icon

Ako riešiť konflikt detí na detskom tábore?

volajmajanko
17. aug 2026

Ahojte.
Mali sme dcéru v detskom tábore.
V tom istom tábore bol aj syn nasho dobrého známeho (suseda z poschodia nad nami) s ktorými sa pravidelne navštevujeme a deti sa spolu bezne hrajú aj hodiny.
Na tabore sa vsak pohádali pri skakaní cez gumu a naša dcéra zial.situaciu nezvládla a hádku riešila skratovo a to úderom chlapca po tvári. (Spadli mu aj okuliare ktorým sa nic nestalo).
Bolo to posledný den. Na to ze sa jieco stalo nas upozornila aj vedúca tábora a aj dcéra kedze vedela ze sa to dozvieme. Doma sme sa snou porozprávali a vysvetlili jej ze konflikt netreba eskalátory nech mala akykolvek pocit práva a pravdy a ze navyše je chlapec jej dobrý kamarát a jeho rodicia naši priatelia. Bolo jej to ľúto a este ten vecer sa sama ospravedlnila chlapcovi. Prešli dva týždne a deti sa normálne hrajú ako predtým bez problému. Ja som sa vsak pred 4 dňami dozvedel ze mama chlapca (suseda) sa na ihrisku pýtala na konflikt nasho syna (co mi aj sama potvrdila ze s nim mala o tom rozovoror) len nám zabudla povedať (info mam od dcery) ze jej povedala ze to nie jenpekne atď, ale aj poznámku ze ak sa to stane este raz tak bude plakať. Myslela to tak ze ak by to spravila znova tak jej zrejme vylepí ona.
Dosť ma to prekvapilo a uz 4 den neviem ako na toto reagovať. To ze nám povedala sama ze s nou hvoorila a jej povedala ze to bolo posledný krát to chápem. Treba dieta trosku usmerniť a dat mu nejaku hranicu vystrahu, to respetujem. Ale ego ani rozum mi neveim spracovať prečo povedala dcére ze nabudúce bude plakať ak sa to stane znova.
Vychádzame s nimi dobre, navštevujeme sa stále a trocha ma to mrzí.
Dcéra je živá aktívna a svojou povahou medzi detmi ma konflikt aj z opačnej strany a nikdy som nevravel nikomu ze to dieta "zbijem" ak sa dajakú alebo nieco...

Neviem... Aký názor na to máte?
Dakujem

Strana
z2
mimaapeto
17. aug 2026

možno len svojho syna poučila, že nabudúce má vrátiť... netreba to hrotiť viac 🙂

anonym_4f59a0
17. aug 2026

@volajmajanko mozno to myslela tak, ze nabuduce jej to chlapec vrati.. nemyslim si, teda dufam, ze dospela zena, by nemala v plane fackat cudzie dieta... a mozno to hovorila v hneve...

mediana
17. aug 2026

Ja som tiež háklivá na tieto situácie a keď viem, že moje dieťa je submisívnejšie, a musím sa za ňu postaviť, tiež pohrozím dieťaťu sama, ak viem, že dlhodobo provokuje (aj keď toto ten prípad nemusí byť). Presne mám takých kamarátov, a viem, že ich výchova je veľmi rešpektujúca a chlapcovi dostatočne nie je vysvetlené, ako sa správať, tak poviem ja svoje...Proste si bráni svoje dieťa ako vie...

anonym_7dea81
17. aug 2026

Nepovedala, že ju matka zbije
Ale že môže sa stať, že bude nabuduce ona plakať
Nič zlé na tom nevidím

anonym_737996
17. aug 2026

@volajmajanko Sú matky, večné dohováračky ako ty a aj matky, ktoré riešia deti rázne. Svoje aj cudzie. Ak sa dcéra zasa raz nevprace do kože, zistí to aj sama.

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@anonym_737996

@volajmajanko Sú matky, večné dohováračky ako ty a aj matky, ktoré riešia deti rázne. Svoje aj cudzie. Ak sa dcéra zasa raz nevprace do kože, zistí to aj sama.

@anonym_737996 cize ak by tvoja dcéra niekoho udrela (co nie je v poriadku) a následne by rodic dieťaťa trebárs vylepil facku niekde na parkovisku, tak je to za teba v poriadku?

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@anonym_4f59a0

@volajmajanko mozno to myslela tak, ze nabuduce jej to chlapec vrati.. nemyslim si, teda dufam, ze dospela zena, by nemala v plane fackat cudzie dieta... a mozno to hovorila v hneve...

@anonym_4f59a0 nemyslela, poznám jej slovník, poznáme sa roky.

