Ako reagovať na kontroverzný kompliment muža?
Ahojte. Bola som v kadernictve, dala mi teraz trosku inu farbu. A muz mi vecer povedal: Pri tomto ucese ti vynika nos. Ja som sa len zacudovala, ze nos? A on sa na to urazil, ze on mi dal kompliment a mne sa to nepaci, ze jemu sa moj nos paci. Nedal si vysvetlit, ze na taketo som ja citliva a prosto nechcem, aby mi vynikal zrovna nos. Prosto ja taketo ako kompliment neberiem. A odmietol pochopit moje pocity. Ako by ste to brali vy? V pohode ako kompliment?
@anonym_autor to vážne
"máš nový účes? Taký pekný noštek ti to robí..." Pfu, čo ti ja viem, asi by som sa tiež pekne začudovala
To či je normálne že sa urazil, záleží na tom, akým tónom si reagovala a ako si sa tvárila
Prispevok z kategorie nemam problem, vyrobim si
@anonym_autor zalezi od okolnosti, ak mas skaredy nos, tak to kompliment nebol a myslim, ze celkove nefungujete v pohode.
ako kompliment by som to nebrala, ale nešla by som kvôli tomu do hádky.
On odmietol pochopit tvoj pocity
Ty si odmietla pochopit jeho kompliment
Ste si kvit
ako kompliment by som to nebrala, ale nešla by som kvôli tomu do hádky.
@deti95060810 Ale ja som do hadky nesla. Len som sa zacudovala. Lebo mi to neslo do hlavy, ze ako ina farba vlasov moze dat vyniknut nosu a navyse ked casto od neho pocuvam, ze mi narastol nos. Akoze on to vtedy hra na srandu a na to ja nereagujem.
Lenze on dnes si nedal vysvetlit, ze ja som to ako kompliment nebrala a ze mam pravo mat vlastny pocit a ze sa s nim nehadam, len ma to zarazilo. To je cele. A on sa urazil.
@deti95060810 Ale ja som do hadky nesla. Len som sa zacudovala. Lebo mi to neslo do hlavy, ze ako ina farba vlasov moze dat vyniknut nosu a navyse ked casto od neho pocuvam, ze mi narastol nos. Akoze on to vtedy hra na srandu a na to ja nereagujem.
Lenze on dnes si nedal vysvetlit, ze ja som to ako kompliment nebrala a ze mam pravo mat vlastny pocit a ze sa s nim nehadam, len ma to zarazilo. To je cele. A on sa urazil.
@anonym_autor mozno si pribrala a boji sa ti to povedat, tak to hodil na nos
@anonym_autor mozno si pribrala a boji sa ti to povedat, tak to hodil na nos
@anonym_babe99 Nie, nepribrala som 🙂. A keby aj, pri mojej vahe by to asi aj bolo lepsie.
a mozno sa mu ten uces nepaci, len nevedel ako to decentne zaonacit. V kazdom pripade by mal pruser tak ci tak
@anonym_autor je tazke chapat/akceptovat, ze niekomu inemu sa na nas moze pacit to, co sami povazujeme za nedostatok (resp. aspon nie prednost). Ale mozno prave ten "nedostatok" im pripada na nas mily, autenticky, charakteristicky. To, co nas odlisuje od unifikovanych internetovych krasok, navzajom takmer nerozlisitelnych.
Tak ak máš s nosom problémy v škole ta pre neho šikanovali a sama vidíš ze proste nie je pekný a krivý tak to bola sprostá urážka a nie kompliment. Predpokladám ze partner vie ze sa pre to trápiš (ak sa trápiš kvôli nosu) takže mohol si to odpustiť. Aj keby nevedel co ja viem co toto je za kompliment?
Obaja ste dako precitliveni . Povedz mu nech si oholi vajca , ze mu vynikne parok . A bude to tiez kompliment Keby nieco . 😉
Tak ak máš s nosom problémy v škole ta pre neho šikanovali a sama vidíš ze proste nie je pekný a krivý tak to bola sprostá urážka a nie kompliment. Predpokladám ze partner vie ze sa pre to trápiš (ak sa trápiš kvôli nosu) takže mohol si to odpustiť. Aj keby nevedel co ja viem co toto je za kompliment?
@anonym_778613 ja sa pre nos netrapim,za ten sa mi nik neposmieval, to skor kvoli okuliarom a ze som v detstve bola silnejsia, nie tucna, ale ani nie chuda, taka na hranici tucnoty.
Jemu sa moj nos paci, ale povedal to takym stylom, ze ja som sa zacudovala a on sa na to urazil.
A nevie pochopit, ked uz to teda riesil, ze pre mna toto kompliment nie je. Ked povie, paci sa mi tvoj nos, tak to ako kompliment beriem. Ale, ze vynika.. no.. tak preto vznikla otazka, ze keby vam chlap povie: " S tymto ucesom ti vynika nos", ci to beriete ako kompliment alebo vam je to divne ci dokonca sa urazite vy. U nas sa urazil on, ked som sa zacudovala.
Mna by to potesilo, mne partner casto dava komplimenty a vdaka nemu som sa naucila mat viac rada svoj vyzor. Ale ked tebe to tak velmi vadi, ze ti pochvalil nos tak mu narovinu povedz ze nechces aby ti daval kompimenty. Pri tebe idealne vobec, aby si tu o nejaku dobu nenapisala, ze ako by sme brali keby nam partner pochvalil inu cast tela.
