Ako reagovať na nevychovaných hostiteľov?
Ahojte, čo si myslite o tom, že ste na návšteve u rodiny, idete obedovať/vecerat a hostitelka všetko predkladá pred seba a svojho muža a vy sa musíte načahovat cez celý stôl keď si chcete niečo zobrať?
Maruska, prosim ta podaj mi tu misu so salatom, dakujem
@prasiatko30 ja by sim to bežala riešiť na koníka a možno až do Bruselu
@anonym_autor ak ťa to uráža, tak seď a nejedz
@prasiatko30 ja by sim to bežala riešiť na koníka a možno až do Bruselu
@anonym_autor ak ťa to uráža, tak seď a nejedz
@anonym_8b0839 ako fakt problem hubu otvorit a poprosit
Nemám problém, vyrobím si problém 😉
A pozvali Vás? 😂
A pozvali Vás? 😂
@ibrunova tiez som rozmyslaa ci to nebolo jemne upozornenie, zeby sa uz mali pratat domov😂😂😂
A pozvali Vás? 😂
@ibrunova ja som si spomenula na temu, kde mlady manzelsky par chodila muzova rodina vyzierat niekolkokrat do tyzdna 😹
@ibrunova ja som si spomenula na temu, kde mlady manzelsky par chodila muzova rodina vyzierat niekolkokrat do tyzdna 😹
@gabu_lienka tiež ma tá téma napadla
Nechodím ma návštevy na obed a večer už vôbec
@anonym_autor pozvali nás na víkend, vidíme sa takto 5 krat do roka
Nechodím ma návštevy na obed a večer už vôbec
@glorikarebeka toto jej určite pomohlo 🙂
@anonym_autor mozno si to hostitelka ani sama neuvedomuje, ze to robi. Pomahas jej s pripravou jedla?
Mame u svokry cca 1,8m dlhy stol, normalne sa spytas, ci Ti mozu to a ono podat. Jeminecku, toto riesit ako problem…
Mame u svokry cca 1,8m dlhy stol, normalne sa spytas, ci Ti mozu to a ono podat. Jeminecku, toto riesit ako problem…
@kiki68 ved jasne že si vypytam. Ale keď príde návšteva ku nám tak to robím opačne, nepredkladam jedlo pred seba aby si návšteva musela pýtať 😅
@kiki68 ved jasne že si vypytam. Ale keď príde návšteva ku nám tak to robím opačne, nepredkladam jedlo pred seba aby si návšteva musela pýtať 😅
@anonym_autor tak toto ma nikdy nenapadlo popravde riesit. To robi moj svokor a potom pozera, ci Ti to chuti ako na pokusne kraliky 😂😂😂 Vari perfektne, ale proste … radsej ten 2m stol 😂
Mam obrovsky stol pre 8-10 ludi v jedalni, jedlo ukladam kdekolvek je na stole miesto. Podavanie / ponukanie / poziadat o podanie toho alebo hentoho / prilohy patri normalne a zakladnej kulture stolovania, komunikacii pri jedle, slusneho ponukania a servirovania jedla, kde si vramci beznej konverzacie posuvame dookola jeden k druhemu jednotlive misy / taniere / nadoby s jedlom a kazdy si naberie kolko a z coho mu chuti, a nikto nema problem slusne poziadat o podanie jedla. Takze absolutne nechapem, co vlastne riesis.
@anonym_autor moze to len byt sila zvyku hostitelky, ze si to ani neuvedomuje. Nerobil by som z toho vedu.
Možno sú zvyknutí že im všetko zožerete tak to dávajú od vás ďalej 🤣 ale nie no a to chodíte k nim na víkend 5x ročne? A vždy všetko zabezpečujú oni? Možno im vadí že nedonesiete ani nákup ani nič a už im to vadí a začínajú dávať najavo
@anonym_autor ved popros pani hostitelku, nech ti nalozi, ze nedociahnes🤷♀️
@glorikarebeka toto jej určite pomohlo 🙂
@ibrunova tak ak nebola pozvaná na obed, večeru tak ai treba uvedomiť, že vtedy sa na návštevu nechodí....
@anonym_autor svokra?🙂
Vies ja ked som u niekoho na dlhsie tak obycajne pomaham ten stol aj prestriet. Cize by som asi aj sama rozmiestnila tie misy po celej dlzke stola.
@anonym_autor svokra?🙂
@rozculena určite áno, dnes sú svokry na pretrase, aj keď viac frčí bývanie v spoločnom dvore a nepomáhanie 🙂
@gabu_lienka presne ma tato tema tiez napadla 😅🤣
@gabu_lienka presne ma tato tema tiez napadla 😅🤣
@lucky_k skoda, ze sa autorka uz neskor neozvala. Ale tipujem, ze funguju tak nadalej, alebo uz spolu ani nie su. To normalny clovek nemoze dlhodobo vydrzat.
Inak ja neznášam návštevy, o to viac keď čítam diskusie.. vtedy viem, že ľuďom vlastne vadí.... Všetko
🤷🏻♀️
… pozvali Vás na víkend a možno mysleli, že si jedlo budete zabezpečovať sami. Alebo ich na oplátku pozvete Vy ..
Ja tiež robím tak, aby hostia mali viac priestoru okolo seba. Ale poviem ak si niekto niečo prostí tak nech povie..
@anonym_autor Mozno si oni myslia o tebe ze ty si nevychovana hostitelka, lebo ich vzdy ked k tebe pridu, oblozis misami s jedlom tak ze sa nemozu ani pohnut a ty mas kopec miesta akolo svojho taniera.🙂

Maruska, prosim ta podaj mi tu misu so salatom, dakujem