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@anonym_737996

@anonym_737996 nebudem tu rozpisovať co bolo doma a nemalo to nic spoločne s VECNOU DOHOVARACKOU tomu ver

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@mediana

Ja som tiež háklivá na tieto situácie a keď viem, že moje dieťa je submisívnejšie, a musím sa za ňu postaviť, tiež pohrozím dieťaťu sama, ak viem, že dlhodobo provokuje (aj keď toto ten prípad nemusí byť). Presne mám takých kamarátov, a viem, že ich výchova je veľmi rešpektujúca a chlapcovi dostatočne nie je vysvetlené, ako sa správať, tak poviem ja svoje...Proste si bráni svoje dieťa ako vie...

@mediana stalo sa to prvy a posledný krát. Nikdy predtým k ničomu takému nedošlo. Tu nejde o týranie dieťaťa iným dietatom ani o ziadnubsubmisivitu. Chlapec je tak isto akčný a vie si zastať svoje aj byť asertivitny atd. Nestaral by som to do tejto roviny

amonet
17. aug 2026

mna by zaujimal ten konflik ktory ju tak nahneval ze ho az udrela.

anonym_581f23
17. aug 2026

Tebe sa nepaci, ze by Tvojej niekto strelil? Ved sa ospravedlni. A vsetko bude OK. Ci nie?

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@amonet

mna by zaujimal ten konflik ktory ju tak nahneval ze ho az udrela.

@amonet zacali sa skriepit, sácať, okopavat a tak jej dala facku.

Nerob me tu zas tyrana z dieťaťa ktoré agresívne zautocilo na bezbranne submisivne dieťa tyrane rodičmi na prechádzke ruzovym sadom.

Učiteľka z tábora mi to vysvetlila. Hádali sa, nasťahovali sa a žiaľ to vyhodnotila ako vyhodnotila.

biba_18
17. aug 2026

premotivovaná mamička
premotivovaný otecko ... 😒
prepána, nechajte žiť deti svoj život!

ty si jej to vysvetli, ona jej to vysvetlila. ide sa ďalej ...

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@biba_18

premotivovaná mamička
premotivovaný otecko ... 😒
prepána, nechajte žiť deti svoj život!

ty si jej to vysvetli, ona jej to vysvetlila. ide sa ďalej ...

@biba_18 som za. Ja len ci by si povedala dietatu svojej dobrej kamarátky, kde sa niečo take stalo prvy krat ze ju vytrieskas ak sa to stane znova... Asi nie

anonym_133535
17. aug 2026

@volajmajanko skoda ze nevieme postoj druhej strany. Tvoja dcera neviem kolko ma rokov, ale predpokladam ze nie 5, ked bola v tabore, sa ma uz vediet regulovat tak, ze nebude fackat pri frustracii inych. Namiesto toho, ze sa citis doktknuta z reakcii druhej mamy, ktora si zastavala svoje dieta, by si mohla dcere vysvetlit, co vsetko sa moze stat, ked take nieco urobi a ako sa mohla zachovat inak. Tiez sa mohli prestat s vami bavit…pre teba to moze byt bezny detsky konflikt ale niektori rodicia to mozu cez svoju optiku vnimat inak.

zuzinka888
17. aug 2026

Tak asi cakala ze urobis svojmu dietatu scenu- ze bude velky krik, vyhrazanue sa......( vela rodicov takto riesi " problemove spravanie svojich deti-( priklad-neopovaz sa to este raz urobit lebo dostanes, neopovaz sa nieko urkadnut- lebo ti prsty dolamem...) . Mala pocit ze tvore usmernenie dietata bebolo dostatocne a dieta nebolo potrestane za svoj skutok a tak to mala potrebu urobit ona.

biba_18
17. aug 2026
@volajmajanko

@biba_18 som za. Ja len ci by si povedala dietatu svojej dobrej kamarátky, kde sa niečo take stalo prvy krat ze ju vytrieskas ak sa to stane znova... Asi nie

@volajmajanko sú ľudia ktorí bijú aj vlastné deti ... 😒 bije ona vlastné deti?
a ešte ide o to, aj ako jej to povedala, čo konkrétne ...
ty si tam nebol, len hádaš ...
takže záleží ...
ja sa nekamarátim s ľuďmi ktorí bijú svoje deti, tak neviem čo by som robila
to je celé vytrhnuté z kontextu ...

svetlonos
17. aug 2026
@mediana

@mediana
Tak to nie je rešpektujú a výchova, skôr alá rob si čo chces zlatíčko. Oni rešpektujúc výchovu v Tom prípade nepochopili, keďže tam sa vysvetľuje až až.

