icon

Ako riešiť emocionálnu vzdialenosť vo vzťahu?

amalia_44
26. nov 2025

Ahojte, za kazdu cennu radu budem vdacna. Nemam 18 rokov, som dospela osoba ktora zazila uz rozchod aj po dlhorocnom vztahu. Mam novy vztah kde moj partner zozaciatku ked sme sa dali dokopy nevyjadroval moc emocie, myslela som si, ze to chce cas a jedneho dna to pride. Ale stale neprichadza. Byvame spolu, nie sme spolu dlho, menej ako rok, ale mam pocit ze som iba jeho spolubyvajuca. Co sa ostatnych veci tyka, je slusny, pracovity, vazi si ma, atd. Ale nerozumiem preco je chladny. Nikdy mi nepovedal ze ma lubi, ked prídem domov ma neprivíta, nepobozka, neobijme. Nevie mi dat ani kompliment, pochvalu, reakciu na nic. Mna to velmi mrzi, lebo si myslim, ze sa snazim dost ale stale to nedostavam naspat. Uz som emocne vycerpana a nemam energiu na to. Neviem si predstavit bez neho byt ale ani takto fungovat. Povedal ze sa zmeni ale nezmenilo sa absolutne nic. Neviem aku zvolit strategiu na takuto situaciu ale vnutorne ma to ubija, aj ked ako partner nie je vobec zly. Toto je jeho crta s ktorou sa pravdepodobne neda pracovat. Ale myslim si ze zakladom vztahu je emocna prepojenost dvoch ludi a tu necitim, preto chcem zistit ci nie je nahodou aj chyba vo mne. Netlacim ho do nicoho, nenahanam ho a podporujem ho v praci aj na ukor naseho spolocneho casu. Akonahle sa jedna o emocie, je ticho a nic heovori alebo to obrati na inu temu. Nie som prehnane dramaticka, ze by som mu vyplakavala. Praveze ja som celkom dost stabilna osoba ale nejaku tu emociu, pochvalu, potrebuje kazda zdrava vyspela zena od svojho partnera dostavat. Aby sa citila plna energie a dokazala mu byt oporou. Mam sa s tym naucit zit, je to riesitelne alebo mam odist aj napriek tomu ze v ostatnych oblastiach je skvely clovek?

Strana
z2
amalia_44
autor
27. nov 2025
@denithestrange1993

@amalia_44 treba s nim normalne o tom komunikovat,ze ti chybaju objatia,nejaka blizkost atd. Mozno ani netusi,ze nieco take prezivas. Sam na to nepride ked budes ocakavat ze telepaticky uhadne co od neho vyzadujes. Na oplatku sa ho spytaj co by on pripadne zmenil na tebe,aby to nebolo len o kritike smerom k nemu. Chlapom treba narovinu velakrat povedat,lebo oni v takych dimenziach nerozmyslaju ze je nieco zle.

Uz sme sa o tom rozpravali 2x, pri tom prvom sa tvaril ze nechape ako si mozem dovolit nieco taketo chciet a vyzadovat, pri tom druhom to trochu pochopil ale zmena neprisla, iba povedal, ze to skusi zmenit. Neviem ci treti krat mam skusat ci to ma zmysel.

enmery
27. nov 2025
@amalia_44

Uz sme sa o tom rozpravali 2x, pri tom prvom sa tvaril ze nechape ako si mozem dovolit nieco taketo chciet a vyzadovat, pri tom druhom to trochu pochopil ale zmena neprisla, iba povedal, ze to skusi zmenit. Neviem ci treti krat mam skusat ci to ma zmysel.

@amalia_44 Nemá.

anonym_ed9ea4
27. nov 2025

no neviem, človeka nezmeníš. môžeš zmeniť iba svoj prístup. buď sa s tým zmieriš, alebo odídeš. toto sú emočne plochí ľudia, ktorí asi aj vyrastali v takom prostredí, kde im neboli prejavované city. Ľúbiť ťa asi ľúbi, ale nevie to povedať a čím viac budeš tlačiť, tým to bude horšie. ako si napísala, skôr sa prejavuje činmi. Keby si mu ľahostajná, nepomohol by ti v problémoch. Ja keď chcem počuť pochvalu za obed, koláč atď. a môj sa k tomu tiež veľmi nemá, tak si to ironicky nahlas sama pochválim (hoci je to trápne) a potom sa aj on už zobudí..

amalia_44
autor
27. nov 2025
@anonym_ed9ea4

no neviem, človeka nezmeníš. môžeš zmeniť iba svoj prístup. buď sa s tým zmieriš, alebo odídeš. toto sú emočne plochí ľudia, ktorí asi aj vyrastali v takom prostredí, kde im neboli prejavované city. Ľúbiť ťa asi ľúbi, ale nevie to povedať a čím viac budeš tlačiť, tým to bude horšie. ako si napísala, skôr sa prejavuje činmi. Keby si mu ľahostajná, nepomohol by ti v problémoch. Ja keď chcem počuť pochvalu za obed, koláč atď. a môj sa k tomu tiež veľmi nemá, tak si to ironicky nahlas sama pochválim (hoci je to trápne) a potom sa aj on už zobudí..

