icon

Ako reagovať na falošné správanie svokry?

18. aug 2025

ahojte mam na vas zienky taku otazku, lebo niekedy neviem ci ja som divna alebo ...ide o to ze som vzdy myslela ze mam so svokrou dobry vztah a ze ma ma rada, lebo stale vyhlasuje ake ma stastie jej syn a aj ona ze ma taku super nevestu a podobne..pred mesiacom sa svokra stretla s mojimi rodicmi po dlhom case sa videli, a ked rodicia prisli s navstevy obaja mi v uzase rozpravali co vsetko sa na mna od svokry dopoculi..- ze sa neviem obliekat, ze sa riadne nestaram a nevenujem sa detom, ze by som mala schudnut, ze ked mi skncila materska chcela by dohodit robotu u nich vo firme ale ze to ja by som urcite taku pracu nezvladala a podobne...proste rodicia isli od nej uplne zarazení ze co sa o mne podozvedali a ze aky nazor ma svokra na mna..ja som sa na toto nahnevala pretoze mne to oci svokra stale len lichoti aaka som uzasna aka je rada ze jej syn sa tak dobre ozenil a neviem co este..a so svokrou som obmedzila kontakt na nevyhnutne minimum co zase vadi mojmu muzovi..a hadame sa koli tomu..tak ja neviem ako by ste vy zareagovali na nieco taketo? lebo podla mojho muza to prehanam

Strana
z2
autor
18. aug 2025
@anonym_autor

@isis234 ona podla mna aj tusi lebo si vsimla ze od tej navstevy rodicov sa k nej spravam inak..

@anonym_autor lebo aj minule sme sa stretli mala som oblecene nove saty a zacala mi lichotit ze ako super v tom vyzeram

nyusika
18. aug 2025
@isis234

@anonym_autor nedaj na sebe rúbať drevo. Komunikuj. Spýtaj sa jej, čo ju viedlo k tomu, že o tebe nepekne rozprávala tvojim rodičom. Nech je prítomný aj tvoj manžel. Ak sa ona bude vyhovárať, prizvala by som i rodičov. Nech sa vec vyrieši.
Takéto ohováranie.. o nás, bez nás vedie len k hádkam. To nie je dobre.
To, že svokra má po dlhej dobe majetky, lepšie sa oblieka, je jej problém. Nikoho iného. Nech si žije svoj život a ty si ži svoj. Ale... všetko treba vydiskutovať.
Ty si svokre nepovedala, že sa ti to nepáči. Ona, akože nevie, prečo si obmedzila s ňou návštevy. Naprav to.

@isis234 ja by som do toho urcite manzela ...a uz vobec nie rodicov...netahala.
netreba zas z toho robit kauzu roka. netreba vsetko riesit ako statny rozpocet
slusne sa opytat - povedat, ze ta to zarzilo, lebo som az doteraz nemala problem, ze by jej na mne nieco vadilo.

domkakvet
18. aug 2025

@anonym_autor ja som za obmedzenie kontaktu na minimum.

bielasovicka
18. aug 2025

No ja na tvojom mieste by som v prvom rade išla svokry opýtať nech ti vysvetli co mali byť tie reči o tebe. A nie tu na mk to riešiť. Tu sa nedozvies prečo to všetko povedala. Takže, smer svokra.

isis234
18. aug 2025
@nyusika

@isis234 ja by som do toho urcite manzela ...a uz vobec nie rodicov...netahala.
netreba zas z toho robit kauzu roka. netreba vsetko riesit ako statny rozpocet
slusne sa opytat - povedat, ze ta to zarzilo, lebo som az doteraz nemala problem, ze by jej na mne nieco vadilo.

@nyusika čo ak to všetko nebola pravda? Aby aj rodičia potvrdili, čo jej svokra hovorila pravdu. Prečo jej to nepovedala do očí? Komunikácia. Všetci prítomní. "Karty na stôl" Až vtedy sa dozvie skutočnú pravdu. Nik nemôže otočiť slová

isis234
18. aug 2025
@anonym_autor

@isis234 ona podla mna aj tusi lebo si vsimla ze od tej navstevy rodicov sa k nej spravam inak..

