Ako riešiť chúlostivý problém so zanedbanou hygienou?
S manzelom mame firmu , jeden zamestnanec zial mal velky problem s pachom potom plus usta a nohy…. Zanedbana hygiena .. mali sme teambuilding ako to budeme riesit kedze je to chulostiva tema . Zhodli sme sa na darceku hygiene - deo / sampon / sprchas / pena / pasta - atd od jednem kvalitnej bio kozmetiky. Nepomohlo . Dostaval to rok na meniny narodeniny vianoce a ked bola moznost vzdy dostaval hygienu v roznej podobe usta voda / zuvacky atd .
Nezmenilo sa nic . Bol to ostry puch ako ked obleciete nieco spotene dookola a nohy detto.
V jednej situacii ma neskutocne vytocil a ja som v zapale hnevu nanho vybehla s tym “RADSEJ SI UZ UMY ZUBY A UMVAJ SA !” Všetci dookola stichli jak sochy … on bol v soku . Aj ma to mrzelo aj nie uprimne … Manzel mi povedal ze som mohla byt jemnejsia ale inak nejak nedbal. Odvtedy ale o seba tak dba ze je to az sok …. Mam niekddy vycitky ci som nebola velmi zla :( ale dodnes som sa neospravedlnila…. Zaroven som pomohla jeho kolegom v kancli a okoliu travit cas v jeho blizkosti vo vacsej pohode
Mozes to vyriesit tym (resp. si mala hned v ten den, ked si vybuchla), ze si ho zavolas sukromne do kancelarie. Ospravedlnis sa, ze si tak vybuchla a ze si to povedala takymto sposobom a nebolo to spravne.
A ze by si sa rada s nim o tomto probleme porozpravala, aby sa riesil, lebo zialbohu je to naozaj pre vsetkych obtazujuce.
Ak sa medzitym jeho pristup k hygiene zmenil, aj tak by si sa mala ospravedlnit.
Uvedom si, ze ty a muz ste vzorom atmosfery na pracovisku a vy dvaja mate byt jej “moderatori”. Je to vasa firma.
Taketo vybuchy sa cloveku stanu, ale ty to mas dalej prva riesit. A nie zamiest pod koberec (s muzovym “pozehnaim”) a hrat mrtveho chrobaka.
To je najhlupejsie riesenie.
Nerob taketo precedensy, lebo sa otocia proti tebe.
3 dni .
V pondelok ho musim zavolat k sebe a vysvetlit mu to aj sa ospravedlnim. Plus mu pripomeniem aj tie kvanta kozmetiky to boli obrovske kose kozmetkky ze ci mu nedoslo preco .
To mi trochu príde ako ponižovanie, pripomínať mu kozmetiku a že či mu to nedošlo (ľudia často dávajú kozmetiku na sviatky a nič sa tým nesnažia naznačiť, len je to ľahký výber)
3 dni .
V pondelok ho musim zavolat k sebe a vysvetlit mu to aj sa ospravedlnim. Plus mu pripomeniem aj tie kvanta kozmetiky to boli obrovske kose kozmetkky ze ci mu nedoslo preco .
@anonym_autor rozhodne nepovedz, ci mu nedoslo.
Toto je citliva tema a netreba byt hruby.
Samu by ta velmi ranilo, keby k tebe pristupili takto.
Aj ked ano, on by mal prvy dbat, aby sa to vobec nedialo, atd. Ale vies, treba byt ludsky v tomto.
3 dni .
@anonym_autor Vsak dobre vies, ze chlapom treba polopatisticky povedat narovinu, co od nich chces. Mala si si ho hned zavolat do kancelarie a poziadat ho o zvysenu hygienu, ak pracuje v teame a nekupovat blbosti.
