icon

Ako reagovať na zlé názory druhých?

hiro
24. okt 2024

Často tu vidím že ľudia útočia na druhého pre to ako vyzerá,aké má názory a tak.
Podľa mňa je možné urážať názor. OK, pokiaľ sa dá striedmo. Niekedy nie a treba pritvrdiť. Alebo aj horšie. Chápem. Napríklad: To čo si myslíš je hlúposť. Ale čo keby sme neurážali človeka osobne? Si debil. Si hlupák. atď...
Je 100 dôvodov prečo. Napríklad - bol som cez víkend na stretnutí zo strednej školy a jeden spolužiak od rána debatoval o Rusku, homosexuálnom západe ktoré je plné fašistov. No a dali mu spolužiaci takých 20 minút na to aby sa vyrečnil. Hovoril o 1000 veciach ktoré boli buď klamstvo alebo zavádzanie. Nechali ho. Neskočili mu do reči. A na konci sa ho opýtali že prečo potom píše fixou !SS! na svoje (ešte aj to bola prdel lebo to napísal na moju vec lebo sa pomýlil) + zopár iných znakov? Odpoveď bola že nechápe prečo tolko debatuje s fašistickými banderovcami ktorí fandia nacizmu.
A koniec? Po určitej dobe bol celkom v pohode. Na veľa vecí máme rovnaké názory. Možno si nakoniec keď mu toľko ľudí okolo oponovalo na extrémne hlúposti tak si niečo z toho zobral. Nie je to hlupák. Len je ovplyvnený názormi aké má. Ja viem že ich má desiatky rokov. Netreba sa vzdávať. Ale nie urážaním. Nie je to zlý človek koho treba urážať. Oponovať áno.

Strana
z3
egonsk
25. okt 2024

@annm81 Vo svojej malickosti si asi nepostrehla dohodu o nerozsirovani NATO, ktora bola porusena. Len vdaka tej dohode sme tu nemali desiatky rokov ziadnu vojnu.

egonsk
25. okt 2024

@stanulienkat mas tak skvele informacie, ze by som sa necudoval, keby si patrila medzi jeho ohrdnute obdivovatelky a toto je tvoja pomsta. Ale ok, kazdy ma svoj styl a pravo na prejav.

annm81
25. okt 2024

@egonsk Ja som ti napísala FAKT, že Rusko s NATO spolupracovalo. Dokonca sa v tých dobách zjavovali aj úvahy, že Rusko do NATO v budúcnosti vstúpi. Aká dohoda o nerozširovaní? Zasa si čítal nejaké dezinfo plátky? Kde, kedy a ktorí predstavitelia za Rusko a ktorí za NATO podpisali nejakú dohodu o nerozširovaní NATO, ktorá má akúkoľvek relevanciu k dnešnej situácii?

777januska777
25. okt 2024

@stanulienkat ako som už toľko krát vravela, aj ja som bola konspiratorka a už nie som. Stačil mi na zmenu čas a vyrovnanie sa s vlastnými problémami a strachmi. Takže ja si fakt nemyslím, že konspiratori sú stratení. Verím tomu, ze aj konspirator sa môže zmeniť, len musí zmeniť prostredie a ludi okolo seba.

3tato
25. okt 2024

@egonsk Odhliadnuc teraz od nasich odlisnych nazorov na svetovu a pravdepodobne aj na domacu politiku - vies co by ma celkom zaujimalo? Co vlastne robis ty ako chlap na kedysi "rydzo zenskom portale" zameranom hlavne na maminy s detmi.
Ja som tu kvoli tomu, ze okrem skoro dospelych synov som este otcom aj malej dcery. A teda ako otec / chlap / rodic / samozivitel sa o nu staram 3/4 z mesiaca. Obcas si sem pridem po radu, mozno sa nieco dozvediet o zenskom, dievcenskom pohlade na urcite veci. (obcas je to tu na palicu, ale co milujuci rodic nespravi pre vlastne dieta)
Je dost mozne, ze mi neodpovies, pretoze ako si napisal, nemas voci mne uctu, kvoli mojmu protiruskemu postoju. V poriadku - tato moja polozena otazka vsak nesuvisi nijako s politikou, tak si myslim, ze by si mi mohol pokojne odpovedat. 🙂

egonsk
25. okt 2024

@annm81 Ak mas chut na citanie ako to cele bolo, tu najdes dostatok informacii, vratane odtajnenych dokumentov:
https://nsarchive.gwu.edu/briefing-book/russia-...
... odporucam pozriet si aj linky uvedene v odkazoch.

