icon

Ako riešiť hluk od hlučných susedov?

jezatka
28. jún 2024

Ahojte, pred par rokmi sme kupili byt. Nad nami byva rodinka maju dve deti dievcata 6 a 9 rocne. Ide od nich buchot od kedy tu byvame, klasika dupotanie, vrzgajuce dvere, hadzanie hraciek o zem, buchanie dveri, klepanie reznov kazdu nedelu, vysavanie a buchanie vysavacom o nabytok a najhorsie šuchanie stoliciek 🤦🏼‍♀️ oni su len v podnajme. Pocas 3 rokov co som chodila do prace a po praci von, som hluk neriesila. Brala som to tak ze je to byt.. no aktualne som na materskej, mam male dieta ktore by chcelo cez den spat len je stale budene šuchanim stoliciek.. ta suseda nechava stsrsiu samu doma vzdy ked skoncila v skole tak sa u nich zacal mordor v presuvani stoliciek. Samozrejme ze sme susedu kontaktovali a nie raz prosili aby boli tichsie. Zevraj kupila aj nalepky na spodok stoliciek ale ci ich nalepila to pochybujem. Ona nechce aby sme vedeli ze nechava dceru samu domu, tak nam pise ze nikto nie je doma.
Ked maly konecne spi a henta zacne šuchat tak mam zaludocny stres aby ho nezobudila a uz mi byva z toho stiahnuteho zaludka nevolno.. chcem podla vas tak vela? Ja uz neviem ako to riesit. A zacinaju letne prazdniny bojim sa co to bude.. Keby som v podnajme tak uz mam davno kufre zbalene ale byt je kupeny.. som tu spokojna az na tych susedov. Co mi poradite? Kontaktovat majitela? Alebo ich dat na socialku ze nechava same dieta doma? Buchanie o radiator aby bola tichsie nepomaha. Radili mi pustat hudbu alebo dat cesnacku pod okna vecer ale to moc nechcem robit.

mirkam3
29. jún 2024

@pipistrel13 ja by som ich to učila pre ich vlastne dobro. Mna to zial nik v detstve neučil, žili sme v dome na tichučkej ulici, a v dospelosti mám extremne zlý spánok, za “horší sluch v noci” by som dala naozaj všetko na svete (a to sú naši susedia 99-% času ticho ako myšky). No štuple u mna 0 bodov, klincom sa špárať v uchu nebudem a liekmi sa tiež nechcem dopovať. Snáď ma pud sebazáchovy pri bábätku naučí zaspat keď sa bude dať, hoci dosť pochybujem.
Neviem, ci zijes v meste, alebo na dedine, v byte alebo v dome, ale keď raz tvoje dieťa odíde na hlučný internát kde bude občas do rána párty na chodbe pred jeho dverami, alebo bude žiť v byte v centre LA, alebo v obyčajnom paneláku v Petržalke kde oproti bude nejaká krcma, výrazne mu to uľahčí život.

zuzanockamt
29. jún 2024

@jezatka Teba mať za susedu by som teda nechcela. Otras.

iwesska
29. jún 2024

Prepac,ale to,ze ty mas dieta neznamena,ze ostatny nemozu ani hlasno dychat. Tak posunie stolicku a co? Zato ju chces udat na socialku? Pod nami maju 3 male deti,najmensie malo 8 mesiacov,ked sa sem prestahovali. Teraz maju babatko. Moje deti su velmi hlucne,emotivne,aj ked ich napominam,pohadaju sa,vrestia po sebe,buchnu niecim...Stale su to deti a zivot v panelaku. Nikdy,ale nikdy sa nasi susedia nestazovali,aj ked sme sa ich pytali,ci im nevadi,ze su nasi hlucni,ze nie,lebo aj ich baby sa uz zacali hadat a mozno budu take iste. Podla mna si len moc precitlivela a hrotis to do extremov z tou socialkou. Pockaj,ked ti dieta podrastie a tresne ti o zem hracku a suseda uda teba,ze robis hluk.

jana_eyre_2
29. jún 2024

Odporúčam v dobrom - rýchlo choďte na druhé dieťa a prestane ťa trápiť to, že niekto nad vami sucha stoličkami.. žijete v byte, su to deti, nebudú lietať..

Keď som mala prvé dieťa tiež som stále striehla či je dosť ticho naokolo, či spí 16h podľa tabuliek.. našťastie prišlo rýchlondalsie aby ma z tejto precitlivenosti vyliečilo.. deti sú proste hlučné.. sama uvidíš keď to tvoje trocha porastie.. btw nikdy v noci neplače? Ktovie či to nebudi tie deti hore.. 🤔

liusa82
29. jún 2024

z vlastnej skúsenosti a bývania celý život v byte odporúčam dom.Ked ti to vadí už teraz,inak nebude.Iné je,ked sa človek chodí do bytu iba vyspať,ako ty volakedy.A iné ako teraz ked si neustále doma.Mne tiež vadil v byte každý prd ako sa tam začali meniť susedia a prestali existovať koberce iba podlahovky.V dome konečne nemám stres.Takže ja si ťa aj zastanem.Byt nie je prekaždého toto si treba uvedomiť.Alebo možno ešte dajaký mezonet.Ale proste byt je furt iba byt.Aspoň pre mňa aj keby neviem kde bol a neviem čo mal aj zlaté klučky