A samozrejme, ospravedlnit sa. Toto je take zenske vytahovat v hneve veci pod pas 😒
Trvalo to roky, keď píšeš o viacerých sviatkoch a to naozaj nikomu nenapadlo si ho zavolať a slušne sa s ním o tom medzi 4 očami porozprávať? Ospravedlň sa, viac to nerozpitvávaj, dary nepripomínaj, nesnaž sa svoj výbuch zhodiť na neho, že prečo to jemu to nedošlo skôr, to vy ste to mali dávno riešiť iným spôsobom…
Jasne , ved mali sme stretnutia s ludmi z ich kancle . 8 su v jednej . Nevedeli ako a vsetci navrhli tie dary velkej honosnej kozmetiky. Urobila som po voli kupila . Vsetci to citili ale oni chudaci najviac . Aj ja som bola v uzkych tam vela toho nevyhras bud priamo lebo obklukou co ? Prosim zvys hygienu. Neumyva sa ani nebude . A ten hnev ma premohol
Jasne , ved mali sme stretnutia s ludmi z ich kancle . 8 su v jednej . Nevedeli ako a vsetci navrhli tie dary velkej honosnej kozmetiky. Urobila som po voli kupila . Vsetci to citili ale oni chudaci najviac . Aj ja som bola v uzkych tam vela toho nevyhras bud priamo lebo obklukou co ? Prosim zvys hygienu. Neumyva sa ani nebude . A ten hnev ma premohol
@anonym_autor Úprimná? Nesranduj. Čo ste to za šéfov aj s mužom, že za 4 roky neviete slušne dohovoriť zamestnancovi. 🤦A tie koše? Trápne a primitívne.
dík za oznam.
No tak si mu to povedala a čo? Nikto sa z toho neposral a on sa konečne začal starať o svoju hygienu
Ja by som sa neospravedlnila. Nič zle si neurobila, povedala si pravdu
Profesionálne fakt
@anonym_autor my sme mali kedysi v praci tiez kolegu s velmi laxnym pristupom k hygiene, stazovali sme sa nadriadenemu. Najprv prisiel vseobecny email, aby sme dbali na osobnu hygienu, ciste oblecenie do prace, ze aj v praci je k dispozicii sprcha, hygienicke potreby a uteraky a je moznost to v pripade potreby vyuzit aj v pracovnom case, nepomohlo, tak si ho nadriadeny zavolal do kancelarie a diskretne ale priamo mu vysvetlil, preco sme dostali ten mail… vase riesenie mi prislo niekde medzi “ubohe” a “zbabele”. Ze si takto prizemne vybuchla je len ceresnicka na torte, ako manazment firmy by ste mali absolvovat nejake skolenie zamerane na komunikaciu so zamestnancami.
Proste sa mi nechce veriť, že 8 a viac dospelým ľudom naozaj nedošlo, že takáto vec sa dá povedať síce priamo, ale slušne…kričať po niekom v snahe zaútočiť lebo som v úzkych je niečo úplne iné… takže navyberáš si… a celkovo popracuj na zvládaní emócii a komunikácii so zamestnancami, keby nesmrdel, tak ako riešiš pracovný konflikt? čo by si mu vykričala?
@anonym_autor ja som s týmto problém nemala, pracujem s mužmi a to je teda iný puch, keď sú spotení, konkrétne jeden, normálne som mu povedala že smrdí, nech sa osprchuje, jasné, bola som za blbku, ale aspoň bol pokoj 🙂 takže ja by som sa na tvojom mieste určite neospravedlňovala
@anonym_autor ja som s týmto problém nemala, pracujem s mužmi a to je teda iný puch, keď sú spotení, konkrétne jeden, normálne som mu povedala že smrdí, nech sa osprchuje, jasné, bola som za blbku, ale aspoň bol pokoj 🙂 takže ja by som sa na tvojom mieste určite neospravedlňovala
@anonym_35562d ale ty si to povedala priamo
A nie že roky šušu od šéfov a kolegov a nech si domysli a potom mu to vykričať pred všetkými,ked ju ,, vytočil,, v inej veci
Mozno aj odide, uvidis . Ale chudak no
Proste sa mi nechce veriť, že 8 a viac dospelým ľudom naozaj nedošlo, že takáto vec sa dá povedať síce priamo, ale slušne…kričať po niekom v snahe zaútočiť lebo som v úzkych je niečo úplne iné… takže navyberáš si… a celkovo popracuj na zvládaní emócii a komunikácii so zamestnancami, keby nesmrdel, tak ako riešiš pracovný konflikt? čo by si mu vykričala?
@lindous ja som v znameni leva v cine drak ascendent baran😅 uz nepopracujem vela na niecom . Bud spokoj a ze si krotka .
Pochopila by som, ak by takto v zápale hnevu reagoval kolega, ale nie šéf. Vrcholne neprofesionálne. To nehovorím o tom, že ti samej nedošlo, že sa máš ospravedlniť..
@lindous ja som v znameni leva v cine drak ascendent baran😅 uz nepopracujem vela na niecom . Bud spokoj a ze si krotka .
