icon

Ako riešiť bezdôvodnú ignoráciu po napomenutí?

7. jún 2024

Ahojte.

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
januska12323
7. jún 2024

Zachviľu končí školský rok dovtedy vydržíš a do ďalšieho si vypýtaj inú spolubývajúcu.

barka1
7. jún 2024

To, že ludia su rozni.
Divný internát, kde si nevyberate, s kým byvate.

domkakvet
7. jún 2024

Uz sa blizi koniec skolskeho roka, tak pories aby si ten dalsi uz s nou nebyvala a pre pokoj na tento mesiac mozes za nou zajst s tym, ze si to nemyslela zle, len sa ti nechce a nemas ani cas stat pred dverami, ale ze si nevedela, ze sa jej to dotkne, lebo ty na tom nevidis nic zle.

jaass
7. jún 2024

Hrozná spolubývajúca. By som jej tak povedala na city, že by sa nespamätala. A ešte ona je urazena za to, že nevie ako sa ma správať? Buď rada, že sa k tebe neozyva, lepšie pre teba. Pri takom človeku sa človek naučí ako mať druhého v riti. Hlavne keď ti o to nestojí.

deti95060810
7. jún 2024

riadna trubka... 🙄
ak sa nezmení milá dáma , v živote bude mať celkom slušné problémy...
čo by som ešte možno ja urobila že by som jej vždy v deň príchodu poslala smsku kedy prídem, o ktorej hod. - že nech nezamkne...možno by to pomohlo.

simca06022011
7. jún 2024

podla mna si reagovala v poriadku, ja osobne by som jej na tieto ignoracie este duplom povedala, ze co sa hra na urazenu fluchtlu, vymkyna ta z izby, po tom na teba zvysuje hlas a este sa bude citit urazena... :D Nech sa nauci sllusne sa spravat a nie urazat ako male decko. Vsak zamknem dvere, vyberiem kluc z dveri a idem si chrapat... vybavene. Ak by mala reci, tak nezabudnem podotknut, ze hadam o rok si najde lepsiu spolubyvajucu, ktorej nebude vadit postavat na chodbe a cakat a nedotkne sa jej nejakou "staznostou".

ivik4
7. jún 2024

Kks, ja by som penila ze az. V zivote by som sa jej neospravedlnila, akoze za co. Dolezite h*vno sveta, spravala by som sa veru podobne

veselo_neveselo
7. jún 2024

Ak si pouzila rovnake slova ako si tu napisala, tak sa jej nedivim. Hned sa vyhrazat, ze to budes "riesit"?

Ak si jej ovsem povedala, prosim ta, ked tu nie som, nenechavaj kluc v zamku aby som ta nemusela budit, tak potom ok, reagovala fakt blbo.

maranta_leuconeura
7. jún 2024

@veselo_neveselo po siedmom raze je uz neskoro prosit, poziadavka autorky bola uplne adekvatna.

mimka1402
7. jún 2024

@veselo_neveselo A ta spolubývajúca je úplne blbá? Vymykať niekoho na pravidelnej báze je za mňa totálna ignoracia, po prvom vymknuti sa mala ospravedlniť a nerobiť to už vôbec. A nie opakovane dokola. Vyhrážka bola na mieste. Je jedno ako to povedala, je v práve. Na internáte musí byť človek viac ohľaduplný, teda mal by byť.

maranta_leuconeura
7. jún 2024

Neurobila si nic zle. Ona ta manipuluje, dava ti ,,silent treatment", presne pre to, aby si sa zacala citit zle, ze nie ona robi chybu, ale vlastne ty. Pokojne to ignoruj. Ty sa nemas za co ospravedlnovat!
Ak mas moznost, spolubyvajucu zmen, ak nie, este raz by ma vymkla a naozaj by som to isla riesit niekam vyssie. Ale neviem ako to u vas funguje, aky by ona mala za to ,,trest"

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
7. jún 2024

to je typ človeka, čo si mysli, že svet sa toči okolo nej a nema sebareflexiu, chybu si neprizna...tiež som neverila, že človek, čo robi zle može byt arogantny, zažila som v poslednej dobe 3x najmenej, tak to je nova moda, ked niekomu dodrbeš život začat ho osočovat.. male
deti učime slušnosti zbytočne, iba budu zaskočeni ako ty..

mojemenonikto
7. jún 2024

Podľa toho čo píšeš si mala plné právo na takú reakciu a vôbec sa tým nemusíš trápiť. Ak mladú slečnu doma nenaučili základnému rešpektu a ohľaduplnosti voči ostatným, ty ju určite neprevychováš a ani sa o to nepokúšaj. Ak by tieto schválnosti, ktoré popisuješ eskalovali až tak, že ti to začne vážne vadiť, tak to choď riešiť a trvaj na zmene izby, alebo spolubývajúcej. Určite sa na ubytovacom oddelení nestretli s takou situáciou po prvý raz, tak ti snáď budú vedieť nejako pomôcť. Pozor, aby sa ti nestalo, že sa ona pôjde sťažovať na teba ako prvá s nejakou vymyslenou báchorkou 😉 Vôbec by som sa tomu nečudoval.