zuzulka558
29. jún 2024

No aby som sa bala keď mi 11 ročná varuje 3 ročnú 🙊 alebo s nou ide za mnu do roboty,,, mne nikdy nevadilo nič, deti zaspali a robila som si kým bol čas vysávačom okolo nich a žiadny problém spali, u kamarátky nemôžem ani dýchať lebo mala spí

animus
29. jún 2024

@pipistrel13 z úplne jednoduchého a primitívneho dôvodu, aby sa človek vyspal. Určite sa lepšie vyspí ten, ktorému hluk nevadí ako ten, ktorý sa zobudí s prepáčením aj na prd partnera spiaceho vedľa. Akože robiť z bežného panelakoveho hluku počas dňa takúto drámu mi príde naozaj smiešne.

diaszoky
29. jún 2024

@jezatka my mame ten isty priblwm. Suseda nad nami mavnukov ktori robia ramzs trkaju po radioatiri vreskaju ja pocujem
Ze celu koncerzaciu co hovoria. Teda musia fest vrueskat ked rozumiem tym veram inokedy pocujem od vedla susedu rozpravat no nerozumiem co hovori. Uz som jej aj buhala do radiora atichnu no iba na chvilu tronem teraz ked budu prazdniny inak ona si prerobiá
Detsku izbu miesto spalne cize ked mala
Spi v nasej spalni oni sa nad nou veselo hraju lebo stara tamma detsku izbu tiez aom sinto nimdy nevsimala dokym neprislo dieta je to peklo

diaszoky
29. jún 2024

@animus nenausiv je to o povshe dietata. Dcera spala v kociku v obyvacke kde isiel tv nerusilo juto az do bodu ked mala 2,5 mes bola vnimavejsia a dosnes to uz ma tak wr rok sa budi na vsetko. Ak na kuchynu ktoru mame vedla cez den ked api ja nevarim nemozem vtedy premoj aj jej pokoj

maciatkolulu
29. jún 2024

@diaszoky no len keď ti stará začne trieskať na radiátor v noci keď ti decko bude trvať,budeš cumiet.... Ja neverím,že niekto sa na toto cez deň sťažuje a hucha ako psychiatrický pacient do radiátorov. To tvoje decko zjavne ukludni a prehysacena mater
k tomu👍

diaszoky
30. jún 2024

@maciatkolulu nie preco bymi stara trieskala ked spi v inej izbe nad nami spia decka alebo nikto tak entrep. Ano sme c byte ale to neznamena ze mam brat tabletku od nervov keby ze ty uspavas dieta hodinu a stale sa budi lebo henti triedkaju nontsop do radiatora vrueskaju a supundlbre ze strop nezleti potom pis ked ainto nezazila a ty sa ukludni krava

diaszoky
30. jún 2024

@maciatkolulu a neveris nwver mne toje jedno mam ta vies kde. Ano truedkaju do radiatora v kuse asi ponom chodia s autickami

sense
30. jún 2024

Tiež neviem späť v hluku ale bežný hluk mi nevadí. To co oni robia je bežný hluk a neverím ze 9r dieťa 3 hodiny keď je samo domu suchá stoličkou.
Ak ty počuješ zhora všetko ver ze aj oni počujú vás..... A tiež budú počuť aj plač tvojho dieťaťa nielen cez deň ale aj v noci... Žiaľ to je panelákov život a nevraviac o tom ze niektoré paneláky majú veľmi tenké steny a počujes pomaly aj to. Keď si sused prdne na zachode

maciatkolulu
30. jún 2024

@diaszoky prosím🤣🤣🤣🤣🤣? Krava? No dobre. Musíš byť strašne milá osôbka. Takže keď tebe decko tebe v izbe a nad ním spia deti,to ich už nevyrusuje,aha🤣🤣🤣bože keby sprostosť nadnasala🤣🤣🤣nepotrebuješ lietadlo.

shee11
Autor odpoveď zmazal
anketkarka
30. jún 2024

Je to prenajímaný byt. Lepších susedov nečakaj. Odhlučni si strop, alebo choď bývať do domu. Ak si precitlivelá na zvuky, tak všade to budeš mať náročné.

