icon

Ako riešiť konflikt medzi manželom a mačkou?

aellea
1. júl 2024

Ahojte, davam diskusiu sem, lebo kebyze ju dam pod sekciu domaci milacik, tak ma ukamenuju 🙂 Ide o to, ze zial nie som az taky milovnik zvierat a rovno sa im ospravedlnujem, ale naozaj mi prekaza kocur, ktoreho 1,5roka som trpela v domacnosti. Ide o to, ze pre dcerku som zaobstarala macku, ale netusila som, ze co to obnasa. Ten nas bol poulicny, mame ho z utulku od maciatka, snazila som sa ho "vychovat", ale zial viac je na kuch. linke nez na skrabadle. Mne velmi prekazaju tie chlpy, su v tanieri, poletuju vsade, 2x denne by bolo malo zametat. Nemozeme nechat jediny hrniec vychladnut alebo tanier s jedlom alebo pohar na stole, niekolkokrat uz vyhryzal detom aj desiatu zo skolskej tasky, doskriabane dvere, gauc atd..hlasno mnauka, mam plytky spanok, hned som hore ci uz skoro rano alebo v noci. Mame dom, utulok nam ho nakazal mat len dnu, ale zacali sme to pustat aj na zahradu, tam ale vie preskocit a uz sa nam aj stratil, takze ani tak sa neda, lebo staci okamih, otvorene dvere a mozeme hladat. Proste v kocke, pri 3 detoch mam pocit, ze robim sluzku aj macke, cistenie zachoda bolo na mne, cesat sa neda, obmedzuje ma to. ALE manzel si ho oblubil a ked som po par mesiacoch chcela macke najst iny domov, odmietol. Pri hadke som mu povedala, nech si najde taku, co chce aj 10 maciek. Zbalil sa a odisiel aj s kocurom na dve noci prec. Ja som si to uvedomila a chcela som samozrejme manzela a teda aj s kocurom, takze potom vyse roka som sa starala a snazila sa ku kocurovi najst si vztah, ale samozrejme boli tam z jeho strany aj ine dovody a manzel sa rozhodol odstahovat, o rozvod zatial nepoziadal, ale pohrozil uz pred rokom, deti to tiez nesu vselijako. Ked to niekomu rozpravam, tak nechape, ze manzelku vymenil za kocura. Teraz, ked je manzel s kocurom ale prec uz par dni, tak som naozaj pokojna, akoby slobodna vo svojej domacnosti, ale samozrejme by som chcela manzela naspat. Ale co teraz, ked on kvoli mne nechce ustupit a kocura dat prec? Proste mu na mne nezalezi do takej miery, ci ja som divna, ze nechcem mat v dome zviera?

Strana
z3
marsmykkok
2. júl 2024

@aellea Prepáč no, ale zase že mačka má srsť a srsť sa mení a sú z toho chlpy vie aj škôlkár. Rovnako stačí pozrieť nejakú reláciu o mačkách a vieš, že bývajú rôzne problémy s nimi. Vedela si určite aj, že mačka aj močí a kadí a že to wc treba čistiť... Teda na neznalosť by som sa nevyhovárala. Možno len chyba, že si sa dala presvedčiť dcérou a mužom a tí teraz na ňu kašlú.

zltalienka
2. júl 2024

@aellea aha. A kým ste boli všetci spolu, brali ste mačku stále so sebou, keď ste išli na dlhšie preč z domu?
A otázka na chlapa: to stále keď pôjde ku svojim rodičom tak bude zháňať stráženie pre mačku? Hádam neráta že aj "rozvode" budeš ochotná strážiť jeho mačku...

zltalienka
2. júl 2024

@aellea skús si zodpovedať otázku, či naozaj až tak nemáš rada to zvieratko (lebo keď si ochotná ho ísť kŕmiť aj mimo svoj domov, aby netrpeli, tak mám dojem, že Ti na ňom aj celkom záleží) alebo Tí vadí hlavne to, že máš starosť navyše a Ty tú starosť navyše NECHCEŠ.

aellea
autor
2. júl 2024

@zltalienka vies co, nie, macku zobrali parkrat a raz chodil krmit znamy... ja som sa o macku starala 1,5roka len preto, ze mi zalezalo na manzelovi, ale naozaj tu macku nechcem a ked, tak nech nema vstup dovnutra... Uvidim, ci na to pride aj sam, ked bude musiet vsetko okolo nej riesit, ja som mu to chcela umoznit, nech si to vyskusa teraz cez prazdniny. Ale muz vobec nevari, takze ani nehrozi, ze by mu lozila do hrncov, ze by napr. nasiel cerstvo upecene kura ohryzane na zemi ako naposledy... Stale si myslim, ze muz ma ma rad, povodne sme sa mali sem do noveho domu stahovat vsetci, ale ja presne uz starost navyse nechcem

zltalienka
2. júl 2024

@aellea chápem. Ale manželovi nevadí, že mu mačka obhryzla kurča, ktoré mal jesť on?

marca12
2. júl 2024

@aellea To je taka povaha macky. My sme mali kocura,ktory ani len na gauc alebo postel nevyskocil. Nikdy nesiel na stol,linku. To bolo zlaticko. A potom sme mali takeho besneho kocura,ten vyskakoval vsade. Nedalo sa odnaucit ho. Aj veterinar povedal,ze je to jeho povaha a nezmenime ho. To je o stasti,na aku povahu macky natrafis. No nikdy by nemalo byt zviera nad cloveka. Ja mam rada zvierata,ale neviem si predstavit,ze by som si pri volbe vybrala zviera a nie partnera.

mira0611
2. júl 2024

@aellea plne ta chapem ten smrad po macke aj mne vadil a mala som to ja na starosti. Ja jedine co v tejto story nechapem je tvoj manzel. Nacisto mu sibe.
Raz sme boli v 1 restike na obede, to bol ranch aj s penzionom a restikou. Macka prisla, neprekazala mi az kym neskocila na stol a nezacala ochutnavat moje jedlo. Smarila som ju zo stola. Kolegyna sa 2 tyzdne somnou nerozpravala.

dobryden
27. aug 2024

@aellea Je mi ta luto,byt otrokom kocura a mat za manzela cloveka,co da prednost kocurovi pred detmi je na zaplakanie.
Ako ste dopadli?
Ja by som kocura dala vonku,ked sa túla,pride,macky sa tulaku a pridu tam kde ich kŕmia.

Strana
z3