Ako reagovať na neochotu pri darovaní vecí?
Ahojte už dlhšie posielam dcerkynej krstnej vecičky pre jej malú co nenosíme ide jej stále jej vravím ze peniažky isto nie ale ze môže byt ze utierky vlhké nech jej kúpi alebo tak nič viac žiadne peniaze
Minule som spomenula ze treba tie plienky a dostala som odpoveď ze im tiež nikto nekupuje ako by ste reagovali vy? 🤷♀️
autorka - tak potom po takejto odpovedi obmedziť darovanie...
asi by som jej na to zareagovala, ze sme sa nepochopili a veci odo mna nie su darovane, ale ze su za plienky ci utierky 😀 a hned uvidis, ci este vezme niekedy nejake veci od teba
aj ked ja vas vsetky zeny co to pekne triedite zehlite balite, niekdy este aj po jednom predavate obdivujem a klaniam sa ...
lebo moja story s detskymi vecami je - ja som to skusila raz cez bazar, ked ma poziadala 3tia matka o zmeranie rukava som to zmenila na dam to domova, tam povedali, ze chcu papier z cistiarne... tak som chcela darovat kamoske ta chcela po velkostiach potriedene, ze nema cas to prechadzat cele... a nakoniec som nasla milu pani co si to vezme vsetko 5te cez 9te a este podakuje...ak by som ju nenasla koncilo by to v tych kontajneroch na oblecenie
Ja som to tiez hned pochopila
Ak jej este nieco chces doniest nabuduce ,tak jej rovno napis : mam veci na vymenu, chces za vlhcene ?
Daj vediet nech viem ci ich posunut niekomu inemu
Sak si tie veci predaj a kúp si za ne plienky. Aj tak viac ako na plienky za veci nedostanes....
@simona20201309 Odpoveď roka vyhráva 🙉
Neznášam také vypočítave,,darkyne".
Keď veci posúvam tak ich darujem... ak niečo za to chcem, tak to hodím na bazar.
Za mech oblečenia dostanes tak maximálne 20e.
Tak ak máš potom pocit ze je ti niekto niečo dlžný tak tie veci radšej predaj.
Ty si darkyna roka.
Krstná tvojej dcéry je kto? Suseda? Predpokladám ze niekto z rodiny, alebo kamarátka. Je pod moju úroveň ponúknuť kamoške, či švagrine veci po dieťati a pýtať zato plienky.
@simona20201309 no mne ked niekto niečo z rodiny na dcéru dal,tak som vždy zato niečo dala,
@mnamko Ja to tiež tak beriem ja aj keď mi niekto niečo požičal s bol čas vrátiť nešla som na prázdno
No ved posuvaj bratovi, nie krstnej mame tvojej dcery. Ked bude pytat, povedz, ze dala som bratovej malej.
Nabudúce by som jej povedala, že mám veci na výmenu nech si príde zobrať ak chce.
@simona20201309 ake vypocitave? Ved sa dohodli,ona peniaze nechcela,ze stacia plienky ci vlhcene. Vypocitava je akurat ta krstna,ze berie bez hanby a nic za to neda. A neviem ake veci myslis,ale ja vidim na bazaroch kde sa predavaju detske veci a urcite nie za to,co pises.
naco taketo vymenne obchody zakladat, ked nie su obojstranne chcene alebo pochopene? ked niekomu nieco davam, necakam naspat nic, ak nieco davam s ocakavanim, tak jasne definujem...ak vymena nefunguje, ukoncim ju...zbytocna frustracia
No vidim,že zas ženy nečítajú s porozumením,veď tam máš napísané,že peniaze nie,ale vlhčené môžu byť.Mas dve možnosti,buď im veci ky budeš posúvať ďalej,že ich fakt len darujem,alebo nájdeš inú možnosť,inú maminu,alebo predaj,trebárs na MK
@petulda333 proste pre mňa je to divne. Ja dávam veci nezištne. Nič za to nečakám a aj keby sme sa dohodli na vlhcenych tak to určite neriesim na MK. Véd to stojí koľko?
Ak bazar? Už dávno nepredávam. Dnes si mamičky radšej kúpia v pepcu za 5e niečo nové ako cez bazar.
Ja som veci v hodnote 100e nevedela predať nad 5e... to potom radšej darujem a mam lepší pocit
@simona20201309 ja tiez davam len tak,co je poskodene,bud muz ma na handry alebo vyhodim. Na bazar nervy nemam. No ked sa dohodnu,tak treba dodrzat
Tak, v úvode pýtaš vlhčené. Potom sa jej ohlásiš, že treba plienky?
To radšej rovno vypýtaj za tie posunuté veci sumu v hodnote plienok, vždy vhodnejšie, ako sa takýmto nešťastným spôsobom po čase ohlasovať, že plienky, nie?
Alebo sa zariaď - a ukonči darovanie,,
Lebo to vidno, že ty čakáš nejakú pozornosť a ona tvoje "môže byť" chápe, ako môže, ale nemusí.
Ďakujem dievčatá už netreba odpísovat.
To je jedno ci chrumky utierky alebo plienky za 5 €veľa z Vás alebo teda par komentárov vidieť ze ste lakome a vám by vyhovovalo brat zadarmo aj flákate 🙉😁 a tie normálne ste super myslím ze za pol skrine je balík plienok za 5 € nič
Ďakujem pekne 🙏
@mam1na ona pise,ze peniaze nie,ale vlhke utierky alebo tak,cize nieco podobne. Boze ved citajte.
@petulda333 Jasne som povedala prosím ta žiadne peniaze nechcem môžu byť utierky plienky, nemusíš stále to nie na rovinu som povedala, raz za čas a keď som spomenula bola odpoveď aká bola

Inak toto "peniaze nie, radšej plienky" je akurát tak komplikovanie situácie 😅 namiesto toho, aby som len urobila výmenu z ruky do ruky, musím najskôr do obchodu, aj tak tie peniaze použiť, vybrať správne utierky/plienky a trepať sa s tým k niekomu. Oveľa jednoduchšie je rovno dať vypýtanú sumu a druhý už nech si za to sám vyberie presne to, čo chce. Nabudúce rovno ukáž alebo odfoť balík vecí "toto za toľko a toľko peňazí, chceš alebo nie?" a máte obe po probléme.