Ako riešiť konflikty s priateľovou rodinou?
S priateľom sme spolu cez 4 roky. Cakame spolu druhe dieta. Ja mam este dieta s predchádzajúceho manzelstva.S jeho rodinou som vychádzala.Ma dvoch bratov mladšiu sestru.Rodičov rozvedenych ale s mamou v pohode som vychádzala a otec ma videl 2-3x za tie 4 roky. Tento rok sme riesili kúpu domu. Ako sa zacal riesit dom vsetci zacali na mna neskutocne útočiť,ze davam chlapovi rozumy, ze som premudrela a podobne. Pochopte jeho bratia su odomna mladší aj priateľ je odomna mladší. (Je druhy zo vsetkych deti).A neskutocne sa do mna pustili. Zakaždým nieco. Mal ist s nami byvat jeho mladší brat kupovali sme dvojgeneračný dom. Hypoteku platit navrhol priatelov brat ,ze na tretiny súhlasili sme. Aj s domov prakticky nam ho dohadoval priatelov brat.su z iného kraja.Ja som ustúpila a prispôsobila som sa a súhlasila aby nemali daleko od práce a prakticky vtedy co mal priatelov brat frajerku.veci sa zmenili ked sa riesili posledne podpisi na hypoteku.priatel je hlavný ziadatel jeho brat ručí platom.Dom mal byt tak,ze ked na tretiny kazdy 2 izby. Lebo budeme za ne platit.a dohodli sme sa,ze si budeme pomahat a podobne.vo všetkom sme sa zhodli a nebol problem.ale ked sa kupil uz dom teda mali sme dostať kluce tak jeho brat zacal,ze chce polovicu chalupi a podobne.ze keby sa priateľovi nieco stalo aby mal celu chalupu a Ja nic.ze aby mu pripadla cela.(Neviem odkial mal rozumy a nesprávne info).ale to je nepodstatné.vsetci aj dokonca jeho tatko zacal na mna,ze s nim manipulujem, davam rozumy, rozkazujem o vsetkom. Zacalo to byt uz neskutocne voci mne. A dokonca zacala aj mamka. Pokial sa nekupoval dom som bola vsetym dobra a v pohode. A zrazu.Ja som zaplatila zabezpeku na dom, obvolavala beha som ohladne vsetkeho oni iba davali potvrdenia a podpisovali.ja som vsetko riesila fakt aby oni nemuseli kedze chodili do roboty, kedze som doma s malym.aj tak som najhorsia.najnovsie sa stalo,ze bol priatel u mamky(tam ziju aj bratia) a chcela poslat veci pre maleho z druhej ruky hracky. Priatel povedal,ze to nechce lebo maly sa s tym nehra.Vecer to mal dopratat jeho mladsi brat a ja som povedala,ze to doma nechcem.Hned to referoval ten brat mamke,zas utoky na mna.ze sa mam spamatat,ze ich ja rozhadavam.nech sa spamata priatel kym neni neskoro a odide odomna.sme milonari,mna zivia dlhe roky(myslela asi rodicov)co neni pravda.jeho mamka ked kupila nieco malemu vsetko dievcenske,alebo z druhej ruky.(veci mi nevadia ale hracky ano).a skoncilo to tak,se mladsi bracek napisal,ze som na peniaze.neviem odkial to ma.kedze este jeho sme poziciavali peniaze aby mohol behat za trubkami.a vracal ich na splatky.tak sa priatel nasral napisal im svoje a zablokoval.ja som ich mala uz predtym lebo som povedala,ze pre mna skoncili a nemam si s nimi co povedat.vadi im aj to,ze ku nim nechodim ako je maly na svete.boli sme tam raz. ale kedze tam neni upratane a je tam bordel ja tam nepojdem s malym.,ze sa vyhovaram,ze som tehotna a nemozem cestovat vlakom ale na dom som chodila.prve tehotenstvoi byvalo na odpadnutie som ani do obchodu nemohla ist sama.a toto druhe tehotenstvo sa dozvedeli az v 4 mesiaci ked som bola a nikto nepovedal,ze mi je zle len,ze ku nim nebudem chodit ked maju somnou stale problem.Povedala som,ze ked chce babka vidiet maleho moze aj ona prist a nie za rok iba 2x a nemat ani zaujem o vnuka a nie len vycapit fotky na fb a chvalit sa ,ze ma vnucika.samozrejme,ze bez nazho vedomia ich tam dala a ked som ju poprosila nexh ich vymaze (slusne samozrejem) tak som hystericka mamka. odvtedy som ju mala zablokovanu a nekomunikovala s nou iba priatel.
@earlgrey ak bude platit tu jednu tretinu z hypoteky ako to ON navrhol a samozrejme aj naklady. Je to samostatna jednotka. Cize platil by si svoje co minie. Nie NASE. Co n tom nechapete. Ked mate dvojgeneracny dom. A mate vsetko rozdelene platite vy poplatky tym druhym? Si myslim,ze nie. A pokial niekto chce nieco ma platit tak ako ma a nie,ze rozhada rodinu a robi sa chudiatko.