egonsk
25. okt 2024

@3tato nemaj strach, dlho tu uz strasit nebudem a tiez mam male deti, snad ti to k odpovedi staci.

annm81
25. okt 2024

@egonsk Zbežne som preletela ten dlhý text, ktorý popisuje, ako čo Rus chápal a čo v ožratosti nechápal. Prehliadla som tam odkaz na tú údajnú medzinárodnú dohodu, v ktorej sa NATO zaviazalo, že sa nebude rozširovať? Ak áno, prosím z vykopíruj mi odtiaľ, kto, kedy a kde takúto zmluvu podpísal.

A keď už tu budeme mať detaily tej zmluvy, môžme sa baviť o tom, kto je zodpovedný za to, že Rusko sa zasa dostalo do izolácie od západného sveta, kto je pre európske krajiny, bez ohľadu na to, či sú alebo nie sú členmi NATO, najväčšou bezpečnosťou hrozbou, a kto porušil zmluvy týkajúce sa suverenity Ukrajiny.

egonsk
25. okt 2024

@annm81 prepac, ale domacu ulohu za teba robit nebudem, podklad som ti dal, zadanie bolo tiez jasne (precitat si aj odkazy - zoznam je na konci), takze ku vysledku sa dopracovat vies. A ako si mohla postrehnut, nepouzil som nejaky fake zdroj ako je v mode. Dalej uz tuto temu zivit nema pre mna zmysel, to, ze narusili rusi uzemie UA nespochybnujem, ale stalo sa to tiez ako nasledok predoslych ukonov na ludi v danej oblasti a vyzvu zastupenia obyvatelstva. Ze to mohli riesit aj inou cestou nie je vylucene, ale snad nebudeme diktovat inemu statu, ako sa ma chovat ku inemu statu. Oba su suverejne staty a navyse su to staty 3 sveta pre nas.

annm81
25. okt 2024

@egonsk Takže taká zmluva neexistuje, stačilo to napísať takto stručne.

anketkarka
26. okt 2024

Páči sa mi zaradenie tohoto príspevku do vzťahov. Nemá zmysel argumentovať a prejavovať svoj názor pred ľuďmi, ktorí majú svoju pevnú pravdu a nevedia uznať hodnotu druhého človeka ako seberevného a rešpektovať inakosť názorov. A už vôbec nie pri ľuďoch, s ktorými nemáte žiadny vzťah. To len ego sa takouto argumentáciou snaží zvýšiť svoj kredit. Vlastne nejde o žiadnu výmenu názorov, len hladkanie svojho ega, lebo chýba dosť sebavedomia mať svoj vlastný názor bez ohľadu na to kto si čo myslí.

sevrin
26. okt 2024

@egonsk pri písaní diplomovej práce som krátko citoval aj Blahu, za čo sa hanbím doteraz, vtedy som ešte nevedel čo je to za nímanda, o čom svedčí nakoniec aj jeho vyjadrovanie. To je len taký tajtrlík a užitočný idiot.

sevrin
26. okt 2024

@egonsk ale som rád, že si uznal, že Slovensko od vstupu do EÚ väčšinou len cúva, skvelá vizitka ficovych vlád, to sa musí uznať 🤜

sevrin
26. okt 2024

@egonsk mohol by si sem dať zdroj o tej údajnej dohode o nerozširovaní NATO na východ? Ja len či svoje tvrdenia máš aj nejako podložené alebo tu len kopíruješ táraniny ruskej propagandy. Ale vieš čo, ale ušetrím ti robotu, aby si netápal: žiadna taká dohoda nikdy neexistovala. Rusko svoju inváziu na Ukrajinu obhajuje klamstvami, bolo len potrebné tieto klamstvá stále dookola papagájovať, aby sa tí jednoduchší na to chytili.

