádzajú rôznymi fázami... je na vás ako s tým naložíte a nelipni na minulosti, všímaj si ako sa ku tebe správa dnes, lebo to bolo teda tiež riadne neokrôchané

@anonym_10c3a9 obávam sa, že tu som už skončila. Kde nie som vítaná sa nepchám, stačí mi raz povedať. a dnes bolo povedané.

muchotrafka298
Dnes o 11:24
@anonym_autor

@anonym_10c3a9 obávam sa, že tu som už skončila. Kde nie som vítaná sa nepchám, stačí mi raz povedať. a dnes bolo povedané.

@anonym_autor ked vies aky je, skutocne to bol pre teba problem mu to oznamit den vopred a podla toho sa zariadit? A nie spontanne utekat k niekomu v sobotu rano a dufat, ze bude cely stastny, ze ho zobudi jeho frajerka a da mu pred dvere ranajky....

autor
Dnes o 11:33
@muchotrafka298

@anonym_autor ked vies aky je, skutocne to bol pre teba problem mu to oznamit den vopred a podla toho sa zariadit? A nie spontanne utekat k niekomu v sobotu rano a dufat, ze bude cely stastny, ze ho zobudi jeho frajerka a da mu pred dvere ranajky....

@muchotrafka298 nie. vcera bol ofucany a pozeral futbal. Mohla som iba dnes rano. Ja vstavam kazde rano o piatej, on o siedmej. Po deviatej nie je ani u jedneho skoro rano.

muchotrafka298
Dnes o 11:36
@anonym_autor

@muchotrafka298 nie. vcera bol ofucany a pozeral futbal. Mohla som iba dnes rano. Ja vstavam kazde rano o piatej, on o siedmej. Po deviatej nie je ani u jedneho skoro rano.

@anonym_autor tak vidis, ze bolo. Druhykrat budes mudrejsia. To, ze niekto vstava o 7,00 neznamena, ze ma s radostou vyskakovat z postele a prijimat navstevy.

autor
Dnes o 11:37
@muchotrafka298

@anonym_autor tak vidis, ze bolo. Druhykrat budes mudrejsia. To, ze niekto vstava o 7,00 neznamena, ze ma s radostou vyskakovat z postele a prijimat navstevy.

@muchotrafka298 on mi to urobil takisto a nebol s tym problem. Bezne mi zazvoni dole a nieco mi donesie.

muchotrafka298
Dnes o 11:39
@anonym_autor

@muchotrafka298 on mi to urobil takisto a nebol s tym problem. Bezne mi zazvoni dole a nieco mi donesie.

@anonym_autor tak vies co? Urob mu to iste, ze nie, teraz sa mi to nehodi, neda sa, mozem ist dole. Nech sa naucite normalnym slusnym moresom. Ze prekvapenie je fajn, ale nie vzdy vhodne a pri dospelych ludoch v strednom veku uz vobec nie. Nech sa navzajom naucite, ze nikam sa nechodi bez ohlasenia.

beata_k
Dnes o 11:41

@anonym_autor Si manipulatorka. Ked nie je po tvojom, tak obvinujes cele okolie a robis zo seba chudinku ako tebe! bolo ublizene.

anonym_3f39ed
Dnes o 11:50
@anonym_autor

@anonym_autor Koľko rokov ste už v tomto podivnom vzťahu -nevztahu? Ty ani nemáš kľúč od jeho bytu? Ty si to vopred vedela, že dnes na neho nebudeš mať čas? A čo máš lepšie na programe, ako byť so svojim údajne "milovaným"? Už si niekedy žila s niekým tak naozaj, že spolu? A on?

kavasmliekom
Dnes o 11:52

@anonym_autor no hej, správate sa zvláštne. To, že spolu nežijete, ok, sú len vaše súkromné záležitosti...to, že nechcel s tebou stráviť deň, zvláštne, to, že aj napriek jeho nesúhlasu si tam išla a ani nezaklopala len dala niečo pred dvere, zase zvláštne, to, že mu nedokážeš povedať, že s ním nechceš rozprávať, tiež detinské, len si píšete, voláte a ignorujete...nemáte náhodou 14 a 15r?

autor
Dnes o 11:53
@anonym_3f39ed

@anonym_autor Koľko rokov ste už v tomto podivnom vzťahu -nevztahu? Ty ani nemáš kľúč od jeho bytu? Ty si to vopred vedela, že dnes na neho nebudeš mať čas? A čo máš lepšie na programe, ako byť so svojim údajne "milovaným"? Už si niekedy žila s niekým tak naozaj, že spolu? A on?

@anonym_3f39ed áno, žila som so svojím partnerom a snúbencom. On nežil nikdy s nikým, ak nerátam mňa pár mesiacov.