Ako reagovať na nevhodné správanie syna kamarátky?
Ahojte… idem sa poradiť, lebo neviem ako reagovať na kamoskinho syna.. chlapec má 2,5 roka, je to ich jediné a vytúžené dieťa.. s kamoskou sa poznáme dlhé roky, navstevujeme sa.. no odkedy jej malý rozpráva, návštevy sú jedna katastrofa.. mam dve deti, takže sa chodíme hrať raz my k nim, potom zase oni k nam.. lenze malý cca od 2 rokov krásne rozpráva a je na nás veľmi nepríjemný.. hocikedy počas návštevy príde za mnou alebo za mojimi deťmi a povie nám “choďte už domov”, “kedy konečne odídete”, “nechcem vás tu”.. nehovoriac o tom, že pritom na nás doslova kričí.. je mi to nepríjemne hlavne kvôli deťom… kamoska to vždy uhrá nejako dostratena, že on ma také obdobie, že to tak nemyslí apod.. nikdy ho nenapomenie, nevysvetlí mu, aby tak nakričal na návštevu, aby sa tak k iným deťom nesprával… proste oni toho maleho ofukujú a robí si doslova čo chce… počas návštevy sa hocikedy zavrie sám do izby, moje deti k sebe nepustí, nepožičiava hračky, keď majú na stole ovocie, zakazuje mojim deťom si nieco z toho vziať a podobne.. je to ozaj nepríjemné, už som to aj kamoške povedala, ale stále sa na niečo vyhovára.. neplánujem k ním ísť v najbližšej dobe, len ma to mrzí kvôli nášmu kamarátstvu
V celom tvojom prispevku . Si ako tie zeny co sa hnevaju na svokru a nechapu ze sa maju hnevat na muza ze jej take chovanie dovoli . Tvoj problem nie je 2.5r dieta ale jeho mama. Ries to snou.
V celom tvojom prispevku . Si ako tie zeny co sa hnevaju na svokru a nechapu ze sa maju hnevat na muza ze jej take chovanie dovoli . Tvoj problem nie je 2.5r dieta ale jeho mama. Ries to snou.
@miadi a ty čítaš? V príspevku aj v komentároch píšem, že som jej to narovinu hovorila, ale ona to uhrá vždy dostratena. Aj som sama reagovala na chlapca, otočili sme to aj na srandu. Ja som sa sem neprišla vyplakať a potom sa budem u nej usmievať. Normálne sa pýtam, ako reagovať, nakoľko žijem v širokej komunite mamičiek a u nikoho som sa s tým nestretla. A z môjho pohľadu to nie je ok. Deti môžu mať akekolvek obdobie, ale majú byť vychovávane a usmerňované. Na svoje deti tiež ziapať nenechám, my sa takto doma nesprávame a nechcem aby nadobudli pocit, že je v poriadku, že niekto bezdôvodne na nich hučí.
Kamarátky môžete byť aj naďalej ale nevidím jediný dôvod aby si po sebe a deťoch nechala kričať nejakého nevychovaného spratka. Ona ho rozmaznáva tak nech si trpí ale ja s deťmi by som sa s nimi už nestretla.
@januska12323 2.5 ročné dieťa je ťažko nevychovany spratek..on nechce požičať hračku zavrie sa do izby keď chce byť sám...on sa nebije ..dobre možno by mu bolo vhodné povedať že nemá kričať po ľuďoch lebo sa to nepatrí... A je možno prístup kamarátky nie dosť ohraničujú či morálne zásady ..mohla by si jej to naznačiť...na druhej strane je to malé dieťa a ľudia sú fakt rôzny a deti ešte viac...lebo oni nie sú ešte mentálne vyvinuté ..sú veľké rozdiely niektoré deti sú veľmi tvarne niektoré silno netvarne...môže to mať so synom aj dosť ťažké...ja osobne by som určite s rešpektom a kľudom tiež výchovne jej synovi dohovoria .ak kričí na teba alebo tvoje dieťa práve že si myslím že je to logické že mu niečo povieš..veď je to prirodzený následok jeho konania. Mám tiež problémového syna od mala. A v dvoch rokoch boli moje deti všetky takéto príjemné 🤦. Môj malý keď mu chcel niekto pomôcť keď spadol tak sa tak strašne bal cudzích ľudí že na nich spustil hrozný krik ako by ho chceli uniesť... Tiež to ľudia považovali za drzé... No a ten problemoví z nábehom na Asperger ako áno nerobím to ľuďom ak viem že bude niekde problémom alebo možným problémom upozorním prípadne ak oni sa na to necítia nikam ho nedávam a som radšej s ním doma... Ale na neho tiež najlepšie funguje ak mu okolie dáva spätnú väzbu a nie ja ..že ľudia si pomyslia svoje a nič mu nepovedia a mne potom povedia nech ho vychovam no ako robím čo sa dá a mám ho rada takého aký je a jednoducho nikdy nebude ako kamaratkyne deti ale on si nevybral narodiť sa s génmi aké ma jednoducho je aký je a je super kreatívny ale niekedy super náročný...