egonsk
26. okt 2024

@sevrin clovek by povedal, ze ked uz sa snazis pisat rozumne, tak dokazes aj citat, ale zjavne si len potrebujes vylievat svoje myslienky na anonymnom fore a to ti zlepsuje naldau. V opacnom pripade by si si totiz vsimol, ze som sem uz pastol link, kde je vysvetlena cela geneza odtajnenych dokumentov a aj to ako boli chapane z ktorej strany, atd... Lenze kto chce, nevidi ani stenu pred ocami, dokial do nej nosom nenabura.

sigognac
26. okt 2024

Rusi, pokiaľ je to v ich záujme, dokážu povýšiť neformálny sľub, ktorý kedysi odznel pri rokovaní Gorbačova s Kohlom o zjednotení Nemecka, na medzinárodnú zmluvu s plnou právnou silou a záväzkami z nej vyplývajúcimi na veky vekov.

Pokiaľ im ale niečo nevyhovuje, potom pre nich nič neznamená ani záväzná dohoda, ktorú sami podpísali (viď napr. Budapeštianske memorandum).

Faktom je, že žiadna písomne potvrdená zmluva o nerozširovaní NATO neexistuje.

"...ze narusili rusi uzemie UA nespochybnujem, ale stalo sa to tiez ako nasledok predoslych ukonov na ludi v danej oblasti a vyzvu zastupenia obyvatelstva. Ze to mohli riesit aj inou cestou nie je vylucene, ale snad nebudeme diktovat inemu statu, ako sa ma chovat ku inemu statu. Oba su suverejne staty a navyse su to staty 3 sveta pre nas."

Predpokladám, že pod "úkonmi" sa tu asi myslia útoky a "výzva zastúpenia obyvateľstva" bude, tipujem, žiadosť obyvateľov Donbasu o pomoc Rusku. K tomu len toľko, že na Donbase dlhodobo pôsobili ľudia, ktorých tam vyslal Putin, aby vyvolávali nepokoje. (Ak má niekto pochybnosti, nech si pozrie vystúpenia odsúdeného zločinca Igora Strelkova-Girkina, ktorý sám priznáva, akú úlohu zohral.)

Pochopiteľne, že UA si bránila svoje územie pred separatistami a provokatérmi. Mala na to plné právo, tak ako každý iný štát. Určite to nemôže slúžiť ako zámienka na jej napadnutie iným štátom, ktorý, nota bene, tieto nepokoje vyvolával.

A áno, medzinárodné spoločenstvo práveže musí diktovať inému štátu, ako sa má "chovať" k inému, zvlášť ak pri tom pácha zločin agresie a porušuje chartu OSN, ktorej je signatárom. To ako keby sme povedali, že síce sa nám nepáči, že niekto znásilnil nejakú ženu, ale nebudeme mu predsa diktovať, lebo je svojprávny a samostatný.

No ale prosím, ak prijmeme takúto argumentáciu, potom môžeme povedať: Ukrajina susedí s agresorom, ktorý si už v 2014 odtrhol kus jej územia, takže chce vstúpiť do NATO. Dalo sa to asi riešiť aj inou cestou, ale Ukrajina je suverénny štát, navyše krajina tretieho sveta pre nás, preto jej nebudeme diktovať, či môže alebo nemôže vstúpiť do NATO.