@anonym_autor preto by ste sa mali všetci stretnúť. Hoc niekde vonku, na káve. kde bude málo ludí. Tam si to vyjasniť. Tak sa dozvie, kto čo povedal a ako to myslel

nyusika
18. aug 2025
@isis234

@nyusika čo ak to všetko nebola pravda? Aby aj rodičia potvrdili, čo jej svokra hovorila pravdu. Prečo jej to nepovedala do očí? Komunikácia. Všetci prítomní. "Karty na stôl" Až vtedy sa dozvie skutočnú pravdu. Nik nemôže otočiť slová

@isis234 ja by som to riesila inak.
neznasam taketo "konfrontacie" na sposob reality show typu farma a nevesta pre milionara

ty to mozes riesit tak, ako to tebe vyhovuj

isis234
18. aug 2025
@nyusika

@isis234 ja by som to riesila inak.
neznasam taketo "konfrontacie" na sposob reality show typu farma a nevesta pre milionara

ty to mozes riesit tak, ako to tebe vyhovuj

@nyusika tak si rieš podla seba. Každý si tu napíše svoj názor. Zbytočne ma označuješ. Odpovedaj láskavo autorke.
Ja som sa ťa nepýtala na tvoj názor😉🙂

nyusika
18. aug 2025
@isis234

@nyusika tak si rieš podla seba. Každý si tu napíše svoj názor. Zbytočne ma označuješ. Odpovedaj láskavo autorke.
Ja som sa ťa nepýtala na tvoj názor😉🙂

@isis234 dakujem , ze mi pises, ze to mozem resit tak, ako ja uznam za vhodne 😀 😀

zeny, vy ste neskutocne...ved od zaciatku pisem, ze JA by som to takto riesila.
ked teba bavia zbytocne konfrontacoe a hrotenie konfliktov - OK, rob tak.
ale je to detinske a zbytocne teatralne.
staci sa proste naucit asertivne komunikovat a svoj problem s druhou osobou riesit slusne a konstruktovne

svokra, od mojich rodicov som sa dozvedela, ze sa vam nepaci toto a toto, kludne ste to mohli povedat aj mne. Mne sa ale moje obliekanie paci a na uprave vahy pracujem, lepsie by mi padli slova na povzbudenie, ako kritika poza moj chrbat 🙂

a vybavene

sisamisaaa
18. aug 2025
@nyusika

@isis234 dakujem , ze mi pises, ze to mozem resit tak, ako ja uznam za vhodne 😀 😀

staci sa proste naucit asertivne komunikovat a svoj problem s druhou osobou riesit slusne a konstruktovne

svokra, od mojich rodicov som sa dozvedela, ze sa vam nepaci toto a toto, kludne ste to mohli povedat aj mne. Mne sa ale moje obliekanie paci a na uprave vahy pracujem, lepsie by mi padli slova na povzbudenie, ako kritika poza moj chrbat 🙂

a vybavene

@nyusika kiež by každý vedel takto komunikovať... týmto by jej poriadne vytrela zrak a absolútne neurazila.

nyusika
18. aug 2025
@sisamisaaa

@nyusika kiež by každý vedel takto komunikovať... týmto by jej poriadne vytrela zrak a absolútne neurazila.

@sisamisaaa a pritom je to tak jednoduche....

ahhola
18. aug 2025

Frustrovana babizna... v novom svetle toho, ze jej dcere ktora ma pol druha metraka... To jej nevedeli tvoji rodicia splechnut do oci.... Vsak tvoja Anca tiez nie je Twigy... a tebe mohli povedat, ako ta vychvalila... 🌞🍀😅

spongebob1
18. aug 2025

@anonym_autor Jedneho dna, ked bude potrebovat pomoc, tak sa jej spytaj, ci kila navyse a oblecenie nevadia.
Vobec by som to neriesila, zbytocne budes bojovat so svokrou, narusi to aj tvoj vztah s manzelom.

isis234
18. aug 2025
@nyusika

a vybavene

@nyusika omylom si ma označila. Dôvod???

sisamisaaa
19. aug 2025
@nyusika

@sisamisaaa a pritom je to tak jednoduche....

@nyusika Je, ale pre človeka s komplexnou traumou je takéto jasné a jednoznačné vyjadrenie hraníc prekurzorom panického ataku :D Ale keby sa to učilo na školách (lebo nie v každej rodine je to povolené), tak by bol svet krajší.

Strana
z2