icon

Ako reagovať na mužovu neúctivú poznámku?

24. feb 2024

Čo by ste robili keby vám muž povedal že on chcel život prežiť s krásnou ženou , ale keďže dosť nezarobil a nie je ani extra pekný , musel znížiť nároky a stačila som teda aj ja . Povedal to pri ostrej výmene názorov , ja som úplne onemela a odišla z miestnosti . Neviem čo mám urobiť , nie som schopná s ním ani len hovoriť. Máme jedno dieťa.

nenne27
24. feb 2024

@deti95060810 keby aj vedela vymenit ziarovku, preco by to mala robit?muz bude co robit?vari?perie?zehli? Vsetko uz bude ozaj robit zena?

minenkak
24. feb 2024

@loliki aké urážky

loliki
24. feb 2024

@minenkak Prečítaj si po sebe. Nemáš dôvod nikoho urážať. Prečo ho hneď diagnostikuješ, na základe čoho? Si lekárka? Nevyšetrila si ho. Zostaňme slušné.

grof_monte_christo
24. feb 2024

@loliki To, čo jej povedal, neboli len také reči do vetra, on jej to dokazuje svojimi činmi, že mu na nej nezáleží, neváži si ju a nemiluje ako má muž milovať ženu. Ty by si dokázala takto žiť?

simoncik
24. feb 2024

No u mna by ako muz skoncil.toto ak povie muz zene nemam sa s nim o com bavit.to si k nemu mas v olane lahnut este do postele raz a spat,sexovat?no je to debil v mojich ociach by klesol uplne.a kto mu za to moze ze nezaraba majland a krasne zeny sa o neho nebiju.no je to hovedo.prepac.nemam slov

minenkak
24. feb 2024

@loliki to myslíš na toho debila,v hovorovej reči to presne pasuje na chlapa, ktorý svojej žene, pocitam že asi po desiatich rokoch vzťahu povie ,že ju vôbec nikdy nechcel a vlastne v jeho očiach je niečo menej ,čo on vždy chcel a dúfal ,že bude mať

minenkak
24. feb 2024

@loliki áno presne, ty by si chcela a žila s niekým, kto ťa nechce,lebo si není dostatočne pekná a dobrá v jeho očiach

loliki
24. feb 2024

@grof_monte_christo Ale no, nebudeme sa tu tváriť, že sme boli pri tom a všetko sme videli a počuli. 30 roční ľudia by sa mohli správať už dospelo. Nemienim niekoho odsudzovať, koho ani nepoznám. Autorke radím, nech sa ukľudní a nekoná bezhlavo v afekte. Oheň treba hasiť a nie rozdúchavať. Niektoré ženy tu však hneď preberú horiacu štafetu a šíria oheň ďalej. Vrana k vrane sadá. 🙂

@minenkak Používaním hocijakých nadávok človek zhadzuje sám seba. Treba sa naučiť komunikovať aj v manželstve, aby nevznikali takéto problémy. A keď už vznikli, treba to vedieť odkomunikovať. Ty tiež si si vytrhla z kontextu jednu jedinú vetu a ideš sa kvôli tomu hádať. Pričom neberieš do úvahy mnoho iných pekných viet a skutkov, ktoré ten muž za mnohé roky povedal a urobil. Nevidíte od stromu les. Odsúdite za jednu vetu, za jednu žiarovku. Klasika. Nesúď, aby si nebola súdená. Dobrú noc.

autor
24. feb 2024

@loliki aké mnohé iné vety a skutky vykonal môj muž o ktorých ty vieš a ja neviem ? Lebo popravde ja si horkoťažko spomínam za tých 10 rokov asi tak na 4 , aj to lovím v pamäti ako besná .

minenkak
24. feb 2024

@loliki Ale veď autorka to už viac krát písala ,že to není len jedna žiarovka a povedať partnerke že s ňou vlastne nechce byť a je len z núdze,je fakt nechutné a nie aby ešte ona riešila chlapa ktorý toto povie,to že sú ľudia manželia neznamená ,že musia silou mocou odpúšťať a znášať zlé skutky toho druhého

minenkak
Autor odpoveď zmazal
minenkak
24. feb 2024

@loliki ja nechápem toto stále ,že komunikovať,sú ľudia čo proste nechcu a nevidia problém a ten druhý má tiež len určité hranice a nedá sa všetko znášať roky a po tom čo jej povedal tu naozaj dosť žien napísali ,že by to nerozdychali,lebo manželstvo bez lásky a úcty ,alebo len z jednej strany naozaj nefunguje