@sisaka on ziape na moje deti, chápeš? Toto mi vadí.. ja som jej to narovinu povedala, že za mňa to nie je ok.. prečo by som si mala nechať ziapať na svoje deti, obzvlášť keď moje sú tam uplne pokojne a hrajú sa uplne inde ako on? Prečo by moje deti mali vnímať, že takéto správanie je ok? U nás sa neziape. Ani deti, ani my dospeli…
@anonym_autor načo si vytvorila túto diskusiu?
Pýtaš sa ako reagovať na nevhodné správanie dieťaťa kamarátky. Však primerane - ty si dospelá, nie to batoľa…
Môžeš tu písať čo chceš, ja vyslovene cítim tvoju “alergiu” na to dieťa. Napísala si, že si matke už povedala svoje, tak čo chceš ešte riešiť?
Teba trápi ako niekto vychováva vlastné dieťa? Že mu dovolí ísť do auta, keď chce, že sa vráti pre inú bundu? Ako teba ovplyvňuje ich vzťah a výchova toho batoľaťa? Podľa toho, čo čítam, tak tým, že dieťa na vás kričí a posiela vás domov? Neviem, aké máš staré deti, asi staršie ako ten chlapec, tak im povedz, že dieťa je malé a ešte nevie ovládať svoje emócie, dieťaťu sa príhovor a skús ho usmerniť ty, keď si dokázala vychovať správne svoje deti, tak budeš určite vedieť ako na toto.
No a ešte existuje tá najľahšia verzia - nestretávať a nebudeš musieť pozorovať nevychovu svojej kamarátky, či trpieť jej dieťa.
Vážne si koli tomuto potrebovala napísať? 🤦♀️
@anonym_autor načo si vytvorila túto diskusiu?
Pýtaš sa ako reagovať na nevhodné správanie dieťaťa kamarátky. Však primerane - ty si dospelá, nie to batoľa…
Môžeš tu písať čo chceš, ja vyslovene cítim tvoju “alergiu” na to dieťa. Napísala si, že si matke už povedala svoje, tak čo chceš ešte riešiť?
Teba trápi ako niekto vychováva vlastné dieťa? Že mu dovolí ísť do auta, keď chce, že sa vráti pre inú bundu? Ako teba ovplyvňuje ich vzťah a výchova toho batoľaťa? Podľa toho, čo čítam, tak tým, že dieťa na vás kričí a posiela vás domov? Neviem, aké máš staré deti, asi staršie ako ten chlapec, tak im povedz, že dieťa je malé a ešte nevie ovládať svoje emócie, dieťaťu sa príhovor a skús ho usmerniť ty, keď si dokázala vychovať správne svoje deti, tak budeš určite vedieť ako na toto.
No a ešte existuje tá najľahšia verzia - nestretávať a nebudeš musieť pozorovať nevychovu svojej kamarátky, či trpieť jej dieťa.
