Ako riešiť konflikt s kamarátkou kvôli deťom?
Chcela by som vedieť váš názor. Kamarátka ma obviňila, že zo svojho malého syna robím gaya a chcem do toho zatiahnuť ešte aj jej syna.
Boli u nás na návšteve, deti sa hrali a môj syn si zbožňuje maľovať tvár a telo ale ako sa deti maľujú na karnevaloch. To znamená lev, tiger, Spiderman a pod.
Má samozrejme farby na tvár ale vždy si vezme aj moju taštičku s make upom, lebo tou sa maľuje maminka, tá je pre velkáčov. Mne to neprekáža, no a namaľovali sa takto obidvaja, keď boli u nás, to kamarátke neprekážalo, začalo jej to prekážať až vtedy, keď v izbe na zemi zbadala aj tú moju tašku s make up-om. Vtedy vybuchla, že syna huckám na to, aby bol gay. A teraz ma zaujíma váš názor? Ako podľa mňa si to tie deti neuvedomujú, keď si vyberie žlté tričko, tiež má byť gay lebo sa mu páči žltá, a opačne dievčatá keď sa hrajú s autami tiež je to zle?
Úplne neviem ako si s týmto poradiť, myslíte, že ma pravdu?
Obidvaja chlapci majú 4r.
Kamarátka zjavne preháňa. Synovec sa hrával s bábikami aj dievčatkám v škôlke robil kaderníka a teda gay z neho nevyrástol dokonca už má sám dve detičky. Prepáč ale ona nie je normálna.
Kamarátka zjavne preháňa. Synovec sa hrával s bábikami aj dievčatkám v škôlke robil kaderníka a teda gay z neho nevyrástol dokonca už má sám dve detičky. Prepáč ale ona nie je normálna.
@1angelika Odkedy sa líčia len ženy?
Ja suhlasim s @nikanu 😁
A teším sa na reakcie 😆
Jediné, čo by mi vadilo je, že by mi deti tú kozmetiku ponicili
@thoughtfulweirdo odvždy..alebo sa mýlim?
Jasné, lebo byť gayom sa dá naučiť. 🙂 By som kamarátke teda povedala, že nerozumiem jej reakcii, je to detská hra. Šminky by som ale deťom nedáva čisto zo zdravotného hľadiska bez ohľadu na to, či je to dievčatko alebo chlapec. Mejkap by sa nemal požičiavať bez dezinfekcie, každý máme iné kožné baktérie a obzvlášť citlivej pokožke detí to nemusí úplne prospievať. Tak isto tam môžu byť látky, ktoré nie sú vhodné pre deti.
@1angelika No, za mňa mýliš 🙂 líčia sa napríklad aj herci a speváci, aj muži.
@ms_green sama používam bio kozmetiku a hlavne tam mám len nejaké licenky a očné tiene a štetce. Nebezpečné veci typu riasenka a podobne dávam inde, lebo sa bojím, že si s tým ublíži.
@1angelika A dodám ešte, že napríklad také bojové maľovanie tváre je naprieč svetom dosť výrazne mužská a mužná záležitosť 🙂
Kamoška je trúba a iste by som si hľadala iné osoby na kamarátenie 😂 Inak si máte máte čo povedať?
@1angelika kedysi sa muži malovali, puder , licidlo na tvar a lica , pery
bola taka moda hlavne uz ked vladla Kleopatra linky okolo oci museli mať
@thoughtfulweirdo myslím v bežnom živote, nie to že hercov prepudruju alebo moderátorov. V mojom okolí teda žiadny muž nechodí nalíčený, asi som za opicami.
Ak má byť gay bude aj bez toho aby sa hral s bábikami a šminkami. Nevidím na to nič zle ak to nevadí tebe že sa ti hra so šminkami. Tak by som to absolútne neriešila. Myslím, že kamarátka to trošku prehnala lebo podľa mňa sa nedá deti vychovávať tak aby boli gayovia 😁 buď sú alebo nie sú.
Tvoja kamarátka je asi prostoduchá žena. Minimálne čo sa homosexuality týka. Mala by si to trošku doštudovat. Ak sa chlapci dobre bavili tak čo? Nech sa potom nečuduje keď jej mladý v puberte povie, keď ona bude chcieť doma s niečím pomôcť, že nie lebo to je ženská robota..