@anonym_ed9ea4 Dakujem za reakcie, investujem do toho este jeden rozhovor (resp. monolog, pan sa citi dotknuty ze take hluposti riesim) ak to nepojde bude sa to musiet ukoncit

anonym_ed9ea4
27. nov 2025
@amalia_44

@anonym_ed9ea4 Dakujem za reakcie, investujem do toho este jeden rozhovor (resp. monolog, pan sa citi dotknuty ze take hluposti riesim) ak to nepojde bude sa to musiet ukoncit

@amalia_44 ano, to je tak - ty keď niečo vytkneš, tak je zle, ale opačne je to úplne v poriadku...to sú proste také povahy. Mám doma takého blíženca, uzavretý, v detstve "ublížený", lebo doma na neho sr*li, citlivý je jedine sám na seba...najlepšie keď nič nechcem.

anonym_6e626b
27. nov 2025
@amalia_44

@amalia_44 Kludne to moze byt narcista emocne plochy a takto ta tresta.Clovek ktorý by rešpektoval tvoje pocity, miloval ta, snazil by sa, aby si bola šťastná., pracoval by na sebe,Ale tie odpovede toho tvojho su chladne, akoby si bola ty vinná, ze také niečo od neho chces.Ja som sa s takym rozisla
Pozri si videa Dvoraka, či nema este ďalšie crty

lentakyterapeut
28. nov 2025

Nepises nic o intimnom zivote. Ak je slusny a vazi si ta je pracovity... Napis viac. Su muzi ale aj zeny co nepotrebuju hovorit lubim ta ale zo spravania to je jasne. Chladny je aj v posteli ze ho to obtazuje ci vobec nic tam nerobite? Niekedy mam pocit ze nikto vam nie je dobry. Rady odid su na koniku pravidelne tu ine akoby radit nevedeli. Nemusia vo vztahu obaja horiet laskou ako na Titaniku. Ako travite vecery? Viete byt spolu? Vies sa ty pritulit? Vies iba byt pri nom? Mne by chladna zena nevadila ak ju mam rad budem ja ten aktivny aj 10x viac. je rozdiel ak by ma uz odmietala ale pokial by som stale nasiel cestu ako ju zvadzat alebo dosiahnut svoje byt s nou tak nebudem sebec ze musi to iste robit aj ona.

amalia_44
autor
28. nov 2025
@lentakyterapeut

Nepises nic o intimnom zivote. Ak je slusny a vazi si ta je pracovity... Napis viac. Su muzi ale aj zeny co nepotrebuju hovorit lubim ta ale zo spravania to je jasne. Chladny je aj v posteli ze ho to obtazuje ci vobec nic tam nerobite? Niekedy mam pocit ze nikto vam nie je dobry. Rady odid su na koniku pravidelne tu ine akoby radit nevedeli. Nemusia vo vztahu obaja horiet laskou ako na Titaniku. Ako travite vecery? Viete byt spolu? Vies sa ty pritulit? Vies iba byt pri nom? Mne by chladna zena nevadila ak ju mam rad budem ja ten aktivny aj 10x viac. je rozdiel ak by ma uz odmietala ale pokial by som stale nasiel cestu ako ju zvadzat alebo dosiahnut svoje byt s nou tak nebudem sebec ze musi to iste robit aj ona.

@lentakyterapeut v posteli nie je chladný, funguje to.. dobre sa správa aj k deťom (keď sme na nejakej oslave) aj mňa vie vypočuť, ale jeho city sa nedozviem, nerád príjma pochvalu aj odomňa, snažím sa ho nasmerovať ale to nejde.. celkovo proste dobrý ako človek je, myslim že by ma nepodviedol ale stále nevidím dôvod nevediet dat žene kompliment raz za čas alebo vyznať city, úplne jednoducho, žiadne básne nepotrebujem. spätnú väzbu na niečo dať - ďakujem, dobre si navarila. nepotrebujem počuť, že som najlepšia kucharka na svete, ale to sú základné veci čo ja považujem za slušnosť.

enmery
28. nov 2025
@amalia_44

@lentakyterapeut v posteli nie je chladný, funguje to.. dobre sa správa aj k deťom (keď sme na nejakej oslave) aj mňa vie vypočuť, ale jeho city sa nedozviem, nerád príjma pochvalu aj odomňa, snažím sa ho nasmerovať ale to nejde.. celkovo proste dobrý ako človek je, myslim že by ma nepodviedol ale stále nevidím dôvod nevediet dat žene kompliment raz za čas alebo vyznať city, úplne jednoducho, žiadne básne nepotrebujem. spätnú väzbu na niečo dať - ďakujem, dobre si navarila. nepotrebujem počuť, že som najlepšia kucharka na svete, ale to sú základné veci čo ja považujem za slušnosť.