karolinakr
7. jún 2024

@mojemenonikto ešte ju vyhodia z intráku, to by tak aj celkom na ňu pasovalo

michaela329
7. jún 2024

Už s ňou budeš len necelý mesiac, potom príde iná, kašli na ňu. Ja som mala tiež všelijaké spolubývajúce...jedna sa napríklad nesprchovala...len raz cez týždeň, v sobotu... neskutočne smrdela. Alebo druhá si vodila chlapov na izbu, jeden ma raz pozoroval ako spím - to nikomu neprajem.

personality
7. jún 2024

Myslím, že by si sa mohla ísť na ňu aj sťažovať, toto je extrém.

julia_romeo
7. jún 2024

kazdopadne, priemerne inteligentny clovek by nemal problem napisat sms alebo cez whatsapp, ze pride vtedy a vtedy (predislo by sa tym problemu o ktorom zjavne vies). Povinna nie si oznamovat je prichody, ale kedze sa deje co sa deje, mohla si tomu predchadzat. Miesto toho osocovanie a spol... Vsetky vyssie co pisali ti drukuju, aj ked neviem ako sa presne veci maju, ale z toho co si napisala by som povedala, ze tvoje spravanie nie je v poriadku a nie je dospele..

maranco
7. jún 2024

Treba ísť na vrátnicu, kto tam má dozor že sa nevieš dostať do izby že je zamknutá a spolubývajúca nereaguje na búchanie. Máš o ňu strach či sa jej niečo nestalo.
Keď neotvorí, odvŕtajú zámok a potom bude platiť za nový zámok.
Nabudúce si už dá pozor.

maximiliana
7. jún 2024

@julia_romeo priemerne inteligentnemu cloveku by malo dopnut, ze ak necha zastrceny kluc v zamke, spolubyvajuca sa tam nedostane... takze ho treba vytiahnut a potom je uplne jedno, kedy kto pride ci nepride na intrak... takze ano, jej spolubyvajuca je sebecke hovado a autorka je pravom nastvana... ja na jej mieste by som jej zakrutila krkom a to sa povazujem za dospelu aj z pozicie veku aj rozumu...

amelie2017
7. jún 2024

Tak spolubyvajuca je uplne trapna, ako sa sprava, ale na druhej strane, jedna blba sprava, Peti, dnes pridem okolo 18., nezamykaj,...by veci vyriesila a nemusela by si po 3 hodinovej ceste vyklopkavat..to, ze jej nemusis oznamovat, kedy prides a cakala si do extremoc tiez hovori dost aj o tebe..

maranco
7. jún 2024

Ešte existujú také FABky kde zvnútra sa nedá vložiť kľúč , vieš vnútri rukou bez kľúča zamknúť/odomknúť, možno to by bolo riešenie.
Ak by sa jej niečo stalo, alebo treba rýchlo evakuovať, zbytočne by riskovala život, kým by hasiči postavili rebrík k oknu/balkónu a prišli odomknúť dvere.
Zdravotnícky záchranári nevylamujú dvere, čakajú kým prídu hasiči s rebríkom/plošinou a vlezú cez okno/balkón aby im otvorili dvere.

autor
Autor odpoveď zmazal
kaktusik007
7. jún 2024

evidentne ste sa za ten rok spolocneho byvania skamaratili.

julia_romeo
7. jún 2024

@maximiliana priemerne inteligentny clovek, ak vie, ze sa to deje a udialo sa Xkrat, bude tomu jednoducho predchadzat... To je moj point, ktory zjavne mas problem pochopit 🙂

beata_k
7. jún 2024

Byvala som na inernate. Nie je nic prijemne spat na celej chodbe sama. Uprimne, aj ty by si sa zamkla. Tvoj vyhrazka, ze to budes "riesit" tiez nebola velmi vhodna. Ale ani jej spravanie tiez nie je ok. Uz to len vydrz a trochu sa vzi do koze ked si sama. V byte sa zamykas?

autor
Autor odpoveď zmazal
beata_k
7. jún 2024

V takom pripade mas pravdu. Kluc vybrat mohla.

Slovo ",riesit" neznie velmi nekonfliktne. Ide v podstate o vyhrazku. Dalo sa to vysvetlit inym sposobom. Najprv si ticho, nic nepovies( mozno si mysli, ze ti to nevadi) a potom na spiaceho cloveka vybafnes vyhrazku, ze sa budes stazovat.

Strana
z2