anonym_c773ba
17. aug 2026

Vsetci ste trosku premotivovani. A najma nechapem ze ak ste taki kamosi a stale sa stretavate, ze v sebe riesis takuto pindovinu uz 4 dni a nasledne na fore, a nemas normalne gule si sadnut na gauc ze "pocuj Monika, Maros, ja nie v zlom, ale trapi ma uz par dni ze xyz mi povedal/a, ze si sa vyhrazala dcere ze nabuduce bude plakat..." Blaaablaaa. Proste si to rieste doma, toto tu Ti nicomu nepomoze.
Uplne absurdna situacia pre mna, ze moj manzel by zakladal temu na modry konik s tymto. Ak mu to neprekaza, neriesi. Ak mu nieco prekaza, tak slusne a na rovinu diskutujeme. 🙄

svetlonos
17. aug 2026
@volajmajanko

@anonym_737996 cize ak by tvoja dcéra niekoho udrela (co nie je v poriadku) a následne by rodic dieťaťa trebárs vylepil facku niekde na parkovisku, tak je to za teba v poriadku?

@volajmajanko
Nie ale môže to tak vysvetliť svojmu dieťaťu - nech sa bráni. Nás najstarší je taký zlatusik, že si skôr nechá, ďalší vráti bez zaváhania.
Tiež som tomu prvému povedala, že pokiaľ ho decko slahne samé od seba, nech mu to rovnako vráti. On je skôr taký, že bit sa nesmie. To je v poriadku úplne, ale nechať sa otlkat tak to teda nie! Asi to tá matka myslela takto. Neverím, že matky sú kamošky a ona bude byť jej dcéru v takomto prípade.

mogaa
17. aug 2026

@volajmajanko tak ani ty by si nechcela aby tvoje dieťa niekto opakovane bil.....takže tvojmu dieťaťu pohrozila aby sa to neopakovalo....nepovedala mu že ho zbije ona, len že bude plakať.....

anonym_628841
17. aug 2026

Nejaký ten rôčik som už na svete a môžem skonštatovať, že občas robíme z komára somára.Netvrdim,ze dať kamošovi facku je ok,ale sa stane.V tomto prípade ozaj nejde o šikanu,o krutosť.Jednoducho to bol konflikt detí, ktorý by si pokojne vyriešili aj bez rodičov.Uplne by stačilo, keby to každý rodič riešil rozhovorom s vlastným dieťaťom.

svetlonos
17. aug 2026
@volajmajanko

@volajmajanko
Inakna tiež slahla kedysi naj kamoška na základné. A aj keď to bolelo, viac mi to bolo ľúto ako sa zachovala. Dodnes sme naj kamošky 🙂 a tiež sme bývali v rovnakom paneláku, rodičia sa poznali. Ani neviem či to nejak riešili, skôr sme si to vybavili medzi sebou.
No bože, tak decká mali po týždni ponorku. M
Malej to potom bolo ľúto, ospravedlnila sa, niet o čom. Ty hod reč s tou kamoškou ako si to predstavuje, či chce zbiť všetky deti, ktoré niečo urobia jej malému?! Nech ho naučí skôr sa brániť. Naši keď sa takto chovajú, poviem tiež vráť mi to. Samozrejme nie že zlomiť ruky a podobne. Ale tak dospelý človek sa tiež nenechá otlkat iným, či? Ja občas odskedujem čo vyvádzajú naši. Starší malého provokuje, type do neho a potom príde s revom, že malý ho capil. Len sa opýtam či by sa mu páčilo, keby malý jeho tak provokoval? A je po probléme.

anonym_628841
17. aug 2026
@svetlonos

@volajmajanko
Inakna tiež slahla kedysi naj kamoška na základné. A aj keď to bolelo, viac mi to bolo ľúto ako sa zachovala. Dodnes sme naj kamošky 🙂 a tiež sme bývali v rovnakom paneláku, rodičia sa poznali. Ani neviem či to nejak riešili, skôr sme si to vybavili medzi sebou.
Malej to potom bolo ľúto, ospravedlnila sa, niet o čom. Ty hod reč s tou kamoškou ako si to predstavuje, či chce zbiť všetky deti, ktoré niečo urobia jej malému?! Nech ho naučí skôr sa brániť. Naši keď sa takto chovajú, poviem tiež vráť mi to. Samozrejme nie že zlomiť ruky a podobne. Ale tak dospelý človek sa tiež nenechá otlkat iným, či? Ja občas odskedujem čo vyvádzajú naši. Starší malého provokuje, type do neho a potom príde s revom, že malý ho capil. Len sa opýtam či by sa mu páčilo, keby malý jeho tak provokoval? A je po probléme.