lalenka33
24. feb 2024

Podľa mňa to je zakomplexovaný chudák, ktorý si uvedomuje,že nevie zarobiť veľa peňazí, nieje pekný a je lenivý a svoje komplexy si vybíja na tebe.
Máš 34, byt a 1 dieťa. Ukonči podnájom, zbaľ seba a dcéra a pri odchode mu povedz,že ty si chcela krajšieho, šikovnejšieho a bohatšieho a takeho si aj nájdeš a preto odchádzaš a tešiš sa na výživné.
Tu vôbec nejde o blbú žiarovku, ale vaše fungovanie.
Ja viem vyliezť na rebrík a vymeniť žiarovku, pokosiť trávnik, nanosiť plné fúriky dreva. Všetko ma naučil môj, aby som sa vedela postarať keby niečo. A on vie aj nakúpiť, oprať, navariť (ja neviem) , upratať. Proste každý vieme zastúpiť toho druhého.

la_dolce_vita
24. feb 2024

Uplne kludne by som mu na to povedala, ze ja som zasa chcela prezit zivot s uspesnym, bohatym gentlemanom, takze sme si kvit..

svetlonos
24. feb 2024

Tak ja obcas nieco prečítam mm tu z diskusii a nikdy mi na to nereaguje viac ako jednou strucnou vetou. Citovym rozpolozenim cudzich ludi sa nezaobera. Teda ale tento krat reagoval uplne inak -ohoho, tak to bolo nechutne, umyselne ublizenie. Toto povedat nemal, je to hrozny kkt! Taky kopamec by dostal, ze by v zivote nan neuabudol. A to sa autorka fakt pyta, co robit??
Ten ton, ktorym to povedal, vobec nebol prijemny.
Tiez sme sa raz zhadali a zahlasil riadnu kravinu ale tyzden sa mi ospravedlnoval a nikdy uz taku bykovinu nevyhlasil.
Ake tato hlaska je konecna. Tvoj muz ma sebavedomie v tej pivnici akurat a chce stiahnut aj to tvoje. On by si zasluzil tu podla jeho predstav krasnu zenu, ale tupú, ktora by ho do-x-bavala kazdy deň takymito ublizijucimi tvrdeniami.
Toto by bol pre mna dôvod odísť, pretoze byt v muzovych ociach len prakticka ale nie najpeknejsia "znudzecnost" - tak to teda nie.

sardinka32
24. feb 2024

Je to frustrovaný človek, podľa mňa. Život nešiel podľa jeho predstáv a tým, že si ho cepovala pre tú žiarovku to z neho vypenilo. Lebo však on si Ťa láskavo zobral, myslel si, ze budeš rada...držať hubu a krok a Ty ho otravuješ tým, aby vymenil žiarovku a stále niečo od neho chceš, aby robil. Viem pochopiť, ako veľmi Ťa to ranilo...ale u mňa je toto na rovnakej úrovni ako keď si manželia nevyberane nadávajú...a že takých je, aspoň v mojom okolí. Nečítala som celú diskusiu a teda neviem, čo všetko si tu písala, ale byť Tebou, neprejdem to mlčaním. On zrejme čaká, že to vyšumí, prejde Ťa to a bude sa tváriť, že nič také nepovedal. Ja by som si ho pekne zavolala na pokec a spýtala sa, čo to malo znamenať a povedala mu aj ja od pľúc, keď už teda on začal s toľkou úprimnosťou, čo si ja o ňom myslím. Ak si to nevydebatujete, bude to tam ako hovno pod kobercom smrdieť. Neriešila by som to rozvodom, aj keď teraz Ti verím, že by si ho najradšej poslala kade ľahšie. Prebolí to časom, aj keď nezabudneš.

kvietok173
25. feb 2024

Prosím Ta a aký ma vzťah s dcérou? Neviem či sa Ta uz niekto na to pýtal ?

kvietok173
25. feb 2024

@la_dolce_vita Načo mu to ma vracať? Byt taká istá ako on? Autorka spomínala že ho mala rada. Nie som za rozvody, ale autorka je mladá a vo vzťahu z mužovej strany je neúcta, takže to asi nemá význam zotrvávať. Len som ešte chcela vedieť ako by vnimala dcérka ich rozchod. Aký ma otec vzťah s dcérou. Ak by aj tam to bolo chladne tak nie je o čom.