Vážne si koli tomuto potrebovala napísať? 🤦♀️
@sisaka a načo reaguješ, keď je to z tvojho pohľadu zbytočne? Na čo minas energiu? Však scrolluj ďalej. Toto je diskusné fórum a môžem sa tu poradiť aj o mene pre svojho psa 🙈
@anonym_autor dnešní rodičia sú takí, sú radšej ticho aby decku nič nepovedali. Mala som takú kamošku, ktorej malý bol čistý diabol, robil zle mojej malej, zozadu ju napadol, ťahal za vlasy, sáčok na hlavu. Matka to uhrala ako vtip, ale on robil zle všetkým, matke dal po papuli, otca kopal, ale tolerovalo sa to. Rodičia sú na to, aby decko vychovali, usmernili a ja som sa s ňou prestala stretávať a kontaktovať. Byt tebou to urobím tiež, prípadne ak je to dobrá kamarátka, by som jej to povedala. Alebo jej nastav zrkadlo, pozvite si ich vy a zahrajte to isté.
Ale nie je to len o nej, mám detsku ambulanciu a rodičia sú viac mimo ako normálni. Vynimocne sa stane že upozornia
Tebe to dieťa evidentne leží v žalúdku . Ma 2, 5 roka , nemá na vás náladu , tak vás pošle preč . Áno , nepatrí sa to , ale dva a pol ročne dieťa to tak nevníma . Jedine keď po vás ziape a matka nereaguje , tak v tej chvíli by som jej povedala , že nech sa na mna nehnevá , ale určite po mne žiadne decko nebude ziapať . Ale to , či bude matka s dieťatkom sediet v aute , alebo bude mat aj každú minútu inú minútu , to už ozaj nie je tvoja starosť .
Momentálne by som sa s kamarátkou stretávala iba na neutrálnom mieste - vonku , v kútiku atd a hneď akoby bezdôvodne zakričal na moje dieťa , by som bo upozornila .
Tebe to dieťa evidentne leží v žalúdku . Ma 2, 5 roka , nemá na vás náladu , tak vás pošle preč . Áno , nepatrí sa to , ale dva a pol ročne dieťa to tak nevníma . Jedine keď po vás ziape a matka nereaguje , tak v tej chvíli by som jej povedala , že nech sa na mna nehnevá , ale určite po mne žiadne decko nebude ziapať . Ale to , či bude matka s dieťatkom sediet v aute , alebo bude mat aj každú minútu inú minútu , to už ozaj nie je tvoja starosť .
Momentálne by som sa s kamarátkou stretávala iba na neutrálnom mieste - vonku , v kútiku atd a hneď akoby bezdôvodne zakričal na moje dieťa , by som bo upozornila .
@lenka.25 celé leto sme sa stretávali mimo domov, správal sa stále rovnako.. už to tu opakujem asi stý krát.. celé leto sme sa u nich v dome nehrali..
to nie je jedna situácia, to sú jeho opakované výstupy a ja si vyprosim, aby niekto ziapal po mojich deťoch (bezdôvodne).. mne je jedno, kde sedia a koľkokrát sa prezlieka.. to som tu len uviedla príklady a širší kontext, že kamoska skáče ako malý píska.. mne je uplne fuk, aké ma požiadavky.. a stále si stojím za tým, že to z jeho strany nepovažujem za v poriadku, len preto že má 2,5roka.. žijem v širokej komunite mamičiek a u nikoho som toto nezažila, aby malé dieťa po niekom ziapalo, a to je uplne jedno z akého dôvodu..
opakujem - raz nás kopne priamo do zadku a polovica mamičiek mi tu bude písať, ze vlastne on je to chúďatko, veď len nemal na nás náladu, my sme si dovolili prísť na návštevu a veď on je maličký… 🙈🙈🙈 ja už občas fakt nechápem súčasné matky
@anonym_autor tak na čo nové, čo si ešte nevedela, si tu vďaka tejto diskusii prišla?
@sisaka a na čo si ty ešte stále v tejto diskusii, keď je podľa teba tak strasne zbytočná? Na čo tu x krát reaguješ, keď podľa teba téma nestojí za založenie diskusie, sle svoje rozumy tu rozdávaš? 🤦♀️
Takto to vyzera,ked dieta mava s rodicmi. Co je z casti aj pochopitelne,ak je to vytuzene dieta a jedine,ktore budu mat. Chcu mu dat vsetko,ale neuvedomuju si,ze prave tym mu velmi ublizuju. Ak ste si s kamoskou blizke,neskusala si jej nejako taktne dohovorit? Ja by som k nim uz viac nechodila aspon nacas. Ak chcu,nech pridu oni. Mozno ma take obdobie,ale na to je rodic,aby dietatu vysvetlil,ze toto sa nepatri.
