Ako riešiť nadmerné návštevy svokrovcov?
Ahojte,
zaujíma ma, ako často máte návštevy rodiny. Hlavne svokrovci a surodenci s rodinami. U nás by boli svokrovci (hlavne svokra) každý víkend. Už mi to začína liezť krkom, mám pocit,že neprejde víkend, aby tu niekto nelozil. Napochoduje tu vždy svokra s ďalším synom, dcérou a jej deťmi a naťahujú mi malého 2mesačného syna, jemu sa to samozrejme nepáči a štrajkuje a nedajú si povedať,ešte sa hnevajú alebo ma vysmejú, ak im na to niečo poviem. Pre mňa je to dá sa povedať neželaná návšteva, ktorá robí radosť, keď odchádza. Určite sa cítia nevítaní, no aj tak v tom veselo pokračujú. Manžel vraví,že veď čo, chodia pozrieť bábätko a nie nás. Lenže to bábätko ani nevníma, že ho prišli pozrieť, akurát nám narúšajú náš režim. Manžel sa samozrejme hnevá, že akokeby odmietam jeho rodinu a nevie pochopiť,čo mi na tom vadí. Mám pocit,že toto skoré obdobie po pôrode by malo byť časom rodiny, ktorá práve vznikla (mamka,ocko,dieťa) a nie časom rodinných besied a sedení každý víkend, prípadne sviatok či akýkoľvek voľný deň. Do toho nevyžiadané rady čo robiť, ako to robiť, toto nie tak, toto tak. Prosím povedzte mi,že aspoň z časti mám pravdu. Tí ľudia mi absolútne neprídu pomôcť, nezaujímajú sa o to, čo chcem ja a ako to chcem ja, ale robia si po svojom. Už som na nervy a neviem ako dlho to ešte vydržím kým nevybuchnem ale mám pocit,že aj keby sa to stane, tak zo mňa spravia hysterku a že mi hrablo po pôrode asi.
Ďakujem za každý názor
Nikdy by ma nenapadlo povedať mojim,alebo manzelovym rodičom, kedy nemôžu a kedy môžu prísť pozrieť svoje vnucatko. Ja som sa tešila, že sa tešia z vnúčat.
@petulda333 a míš novorodenca?
ak ti to nevyhovuje, je to nevhodne. Upratat by ich mal tvoj manzel. Ak to on odmieta, mozes to skusit urobit ty. Osobne by som im natvrdo nastavila hranice- kedy mozu chodit a ako casto, ako dlho mozu ostat a ako mozu s dietatom zaobchadzat. A ak nerespektuju - raz napomenut, druhy krat poziadat oodchod alebo odist aj s dietatom. Bodka.
ps: s rodicmi mam mizerne vztahy, tlacili by sak nam kazdu chvilu, obmedzili sme to cca 1x mesacne - bud oni k nam alebo my k nim.
@rozculena nie,a? Myslis,ze mne moje deti dali trojrocne? Tiez boli novorodenci
@petulda333 ty si opisovala,ako si s rodičmi a svokrovcami 3x do týždňa. No a? Autorka má novorodenca a chce mať pokoj.Ako jej pomohol tvoj komentár?
@rozculena reagovala som na nazov temy,si ho pozri este raz. To za prve,za druhe,my sme tak fungovali aj s novorodencom
Uvedom si,že na prvom mieste je Tvoj kľud. Urobila by som kompromis, predovšetkým, aby si sa dohodla s manželom. Akákoľvek hraná,falošná návšteva, pretvárka, silená návšteva je zlá návšteva. Ja som toto mala - popritom ma ešte ohovárali,že sa u nás zle cítili - po návsteve muzovi chodili SMSky, ako sa zle cítili.
Snažila som sa, keď som vypekala a vysmážala rezne s niekolkomesačným bábätkom,lebo som sa chcela zavďačiť,že som dobrá nevesta a dobrá švagriná.
Ale od istého času som skončila s falošou a pretvárkou a žijem si svoj sen ❤️
@mk1111111111 vidíš a predsa jediná možná akceptovateľná dohoda z druhej strany bola “zbaľ dieťa, beriem si ho k sebe”. Podotýkam prišla som z pôrodnice. Vraj som unavená - predtým ma videla 2 hodiny po pôrode, keď ma z pôrodnej sály previezli na izbu (ani vtedy mi nebolo dopriate súkromie).
Ale aj napriek tomu a voči úcte k môjmu manželovi, som sa snažila im prejaviť dôveru - nechali sme im dve malé deti a my dvaja sme sa išli prejsť so psom. Na takú dlhšiu prechádzku. 1,5-ročné dieťa som našla na obecnej hlavnej ceste, lebo oni deťom zapli tv, ľahli si a zaspali. A malá nás išla hľadať. To je také dospelé, však. 😉 Pre niektorých je proste dohoda to, čo chcú oni neberúc ohľad na druhú stranu.
Ahoj autorka, ak je pravda to, čo píšeš, som plne na tvojej strane. Mne by také návštevy vadili, či by som mala alebo nemala dieťa. Rázne sa porozprávať s manželom a aj rodinou, že si to neželáš. Dvojmesačné bábo nie je cvičená opica, žeby ho všetci naťahovali. Potrebuje hlavne mamku a pokoj. Chválabohu za moju rodinu. 🙏

@ahhola áno, je to tak...