@svetlonos Presne tak fungovali deti v minulosti.Obcas sa poskriepili, občas sa capli.Ja som napr.spoluziakovi,ktorý nás rád ťahal na chrbte za podprdu,po x upozorneniach, vysvetlila ručne,aby to nerobil .. Vlastná mama mu povedala, že som mu mala okrem buchnatu na chrbát ešte aj jednu struhnut, keď takto nevhodne vyjadruje dievčatám svoj záujem.

abbey1
17. aug 2026
@volajmajanko

@volajmajanko Ale veď jej nepovedala, že ju vy trieska. Čo robíš drámu

anonym_2c5571
17. aug 2026

@volajmajanko ja som sa pohadala so susedom ked jeho decko udrelo moje. Hoci moj syn bol o hlavu vacsi nie je zvyknuty na fyzicky utok. Ak by som bola na dosah urcite by som malemu vytrhla z paprce tu vec s ktorou sa ohnal na syna. Jeho otec povedal na mojho placuceho syna ze co reve. Bud rada ze to skoncilo iba dohovorom dcere a na Vas sa nehnevaju.

volajmajanko
autor
17. aug 2026
@svetlonos

@volajmajanko

@anonym_c773ba mas pravdu. Modry konik by existovať nemal. Je tu presne 99% takýchto stupidnych tem.

@svetlonos ďakujem za názor. Tu zial vacsina nepochopila ze ma skor zarazilo to ze sa dobre poznáme a skor som čakal niečo iné. Ja som si dom a poriadky urbio a oni to vedia. Myslím ze to douovaranie bol len zbytočný bonus. Ja by som si to osobne nedovolil. Pritom sme sa o tom eiuoravali a vedeli ze pride za to doma postih.

Dalujem za názory.
Štandardné je jedno co tu clovek napíše.
Jedny z vás urobia idiota, druhí plačkoša a podobne. Vlastne je to takto v každom príspevku o hocicom a hocikoho.

0silvia0
17. aug 2026
@volajmajanko

@anonym_c773ba mas pravdu. Modry konik by existovať nemal. Je tu presne 99% takýchto stupidnych tem.

@svetlonos ďakujem za názor. Tu zial vacsina nepochopila ze ma skor zarazilo to ze sa dobre poznáme a skor som čakal niečo iné. Ja som si dom a poriadky urbio a oni to vedia. Myslím ze to douovaranie bol len zbytočný bonus. Ja by som si to osobne nedovolil. Pritom sme sa o tom eiuoravali a vedeli ze pride za to doma postih.

Dalujem za názory.
Štandardné je jedno co tu clovek napíše.
Jedny z vás urobia idiota, druhí plačkoša a podobne. Vlastne je to takto v každom príspevku o hocicom a hocikoho.

@volajmajanko stava sa, mozno tu chybalo ospravedlnenie tvojej dcery aj pred znamymi, cize aj pred rodicmi chlapca, bolo by to tak definitivne uzatvorene.
Moj syn raz v minulosti sotil spoluziaka, tak som ho zobrala, zazvonili sme u chlapca a ospravedlnil sa aj pred jeho mamou.

svetlonos
17. aug 2026
@anonym_2c5571

@volajmajanko ja som sa pohadala so susedom ked jeho decko udrelo moje. Hoci moj syn bol o hlavu vacsi nie je zvyknuty na fyzicky utok. Ak by som bola na dosah urcite by som malemu vytrhla z paprce tu vec s ktorou sa ohnal na syna. Jeho otec povedal na mojho placuceho syna ze co reve. Bud rada ze to skoncilo iba dohovorom dcere a na Vas sa nehnevaju.

@anonym_2c5571
Ale je predsa rozdiel cudzie decko na ihrisku a kamarát, kde sa rodičia poznajú. Boli sme u kamarátky 2 dní napríklad, deti 3 ročne. Môj jej začal otvárať kôš na prádlo pri nej, robila som kávu. Povedala som jej, nech ho pokojne vyhresi alebo mu niečo povie k tomu. Jej byť, jej pravidlá! A viem, že by mu to povedala pokojne bez kriku. Nie. Ona že môjmu dieťaťu nič hovoriť nebude. Keby sa stalo toto nám, riešili by sme to s kľúčom, jasne že by nás to mrzelo aké určite by som sa jej dieťaťu nevyhrážal, že ho zbijem preboha.

anonym_5f7b88
17. aug 2026
@volajmajanko

@volajmajanko neprezivaj to az tak. Stalo sa. Poucili ste sa vsetci. Aspon dufam.

Strana
z2