Mna by to potesilo, mne partner casto dava komplimenty a vdaka nemu som sa naucila mat viac rada svoj vyzor. Ale ked tebe to tak velmi vadi, ze ti pochvalil nos tak mu narovinu povedz ze nechces aby ti daval kompimenty. Pri tebe idealne vobec, aby si tu o nejaku dobu nenapisala, ze ako by sme brali keby nam partner pochvalil inu cast tela.
@autumn1 ked mi povie, ze mas pekny nos, je to pre mna kompliment. Ale ked mi povie, ze mi nos vynikne, tak to pre mna kompliment nie je. A ja som sa na to neurazila. Len som sa zacudovala a on sa na to nastval.
Ale ok, kazdy to chape inak. A zjavne co jeden berie ako kompliment, druhy nemusi. Len by sme si urcite veci mali tolerovat a to ja akosi necitim.
A urcite sem neplanujem pisat kazdu kravinu. Toto je vynimka.
Mu povedz nech nabudúce ta klame a hotovo
@anonym_autor Ze riešiš totálne prkotiny..ako malé decko.
Mas kramy? Lebo takato blbost, ze niekoho urazi… bud kramujes alebo si kus jednoducha.
@anonym_autor ono je to tak, ze neda sa chciet komplimenty na to, na co si myslime, ze mame dobre, pekne, obdivuhodne. A este aj akym sposobom ich chceme (pocut). Ini nas casto vidia odlisne ako my sami seba. Ak to partner povazoval (povedal ako) za kompliment, tak znevazovat to nie je rozumne. Nie vzdy slovne dokonale sformulujeme vsetko, co myslime/chceme povedat.
Veď vynikať je pozitívne hodnotenie.
Esteze nepovedal ze ti vynikaji prsia🙄
@autumn1 ked mi povie, ze mas pekny nos, je to pre mna kompliment. Ale ked mi povie, ze mi nos vynikne, tak to pre mna kompliment nie je. A ja som sa na to neurazila. Len som sa zacudovala a on sa na to nastval.
Ale ok, kazdy to chape inak. A zjavne co jeden berie ako kompliment, druhy nemusi. Len by sme si urcite veci mali tolerovat a to ja akosi necitim.
A urcite sem neplanujem pisat kazdu kravinu. Toto je vynimka.
@anonym_autor tak keď vieš ako to vnímaš načo si založila túto diskusiu s otázkou ako by sme to my brali? A nie je to jedno akými slovami to povie či, že máš pekný alebo ti vynikne? Keďže si mala nový účes aj mne sa tam viac hodí, že ti vynikne (oproti starej farbe) ako, že máš pekný (pekný si mala aj predtým).
Je to tvoj muz cize pozna na tebe vsetko videl viac ako gynekolog a ty riesis takuto kravinu? Chudak chlap. Sex dobry? Lebo ked mame doma sex tam vynika vsetko a nikto to neriesi. Vykojene prsia vynikaju, faldiky vynikaju, strie, vacsi zadok, vrasky ale sme spolu. Vies co? Banasova je pekna s tym jej nosom. Doslova pritazliva zena a inym sa jej nos nepaci ale je to krasna zena
@anonym_autor Kristebože... trápiť sa kvôli takejto hovadine tak, že namiesto myknutia plecom vypisujem na MK?! Spamätaj sa, autorka, lebo ho o chvíľu otráviš tak, že ti nebude mať kto vtipkovať o tvojom nose...
@anonym_autor Neviem to pochopiť.Zijete spolu, muž si všimne zmenu a Vy sa cítite dotknutá.Vsak, keď Vám kompliment nepripadal ako kompliment,tak ste mali reagovať vtipne a možno by mužovi došlo,ze aj keď to myslel dobre, vypálilo to zle
@anonym_autor tak keď vieš ako to vnímaš načo si založila túto diskusiu s otázkou ako by sme to my brali? A nie je to jedno akými slovami to povie či, že máš pekný alebo ti vynikne? Keďže si mala nový účes aj mne sa tam viac hodí, že ti vynikne (oproti starej farbe) ako, že máš pekný (pekný si mala aj predtým).
@autumn1 Este raz - pytala som sa, ci pre vas je kompliment, ked vam niekto povie, ze vam vynika v tom ucese nos. Ja som sa na to neurazila, len sa zacudovala. Urazil sa ON nie ja, ked som sa zacudovala. A zaujima ma len to, ci je to pre vas kompliment, nic ine. Ale ok, typicky konik.
Nie, pre mna by to kompliment nebol. Zobrala by som to ako cistu ironiu az urazku.
Takze plne chapem, ze ta to nepotesilo.
@autumn1 Este raz - pytala som sa, ci pre vas je kompliment, ked vam niekto povie, ze vam vynika v tom ucese nos. Ja som sa na to neurazila, len sa zacudovala. Urazil sa ON nie ja, ked som sa zacudovala. A zaujima ma len to, ci je to pre vas kompliment, nic ine. Ale ok, typicky konik.
@anonym_autor za "zacudovanie" sa nikto neurazí. Musela si nejak ináč reagovať, a preto sa urazil.

Chudák chlap...