@anonym_autor si ma pobavila, fakt neviem či si tu z nás robíš srandu alebo to myslíš vážne, lebo naozaj slabá výhovorka, byť tvojim zamestnancom, určite ma nezaujíma postavenie hviezd, popracovať sa dá na svojom správaní vždy… to nie je o tom byť krotká, ale profesionálna
@anonym_autor si ma pobavila, fakt neviem či si tu z nás robíš srandu alebo to myslíš vážne, lebo naozaj slabá výhovorka, byť tvojim zamestnancom, určite ma nezaujíma postavenie hviezd, popracovať sa dá na svojom správaní vždy… to nie je o tom byť krotká, ale profesionálna
@lindous Nerobim myslim to vazne . Ako hovorim 2 roky sa to tahalo , nemala som fakt cas riesit nieco take , vedeli to vyriesir aj sami medzi sebou neslo to a potom sa to vo mne nakopilo a skoncilo to takto… ospravedlnim sa ale zas musi aj clovek sa sam citit . Tak vidite 8 dospelych ludi 5 zien 3 muzi a nemali guraž…
@lindous Nerobim myslim to vazne . Ako hovorim 2 roky sa to tahalo , nemala som fakt cas riesit nieco take , vedeli to vyriesir aj sami medzi sebou neslo to a potom sa to vo mne nakopilo a skoncilo to takto… ospravedlnim sa ale zas musi aj clovek sa sam citit . Tak vidite 8 dospelych ludi 5 zien 3 muzi a nemali guraž…
@anonym_autor ale ty si zamestnávateľ. Ty to máš riešiť. Nie oni.
@anonym_autor co sa nakopilo,ze miešas jablká s hruskami
Miesto normálnej komunikácie
Tak ty sa naseres za niečo iné a budes vykrikovať kade komu ako na trhu veci co s tým ani nesuvisia
A je jedno hygiena nehygiena
Ale chovanie .......🫣
@anonym_805129 ale prosim ta niesme v MŠ . Normalne kolega kolegovi povie sorry bracho pachnes jak tchor umy sa .
Ja musim drzat bonton a vidite . Vybuchnem a som priamociara a trochu drzo to vyznie
@anonym_autor a od coho si tam sefka? Zavolam oznamim ze kolgovia sa stazuju na jeho osobnu hygienu, a ja to tiez tak vidim, tak nech na tom zapracuje.3min diskretneho trapasu. A nie robit cirkusy a vyhovarat sa na postavenie hviezd (toto je za mna uplne trapne)
@anonym_autor Tak možno sa necítil a nik nemal odvahu mu to povedať tak priamo. Tak samozrejme, že strapniť si ho nemusela, ale na druhej strane možno len to naozaj pomohlo.
@anonym_autor Tak možno sa necítil a nik nemal odvahu mu to povedať tak priamo. Tak samozrejme, že strapniť si ho nemusela, ale na druhej strane možno len to naozaj pomohlo.
@anonym_a0a42a No najlepsie na tom je ze pomohlo . Na druhy den vam hovorim vyvonany cely a dostala som info ze aj v piatok a dnes . Zajtra mame zatvorene . V pondelok bude rozhovor 🙂
@anonym_805129 čo ho mam okupať ?
@anonym_805129 ale prosim ta niesme v MŠ . Normalne kolega kolegovi povie sorry bracho pachnes jak tchor umy sa .
Ja musim drzat bonton a vidite . Vybuchnem a som priamociara a trochu drzo to vyznie
@anonym_autor ale ide o to ze ty si mu to vykričala ale išlo o úplne inu vec co ta vytocil!
Mozes to vyriesit tym (resp. si mala hned v ten den, ked si vybuchla), ze si ho zavolas sukromne do kancelarie. Ospravedlnis sa, ze si tak vybuchla a ze si to povedala takymto sposobom a nebolo to spravne.
A ze by si sa rada s nim o tomto probleme porozpravala, aby sa riesil, lebo zialbohu je to naozaj pre vsetkych obtazujuce.
Ak sa medzitym jeho pristup k hygiene zmenil, aj tak by si sa mala ospravedlnit.
Uvedom si, ze ty a muz ste vzorom atmosfery na pracovisku a vy dvaja mate byt jej “moderatori”. Je to vasa firma.
Taketo vybuchy sa cloveku stanu, ale ty to mas dalej prva riesit. A nie zamiest pod koberec (s muzovym “pozehnaim”) a hrat mrtveho chrobaka.
To je najhlupejsie riesenie.
Nerob taketo precedensy, lebo sa otocia proti tebe.
@moonlight1210 Súhlasím napísané úplne výstižne. Nic viac k tomu nie je čo dodať.

Prečo si sa neospravedlnila? A aký čas odvtedy ubehol?