Teraz čo budete robiť s dvojdomom?
Ja už tvoje drísty nečítam. Ale pobavil ma iba začiatok jedného Tvojho komentu, že už máš dosť rokov a nie si blbé decko. 😄Tak hlúpeho a nezodpovedného človeka som tu už dlho nečítala. Tak si teda ži a nesťažuj sa, si za to plne zodpovedná len ty, čo sa ti dialo a deje.
Hej moja, ja som mimo, preto mám jedno dieťa exmanželom, urobím si v krátkom čase 2 iba s priateľom a on je fantastický priateľ, ale svadba mala byť, ale mám dôvody si ho nezobrať, asi preto, že je taký fantastický, ešteže deti nás spájať nikdy nebudú, to iba manželstvo spája ľudí do smrti bez možnosti zmeny😃 a idem do hype, kde nie som na LV a bývať so švagrom s dlhmi. Všetci ste múdri a zodpovední, len ja som presne tá mimo tu😉 Tu sa dnes ešte pobavím.
@enmery boze mudra si . Krasna si a ty mas vsetko najlepsie na svete. A v kratkom case? Pre teba su 4 roky kratky cas? Ja som neni 24 rocna trubka ktora ma 3 deti a kazde s inym. Ja som nepovedala,ze si ho nezoberem. Len som nechcela ked som mla zly stav. Tak neprekrucaj. A to,ze ma dlhy teda jednu pozicku a vyzsiu za to ja nemozem. Ale on ja som zadlzena neni. Preto mam 3 izbovy byt zariadila aom si ho sama, mne ho iba oco pomohol prerobit bez financej pomoci! A na co nam bude dvojgeneracny dom. Prerobime a urobíme detom izby na poschodí.
@enmery ty si jedna z tych ktora sa tu prihlasila a komentuje kazdy prispevok,ze kedze si tu iba od tohto roku. Ja tu nesedim ko TY a necitam si fora. Na to cas teda nemam. A ked som chcela len vediet ako by niekto reagoval kazdy pisal iba o dome a o tom ,ze som si urobila v kratkom case deti. Ani prvy manzel bol najskor priatel a az potom manzel a mali sme syna. A? Ci vsetky idete hned najskor manzelstvo, dom a potom deti? Ak viem je tu dost zien co su neni vydate a su iba v partnerstve a maju deti. A co zavidite ,ze to ludia dokazu aj bez papiera? Jaaj par don vy potrebujete niektore najskor papier najst si debila co bude za Vas vsetko platit zabezpeci Vas a potom od neho odidete lebo ste boli manzelia tak mate hned polovicku domu. Ani manzelstvo nieje zaruka na NIC!!! Pobavit sa mozes tak sama na sebe. Poznam aj rozvedene manzelstva ktore boli spolu 18 rokov. Nic spolocne, ani deti ani majetky nic. A odisla s holou ritou. Nasla si druheho urobili dieta potom sa zobrali a su apolu uz neskutocne dlho. A naskor mali dieta a potom az dieta a sa nastahovala ku nemu a?
Ja neviem ci tomu dobre rozumiem. Ani som to nedocitala. Ale ste zobrali dom na ktorý je vo vlastníctve tvojom priateľa? 1/1? Ty si do toho investovala? Teda do cudzieho? A ten brat tvojho priateľa? To načo? Nestačil vám menší dom len pre vás? Ako budete platiť energie?
Sobáš není len papier. Co ked sa pohadas aj s priatelom? Vztahy su krehke a zivot nevyspytateľný. Ved to vidis aj na rodine priatela ako sa otocili.
Neviem sak rob ako chces len sa potom nečuduj. Keď si taka hrdinka a nepotrebujes papier. Neboj, ti nič nezávidím, skôr mi ta je ľúto.
Dávaj si pozor, baby ti nechu zle a dobre ti rádia.
A vies, že áno? Najskôr manželstvo, poriešené bývanie, vzťahy v rodine a potom deti. Popri deťoch práca, ktorá nás baví a živí. A dlhoročné manželstvo ako bonus. Síce nie s ideálnym partnerom, ale to nie je nikto z nás, ale meniť ho netúžim.
@earlgrey a ty si ako na tom s nehnutelnostami ?😇🙂
@princkrason 😄 nepoviem, lebo sa ku mne nasťahuješ 😂
@earlgrey ved zadarmo u teba nebudem nasáčkovaní🙂
@enmery a ty si ako na tom s nehnutelnostami ?😇🙂
@princkrason A prečo by si nemohol? 😄 zaplatíš ináč 😂
@princkrason Nepoviem, lebo sa nasťahuješ aj ku mne.😄Ja ale buchty nepečiem no.😒
@earlgrey jedine vatikanskou menou platim

Takže on ešte ma dlhy? A napriek tomu je učiteľom na hypotéke? A vy ste do toho išli s človekom s dlhmi?