diaszoky
30. jún 2024

@maciatkolulu sprosta si tu ty a je asi ine ked dwcko sem tam zareve moja nieje zarevana a ine ked 7 rocne deti neposluchnu ked im stokrat povie svoje navyse ru nebyvaju maju o to viac pocuvat neznamena te ked pridu k babke maju byt zvalat och keby sprostost nadnasala boly by si uz aj v Cine

diaszoky
30. jún 2024

@shee11 ano po vojne uz je kazdy general

maciatkolulu
30. jún 2024

@diaszoky 🤣🤣🤣🤣🤣dýchajte,prosím ťa....🤣🤣🤣🤣 A píš vo väčšom kľude. Vážne pôsobis ako adept prechodného pobytu na psychiatrii👍

diaszoky
30. jún 2024

@maciatkolulu napodobne ty dychaj ty si uz aj prisla z liecenia preto mas taky nadhlad a vobec ta nikdy nic nevytoci ze tabletky zaberaju dobre ako vidim

yosi
30. jún 2024

@jezatka Ja mám 9 ročnú dcéru a určite by nepodpálila byt keď sa bojí aj cez cestu prejsť. Zase nepreháňajte.

drobec105
30. jún 2024

@jezatka toto je bežný ruch domácnosti. Tiež mám malé dieťa ( 5 mesiacov) , ale toto by mi nenapadlo riešiť so susedmi a už vôbec uvažovať o sociálke. Btw.. ako deti sme so sestrou tiež v tom veku boli samé doma a čakali na mamu kým príde z práce a so susedou bývajúcou oproti našim dverám sme hrali futbal cez dva byty..nikto sa nesťažoval. Buďte rada, že tam máte rodinu s deťmi a nie nejakého neprispôsobivého alkoholika.

kikappp
30. jún 2024

@jezatka v skratke ,nic s tým neurobíš, nemáš sa načo sťažovať oni len normálne užívajú svoj byt ,počkaj keď vyrastie tvoje dieťa tiez bude robiť "hluk ".Susedu neobtazuj svojimi požiadavkami na ticho len ju naseries a právom. Prepáč volať sociálnu pre nič a tako stresovať rodinu co nič zlé nerobi ,ty so vobec uvedomujes co zvazujes?Máš len jedno riešenie uvedomiť si ,že žiješ v byte a ak ti to nevyhovuje pobzerat sa po dome .
ZVUK IDE CASTO AJ Z DOLA Z BOKU TAKZE SUSEDA MOZNO ANI NEKLAME ,ZVUK SA PRENASA A NIE VZDY VIES ODKIAL .
TO ZE TY SI UNAVENA Z MATERSTVA ZATO SUSEDA NEMOZE ANI JEJ DETI .
Dočkaj času ako hus klasu keď bude tvoje dieťa rast ,dieťa nepriviazes ,dieta chodi,rozprava ,hrá sa .

yosi
30. jún 2024

@kikappp Niektorí ľudia si myslia, že práve ich riť je tá najdôležitejšia. Chce od susedov tolerantnosť a pochopenie, a zatiaľ ona uvažuje, že ich bude udávať po úradoch a sťažovať im život hlasnou hudbou a smradom. To je psycho toto... Mamičke (autorke) odporúčam aby sa hodila do kľudu lebo to potom prenáša na dieťa, na manžela a nakoniec to môže skončiť aj rozvodom u nej samotnej

pipistrel13
30. jún 2024

@animus zjavne si take dieta nemala,tak sa tes a nekritizuj,ked nie si schopna prejavit pochopenie k tym,ktori take dieta maju...
do 3rokov sme spali priemerne 4hodiny za noc,pocas dna minimum,kedze dceru zobudilo vsetko,ale na co to vysvetlovat...

animus
30. jún 2024

@pipistrel13 mám dve deti a nie, nie som schopná prejaviť pochopenie. Stačilo si zaplatiť spánkové poradenstvo a vyspala sa celá rodina pričom mladší má len 11 mesiacov. Ja nemôžem zato, že ty nie si schopná vytvoriť pre svoje deti také podmienky aby ste sa vyspali. Ak má dieťa správny režim,nie je choré a neprechádza regresiou tak nemá dôvod v noci spať len štyri hodiny a to ti povie každý spánkový poradca (ani zuby nie sú dôvodom nato aby dieťa nespalo ako sa všetci radi vyhovárajú). Je choré a na zamyslenie ak dieťa, ktoré má v noci spať viac ako 10 hodín spí len štyri, cez deň nespí skoro vôbec a rodič sa vyhovori nato, že má nespave dieťa namiesto toho, aby sa mu snažil vytvoriť podmienky pre zdravý spánok.

diaszoky
30. jún 2024

@animus jasne koho? Lepsi spanok babetiek?😀ktori na vsetko odpovedaju ze regresia??

animus
1. júl 2024

@diaszoky neviem či má význam baviť sa s osobou ako si ty. Trieskanie do radiota ešte nenaučilo žiadne dieťa spať 😅

diaszoky
1. júl 2024

@animus ale lepsi spanok babätiek za stovku ano 😀

pipistrel13
1. júl 2024

@animus
nemam rada agresivne a premudrele zeny,ktore vsetko vedia a vsetko dokazu a podla svojej sablony posudzuju inych ludi,preto s tebou nadalej nebudem diskutovat...
verim,ze tvoja rodina je dokonala v kazdom smere a drzim ti palce,aby ti raz ta tvoja bublina nepraskla😉