@1angelika Ale veď chlapci sa nešli nalíčiť na cestu do obchodu alebo do škôlky. Oni mali špeciálnu príležitosť - hru 🙂
Gay sa nedá z niekoho vyrobiť. Gay buď je, alebo nie je. Myslela som, že toto už v dnešnej dobe vie úplne každý.
no pre mna by to bol dostatocny dovod aby som sa od takej ,,kamaratky,, odstrihla... miesat do detskej hry gay/negay- niektori uz fakt nevedia kde vsade by sa tym dalo ohanat 🤦♀️. Svoje deti ucim k tolerancii.
@thoughtfulweirdo ja by som to synovi zatrhla. Ale nemyslím si, že ak sa maľujú chlapci , že budú z nich gayovia, to by ma ani nenapadlo...tak ako tá kamarátka by som nereagovala ale šminky by som nedala chlapcovi na hranie...
Boze, to co bolo za kamaratku? Nejaká jednoduchsia kdesi z lazov? Názory ako sto rokov za opicami. Mne to pripomína ten skandal, kde deti kreslili v skolke duhu a potom skolku obvinili, ze podporuje lgbt. Toto je nonsens. Chlapec sa hral, nic ine. Ak má byt gay tak bude, aj ked mu autorka zakaze sa hrat so sminkami. Dieta nevie rozlisit co je farba na tvar a co sminky pre zeny, pre neho je to na hranie. Ja by som sa s takou prostoduchou a zaostalou zenou viac nebavila.
Preboha to čo sa udrela na hlavu. Gay je že si to uvedomuje. Gaya nespravíš že mu budeš dávať maľovanie na tvár. To už je alebo nie a nie že TY robíš zo syna gaya. Mala by si uvedomiť dospela žena že gaya nerobíš že to už je taký orientáciou. Hnus nikdy viac by moja kamarátka nebola. Blbá ťava. Neznášam predsudky ži a nechaj žiť je to každého vec.
@minesasubu myslela som v našich zemepisných šírkach, nie globálne.
Povedz jej, ze kracas s dobou. Jej syn bude out, ked nebude teply. Ides po vzore prezidenta 😂 akoze fakt neviem, co normalne by som jej povedala
Clovek sa narodi ako gay, nemoze si to nicim zmenit.
Ja osobne som ako dievcatko nikdy nemala saty ani sukne, mala som aj kratke vlasy cele detstvo, ale este od skolky som mala “sympatie”, a to vzdy chalanov. Aj v skole som bola dievca ktora bola najlepsia v technike, matematike, kreslit som vobec nevedela, takze - totalne chalansky. Ani teraz v robote nemam ziadnu zensku kolegynu, sami chalany. Ale, zeny ma sexualne nikdy nepritahovale, som absolutne straight a vzdy som mala aktivny zaujem o chalanov.
Mam dvoch chlapcov a ja som im obliekala aj ruzove a kupila som im fialovy bicykel, nam farba neznamenala nic. Nepovedala by som ze su gay, mladsi je otvoreny tak viem ze sa mu pacia dievcata, a starsi je cely chaoticky, mu je jedno co si oblecie, a ako vyzera, ale on je zavrety tak o svom vnutornom svete nepovie vela.
V skratke - clovek sa narodil ako nejaky a to sa neda zmenit.
@michbel ja som tiez ako dieta chodila ako chlapec,uces podla hrnca,oblecenie skor chlapcenske,s babikami som sa nehrala,vonku som lietala s chalanmi..v 15tich zrazu bum,narastli prsia,aj vlasy po pas,a ked som sa namalovala vyzerala som o dost starsie😃 vydala som sa,manzel sa nestazuje 😃 obe dcerky su pomne,vyzorom princezne,povahou chlapciska,maju radi auta,starsia 5 rocna fiči na star wars a labkovej patrole.na narodky mala ciernu tortu s logom star wars 😃 a cela rodina bedakala,co je to za dievcatko ze nema rada barbiny a ruzovu farbu...
Nemam rada tieto stereotypy..

vybuchnúť nemusela ale v poriadku to nie je aby si dávala chlapcovi dámske šminky, ani na hranie. Treba od útleho veku vysvetľovať , že líčia sa ženy atď. Tie farby čo sú určené na maľovanie na tvár v rámci hry to je OK.