Dva krat som sa vrátila k úvodnému príspevku overiť ten vek dieťaťa . Dieťa ma 2 a pól roka! Slovami dva a pól roka. Je to malé dieťa - batoľa neovláda svoje emócie, čo na srdci, to na jazyku, bontón mu nič nehovorí
@anonym_autor ty sa koli tomu, že ťa batoľa pošle domov ideš zavzdušňovať? 🤦♀️
Skôr mám pocit, že máš potrebu poohovarať kamarátku a skritizovať jej výchovné metódy… Možno ho nevedie výchovne správne, ale to malé batoľa za to fakt nemôže.
@sisaka tieto absurdne obhajoby,dieta ma pravov tom veku hoc co trepnut,ale rodic ho ma usmernit,v tom vidi autorka problem a rozmaznane dieta sa da rozoznat uz aj v tomto veku
ako aby vykrikovalo na moje deti ine dieta aj na mna a bolo neprijemne a rodic mu nic nepovie,no neviem,konala vy som ako autorka,preco by som mala tolerovat,comu sama svoje deti neucim?a preco sa mam priaposobovat niecomu co nie je ok...ako cela nasa spolocnost,stale obhajovat to,co nie je v poriadku..
@sisaka tieto absurdne obhajoby,dieta ma pravov tom veku hoc co trepnut,ale rodic ho ma usmernit,v tom vidi autorka problem a rozmaznane dieta sa da rozoznat uz aj v tomto veku
ako aby vykrikovalo na moje deti ine dieta aj na mna a bolo neprijemne a rodic mu nic nepovie,no neviem,konala vy som ako autorka,preco by som mala tolerovat,comu sama svoje deti neucim?a preco sa mam priaposobovat niecomu co nie je ok...ako cela nasa spolocnost,stale obhajovat to,co nie je v poriadku..
@pipistrel13 a ako ona konala? Však píše, že kamarátke povedala svoje. Ako inak sa dá ešte konať?
Vadí jej dieťa, vadí jej ako ho kamarátka (ne)vychováva, keď ju vytáča, že nejaké batoľa na ňu kriči, že má odísť z jeho bytu tak existuje jednoduché riešenie - prestanem sa stretávať. Ju nikto nedrží zamknutú pri tom dieťati ani ju nenúti sa s nimi stretávať, či ho dokonca vychovávať. Tu nie je nad čím filozofovať.
Jedine, že ju teší, že sa neznáme ženské na internete pridajú na jej stranu a uznajú, aké strašné je to batoľa a aká neschopná je jeho matka 🙄
@pipistrel13 a ako ona konala? Však píše, že kamarátke povedala svoje. Ako inak sa dá ešte konať?
Vadí jej dieťa, vadí jej ako ho kamarátka (ne)vychováva, keď ju vytáča, že nejaké batoľa na ňu kriči, že má odísť z jeho bytu tak existuje jednoduché riešenie - prestanem sa stretávať. Ju nikto nedrží zamknutú pri tom dieťati ani ju nenúti sa s nimi stretávať, či ho dokonca vychovávať. Tu nie je nad čím filozofovať.
Jedine, že ju teší, že sa neznáme ženské na internete pridajú na jej stranu a uznajú, aké strašné je to batoľa a aká neschopná je jeho matka 🙄
@sisaka presne to som napisala a ludia sa pytaju pre to,ze si nie su vzdy isty svojim nazorom a potrebuju pocut aj ine a asi aj autorka sa pre to pyta..
@anonym_autor tak nauč svoje deti po ňom vrieskat tiež 🤷♀️

Tak sa s ňou prestaň stretavať, keď ti je stretnutie nepríjemné ... Ty si jej dala najavo, že sa cítiš nepríjemne, ona to má v pecku a zahovori to...tak sa na to vykašli a nerieš to ..