pipistrel13
25. feb 2024

@sheila121 a ty mas len priatela,nie manzela?

kvietok173
25. feb 2024

@loliki v afekte povieme veľakrát veľa veci, ktoré by sme najradšej nikdy nepovedali s odstupom času, avšak mal čas a neospravedlnil sa jej doposiaľ.

pipistrel13
25. feb 2024

drz sa a vsetky premudrele komentare ako vlastne za to mozes ty,si nevsimaj...
tvoj muz je komplexnuty hlupak a takto ublizit zene je neskutocne prizemne...
presne to co povedal,tak ta aj berie,podla toho co si popisala ako sa spraval cele manzelstvo a tiez ako si spominala mas 34,nestoji za to v tom ostavat...

ajusa12
25. feb 2024

Autorka, potom spätne aktualizuj ako sa máš, atď. Už neustupuj. Správny chlap príde. Nie je ešte neskoro. Ja som sa vydávala v 38 a mam veľmi citlivého empatickeho muža, ktorý si ma vazi. A ked treba niečo opraviť, musí hneď. 😀 On je zas opačný extrém. 😀

ajusa12
25. feb 2024

@pipistrel13 áno ona ma len priateľa, myslím ze aj ucty oddelené, ak si dobre pamätám z nejakej témy kde v minulosti prispela. Ja jej príspevky ani nečítam, rovno preskakujem. Pre mňa je strata času čítať ju, a ak raz bude na konovi možnosť blokacie, ona pôjde medzi prvými.

sickynickyobsadene
25. feb 2024

Autorka 👏👏👍zabiak čaká kým ho princezná pobozká 🤣 to by som mu pri odchode povedala.

la_dolce_vita
25. feb 2024

@kvietok173 aby pocitil, ake to je a ako sa citila ponizene. Ale suhlasim, ze je to asi zbytocne ☹

ahhola
25. feb 2024

Podla mna zase cakal na kauzu Ziarovka, alebo inu prkotinu, aby si ulavil, ze nema doma miss 2010. Vyznal ti nenavist, lebo nie si krasna a tie krasavice z partie ho nepustili ani po prve rande, ako konstatujes. No, mal byt chalan aspon bohaty😂poznam jedneho privatizerskeho synacka, ten je pekny ako rozsliapnuta dazdovka, ale tatkova fabrika z neho robi Toma Cruisa. Je aky je a mamka z neho urobila este darebaka plus,ma nieco doma spravit a z hnilosti ti nadstavi zrkadlo...

pbra40
25. feb 2024

Velmi ti drzim palce. Musi to byt naozaj tazka situacia taketo precitnutie. Bolestive. Je velmi dobre, ze mas v zalohe svoj byt, ze mas kde byvat. A k tej ziarovke napisem len to, ze: spravna zena si vie urobit vsetko sama, ale spravny muz jej to nedovoli.

mk1111111111
25. feb 2024

@loliki
@sheila121 vy dve, musite mat strasne smutny zivot. Aj mi je vas luto. To fakt nemate ziadnu uctu voci sebe?
Vobec ste nepochopili ale, teda ani sa necudujem, o com autorka pise. Tu nesko o tu ziarovku. Ak ste to nepochopili, tak chodte radsej tie ziarovky menit, co vam doma nik sam od seba nevymeni, lebo mu za to nestojite, lebo sa tu len strapnujete a pripominate zivotom sklamane zeny, co sa idu odbavit na niekom inom

mk1111111111
25. feb 2024

Mrzi ma, co sa Ti stalo, mna by to tiez zasiahlo. Bud rada, ze nie si na nom zavisla. Chyt sa toho a jeho posli hladat tu "krasavicu" ktora ho akurat tak posle, vsetci vieme kam

pipistrel13
25. feb 2024

@ajusa12 trosku mi zdvihla tlak,najlepsia matka,najlepsie partnersrvo...a nakoniec "len" priatel (ziadnej zeny sa tak nechcem dotknut) a smutny osud zeny,ktora si este aj vsetko musi sama urobit,mat vsetko oddelene a este je na to aj hrda...
nerada takto niekoho hodnotim,ale autorka tohto prispevku sa zda na rozumnu,empaticku zenu a po tom jej tu niekto napise uplne odveci a hodnoti ju ako neschopnu vymenit ziarovku...