@amalia_44 Aitorka, po roku máš lietať na oblačiku. Nie sa cítiť totálne vyšťavená. A keďže preňho sú emócie slabosťou, tak ma bud nejakú poruchu a sam ich necíti alebo sa zasekol v modeli minulosti a pri deťoch by si pocítila ešte viac, čo je slabosťou pre muža a co úloha zeny. Realita je taká, že to môže byť fajn človek ako kamarát možno, určite nie ako partneri pre Teba. O pár rokov tu budeš písať veľmi nestastna a zlomená a nebodaj s dieťaťom na krku. Potom si spomenieš...

lentakyterapeut
28. nov 2025
@amalia_44

@amalia_44 budem zly ale skus to pochopit. Ty si nevazis co doma mas. Ako okrem citov vsetko dobre ine tu placu neverny hajzel, alkpjolik, tyran a ty iba nemas povedane city. Kazda druha by menila. A hlavne nemen vsetko na svoj obraz. Podla mna je dobry clovek ale nemoze mat vsetko dobre

sova7
28. nov 2025
@lentakyterapeut

@amalia_44 budem zly ale skus to pochopit. Ty si nevazis co doma mas. Ako okrem citov vsetko dobre ine tu placu neverny hajzel, alkpjolik, tyran a ty iba nemas povedane city. Kazda druha by menila. A hlavne nemen vsetko na svoj obraz. Podla mna je dobry clovek ale nemoze mat vsetko dobre

@lentakyterapeut 😲🤷🤦

enmery
29. nov 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut Rada na facku..."nebije, chodí do roboty", tak je to terno...🤢

madeincssr
29. nov 2025

@enmery ty si 100-percentne bezchybná?

enmery
29. nov 2025
@madeincssr

@madeincssr Táto debata nie je o bezchybnosti, ak si eßte stále nepochopil...

amalia_44
autor
1. dec 2025
@madeincssr

@madeincssr Ved isto nie, neviem co je to za otazku.. ale tak aspon sa nevyhybam komunikacii. Chcem uplne beznu samozrejmu vec do vztahu..

enmery
1. dec 2025
@amalia_44

@madeincssr Ved isto nie, neviem co je to za otazku.. ale tak aspon sa nevyhybam komunikacii. Chcem uplne beznu samozrejmu vec do vztahu..

@amalia_44 on sa pýtal mňa...😂

anonym_f698af
1. dec 2025

Cloveka nezmenis, jednoducho niekto city prejavuje, iny nie. Sama si videla, ze po druhom raze sa snazil, ale po par dnoch, tak ako pre tym. To sa neda naucit, to musi byt v cloveku, ako samozrejmost vychadzajuca z vnutra, bez myslenia na to, ze sa to patri povedat. Da sa naucit, ze treba podakovat, pozdravit, napr.na navsteve, v obchode. Ale uprimne vyznanie citov partberovi nie. Moze sa naucit, ze to ma povedat, aby si bola spokojna, ale take to "samo" zo srdca to veru nebude. Len Ty vies, ci Ta ma skutocne rad, len to slovne nevyjadruje.

viktoriaandrascik
1. dec 2025

Myslím si že jeho jazyk lásky je proste iný ako tvoj, čo je samozrejme v poriadku ale zároveň si myslím že to dlhodobo nebude fungovať. Po roku vzťahu by si mala mať ešte "motýliky v bruchu" a nie sa cítiť takto.

anonym_cd03b4
2. dec 2025

@amalia_44 nezmeni sa to nikdy a ked sa to nahodou kusok zmeni, tak to uz ty nebudes tak vnimat. Moj muz bol od zaciatku taku. Ja som donho bola sialene zalubena na zaciatku, chodili sme spolu uz niekolko mesiacov, tesila som ze aj po dlhom dni v praci prisiel a sli sme sa aspon na 10 min poprechadzat. Ja som mu prva vyznala lasku asi po pol roku plus minus jeho odpoved bola: sorry na mna to este neprislo. Tak som si povedala ok. Mozno potrebuje viacej casu. Nastahovala som sa k nemu asi po 2och rokoch ale stale bol taky odmerany. Poziadal aj o ruku aj to bolo cele take nemastne neslane. Nikdy mi nedal pusu ked odisiel ani ked prisiel, vaxsinou ani nepozdravil. Ked isiel na sluzobky sa aj 2-3 dni neozval. Nikdy sa ma neopytal sam od seba aky som mala v praci den, ked som bola chora nidky sa neopytal ako mi je. To ze ma lubi mi asi nikdy osobne nepovedal, asi to parx napisal. A ked som dostala od neho prvy kompliment tam som uz bola taka ani neviem ako to napisat, ze na ten prvy kompliment som reagovala ironiou. Dnes zijeme skor ako spolubyvajuci, neikedy len ako nuteni spolubyvajuci, myslim ze uz nie su ziadne emocie medzi nami. Spatne lutujem ze som sa s nim nerozisla, bala som sa samoty a chcela som rodinu, mala som cez 30… nebolo to ale spravne rozhodnutie. Neurob rovnaku chybu

Strana
z2