Alebo: NATO je suverenná organizácia, takže jej nikto nemôže diktovať, koho medzi seba príjme a koho nie.

annm81
26. okt 2024

@sigognac Myslim, že tu máme peknú ukážku toho, ako môže človek úplne zaslepene veriť tomu, čomu chcel uveriť, hoci realita je úplne niekde inde..

annm81
26. okt 2024

@egonsk Ale nedávne neformálne VEREJNÉ a JASNE komunikované uisťovanie Ruska, že žiadny útok neplánuje a ide len o cvičenie na vlastnom území, pre teba zjavne nie je dostatočný záväzok, áno? Aspoň nie tak, ako údajné, neformálne, nejasne formulované rozhovory spred desiatok rokov za zavretými dverami...

3tato
26. okt 2024

@sigognac Opäť veľmi trefné a výstižné. Ono - dalo by sa k tomu napísať ďaleko viac, no to by asi človek nerobil nič iné. A povedzme si na rovinu, že vo veľkej miere sa to i tak minie účinkom. Každopádne zdieľam tvoj názor. Niektorým ľuďom by nezaškodilo si pozrieť trebárs kanál Zolkina - niekoľko stoviek videí s ruskými zajatcami, či dialógy Ukrajincov s Rusmi v Chatruletke. Aká je ich mentalita, aký majú vzťah k životu, odkiaľ pochádzajú, ako žili doma, ako žijú ich rodiny. Drvivá väčšina z nich išla do vojny za peniaze, podpísali kontrakt, alebo boli mobilizovaní. Všetci majú jedno spoločné - boli oklamaní sľubmi, propagandou. Za mizerné peniaze, ktoré väčšina ani nedostala vyplatené, sa nechali najať na "фарш для мясорубки" - to znamená mäso do mlynčeka. Je ich mnoho. Vtedy človek pochopí, s kým má do činenia a aká veľká časť z nich je absolútne mimo diania toho, čo sa vo svete deje. Väčšina z nich nikdy v živote nebola nikde mimo svoje mesto, či dedinu. Politika ich nezaujíma, iba to, ako prežiť - je im jedno ako.
Výbornú "cestu do hlbin ruskej duse" ponuka napriklad aj YT kanal "Обманутый Россиянин" - pre neznalych azbuky v preklade Oklamany Rus. Ironickou formou komentovane dianie a konanie ruskej politiky a celkoveho zivota v Rusku v protiklade s "prehnitym zapadom". Človek, ktorý sa chce naozaj dozvedieť informácie o Rusku a Ukrajine, by mal sledovať médiá z daných krajín. V dnešnej dobe fungujú prekladače, nie je problém čítať ani v japončine alebo čínštine.

sigognac
26. okt 2024

Ako vravíš, bolo by toho oveľa viac, čo by sa dalo napísať. Nielen o personálnych problémoch ruskej armády, "mjasnych šturmoch", ale aj o ekonomike, nedostatku pracovnej sily na ruskom pracovnom trhu, či o krokoch ruskej centrálnej banky, ktorá minulý týždeň zvýšila základnú úrokovú sadzbu na 21%. Snívať o rozpade EÚ alebo krachu dolára Rusi a ich pritakávači síce môžu (mečtať ne vredno), ale realita je úplne inde a ekonomické problémy napokon Rusko dobehnú. A rozhodne skôr ako ten upadajúci Západ.

Asi sme uniesli zakladateľovi tému, ale na druhej strane, je to možno aj dobre a táto diskusia je tak trochu odpoveďou na jeho otázku. Povedal by som, že debata s človekom z opačného spektra je zbytočná, stačí si na začiatku dvoma-troma otázkami vyjasniť pozície a potom povedať, ok, ja zastávam úplne protichodný názor a radšej hovorme o niečom inom. Ďalšia argumentácia môže viesť akuráť k osobným útokom, a načo si kaziť deň.

Výsledok vojny aj tak od tejto krajiny nezávisí. Našťastie.

sevrin
26. okt 2024

@egonsk kde sa konkrétne píše o dohode o NErozširovaní NATO na východ?

ivka225
27. okt 2024

@egonsk Tu je oficiálna stránka. Aj na nej je použitá formulácia "Former Soviet Union": https://cordis.europa.eu/programme/id/IC-INTAS#...).

Strana
z3